גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היועצת מלאומי שמעריכה שלשוק בת"א יש לאן לעלות ומתעדפת השקעה באג"ח

נירית ידידיה כהן מבנק לאומי מאמינה ששוק המניות המקומי ימשיך לתפקד היטב בשנה הקרובה, מזכירה ששוק האג"ח מספק כיום תשואות טובות וממשיכה להאמין דווקא בסקטורים שכבר זינקו ● בין אלה - פיננסים ומזון בת"א, לצד טכנולוגיה ומניות שייהנו מאפקט טראמפ בחו"ל

נירית ידידיה כהן, יועצת אזורית במערך הייעוץ של בנק לאומי / צילום: תהל שנהב כהן
נירית ידידיה כהן, יועצת אזורית במערך הייעוץ של בנק לאומי / צילום: תהל שנהב כהן

נירית ידידיה כהן גדלה לתוך העולם הפיננסי מגיל צעיר. "ההורים שלי עסקו במקצועות התחום ואני אדם של מספרים כבר מהילדות, כך שזה היה לי טבעי", היא מספרת. אבא שלה היה יועץ השקעות בבנק לאומי, כך ש"תמיד היה שיח על שוק ההון בבית. הוא היה מסביר ומראה לי כיצד דברים שקורים בארץ מתחברים למגמות בשוק".

● באיחור אופנתי: זיכיון המותג האמריקאי שהקפיץ את מניית המשביר ב-20%
המוסדיים עצרו למוטי בן משה את השכר: אסיפת בעלי המניות בוטלה

כיום, כשהיא בת 39, נשואה ואם לשניים, משמשת ידידיה כהן כיועצת אזורית במערך הייעוץ של בנק לאומי, ובתפקידה אחראית על יועצים רבים נוספים. היא עובדת בבנק לאומי כבר 11 שנים, וזאת לאחר 8 שנים בחברת הביטוח הראל.

ידידיה כהן אופטימית באשר לשווקים גם בעתיד הקרוב ומביאה כדוגמה לכך את הפאניקה לרגע שהייתה לפני שבועיים; השווקים נכנסו ללחץ כאשר מודל הבינה המלאכותית של חברת דיפסיק הסינית שנחשף הוביל לחששות באשר להשקעות העצומות בתחום, שגררו נפילה של 17% במניית אנבידיה באותו היום. "דיפסיק דווקא מאפשר הוזלה של עלויות, ונכון שזה גרם לירידה משמעותית במניות הטכנולוגיה ובשבבים בפרט, אבל בפועל מדובר בהוזלה של תשומות, מה שיאפשר דווקא פיתוח מואץ של שימושים".

מנגד היא מציינת כי מדיניות המכסים של נשיא ארה"ב טראמפ, שהציתה אף היא לאחרונה סערה, שנרגעה עד סוף יום המסחר, "מייצרת אי ודאות וסיכונים כשהשאלה היא בעיקר מה תהיה עוצמת המהלך והאם יתרחב מלחמת הסחר, מה שישפיע לשלילה על הצמיחה והאינפלציה בארה"ב ולכן גם על השווקים".

בסך הכול היא מבהירה כי "אני לא חושבת שהולכים למשבר", אך בכל זאת ממליצה לבנות תיק שמתאים גם למשבר עתידי: "תמיד חשוב לשמור בתיקים על פיזור, הן גיאוגרפי והן סקטוריאלי, וגם על חשיפה מטבעית. תיק מפוזר יוכל להתמודד עם תקופות של משברים ותנודתיות. משקיעים שבונים תיק כזה ו'רצים' איתו לטווח ארוך, ופחות מתרגשים מתנודתיות ולא עושים פעולות מהבטן - אלה רואים את הפירות".

"יש לשוק המקומי עוד לאן לעלות"

בניגוד לוול סטריט, ידידיה כהן נשמעת נחרצת באשר לכדאיות השקעה בשוק המקומי: "אנחנו אחרי תקופה ארוכה של ביצועי חסר ביחס לעולם. בשנה האחרונה, ובפרט ברבעון הרביעי, היה היפוך מגמה לנוכח התמתנות הסיכונים הביטחוניים, הציפייה לסיום המלחמה והתאוששות הכלכלה, שהתבטאה גם בחזרתם של משקיעים זרים. כל זה הוביל לעליות יפות בשוק המקומי.

"אני עדיין חושבת שיש כברת דרך לעבור עד שנדביק את הפער מול העולם, אך כעת השוק המקומי בתמחור נוח בעוד האמריקאי בתמחור גבוה, כך שיש לשוק המקומי עוד לאן לעלות".

