גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המגייסת הבכירה חושפת סוד: "אף אחד לא קורא את קורות החיים שלכם"

פופקורן, הפודקאסט הפופולרי של ליאור פרנקל, מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה ● בפרק הראשון אפרת דגן, המגייסת הראשונה של גוגל בישראל, מסבירה בשיחה שוברת מיתוסים על גיוס וחיפוש עבודה כיצד אפשר לאותת לארגון שאנחנו מתאימים לו, איך זה נראה מהצד של המעסיק ואת החשיבות המכרעת של נטוורקינג ● פופקורן, מדור חדש

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אפרת דגן / צילום: טלי מלמד
פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אפרת דגן / צילום: טלי מלמד

 

 

חיפוש עבודה זה עניין לא פשוט. אתם שולחים קורות חיים, מחכים שיענו לכם, מגיעים לראיון, מבינים שזה לא רלוונטי וחוזר חלילה. אם המזל איתכם זה עניין של שבועות. אבל אם לא - זה יכול להגיע גם לחודשים ואפילו שנים. לעיתים, באופן אירוני, דווקא עבור שחקנים ותיקים בשוק, ובטח לכאלו שהיו הרבה זמן באותו ארגון, זה עסק מסובך יותר. אין הרבה דרכים לנחם אנשים שנמצאים בלופ החיפושים, אך ייתכן שיש כמה דברים שאנחנו פשוט לא עושים כמו שצריך, דברים שהתרגלנו אליהם, אך הפכו לפחות רלוונטיים בימינו.

כדי להבין יותר את הטעויות שלנו דיברתי עם אפרת דגן, המגייסת הראשונה של גוגל בארץ, שמאז הובילה גיוסים בוויז, ליפט וחברות נוספות. היום היא הבעלים של חברת Workaround (לייעוץ בגיוס - ל"פ) ומחברת הספר "למה לחפש אם אפשר למצוא". יחד ניסינו לשבור את המיתוסים על חיפוש עבודה.

אפרת, אז נניח שבן אדם מחפש עכשיו עבודה. הדבר הראשון שהוא בדרך כלל עושה זה לסדר את קורות החיים שלו.
"נכון, והוא דוחה את זה כל הזמן, כי זו עבודה נוראית. אך מעבר לכך, צריך לדבר על האפקטיביות של זה. קשה מאוד למצוא עבודה ככה, אני רואה המון פוסטים ברשתות שבהם אנשים כותבים שהם שולחים קורות חיים ולא עונים להם".

 

מה את אומרת בעצם? שלא צריך קורות חיים?
"אני לא אומרת שלא צריך. אבל אנחנו בונים על זה ומשקיעים בזה המון אנרגיה, וזה לא בהכרח הדבר שיעזור לנו למצוא עבודה. אנחנו תולים בפעולה הזאת המון משקל, בחוסר פרופורציה מוחלט.

"צריך להבין: קורות חיים הם ההיסטוריה של מה שעשיתי. ובעצם כשאני כותבת את ההיסטוריה של מה שעשיתי, אני די גוזרת מה יהיה בעתיד שלי, כי משקיעים לא אוהבים לקחת סיכונים. ולכן מלבד כתיבת קורות חיים צריך לדעת לאן אני רוצה להגיע ולבדוק אם השוק באמת מאפשר את זה.

"חוץ מזה חשוב להבין מה הסיכוי שלי להתקבל בדרכים אחרות, נניח דרך לינקדאין או 'חבר מביא אחר'. יש הרבה דברים שאנשים לא מודעים אליהם בכלל".

מה למשל?
"יש סקר שמנהלי גיוס עושים פעם בשנה. כבר כמה שנים עולה שם ש־30% מהגיוסים הם דרך לינקדאין. זאת אומרת, אחד מכל שלושה גיוסים - אלה ארגונים שמצאו את העובדים בעצמם, בלי שקיבלו קורות חיים. אני מניחה שהרבה מהם היו בהייטק, אבל לא רק.

"ולמרות זאת, הרבה אנשים מזניחים את הזירה הזאת. הם משאירים אותה באופן מאוד בסיסי ומתעסקים רק בלשלוח קורות חיים. צריך להבין שהסיכוי למצוא כך עבודה הרבה יותר נמוך מאשר שימצאו אותי".

את בעצם אומרת שמגייסים לא רק יושבים כל היום ועוברים על קורות חיים, אלא ממש מחפשים באופן אקטיבי.
"נכון, כי רוב האנשים כבר נמצאים ברשת. לא צריך לעשות מודעות דרושים בעיתון, כמו לפני 20 שנה, ולקרוא לאנשים לבוא. הם פשוט יכולים לחפש בלינקדאין, להבין את מי הם צריכים ולהגיד לו לבוא".

