גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גמישות תכנונית היא מפתח לשבירת קונספציות"

בעולם העסקים של 2025, התחרות הגוברת והדרישות המשתנות של השוק מחייבות מתחמי עסקים להתאים את מרחביהם לצרכים המשתנים כדי למשוך לקוחות ● פארק 'עתידים' תל אביב הפך בשנתיים האחרונות ממתחם עסקים ותיק ללוקיישן נדל"ני אקלקטי ומעורב שימושים, מרובה מרחבים עסקיים - בהם מיושם עיקרון הגמישות התכנונית

אייל גרין, מנכ''ל פארק עתידים תל אביב: ''שברנו את כל הקונספציות ממתחם ותיק לעיר קטנה שיש בה הכל בתוך העיר הגדולה בזכות גמישות ויצירתיות תכנונית'' / צילום: דפנה טל
אייל גרין, מנכ''ל פארק עתידים תל אביב: ''שברנו את כל הקונספציות ממתחם ותיק לעיר קטנה שיש בה הכל בתוך העיר הגדולה בזכות גמישות ויצירתיות תכנונית'' / צילום: דפנה טל

הכתבה מטעם פארק עתידים תל אביב

פארק עתידים תל אביב הפך בשנתיים האחרונות ממתחם עסקים ותיק לאקוסיסטם יצירתי לעסקים ולקהילה. זאת תוך שהוא מחזק מעמדו כמרחב עירוב שימושים מגוון שמצד אחד ממשיך לקרוץ עם 11 מגדלי ובנייני המשרדים הקיימים בו לחברות מובילות ולסטרטאפים; ומצד שני נעשה מוקד משיכה לקהל הרחב עם שדרות ירוקות, מרחבים לאירועים ומרכז מסחרי תוסס בזכות קליטת כ-20 עסקי מסעדות ולייף סטייל וחשיבה מחודשת על תכנון מרחבי.

"אין ספק שבשנתיים האחרונות שברנו את הקונספציה - והפכנו ממתחם עסקים רגיל, ותיק לאקוסיסטם אורבני חי ובועט, מעין תל אביב קטנה בתוך תל אביב הגדולה, ועוד בתקופה המאתגרת ביותר שהמדינה שלנו ידעה", מספר אייל גרין, מנכ"ל פארק עתידים תל אביב.

פארק עתידים תל אביב, עיר קטנה בתוך העירה הגדולה / צילום: רון איילון

"נקודת המוצא שלנו הייתה פשוט להתבונן במבנה הטבעי של הפארק, במרחבים שלו ולחשוב איך להפוך אותם ליתרון ולמקפצה גם לשם הכנסת לקוחות חדשים למשרדים שלנו וגם עבור זרימת קהל למסחר. אם ניקח לדוגמה מגדל משרדים רגיל, לא משנה כמה ורטיקלי ורב שימושי הוא - עדיין הוא לא יוכל לשמש פארק עסקים. כזה שמתוך המבנה הטבעי שלו, עם בניינים פזורים בתוך מרחב, נפרסות מגוון אפשרויות לשימושי קרקע שונים - כמו משרדים, מסחר, אזורים פתוחים לקהילה ו'טרמינל' מרכזי לאנשים - שדרות מסחריות שבהן עובדי חברות ועסקים יכולים לנוע ולהיפגש ביניהם".

לדברי גרין, "התמהיל שמאפשר מבנה הפארק הוא קרקע ליצירתיות. חברות יכולות למשל להגדיל ולהקטין משרדים מבלי לצאת מעתידים. כי אם חברה נכנסת לתהליך שינוי - היברידיות לתקופה לדוגמה, או גל פיטורין או לחילופין יש צורך בהגדלת מרחבים - לנו יש יותר אפשרויות לתת את המענה, בין אם הוא זמני ובין אם הוא לטווח ארוך. אנחנו יודעים לסייע בזריזות ובגמישות, לעשות את המעברים הפנימיים האלו בתכנון משרדים חכם ובמערך גיבוי אדריכלי ותפעולי חזק לניהול שינויים שיצרנו פה.

בית החולים רפאל בפארק עתידים תל אביב / צילום: באדיבות פארק עתידים תל אביב

"הגמישות היא פרמטר שמשאיר לקוחות לטווח ארוך, מרחב שנותן מענה, שיכול לגדול ולהשתנות עם חברות בלי שיצטרכו לעבור או לעזוב גם בזמנים קשים וגם בזמנים של צמיחה. זהו יתרון תקדימי גם ללקוחות ותיקים מחברות וארגוני ענק ועד לסטארטאפים ויזמים מתחומים שונים, שמבינים שאין להם מה לצאת מהפארק וגם ללקוחות חדשים שמקבלים שקט לסגירת עסקה".

''עתידים מרקט'' ,מתחם בוטיק ל11 חנויות קולינאריה ושופינג מקבוצת אונו מרקט. הדמיה להמחשה / צילום: חוות נעמי

מגוון שימושים והזדמנויות עסקיות 

גרין מסביר כי גמישות תכנונית מייצרת גם הזדמנויות להתאמות לביקושים - בזכותה ניתן בפארק עתידים להכשיר ולשנות התוויה של שטחים, משרדים, קומות וגם בניינים בהתאם לביקושים חדשים שעולים מהשטח. "כך למשל, אנחנו רואים מגמה של ביקושים בעולם הבריאות - לצערנו המלחמה, הפציעות הפיזיות והמנטליות, הובילו לעלייה בצורך בשירותים פרא-רפואיים, משרדי רופאים, מכוני דימות, מעבדות ואנחנו הגבנו לכך בהתאמת משרדים וחללי עבודה בבניין שכולו יותאם לפעילות שכזו. לקוחות מתחומים אלה יצטרפו לקהילת בריאות חזקה שהעוגן בה בין היתר הוא בית החולים 'רפאל', חברת 'מדינול' ועוד.

ואכן, בעולם שבו קצב השינויים אדיר מגאו-פוליטי, דרך סטטוס עסקי משתנה של חברות ועד לטכנולוגיות ולתפיסות חדשות של עובדים שמשנות את חיי המשרד - חשוב ליצור סביבות עבודה גמישות. עתידים, בבעלות עיריית תל אביב יפו ואוניברסיטת תל אביב, ביצעה התאמות בשטחה על מנת למקסם אקו-סיסטם משתנה כך שיתאים גם למציאות המשתנה של לקוחות המשרדים ושל קהילת המבקרים. בפארק, כאמור, 11 בניינים, על פני 80 דונם ובהם פועלות כ-80 חברות מהמובילות בישראל. בין היתר' כלל ביטוח ופיננסים', בית החולים 'רפאל', 'כללית', 'קומדע', 'אבוט', וכן סטארטאפים רבים לצד עסקי מסעדות עם מותגי אוכל ביניהם 'ארומה', 'יאשקה', 'שומשום', 'greenz' ומוקדי בילוי ופנאי כמו מועדון ההופעות 'gray', סטודיו פילאטיס, מכון אורתופדי ועוד. בקרוב יושקו שדרות הקולינריה והקניות 'עתידים מרקט' מקבוצת 'אונו מרקט' הכוללות 12 חנויות בוטיק ושופינג, ומלון 'ROXON' מרשת המלונות 'wyndhan' לה עשרות אלפי מלונות בכל העולם.

בקרוב בפארק עתידים תל אביב: מלון ROXON מקבוצת wyndham העולמית, עם מסעדת שף ושדרת חנויות. הדמיה להמחשה / הדמיה: באדיבות פארק עתידים תל אביב

"אקוססיסטם אורבני זה הנדסת אנוש לחוויית עבודה, בילוי ופנאי באותו מרחב"

"לאחרונה התקבלה החלטה בוועדת התכנון של העיר להכיר בעתידים גם כמרכז בילוי ופנאי. מה שמחזק מאוד את המהפכה שלנו", מציין גרין "ברמת המאקרו, זה מאפשר לנו למקסם את עירוב השימושים, את הגדלת מנעד העסקים שמציעים לעובדים, לעבוד, לסעוד ולבלות באותו מקום, מפחית את הצורך בנסיעות ארוכות ומשפר את איכות החיים, מה גם ששילוב של מסחר ותעסוקה קרוב לשכונות צפון העיר החזקות המצויות בתנופת התחדשות וקליטת עשרות אלפי תושבים - זהו עירוב שימושים מדויק; מצד אחד הוא נותן לקהל גדול את אותו המענה של נוחות וחוויה גם כקהל מבקרים שלא עובדים בפארק; ומצד שני, מאפשר ברמה העירונית ניצול טוב יותר של הקרקע, במיוחד באזורים צפופים. כמובן שיש צורך בתכנון מדויק ותיאום בין שימושי הקרקע השונים כדי למנוע קונפליקטים ולוודא שהשימושים השונים משתלבים בצורה חלקה ושהתשתיות המקומיות, כמו תחבורה ציבורית, חניות, פריקה וטעינה, מים וחשמל, מתאימות לתמוך בשימושים השונים".

פביו נוביק, אדריכל פארק עתידים תל אביב,  ''שינויים מהירים וסקיצות משרדים מותאמות מראש לכל תסריט של התפתחות הלקוח, הם הכלי למימוש יתרון תכנוני'' / צילום: אורי ישי

"גמישות פוגשת את הסקיצות של המשרדים עצמם" 

גם תכנון המשרדים הפרטני ברמת המיקרו נעשה באופן גמיש. האדריכל פביו נוביק, מי שאחראי עליו מסביר: "כשחברת הייטק מבקשת התאמות, נכנסת הגישה של תכנון משרדים גמיש. לפני שאנחנו מתכננים את נראות המשרדים אנחנו בודקים את המטרות העתידיות של הארגון - אם יש כוונה להרחיב את הצוות למשל, יש לקחת זאת בחשבון בתכנון החללים".

"בעתידים, מתמקדים ביצירת חללים פתוחים שמאפשרים שינויים מהירים. לעיתים במקום להקצות קירות קבועים בין משרדים, נעשה שימוש במחיצות ניידות שיכולות לשנות את המרחב בהתאם לצרכים הארגוניים. הדבר מאפשר לעובדים לעבוד בשיתוף פעולה, לארגן פגישות בקלות וליצור אווירה יותר נינוחה. גישה זו לא רק מקלה על תכנון המשרדים, אלא גם תורמת לשיפור המוטיבציה והפרודוקטיביות של העובדים. בהתאמה, העיצוב יכלול ריהוט מודולרי שניתן להזיז ויכול להיות פתרון מצוין לשינויי גודל המשרד".

cityzone מעבדת החדשנות בפארק עתידים תל אביב. תאורה טבעית. אקוסטיקה וטכנולוגיות חכמות כמפתח עיצובי / צילום: אורי ישי

"בהמשך לכך החשיבה עד הפרטים הקטנים מהותית: למשל שימוש בתאורה טבעית משפר את רווחת העובדים ומפחית את צריכת האנרגיה; חלונות גדולים ו'סקיילייטים' יכולים להכניס אור טבעי לחללים; תכנון חללים שמפחיתים רעש מאפשרים עבודה שקטה ומרוכזת; וכן שימוש בחומרים סופגי רעש ומחיצות אקוסטיות, לצד שילוב מערכות חכמות לניהול תאורה, טמפרטורה ואבטחה. טכנולוגיות אלו מאפשרות התאמה אישית של החלל לצרכים של כל עובד ומשפרות את היעילות האנרגטית", מסכם נוביק, האמון על תכנון יצירתי ותוכניות למשרדים, למרחבים המסחריים ואפילו על תכנון תסריטי שטח לאירועים בפארק עתידים תל אביב שגם הם הפכו לנדל"ן תוסס להשכרה.

שדרות המסחר בפארק עתידים תל אביב בהשראת רחובות תל אביב לפנאי ומנוחה / צילום: אורי ישי

"אזורים משותפים מעוררי השראה זו תפיסת עבודה"

כמי שאחראי על כלל המרחב האורבני של הפארק, מסביר נוביק כי עתידים מתכתב עם קהל רחב ולכן השטחים המשותפים חייבים להיות ירוקים וידידותיים לסביבה ולאנשים. כמו כן, עתידים הוא חלק מהתוכנית הירוקה של אוניברסיטת תל אביב למקסום השימוש באנרגיה מתחדשת ולחסכון בחשמל. כך שתמצאו בו מגוון יוזמות של ההנהלה שמטרתן להפוך את המרחב לבריא לסביבה ולאנשים. בין היתר: פאנלים סולריים על גגות הבניינים, מגדל דגל בתקן 'גולד ליד' שיהיו בו משרדים, מסחר ואולם תאטרון, ניהול פסולת חכם באמצעות דחסניות ועוד.

"חוץ מהנושא הירוק, גם תאורה טבעית, אקוסטיקה וטכנולוגיות חכמות - הן המינימום שצריך לקחת בחשבון בתכנון מרחב ענק שזורם בו קהל של אלפי אנשים ביום", מסביר נוביק, "כך למשל אזורי המנוחה והפנאי הם בעיצוב מעורר השראה. יצרנו אזורים שמאפשרים לעובדים להירגע ולהתאוורר במהלך היום, כמו שדרות המסחריות שמדמות את שדרות רוטשילד בתל אביב ומכניסות את הרחוב מן החוץ אל הפנים, פינות ישיבה נוחות, חדרי משחקים ואזורי קפה שמעוררים יצירתיות ומוטיבציה אצל העובדים, עם עיצוב צבעוני, אמנות ואלמנטים טבעיים. האזורים הציבוריים הם מקום המפגש של העובדים ומייצרים חוויות משותפות שמחזקות את הקשרים החברתיים".

ATIDIM CONNECT. חללי עבודה זמישים / צילום: באדיבות פארק עתידים תל אביב

תכנון חללי עבודה: מענה לכל הצרכים ובעיקר לדור ה-Z

"חשוב להבין שאנו היום מתכננים בשביל דור ה-Z שמחפש גמישות רבה יותר בעבודה, כולל אפשרות לעבודה מרחוק ושעות עבודה גמישות. הם מעריכים חללים שמאפשרים עבודה שיתופית וגם פרטיות כשצריך - גמישות לשימושים שונים, כמו חללים שניתן לשנות בקלות ממשרד פרטי לחלל עבודה משותף, או אזורים שניתן להשתמש בהם לפגישות, סדנאות או אירועים. תכנון חללים שמאפשרים התאמה אישית לצרכים המשתנים של העובדים הוא קריטי", חוזר ומדגיש נוביק.

היבט נוסף של גמישות והתאמה לצרכים מתבטא באפשרות שימוש בחללי עבודה משותפים שהפכו לפופולריים במיוחד בעשור האחרון. גרין מסביר כי התכנון המודרני של חללים אלו מתמקד ביצירת סביבות עבודה גמישות המעודדות שיתוף פעולה וחדשנות. "הגמישות שלנו בפארק אפשרה לנו להכשיר מרחבים לחללי עבודה משותפים ולכל מיני צורות ישיבה משרדיות, ומכאן יצרנו חבילות במודל 'הכל כלול', והשכרות יומיות. ישבנו עם סמנכ"ל האחזקה שלנו ועם אדריכל הפארק, הסברנו את החשיבה, את החזון למלא פה כל שטח פנוי - והם מכשירים ומתכננים את השטחים בהתאמה. היכולת לשלב בין עובדים שונים מענפים שונים באותו חלל יכולה ליצור דינמיקה חדשה, שמעודדת יצירתיות והשראה. גמישות זו מאפשרת גם לעסקים קטנים וסטארט-אפים לשכור שטחים מבלי להתחייב להשקעות גדולות", מסכם גרין.

גג אירועים בפארק עתידים ת"א-נדל"ן להשכרה ,ATIDIM TLV ROOFTOP / צילום: יח''צ

"אירועים זה נדל"ן להשכרה"

"כשחושבים אג'ילי - גם מרחבים לאירועים לארגונים ולקהל הרחב הם מ"ר לגיטימי להשכרה. בעתידים היו מגוון פורומים, חדרי ישיבות אולמות כנסים ואירועים, אודיטוריום ועוד ועוד פלטפורמות שמשרתות קהל מבית ומחוץ למפגשים והתכנסויות. כחלק מהמהפכה שלנו, החלטנו להכשיר בזריזות שטחים נוספים ולתכנן אותם כפלטפורמה לאירועים - שהם מבחינתנו נדל"ן מניב לכל דבר, מספר גרין. "כך למשל הפכנו גג בניין 'רגיל' לרופטופ לאירועים עם נוף אורבני, צמחיה עשירה וכל התשתיות לאירוע מוצלח. כאשר את השטח לצדו הפכנו לאולם נוסף לקהלים המעוניינים באירועי חוץ ופנים משולבים. גם גגות החניה שלנו יקבלו שימוש נוסף - ויהפכו בקרוב למגרשי 'פאדל'; שדרות הפארק החיצוניות הפכו למרחב לפסטיבלי רחוב ואירועים המוניים לאלפי אנשים, ואת השדרות הפנימיות הפכנו למתחם ירידי תוסס המתקיים אצלנו מדי שבוע, כתמיכה בעסקי מילואימניקים והחזית".

אירועים זה נדל''ן להשכרה. פסטיבלי רחוב וירידים בפארק עתידים תל אביב / צילום: יח''צ

sand box - שדה ניסוי לחדשנות

"עוד תשתיות יצירתיות שתכננו כוללות גם שדה ניסוי ליזמים וסטארטפיסטים (sand box) שיש להם רעיונות לפתרונות לערים חכמות. הפארק שלנו מהווה דוגמה ומופת לחדשנות ברמה הארצית והבינלאומית עם סטארטאפים פורצי דרך וחברות הייטק ששמן הולך לפניהן בעולם, אנחנו עובדים בשיתוף עם רשות החדשנות והפעילות מנוהלת על ידי מעבדת החדשנות של הפארק 'cityzone' והמכלול הזה הוא יתרון מובהק עבור סטארטאפים, חברות הייטק, סייבר ובטחון ועוד", מציין גרין.

לחדש. לא להתרגל.

"זוהי רק ההתחלה", הוא מסכם, "אנחנו מחויבים לפרגמטיזם התכנוני, להתחדש ולהמציא את המרחב שלנו כל הזמן גם בעתיד. לקוחות וקהל מבקרים אוהבים לדעת שהם נכנסים למרחב לא סטטי, למקום פתוח ויצירתי. במיוחד כעת כשהסרנו את כל הגדרות המנטליות - נמשיך לצמוח, להתחדש ולרגש.
בסוף אנחנו עושים את זה בשביל הדבר החשוב ביותר- אנשים".

למשרדים בפארק עתידים תל אביב לחצו כאן>>

להשכרת רופטופ, חדרי ישיבות, הופעות בגריי עתידים ואולמות לחצו כאן>>

עוד כתבות

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו

דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?