באשר לאפיקים הסולידיים, ידידיה כהן ממליצה להקטין את החשיפה לנזילות (פיקדונות וקרנות כספיות) ולהעדיף השקעה באיגרות חוב. "משקיעים רבים מבינים שצריך להזיז כסף מנזילות ויש מגמה של הטיה לשוק האג"ח. ההשקעה כיום באג"ח בארץ ובחו"ל מאוד אטרקטיבית, זה מאפשר קיבוע תשואה וגם פוטנציאל לרווחי הון קדימה כשהריבית תרד. יש פיתוי להישאר בנזילות, אבל לא נכון כעת לשבת עליה לטווח של יותר משנה, כי הריבית תרד ואז המשקיע יפגוש ריבית פחות אטרקטיבית".

תיק ההשקעות של ידידיה כהן למשקיע סולידי מורכב מ-14% מניות בארץ ו-16% מניות בחו"ל. לאג"ח ממשלת ישראל היא מקצה 15% מהתיק, עוד 25% לאג"ח קונצרניות בישראל בדירוג גבוה, עם מח"מ של 4-5 שנים וחלוקה מאוזנת של חצי שקלי וחצי צמוד מדד, "כי סביבת האינפלציה בירידה ונמצאת בהתכנסות מדורגת ליעד של בנק ישראל (1%-3%, נ"א)", ו-15% מקבלות אג"ח בחו"ל. את יתרת ה-15% היא משאירה בנזילות (פיקדונות וקרנות כספיות).

למשקיע אגרסיבי היא ממליצה להגדיל את הרכיב המנייתי ל-22% מניות בארץ, עוד 26% למניות בחו"ל, רכיב האג"ח הממשלתיות יורד ל-10% מהתיק, גם אג"ח קונצרניות יורד ל-20%. ההקצאה לאג"ח בחו"ל נותרת על 15% ורכיב הנזילות קטן ל-7%.

הפיננסים והביטוח ימשיכו לככב גם ב-2025

כשאנחנו מבקשים מידידיה כהן להעריך אילו הם הסקטורים שיצליחו בשנת 2025, היא מציינת לטובה בת"א את סקטור הפיננסים, כלומר הבנקים וחברות הביטוח. באשר לבנקים, "הם עוברים מהלכים משמעותיים של התייעלות שתומכים בסקטור. וגם בתחום הביטוח התמחור מאוד נוח, כשמסתכלים על השיפור ברווחיות מפעילות חיתום". ההמלצה הזו מעניינת כיוון ששני הסקטורים הללו היו מהבולטים בשנת 2024: מדד הביטוח למשל זינק ביותר מ-60%, ומדד הבנקים ביותר מ-40%.

סקטור שקצת פחות הצליח בת"א בשנה שעברה הוא הטכנולוגיה, שהמדד שלו עלה רק ב-12%. לדבריה, "המדד עשה ביצועי חסר שמעידים על מה שעוד צפוי, בוודאי כשמביאים בחשבון את המגמות העולמיות, המעבר לענן ו-AI שתומך בצמיחת החברות האלה".

בנוסף, ידידיה כהן גם מאמינה בסקטור המזון והקמעונות: "הייתה עלייה רוחבית ברווחיות הגולמית של הרשתות המקומיות, לצד התייעלות תפעולית וגידול בכמות הסניפים. החברות גם פועלות לחזק את המותג הפרטי שלהן. בנוסף, ניכרת כעת מגמה של התייצבות בהכנסות שנובעת מירידה במחירי חומרי הגלם. ייתכן כי זה יוביל לשיפור בצמיחה וברווחיות".

"טכנולוגיה עם פיזור וזהירות עם ענף החשמל"

ומה באשר לסקטורים מעבר לים? בארה"ב היא ממליצה "להתמקד בסקטורים שייהנו ממדיניות הנשיא טראמפ כמו תעשייה וצריכה. הוא מצהיר על הפחתת רגולציה ומסים לפירמות, מה שמעודד תמיכה בכלכלה ובייצור המקומי, לכן הם בעצם מקבלים תמיכה ממנו וזה יסייע להם לצמוח".

וכמובן, היא ממליצה על חשיפה גם לסקטור הטכנולוגיה, ותחום השבבים בפרט. מדובר בתחום הכי לוהט בוול סטריט, "שמאוד עלה בשנתיים האחרונות", ובשוק תוהים האם הסקטור הגיע כבר לתמחור גבוה מדי. ידידיה כהן מודעת לכך אך מציינת כי "ניתן להיחשף אליו כל עוד מייצרים פיזור מתאים. לא כדאי להשקיע רק בסקטור הזה, אלא לשלב אותו עם סקטורים אחרים".

ובכל זאת יש לה גם המלצה שלילית אחת. "אם הזכרנו את דיפסיק, הירידה בתשומות טובה כאמור לרוב החברות, אך תחום החשמל יכול להיות מושפע לשלילה, כיוון שהמשמעות היא הפחתה של התחזיות החיוביות לגבי צריכת החשמל".

עוד כתבות

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך