גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דמות משוכללת תוך 24 שעות: כך יהפכו סוכני ה-AI לפרזנטורים החדשים

האקסיומה המקובלת היא שפרסומת עם פנים אנושיות מעוררת יותר אמון, אבל הטכנולוגיה העכשווית מאפשרת לדלג על בני האדם וליצור דמויות היפר־ריאליסטיות, שמייצרות תקשורת דו־סטרית עם הלקוחות ● הסוכנים האוטונומיים בעולם הפרסום, כתבה שנייה בסדרה

מנכ''ל D-ID והאווטאר ההיפר-ריאליסטי שלו / צילום: צילום מסך מיוטיוב
מנכ''ל D-ID והאווטאר ההיפר-ריאליסטי שלו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

גם בשנת 2025, בני אדם מעדיפים לתקשר עם בני אדם אחרים, ולא עם רובוטים, ונוטים להאמין יותר לפנים אנושיות. מודעות פרסום עם פנים אותנטיות או וידאו עם קול אנושי ומחוות אנושיות מייצרים הרבה יותר עסקאות המרה מאשר סתם תמונות וטקסט. 

כתבה ראשונה בסדרה | בלי להתעייף ובלי הפסקת קפה: הסוכנים האוטונומיים משתלטים על עולם השיווק
מומחה הפרסום והשיווק הגלובלי: "הבינה המלאכותית היא לא מהפכה, זה רק עוד כלי"

העניין הוא שווידאו יקר להפקה. כשמוסיפים לכך גם את עלות הפרזנטורים, המחיר גבוה עוד יותר. לבעיה הזו נמצאו לא מעט פתרונות, במידה משתנה של הצלחה, אבל עכשיו הטכנולוגיה מאפשרת לקחת את העניין צעד אחד קדימה. הכוונה היא לסוכני הבינה המלאכותית: מערכות חכמות ואוטונומיות, שיכולות לבצע שורה של משימות, גם בשיווק ובפרסום. למשל, הן יכולות להיות ה"פנים" של החברה.

בחברת D-ID, שמתמחה ביצירת סוכנים מבוססי AI, מציעים לחברות אווטארים היפר־ריאליסטיים. לאחר שנבחרת דמות של אווטאר, מייצרים ממנה סרטון בן 5 דקות, ובפרק זמן של כ-24 שעות ניתן לקבל דמות משוכללת עד לרמת תנועות השפתיים, שיכולה לדבר במספר רב של שפות. "יש גם סרטון אקספרס של דקה, ואז תוך 5 דקות יש לך דמות, ויש גם משהו יותר משוכלל שלוקח שלושה ימים - הכול בהתאם לצורך", מסביר תומר צוקר, מנהל השיווק של החברה.

לדבריו, "אפשר לבחור את רמת הפרסונליזציה של האווטאר: לתת לו שם ומיקום, ולהחליט מה רוצים שהוא יעשה. למשל, להגדיר סוכן שמסייע במצבים של עגלות נטושות באתרי איקומרס, ש'קופץ' ללקוח כשמזהים אופציית נטישה". 

תומר צוקר, D-ID / צילום: עומר הכהן

לשם המחשה, צוקר מציג את המהלך של פפסיקו: "בפסטיבל הפרסום האחרון בקאן הם יצרו מתחם שבמרכזו עמדה אווטארית אינטראקטיבית בשם אנה, שהוגדרה כיועצת תזונה ושמירה על מאזן מים בגוף. אנה הייתה בתוך הביתן ונתנה טיפים ועצות למבקרים בתערוכה שדיברו איתה - כלומר זה היה ממש שיח דו־סטרי, כמו שאלות מה כדאי לאכול לפני תחרות שחייה, או כמה מים מומלץ לשתות במרתון. פפסיקו עתידים להטמיע את אנה בנקודות המכירה הפיזיות והדיגיטליות שלהם.

"חברת הגיימינג הצרפתית גיימלופט הפכה דמויות מתוך המשחקים שלה לאווטארים שכיכבו במודעות. כלומר זה גם מאפשר למשרדי פרסום להוזיל עלויות הפקה. תזמורת של כלי AI יכולה להביא תוצרים הרבה יותר מהר".

יש גם אווטארים חד־סטריים, שרק מעבירים מידע, כמו זה של קרן ההון סיכון פיטנגו. "הם רצו לייצר חוויה מרעננת בניוזלטר, ויצרו דמות מונפשת בשם סם שמדברת את הניוזלטר. ב־2025 נראה יותר ויותר הטמעות של אווטארים, כולל נציגי מכירות וכולל כספומטים ביפן שיוכלו לדבר איתי באנגלית".  

גרסת AI לעמוס תמם

אחת ההטמעות המתוקשרות ביותר שייכת לבנק הפועלים, שעלה בקמפיין לקידום סוכנת הבינה המלאכותית Ella שאמורה לסייע במשימות שיווק. "עשינו סקרים בקרב בעלי עסקים קטנים, ו־86% מהמשיבים העידו שהבעיה מספר אחת שלהם היא שיווק ומכירות. במקביל, 75% העידו שהם עושים את זה בעצמם, ובממוצע משקיעים בזה 4.6 שעות בשבוע - כמעט 10% מהזמן שלהם", מספר יגאל ברקת, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים.

הפלטפורמה שהבנק מציע שייכת לסטארט־אפ Marketeam.ai. מלבד סוכנת השיווק שמציע הבנק, ב־Marketeam מציעים גם סוכנים כמו טרנדולוג, מומחה לפרסום באינטרנט ועוד.

"בדקנו את הנושא כמעט שנה עם סוכנת השיווק, כולל פיילוט רחב על עשרות לקוחות שליווינו באופן צמוד כדי לראות את השימושים", מספר ברקת. לדבריו, בתוך שבועיים מאז ההשקה הצטרפו אלפי לקוחות (ההצעה היא לחצי שנה חינם), ונוצרו אלפי פוסטים באמצעות הסוכנת".

יגאל ברקת, בנק הפועלים / צילום: ענבל מרמרי

בעוד המתחרים מדגישים את הצד האנושי, אתם מציעים סיוע דיגיטלי. לא נתקלתם בחששות?
"יש הטלת ספק, האם זה יעבוד או לא יעבוד, יעזור או לא, אבל אז מתנסים. גם המנכ"ל שלנו ידין (ענתבי) אמר לי 'בואו תריצו את זה על ביט, שנראה איך זה עובד'. תוך דקות הסוכנת הרכיבה לנו גאנט פוסטים חודשי".

סוכן AI יכול להיות פרזנטור ממש?
"לכאורה, יכול להיות פרזנטור AI לבנק, אבל לא בטווח המיידי, ולא בטוח שזה יהיה יעיל. ההיסטוריה מוכיחה שאנשים מחפשים אנושי ואותנטי, ובסוף פרזנטור הוא מכלול של תכונות, התנהגויות ותפיסות שמישהו מביא כדי להשפיע על המותג. כמה פרזנטורים יש היום בשוק שהם אנימציות? לא הרבה.

"נכון שזה יכול לקצר תהליכים - יום צילומים זה הרבה כסף, והטכנולוגיה יכולה להחליף את זה תוך 4 דקות. תאורטית אני יכול לקחת את עמוס תמם, אם הוא יאשר לי, ולהפוך אותו לדמות AI שמצולמת היכן שאני רוצה, וזה ייראה מאוד אותנטי. זה יעשה לי טיים טו מרקט יותר טוב.

"האם דמות וירטואלית תהפוך לפרזנטורית? קשה לנבא. כשטרנד הטמגוצ'י פרץ לפני שני עשורים, היה קשה לדעת שדמות אלקטרונית שמורכבת מעשרה פיקסלים תהפוך לחבר הכי טוב של מיליוני ילדים בעולם".

הסוכנת אנה, פרזנטורית של פפסיקו / צילום: IDI-D

למה חשוב לשים לב כשמתחילים לעבוד עם סוכני AI?
"לא להשתמש בהם בתור תחליפים, אלא להתייחס לזה כאילו שכרתם עובד ברמת מיומנות טובה בתחום הפרסום, בעלות זניחה. כמו שאתה קולט עובד ולומד אותו, תלמד גם את הסוכן. אם הוא לא טוב, 'תפטר' אותו".

השלב הבא: מרקטפלייס

בשבועות הקרובים ישיק הסטארט־אפ הישראלי ENSO מרקטפלייס לסוכני AI מקצועיים - במקום לשכור בעלי תפקידים בתחומי השיווק ופרסום, ניתן יהיה לבחור סוכנים. "הסוכנים שבנינו יודעים לחפש לידים באינטרנט, או לנסח אימייל ליצירת קשר, לייצר פוסטים במדיה החברתית או למצוא משפיענים שמתאימים לעסק", מסביר מיקי חסלבסקי, המייסד והמנכ"ל.

אחרי שבוחרים סוכן, הוא לומד על האתר של החברה, על חשבונות הסושיאל שלה וכן הלאה, ומייצר מהלכים עבור העסק. "זה יכול להיות ניוזלטר או העלאת תכנים לאתר. יש לנו לקוחות בתחום הרכב בארה"ב, למשל, עסקים קטנים שלא יודעים מה נכון ואיך לכתוב, אז הסוכן מייצר להם את האאוטליין, הם מאשרים, ואז זה עולה אוטומטית.

"הרעיון הוא לתת לכל עסק קטן את כוחות־העל שיש לעסקים הגדולים. בסוף AI חוסך המון זמן, כי הוא משלים אוטומטית פעולות שלעסק קטן אין כוח־אדם בשבילן, וגם מוזיל עלויות. המטרה שלנו היא להיות אמזון של סוכנים. בהמשך, למשל, יהיה לנו סוכן שיודע להכין בעלי עסקים לפגישות מכירה או לפגישות עם עיתונאים, ולמצוא אצל מי הכי כדאי להתראיין על נושא מסוים".

מיקי חסלבסקי, מנכ''ל Enso / צילום: דוד טבצ׳ניקוב

כיום החברה מציעה סוכני AI באנגלית בלבד, אבל בהמשך יהיו גם בעברית. סוכן שיודע לעבוד בפייסבוק או באינסטגרם, למשל, עולה 59 דולר בחודש, "והוא מייצר אינסוף תכנים בתמונות וסרטונים. אבל צריך לזכור שבסוף אלה בני אדם ששולטים בסוכנים. הם לא עושים מה שבא להם".

כמה השוק הזה מגלגל? חסלבסקי מציע את החישוב הבא: "יש 60 מיליון עסקים קטנים בארה"ב, ו-50 מיליון מתוכם לא יכולים לשכור אדם במשרה מלאה לנהל את השיווק. אם כל אחד מהם ישלם 100-150 דולר בחודש לשניים־שלושה סוכנים, זה שוק של עשרות מיליארדי דולרים".

אם לכולם יש אותם סוכנים, איך מייצרים יתרון?
"הצלחה של עסק לא תלויה רק בכלים שהוא משתמש בהם. זה גם השוק, הצוות ועוד מרכיבים. אפשר לייצר מגרש שווה לכל השחקנים בעולם, לי וליזם בדרום מזרח אסיה יהיו אותם כלים להצליח, אבל השאלה היא מה נעשה איתם". 

הצורך הקריטי

"עד לאחרונה, הטמעת סוכני AI בענף הקמעונאות נתקלה במכשולים מהותיים", מציין אסי דהן, סמנכ"ל AI ומדע נתונים ב-ONE BI מקבוצת ONE. "המודלים לא היו מדויקים מספיק בהבנת שפה טבעית או בטיפול במידע מגוון, במיוחד בעברית. בנוסף, ניהול משתנים עסקיים, שאמורים להיות חזרתיים וצפויים, היה מאתגר.

שחר ברכה / צילום: יח''צ דלויט

"היום אנחנו נמצאים בנקודת מפנה. המודלים החדשים מסוגלים לבצע 'תרגום אוניברסלי' של כל סוגי המידע לשפה אחידה - ממש כמו מתורגמן שמתרגם בו-זמנית עשרות שפות, ומעביר את המסר המדויק בכל אחת מהן. במקביל, הלחץ התחרותי והציפיות הגוברות של הלקוחות לשירות זמין 24/7 הופכים את האימוץ של סוכני AI מצעד רצוי לצורך קריטי עבור רשתות קמעונאיות שרוצות להישאר רלוונטיות".

שחר ברכה, שותף ומנהל ענן, דאטה ובינה מלאכותית בדלויט ישראל, מזכיר את הסיכונים שבתחום. "ככל שהשימוש בכלי בינה מלאכותית גדל, והשימוש בו בפלטפורמות שונות מתרחב, כך מרחב הפעולה האפשרי להאקרים גדל והצורך להגן על הממשקים השונים גדל. נושא נוסף הוא הרגולציה. בשל ההתקדמות המהירה מאוד של הטכנולוגיה, וההטמעה שלה במערכות וארגונים, נראה שהרגולטור יתקשה מאוד במתן מענה איכותי ומהיר מספיק".

עוד כתבות

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"