כן, אבל אם מגייס מצא מישהו כזה בלינקדאין - סביר להניח שיש לו עבודה.
"נכון, כשרוצים לגייס מיד זו באמת לא שיטה כל כך טובה. אבל אם אני מגייסת לאורך זמן, אז אני אנסה את מזלי. הרשתות החברתיות מאפשרות לי לעקוב אחרי אנשים, ואני אעשה את זה לאו דווקא כשאני צריכה אותם, ואסמוך על זה שפעם בכמה זמן אחד מהם יבחר לנטוש את מקום העבודה שלו.

"זה לא שמגייסים לא מסתכלים בכלל על קורות החיים, אבל יש עניין בהשקעת תקציבים ואנרגיה. ברגע שמשקיעים אותם בחיפוש אנשים בשגרה, כאלה שארגון באמת רוצה וצריך, אז אולי לא כל כך דחוף לבדוק את קורות החיים של מי שפונים אליו".

בקיצור, כולם צריכים להיות בלינדקאין, כל הזמן.
"כן, זה קצת חדשות של אתמול, אבל השאלה היא מה האימפקט של זה. הרבה אנשים משתמשים היום כמובן ברשת, אבל מעט מאוד אנשים מבינים את ההשלכות של זה ואיך מוצאים ככה עבודה. לפעמים אני שולחת אנשים לעשות נטוורקינג, וזה פתאום מייצר להם משרות שהם בכלל לא ידעו עליהן. ובכל זאת, הם ממשיכים להתעקש לשלוח קורות חיים כי מבחינתם ככה נראה חיפוש עבודה".

אז את אומרת שבמקום לרוץ לכתוב קורות חיים, כדאי לכתוב אותם בתוך לינקדאין?
"כן, חשוב שזה יהיה מאוד מאוד מפורט וחשוב גם להבין לאן רוצים ללכת, לא רק לתת לשוק להחליט בשבילכם".

אם בכל זאת מישהו מתעקש להשקיע יותר בקורות חיים?
"אז יהיה לו קשה למצוא עבודה היום. קודם כול - המשרות שאנחנו רואים ב'דרושים' הן רק נתח מהמשרות הקיימות, אולי 30%. וכמובן, ככל שעולים בסולם הבכירות יש פחות משרות. צריך להבין שיש הרבה מאוד מועמדים בשוק וחברות לא רוצות לפרסם כדי לא להיות מוצפות. אז הרבה מאוד תפקידים בכלל לא מתפרסמים, משרות רפאים. באופן אירוני דווקא אלה שמפורסמות הן הכי צפופות במועמדים, אתה אולי אחד מ־100".

יש קרחון, ומתחת למים יש המון משרות. אבל כולם קופצים על הקרחון.
"בדיוק".

להראות פוטנציאל למשרה שעדיין לא עשית

ונניח שאני בלינדקאין, ואני רואה שאני לא עולה בחיפושים. יש מה לעשות?
"הדרך שלנו לסמן לארגונים שאנחנו מחפשים עבודה הוא להיות פעילים ברשת - לכתוב, לעשות לייק, להגיב. דבר נוסף, כמו שאמרנו, חשוב שיהיה פירוט בפרופיל - כדי שאם מישהו יגיע אליכם, שיהיה יותר סיכוי שידבר אתכם. ראיתי את זה בלייב - מישהי שלא היה כתוב לה כלום, שמנו לה קורות חיים בלינקדאין ובתוך שבוע היו לה שישה ראיונות. זה פסיכי.

"ולמרות הכול צריך גם להיות ריאלים ולהבין את המצב בשוק".

איך אפשר להבין את זה?
"יש כמה סימנים. קודם כול צריך לנסות לראות כמה משרות פתוחות יש, סתם להיכנס ללוח דרושים ולראות כמה משרות שמעניינות אותי מפורסמות. אם יש פחות מ־100 משרות זה לא הרבה. אם יש 30 משרות זה שוק קשוח מאוד. אם יש אלפי משרות יש לי סיכוי טוב.

"הדבר השני שאני יכולה לעשות הוא להסתכל כמה אנשים בכלל עובדים בתחום. אם מדובר בהרבה, אז גם לכם יש סיכוי, כי אולי לא כל המשרות מפורסמות כרגע, אבל מספיק שאדם רוצה לעבור מחברה לחברה - ונפתחה לכם משרה.

"צריך גם להזכיר את האופציה של חברות השמה, שעדיין לוקחות נתח לא קטן בחיפושים הדיסקרטיים. הן יכולות לדעת על משרות שלא תמיד מפורסמות".

הזכרת את זה קודם, ואני רוצה להתעכב על זה. נגיד שעד היום הייתי מנהל שיווק ומחר אני רוצה להיות משהו אחר. או קצת פחות קיצוני - הייתי מנהל שיווק בשטראוס, ועכשיו אני רוצה להיות מנהל שיווק בהייטק. אז סבבה, אלך לכתוב את ההיסטוריה שלי בלינקדאין, אבל איך המחפשות ידעו מה אני רוצה להיות בעתיד?
"זה כמובן לא דבר טריוויאלי, אבל אני חושבת שכמו בכל מעבר שאנחנו עושים, אנחנו צריכים להסתכל קצת על איך נראים האנשים שכבר נמצאים שם - מה הם שמים בפרונט שלהם, איך הם מדברים על עצמם, איך נראה התפקיד. אלה שיעורי בית שאני ממליצה לעשות.

"דרך אגב, צריך לעדכן את הפרופיל גם אם לא עוברים תפקיד - למשל משרה שפעם כונתה Account Manager היום נקראת Customer Success, יש אבולוציה. ואם הייתי עשר שנים בחברה וקראו לי account manager, יכול להיות שבקורות החיים שלי אני צריכה לשנות את ההגדרה כדי שימצאו אותי יותר.

"אז הצד המילולי הוא חשוב מאוד. זה לא רק טכני, צריך להיות ברורים מול הצד השני ולהבהיר לו מה הערך שאנחנו מביאים לו. זה לא משנה אם באתי משטראוס או תמי 4, חשוב שהמעסיק יבין שאני רוצה לעשות את התפקיד ושהוא לא לוקח על עצמו סיכון גדול. אין ספק שיש היום הצפה של מועמדים וקשה למצוא עבודה, אבל מי שמחפש חייב להראות את הפונטציאל שלו למשרה שהוא עדיין לא עשית".

אבל איך עושים את זה?
"אחרי שהבנו איך נראה התפקיד העתידי שלנו, אנחנו צריכים להראות למעסיק שלמעשה עשינו חלקים ממנו. זה אף פעם לא יהיה הכול, אבל צריך לשים בחלון הראווה שלנו את הדברים הרלוונטיים לעתיד שלנו. זו עבודה טכנית, אבל היא מאוד מאוד עוזרת, ובייחוד אם שמים אותה במקום הנכון. היא ממש משנה את הסיכוי של אדם למצוא עבודה".

"לדבר עם אנשים, כמה שיותר"

בואי נדבר על חשיבות הקשרים, הנטוורקינג. אם אני מחפש עבודה - עם מי כדאי לדבר?
"קודם כול זה יכול להיות עם כל אחד. אני מכירה מישהי שכתבה הודעה בקבוצת הוואטאפ של בית הכנסת וככה מצאה עבודה. בכלל, לקשרים החלשים שלנו יש יותר
סיכוי למצוא לנו עבודה מאשר לקשרים החזקים. אלה שלא נעים לנו מהם - הם כנראה מי שיעזרו לנו.

"אבל זה באמת לא פשוט לפנות אליהם ולהגיד שאנחנו מחפשים עבודה, לכולם יש את המחסום הזה. הפתרון שאני מצאתי הוא פשוט לדבר עם אנשים כמה שיותר, לא בהכרח על זה, פשוט להתחבר. אם אתם אוהבים כדורסל דברו עם השחקנים האחרים במגרש השכונתי, דברו עם ההורים האחרים בגן השעשועים. אין שום חוקיות להזדמנות הבאה שתצוץ".

אז אם אני מחפש עבודה, לדבר עם אנשים 50% יותר ממה שאני רגיל?
"כן, אבל לא צריך לחשוב רחוק מדי. תסדרו לעצמכם שתיים-שלוש שיחות או פגישות בשבוע. יש לכם אירוע משפחתי? אתם מכוסים. פשוט תשתדלו להיות קצת יותר נוכחים, גם בלי להגיד שאתם מחפשים עבודה, רק לדבר.

"לבעלי יש חבר ילדות. יום אחד התקשרה אליי אשתו ואמרה לי שהוא כבר חצי שנה בבית וצריך לעזור לו למצוא עבודה. הוא עבד קודם לכן בחברה ביטחונית, ואני לא מכירה בכלל את העולם הזה. אבל אמרתי לו לעשות רשימה של מי שהוא מכיר, וברשימה היו 30 אנשים. אמרתי לו להיפגש ולדבר איתם. עבר חודש וחצי, שבהם לא דיברנו, ואז הוא שלח לי הודעה שהוא מצא עבודה".

מה קרה שם?
"הוא נפגש עם אחד האנשים האחרונים ברשימה שלו ושאל אם יש לו משרה פנויה. הבחור אמר לו שלא, אבל הציע להעביר את קורות החיים שלו למנכ"ל החברה שלו, אולי הוא מכיר חברות אחרות. בקיצור, המנכ"ל ראה זימן אותו לראיון וגייס אותו כסמנכ"ל".

לא מאמין.
"נשבעת לך, סיפור אמיתי. עכשיו ברור שלא תמיד זה ככה וצריך סבלנות. אבל אני באמת מאמינה בדרך הזאת. הרבה אנשים מתקשים עם זה ופשוט שולחים קורות חיים. אבל צריך לדחוף את זה יותר, להתחיל מהאנשים שיותר נוח לך איתם ולהתגלגל. סביר להניח שתיפגשו עם הרבה אנשים שלא יעזרו לכם בכלום ותחשבו שזה בזבוז זמן, אבל בסוף תבוא ההזדמנות.

"אני ממליצה לעשות את זה כשמחפשים עבודה, אבל עדיף לעשות את זה כל הזמן - פעם בחודש לפגוש אנשים או ללכת לכנס מקצועי. זה גם מאפשר לנו להבין אילו חברות מוצלחות בתחום וגם להפוך בעצמנו ליותר מוכרים".

"בכל תהליך גיוס יש מלא זבל"

בואי נדבר על מקרה קיצון. נגיד עבדתי בחברה 15 שנה והייתי מאוד נאמן אליה, ופתאום בא לי שינוי. כל הפירוט בעמוד שלי בלינקדאין הוא על מקום אחד, ואני לא יודע לחפש עבודה. אין לי את השריר הזה בכלל. גם אין לי נטוורק כי הייתי בתוך הבועה שלי. איך אני מתחיל?
"קודם כול תנשום, הכול בסדר. גם אחרי 15 שנה אפשר לעבור עבודה ולהתחדש, חיי העבודה שלנו רק הולכים ומתארכים. מלבד זאת, לפני שאני כותבת קורות חיים, אני צריכה להבין עם עצמי אילו כישורים שלי אני רוצה לפתח או מה הכיוון שיותר מעניין אותי, בלי אפילו מה אפשר כרגע.

"בסוף אוסף הכישורים שלכם הוא אתם. נניח, אתם מנהלי פרויקטים? אז אתם אנשים שיודעים להתעסק עם אסטרטגיה. עכשיו צריך לראות באיזה עולם נדרשים הכישורים האלה ומשם לנסות להתגלגל. בקיצור, אפשר להיוולד מחדש לגמרי מבחינה מקצועית, אבל שווה לחשוב במה אנחנו טובים ומה אנחנו רוצים ומשם לגזור עם מי כדאי לדבר ומה צריך להיות כתוב בקורות החיים.

"צריך לזכור שהצד השני לא בנוי בשביל לפצח לכם מה אתם רוצים. לכן כדאי לדגור על זה, לחקור את זה, לדבר. זה קצת כמו לעשות שופינג, ללכת למדוד כל מיני דברים. אם אתם לא יודעים מה אתם רוצים, אנשים לא יודעים מה לעשות עם זה. ובלי קשר צריך לזכור שמעברים יכולים לקחת זמן וגם להיות קשוחים".

איפה באמת את רואה את הקשיים המנטליים?
"אם תהליך חיפוש העבודה לוקח זמן, אז יש אובדן ביטחון עצמי - לפני רגע הייתי אחלה עם עצמי ופתאום לא רוצים אותי. זה תהליך טבעי שצריך להישמר ממנו. לפעמים גם אנשים מעריכים את עצמם בהערכת חסר".

ומה את עושה במצב כזה? איך את מחזירה להם את הביטחון?
"זה קורה באופן אורגני, כחלק מהתהליך, כי ברגע שאנחנו מדברים על מה שעשית בחיים וחוזרים אחורה לניסיון שלך, אז הביטחון חוזר מעצמו".

אני חושב שהתובנה החשובה פה היא שכשנכנסים לתהליך כזה המחשבה לא צריכה להיות רק 'וואי, יש עבודה שאני צריכה', אלא שיש פה תהליך לעבור והוא עלול לקחת זמן.
"נכון, ויהיו בו דאונים, ואני הולך לשמוע גם הרבה לא, כי זה חלק מהעניין. לא צריך להיות מופתעים. לרוב האנשים שיגיעו לראיון יגידו לא".

אז לא לקחת ללב.
"כן, אבל זה קשה. בכל תהליך גיוס יש מלא זבל ומלא אנשים שיעצבנו אתכם בדרך. אבל זה מה שהחיים מזמנים וצריך לדעת לשחרר את זה".

בכל חודש נביא כאן גרסה כתובה של פרק אחד מהפודקאסט פופקורן. ליאור פרנקל הוא יזם, מלווה ארגונים בהסתגלות לעולם העבודה החדש ומחבר רב-המכר "הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה".

עוד כתבות

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת

ההתחייבות שהנשיא טראמפ צפוי להגיד בקולו, וההערכה: תשובת חמאס - ביממה הקרובה ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ●  הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה ואיזה יעדים דווקא התווספו?

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים