גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתעשייה אווירית ועד נת"ע: זהות 7 יו"רים בחברות ממשלתיות בסימן שאלה

מספר חברות ממשלתיות מתחומי ביטחון, אנרגיה ותחבורה, החולשות על מיליארדי שקלים כל אחת, מתמודדות עם עזיבת יושבי ראש - כשזהות המחליפים אינה ידועה ● המינויים התקועים חושפים את היחסים המורכבים בין השרים, ובעיקר את המאבקים הפוליטיים ● בינתיים, התעשייה האווירית מתנהלת ללא יושב ראש כבר חודשיים, ובנת"ע צפוי להיווצר בקרוב וואקום, עם סיום כהונת היו"ר הנוכחית

7 חברות ממשלתיות נותרו ללא יו''ר קבוע / צילום: Shutterstock
7 חברות ממשלתיות נותרו ללא יו''ר קבוע / צילום: Shutterstock

"יש לנו חברות שבהן ייבחרו יו"רים חדשים... המדיניות שלנו היא קידום רוטציה - לא הגיוני לכהן בקדנציה שלישית ורביעית", הצהיר השבוע רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות, בכנס תשתית לעתיד של גלובס. נראה כי עונת המינויים בחברות הממשלתיות נפתחה: לפחות 7 מהחברות הבולטות פועלות או צפויות לפעול בקרוב ללא יושבי ראש קבועים.

שכר של כמעט 50 אלף שקל לבוגר? הנתונים שכל שוק העבודה מדבר עליהם וסימני השאלה 
גם זה קרה פה | הראל ויזל משדרג שכר למשפחה, אבל בצרורות 

תזמון המינויים הצפויים מקבל משנה חשיבות על רקע יוזמת השר דוד אמסלם, הממונה על רשות החברות הממשלתיות, לביטול נבחרת הדירקטורים (ראה מסגרת). המהלך, אם יושלם, צפוי לשנות מהותית את תהליך בחירת הדירקטורים ויושבי הראש בחברות הממשלתיות, ולתת יותר כוח לשרים הממנים. לא מן הנמנע שחלק מהמינויים החדשים יעוכבו עד להתקדמות החקיקה, שתאפשר לשרים למנות כל מועמד שעומד בתנאי סף ולא רק מתוך מאגר הדירקטורים המפוקח.

השרים בעלי הכוח הרב ביותר בעולם המינויים לחברות הממשלתיות הם שר הביטחון ישראל כ"ץ, שכפופות לו חברות כמו התעשייה האווירית (תע"א) ורפאל; שר האנרגיה אלי כהן, שחולש על חברת החשמל וחברת תשתיות אנרגיה (תש"א) ונגה ניהול מערכת חשמל למשל; שרת התחבורה מירי רגב, שאמונה על חברות רבות בהן רכבת ישראל ונתיבי תחבורה עירוניים (נת"ע); ואמסלם עצמו, שחתימתו נדרשת לאישור כל מינוי בדירקטוריונים.

המינויים חושפים גם את מערכת היחסים המורכבת והעכורה בין השרים המכהנים. כך למשל, בתעשייה האווירית בולם שר הביטחון ישראל כ"ץ את מינויו של גלעד ארדן לתפקיד היו"ר, מינוי שקודם על ידי קודמו בתפקיד יואב גלנט ונתמך על ידי אמסלם, שבעצמו עיכב בעבר מינויים של כ"ץ בעת שהיה שר אנרגיה. גם בתחום התחבורה קיימת מערכת יחסים מתוחה בין השרה רגב לבין אמסלם, שבאה לידי ביטוי במינויים קודמים כמו בחברת נמל אשדוד.

 

1 התעשייה האווירית

נכסים: 35.1 מיליארד שקל

התעשייה האווירית היא החברה הביטחונית הממשלתית החזקה ביותר בישראל, שאת שלושת הרבעונים הראשונים של 2024 היא סיימה עם זינוק של כ־74% ברווח הנקי לכ־416 מיליון דולר (מהווים כ־9.5% מהמכירות), ביחס לשנת 2023. גורם מעודד לכך היה הביקוש הגדול מישראל, ששיעורה מתוך ההכנסות קפץ מ־29% ל־34% - עם כ־1.52 מיליארד דולר.

אלא שמאז אותו רבעון, המצב בחברה הביטחונית השתנה, לפחות בשדרה הניהולית. בנובמבר סיים את תפקידו היו"ר עמיר פרץ, ועד כה לא מונה לו מחליף קבוע. זמן קצר לאחר מכן, פוטר שי גל, סגן סמנכ"ל לענייני תקשורת (שמאז תבע את החברה ובימים אלה מתנהל הליך גישור בין הצדדים), ובחודש יולי סיימה את תפקידה היועצת המשפטית וסמנכ"לית בתע"א, עו"ד תמר לוז, ומאז לא מונה לה מחליף קבוע.

לאחרונה פורסמו המכרזים לתפקידי היועץ המשפטי וסגן סמנכ"ל לענייני תקשורת. יו"ר דירקטוריון חדש לעומת זאת, טרם מונה. שר הביטחון הקודם, יואב גלנט, קידם את מינויו של השר ושגריר לשעבר באו"ם, גלעד ארדן, לתפקיד, בצעד שבו תומך עד היום השר הממונה על החברות הממשלתיות אמסלם. ארדן אף מונה לדירקטור, אך זמן קצר לאחר החלפת גלנט בשר הביטחון הנוכחי, ישראל כ"ץ, החליט האחרון לבלום את המינוי.

שר הביטחון ישראל כ''ץ / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המניעים העיקריים לבלימה הזו נובעים ממאבקי כוח פנים־ליכודיים. ארדן נתפס כדמות חזקה בחוגי הליכוד ומינוי לתפקיד יו"ר דירקטוריון תע"א עשוי להועיל לקידום תדמיתו הפוליטית. אולם, לכ"ץ יש שאיפות משלו ומעבר לכך - לו ולשר אמסלם יש משקעים בנוגע למינוי בכירים עוד מהתקופה ששר הביטחון הנוכחי היה שר האנרגיה והתשתיות. באותה תקופה, השר שממונה על החברות הממשלתיות עיכב את מינוי יו"ר חברת החשמל. לבסוף, המשבר נפתר עם מינוי דורון ארבלי לתפקיד. בניגוד לחברת החשמל, המשבר בתעשייה האווירית טרם נפתר, ולכן בכל ישיבת דירקטוריון מתמנה יו"ר תורן עבור אותה ישיבה בלבד.

סטטוס: מתנהלת ללא יו"ר כחודשיים; זהות המחליף לא ברורה

2 נגה ניהול מערכת חשמל

נכסים: 2 מיליארד שקל

חברה ממשלתית שהיו"ר שלה מכהן על זמן שאול היא נגה, האחראית על ניהול מערכת החשמל, לאחר שוועדת המינויים בראשות השופטת בדימוס, שולמית דותן, המליצה בינואר שלא לאשר את הארכת כהונתו של סמי תורג'מן כיו"ר החברת לקדנציה שלישית. על אף ההמלצה, רשות החברות אפשרה לחדש את המינוי לשלושה חודשים בלבד, ועל כן תורג'מן צפוי לסיים את תפקידו ב־22 באפריל. לפי הערכות, לתורג'מן לא ייבחר מחליף עד לאפריל.

נגה היא חברה ממשלתית צעירה שקיבלה את סמכויותיה בנובמבר 2021 במסגרת הרפורמה במשק החשמל שבה נקבע, בין השאר, כי משימת ניהול המערכת תופרד מחברת החשמל. כל זאת, במטרה להבטיח את התחרותיות בתחום ייצור החשמל.

בתקופה הקצרה שבה היא קיימת, נגה ידעה טלטלות לא מעטות. בחודש יוני לדוגמה, המנכ"ל לשעבר שאול גולדשטיין עורר סערה כאשר התייחס לחשש ממלחמה בצפון: "אחרי 72 שעות בלי חשמל בישראל, אי־אפשר יהיה לגור כאן". אותם דברים הובילו לזעם מצד שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, ויו"ר נגה סמי תורג'מן, שקידם את הדחתו של גולדשטיין. אותו הליך לא התממש, ולבסוף היה זה גולדשטיין שהחליט בדצמבר להתפטר.

סטטוס: באפריל מסיים היו"ר הנוכחי את התפקיד; זהות המחליף לא ידועה

3 תשתיות אנרגיה

נכסים: 3.1 מיליארד שקל

חברת תש"א אחראית על שירותי הנמל בתחום הדלקים, אחסון הדלקים, הולכה ואספקה ברחבי הארץ. לפני שבוע, התייחס מבקר המדינה לחשיבותה הרבה, כאשר ציין כי במהלך המלחמה הייתה סכנה ממשית לפגיעה במשק הדלקים, כאשר השלכות הלחימה עם חיזבאללה היו עלולות להביא להשבתה של נמל הדלק של תש"א בחיפה.

עם זאת, גם תש"א מתנהלת ללא יו"ר מאז חודש ינואר. זהות היו"ר החדש סוכמה בין השרים כהן ואמסלם, וצפויה לעלות עוד החודש לאישור ועדת המינויים ברשות החברות. בחודשים האחרונים פורסם בתקשורת כי עוזי יצחקי, יו"ר חברת נמלי ישראל, אמור היה להתמנות לתפקיד, אך המהלך לא יצא לפועל.

סטטוס: מתנהלת ללא יו"ר מאז ינואר; זהות המחליף עוד לא פורסמה

4 נתיבי איילון

נכסים: 1.3 מיליארד שקל

גם תחום התשתיות סובל מבעיה דומה, כאשר מינוי הבכירים בחברות הממשלתיות נתון לשיקולים פוליטיים. לטענת גורמים בענף, בין מירי רגב לאמסלם מתקיימת מערכת יחסית מתוחה מאוד באשר למינוי יו"ר לחברות הממשלתיות. כך לדוגמה, אמסלם הנחית בעבר מעל ראשה של רגב את שאול שניידר, יו"ר חברת נמל אשדוד, שמוביל רפורמות משמעותיות בניגוד לעמדתה.

ב־20 בנובמבר הסתיימה הקדנציה של יו"ר חברת נתיבי איילון, מקסין פסברג. שרת התחבורה המתינה עד לסיום הקדנציה כדי להודיע שלא תאריך את כהונתה של פסברג, שנבחרה בתקופת הממשלה הקודמת, על ידי השרה לשעבר מרב מיכאלי.

רגב קידמה את נורית דאבוש לתפקיד, מהלך שהפתיע רבים בענף לנוכח מערכת היחסים העכורה בין השתיים בעת שדאבוש כיהנה כיו"ר תיאטרון הבימה ורגב כשרת תרבות. דאבוש חברה בדירקטוריונים של חברות ציבוריות רבות וכיהנה בעבר גם כדירקטורית בחוצה ישראל.

למרות זאת, הוועדה ברשות החברות לבדיקת מינויים, בראשות השופטת שלומית דותן, פסלה את מועמדותה בטענה שאין ברשותה ניסיון מתאים. דאבוש ערערה על ההחלטה והשבוע הוועדה התכנסה בשנית, אך השופטת דבקה בעמדתה.

סטטוס: מתנהלת ללא יו"ר כבר שלושה חודשים; זהות המחליף לא ידועה

5 נמלי ישראל

נכסים: 15.5 מיליארד שקל

חברת נמלי ישראל, שאחראית על פיתוח נמלי הים של המדינה, מתנהלת ללא יו"ר לאחר שעוזי יצחקי סיים את כהונתו בחודש שעבר, בתום 6 שנים בתפקיד. יצחקי נחשב לדמות אהודה בקרב שרי הליכוד והוא כיהן בעבר כמנכ"ל משרד התחבורה בשנים 2012־2016.

ליו"ר הפורש אין עדיין מחליף ואילו יצחקי עצמו אמור היה להתמנות לתפקיד יו"ר חברת תשתיות אנרגיה (תש"א), אך המהלך לא קודם ובענף תוהים מה הסיבה להדחתו מהמרוץ לתפקיד שכבר היה בכיס שלו.

סטטוס: מתנהלת ללא יו"ר כחודש; זהות המחליף לא ידועה

6 נתיבי תחבורה עירוניים

נכסים: 3 מיליארד שקל

בראשות דירקטוריון נת"ע מכהנת בימים אלה עו"ד מיה ליקוורניק, גם היא מינוי מתקופת הממשלה הקודמת, שתסיים את תפקידה בחודש מאי הקרוב. ההערכות בענף הן שכמו במקרה מקסין פסברג, רגב לא תאריך את כהונתה, בעקבות מאבקי כוח בין השרה לדירקטוריון בראשות ליקוורני - דירקטוריון נת"ע מאופיין בעצמאות שבהנהלת משרד התחבורה לא אוהבים. כחלק מהמאבקים אלו, רגב איימה להוציא את ניהול פרויקט המטרו מידי החברה, ניסתה להתערב בבחירת המנכ"ל וההערכות בענף שהיא שמה לעצמה מטרה להחליף יו"ר.

לאחרונה, לדירקטוריון החברה הממשלתית הצטרף טל בסכס, מנכ"ל החברה למתנ"סים, שהמינוי שלו לפרויקטור האזרחי לשיקום העורף מטעם הסתיים בפיאסקו כשבסכס נותר ללא סמכויות ממשיות בשטח. מאז הוא הרבה להצטלם לצד רגב ואנשיה, ויש התוהים האם הוא מועמדה לכהונה כיו"ר נת"ע.

סטטוס: במאי תסיים היו"ר את כהונתה; זהות המחליף לא ידועה

7 מקורות

נכסים: 21.7 מיליארד שקל

באוקטובר האחרון סיים את תפקידו יו"ר מקורות יצחק אהרונוביץ'. קודם לכן, בחודש יולי, מונה אנדרי אוזן, דמות המזוהה עם הליכוד וחבר נבחרת הדירקטורים, לדירקטור חדש על ידי השר אלי כהן. בקדנציה הקודמת של שרת התחבורה, היא ניסתה למנות את אוזן לדירקטור ברכבת ישראל, בכוונה למנותו כיו"ר הדירקטוריון בהמשך, אך ללא הצלחה. תחת כובעה כשרת התרבות והספורט, הוא מונה ליו"ר המועצה הלאומית לספורט על ידי רגב. לאחרונה, דירקטוריון החברה בחר באוזן לתפקיד היו"ר והוא מנהל את הישיבות בפועל - למרות שמינויו טרם אושר על ידי הוועדה למינוי בכירים ברשות החברות.

סטטוס: מונה מחליף, אך הוא לא אושר על ידי הוועדה למינוי בכירים.

עוד כתבות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית