גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לקח לנו הרבה זמן להשיג עונש מאסר על תיאום מחירים. שברנו את תקרת הזכוכית"

היא נלחמת בבכירי הקמעונאות, הטילה קנס חסר תקדים על שטראוס, סבורה כי תיק אל על מורכב משחושבים, ולא מתרגשת מההתייקרויות של וולט ● הממונה על התחרות מיכל כהן נמצאת בחודשים האחרונים במוקד המאבק מול הגופים הגדולים במשק ● בין לבין היא גם מתמודדת עם הניסיונות של שר הכלכלה להביא להדחתה ● הנשים המשפיעות, הרשימה השנתית של גלובס

עו"ד מיכל כהן / צילום: רמי זרנגר
עו"ד מיכל כהן / צילום: רמי זרנגר

על שולחנה של עו"ד מיכל כהן, הממונה על רשות התחרות, מונחים בימים אלה כמה תיקי תחרות כבדים - האם לבטל את הפטור מהסדר כובל שניתן לענקית המשלוחים וולט, האם אל על ניצלה את מעמדה כשהעלתה מחירים בתקופת המלחמה, וגם כתב האישום התקדימי שהוגש לאחרונה נגד בכירים בענף המזון.

פרויקט הנשים המשפיעות של גלובס 2025: הרשימה המלאה

לכל אחד מאלה השלכות כבדות משקל, אך כתב האישום האחרון היה ממש פצצה שהטילה הרשות. הוא הוגש נגד מנכ"ל ובעלי רשת הקמעונאות ויקטורי אייל רביד, בעלי רשת יוחננוף איתן יוחננוף, המשנה למנכ"ל אלעד חרזי ואחרים בטענה לתיאום מחירים באמצעות ראיונות בתקשורת. בין האמירות המוזכרות באישום ישנן התבטאויות פומביות של רביד מאוקטובר 2021, אז אמר למשל בגלי צה"ל: "הולכת להיות עליית מחירים חזקה מאוד".

"החקירה התחילה בסוף 2021, ומה שהקפיץ אותי היה הדרך שבה העלאות המחירים והתיאום נעשו", מספרת כהן לגלובס. "מותר לחברה להחליט מתי להעלות מחירים, אבל במקרה הזה ספקים וקמעונאים מצאו לנכון להגיד מה הם חושבים שאולי צריכה להיות העלאת המחירים. ממתי חברה מפרסמת לכלל הציבור מה היא אולי הולכת לעשות בעניין העלאות מחירים? הם מצאו שיטה חדשה - להגיד מה הם חושבים שאולי צריך לקרות ולראות מה ילד יום".

נראה שהשיטות של תיאום המחירים משתכללות כל הזמן. פעם זה היה בחדרי חדרים, בסודי סודות, והיום זה בתקשורת, בפומבי.

"פעם הדברים היו בוטים יותר. כבר ראינו אנשים שמכניסים את המתחרה שלהם לג'קוזי כדי לדעת שהוא לא מקליט אותם, ראינו הודעות וואטסאפ שמוחקים, ראינו טלפונים טיפשים שמוחזקים בתוך כספת ותיאומי מחירים בפקסים. אבל עכשיו פשוט הולכים ומדברים על זה בתקשורת. יש פה לגמרי מסר לבעלי עסקים שמה שהם לא יכולים לומר למתחרה שלהם בחדר סגור, הם גם לא יכולים לומר בתקשורת".

אתם דורשים בתיק הזה מאסרים בפועל. אם יהיו הרשעות, להערכתך יהיו מאסרים?

"כן, עשינו המון עבודה לאורך השנים כדי להעלות את רף הענישה. מי שעוקב אחרי פסקי הדין שלנו יודע שהמון זמן לא הצלחנו להגיע למאסר בפועל, לקח הרבה מאוד זמן לשכנע שופטים שזה לא רק משול לגניבה, אלא שזו גניבה באמת מהכיס של הציבור כולו. היום כבר שברנו את תקרת הזכוכית הזאת. האכיפה הפלילית שלנו היא מהמתקדמות בעולם בהשגת עונשי מאסר".

כהן אף מתייחסת לטענה שהתיאומים האלה בסופו של דבר גורמים ליוקר המחיה. "ליוקר המחיה יש המון גורמים. הבעיה שמונחת לפתחי היא שהוא יכול להיגרם מהתנהגות של עסקים שמעלים מחירים באופן לא לגיטימי תוך פגיעה בתחרות. גורם נוסף שהוא סופר־משמעותי ביוקר המחיה הוא ההתנהלות של הממשלה והרגולטורים, שמונעים הרבה פעמים תחרות. אלה יכולים להיות חסמים רגולטוריים במובן של תקנים ייחודיים, כמו כל מיני דרישות בהיבטים של כשרות במזון או עיכובים במכס".

מה עם הצרכנים? להם אין שום אחריות?

"העדפות הצרכנים מאוד משפיעות על המחיר. אם אני מוכן לרכוש רק מותג אחד, ולא משנה באיזה מחיר, יש לזה השפעה דרמטית על המחיר שייקבע. אבל צריך לשים לב שיוקר המחיה זה לא רק במזון - בגז, בחשמל ובהרבה דברים אחרים אין תחרות ולצרכן לא תמיד יש השפעה".

במהלך המהפכה המשפטית נפתחו קבוצות וואטסאפ של בעלי עסקים שהתאגדו. יש אומרים שזה בעייתי מבחינה תחרותית והרשות לא נוגעת בזה.

"חוק התחרות עוסק בהתאגדויות כלכליות שפוגעות בתחרות, לא בהבעת דעה פוליטית. מכל האינדיקציות שקיבלנו נראה שהרקע והמניעים היו בהיבט האידאולוגי ולא בתחום העסקי. ברור שאנחנו לא אוהבים את זה ויש כאן סכנה של מדרון חלקלק, אבל קבוצת וואטסאפ אינה הפרה של החוק".

"לא חשבתי שאהיה עורכת דין"

כהן נולדה ברמת גן ובילדותה המוקדמת עברה עם משפחתה לכפר סבא. היא מעידה על עצמה שהייתה תלמידה טובה, במיוחד במקצועות ריאליים כמו מתמטיקה וכימיה, מה שהוביל אותה לאחר השירות הצבאי להירשם ללימודי הנדסה כימית באוניברסיטת תל אביב. אבל החיים בסופו של דבר לקחו אותה לכיוונים אחרים לגמרי. "הגעתי ליום הראשון ללימודים לאחר טיול ארוך במזרח. נכנסתי לכיתה ובשנייה שראיתי את האנשים שסביבי אמרתי 'אני לא רוצה להיות פה עכשיו'. עדיין הייתי במוד של חזרה מטיול ורוב הסטודנטים לצידי היו עתודאים צעירים", היא נזכרת.

כבר באותו היום היא הלכה למזכירות והסבה את מסלול הלימודים שלה לכלכלה. בהמשך שילבה לימודי תואר ראשון במשפטים. "לא באמת חשבתי שאהיה עורכת דין. חשבתי שאשתלב בעולם המסחרי".

אבל המציאות שוב תפסה כיוון אחר. לאחר שסיימה את לימודיה בשתי הפקולטות בהצטיינות, היא הגיעה לראיון במחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, רק "כי כולם אמרו שזה הכי יוקרתי" - והתקבלה. ביום השני להתמחות נכנסה לתיק התחרות הראשון שלה: תיק קרטל הביטוח. בהמשך היא למדה לתואר שני במשפט וכלכלה בספרד, ולאחר מכן חזרה לעבוד בפרקליטות המדינה - שם היא נשאבה ישר לדיון בערעור בעליון בתיק קרטל הביטוח. "זה תיק שנמשך הרבה שנים. ההפרות היו ב־1991, והערעור בעליון הסתיים ב־2005".

גם היום תיקי תחרות נמשכים שנים?

"כן. יש לזה כמה סיבות - החובות שצריך לעמוד בהם כדי להוכיח את התיק מעל לספק סביר, חומרי החקירה הרבים וגם העובדה שבתיקי קרטל בדרך־כלל מדובר בכתבי אישום עם המון משתתפים. גם העומס בבתי המשפט גורם להימשכות ההליכים - לאחרונה עברנו מבית המשפט המחוזי בירושלים, שהיה מוסמך ייחודי לעבירות תחרות, לבית המשפט בלוד, כי תיקים לא התקדמו בגלל העומס. כעת אנחנו מקבלים את הפידבק שלוקחים את התיקים שלנו כתיקי דגל. אני שמחה להגיד שיש לנו הקראה בתיק של ויקטורי כבר במרץ".

אל רשות התחרות הצטרפה כהן ב־2006, כסגנית היועץ המשפטי לעניינים פליליים. ב־2013 מונתה לסגנית בכירה ליועץ המשפטי לעניינים אזרחיים ומינהליים, ובדצמבר 2018 מונתה ליועצת המשפטית של הרשות, תפקיד שבו כיהנה עד למינויה לממלאת מקום הממונה על ההגבלים העסקיים (שמה הקודם של רשות התחרות) באוגוסט 2021 עם פרישתה של עו"ד מיכל הלפרין. בינואר 2022 מונתה לתפקיד במינוי קבוע בידי שרת הכלכלה דאז אורנה ברביבאי.

כשנה וחצי לתוך התפקיד כהן נתקלה בקושי מכיוון בלתי צפוי: מאז מאי 2023 מנסה שר הכלכלה ניר ברקת להביא להדחתה, בין היתר על רקע טענותיו לחוסר טיפול במונופולים במשק ואחריותה להתייקרויות. בראשית 2024 פנה ברקת לנציב שירות המדינה בבקשה לכנס את ועדת המינויים ולהביא לסיום העסקתה, ובהמשך אף פנה לבג"ץ בדרישה להורות לנציב שירות המדינה לכנס את ועדת המינויים על רקע טענות לחוסר אמון חריף ששורר בינו לבין הממונה.

מטבע הדברים כהן לא מעוניינת להתייחס לנושא. "אנחנו עובדים בשיתוף־פעולה מלא ובתיאום עם משרד הכלכלה", היא אומרת. "מעבר לזה, את כל מה שיש לי לומר כתבתי במכתב לנציב שירות המדינה, ואין לי מה להוסיף".

"מותר להיות מונופולין"

כך או כך, כהן ממשיכה לעבוד כרגיל ולהלחם במונופולים. באוקטובר האחרון הטילה כהן עיצום כספי חסר תקדים של 111 מיליון שקל על שטראוס וקנס של כמיליון שקל על משק ויילר בגין מיזוג שביצעו שלא כדין. נוסף על כך, הוטלו עיצומים על שלושה נושאי משרה בכירים בשטראוס בסכום של כ־600 אלף שקל כל אחד - גיורא בר־דעה, מנכ"ל הקבוצה לשעבר; אייל דרור, מנכ"ל שטראוס ישראל לשעבר; וגור זמיר, סמנכ"ל הכספים לשעבר בשטראוס ישראל. מדובר בעיצום הכספי הגבוה ביותר שניתן להטיל על חברה במסגרת האכיפה המינהלית. "רצינו שלא יגבילו את גובה הקנס בחוק, אבל הגבילו אותו, אז זה המקסימום שיכולתי להטיל. הייתי מטילה קנס גבוה יותר".

השוק היום מחונך יותר מאשר מה שהוא היה לפני עשור מבחינה תחרותית?

"אנחנו כל הזמן מקבלים אינדיקציות שהקנסות מרתיעים מאוד את החברות במשק. חברות יעשו ועושות את מה שהן יכולות כדי למקסם רווח, אבל בסוף הן מיישרות קו ומשנות את ההתנהלות שלהן כי ממש לא משתלם להן לקבל קנסות של מיליונים. חוקי התחרות שינו את השוק. לא סתם אנחנו לא רואים היום קרטלים כמו בעבר, אבל המאבק במונופלים תמיד יהיה".

אז למה אתם לא מכריזים יותר על מונופולים? כמעט ואין הכרזות.

"אחת הטעויות שאנחנו מתקשים כנראה להסביר זה שהכרזה על בעל מונופולין היא בעיקר דקלרטיבית ובפועל זה לא עושה שום דבר יותר טוב לצרכן ממה שהיה קודם. מותר להיות מונופולין, זו לא הפרה של החוק. לבעלי מונופולין יש חובות בחוק שחלות עליהם בין שהכרזתי עליהם ובין שלא. בעל מונופולין זה מצב, זו עובדה".

הם יכולים לטעון שהם לא, ואז החובות לכאורה לא חלות עליהם.

"אם יש מישהו שיודע שיש לו כוח שוק - הוא בעל המונופולין. הוא יודע הכי טוב מה הוא יכול לעשות ומה לא. להכריז על בעל מונופולין כבעל מונופולין כשהוא יודע את זה, זה לתת פול גז בניוטרל כשהוא עוד לא עשה שום דבר רע. זה מיותר וזה לא מה שצריך לעשות. מה כן אנחנו עושים? אם אנחנו רואים שיש עסק שיש לו כוח, והוא מנצל את כוחו לרעה, אז אני אטיל עליו עיצום כספי ובדרך אני אכריז עליו כמונופולין. אני לא אעשה את זה לצורך ההכרזה בלבד, כי ההכרזה בלבד לא תשנה את החובות שחלות עליו, וזה מבזבז הרבה מאוד משאבים".

"מחיר גבוה הוא לא הפרת החוק"

ואם כבר מונופולין, אז אי־אפשר שלא לדבר על כוח השוק של וולט. "הרשות כבר ביצעה אכיפה נגד החברה בתיק שהיה על קרוסלת 'רק בוולט' (פיצ'ר באפליקציה שקידם עסקים מסוימים שהיו רק בוולט - אל"ו). בסוף היא הגיעה איתנו להסדר שבו היא הודתה שהיא בעלת מונופולין, והיא שילמה לא מעט מיליונים והתחייבה להפסיק את הפגיעה בתחרות".

מנגד, בסיפור של וולט מרקט (חנות מוצרי המכולת של וולט) נתתם להם פטור מהסדר כובל, למרות שוולט חשופה למחירי הסופרים המתחרים ולהרגלי הקנייה של הצרכנים, מה שיכול להוביל אותה להורדת מחירים במוצרים מסוימים ולמשיכת לקוחות.

"אנחנו בודקים כל טענה להפרה. עלו עכשיו בכנסת טענות לבלעדיות בנוגע לוולט מרקט, וכל מה שעולה בכנסת אנחנו בודקים. כשוולט הגיעו לבקש את הפטור היו שתי חלופות - או שהיא תמכור רק את עצמה או שהיא תמכור גם עבור קמעונאים אחרים. היה טוב יותר לצרכן אילו לא היו בכלל אפשרויות והיה רק וולט מרקט?".

אז אין פגיעה בתחרות בפעילות של וולט מרקט?

"לא חשבתי אז, ואני עדיין לא חושבת, שהייתה עם זה בעיה. עכשיו נתנו שוב פטור קצר לחצי השנה הקרובה כדי להעמיק את הבדיקות ולבחון איזו פגיעה בתחרות יכולה להיות. אנחנו נצטרך לעשות כאן דרישות נתונים משמעותיות מוולט ולבדוק את הדבר הזה לעומק".

כהן אף מתייחסת להעלאת דמי התפעול שנעשתה לאחרונה. "על פניו זו לא פגיעה בתחרות. זה לא שוולט שמה רגל למתחרה שלה כשהיא גובה הרבה. אם אין פלטפורמה שיכולה לתת לה פייט, אז המשמעות היא שמשלמים יותר. מחיר גבוה, ברוב הפעמים, הוא לא הפרה של חוק התחרות. כשבעל מונופולין מבקש מחיר גבוה משמעותית מתנאי תחרות, מה שנקרא מחיר מופרז, זו דוקטרינה שהיא לא קלאסית בדיני תחרות".

היה ראש רשות אחד לפחות בעבר שחשב שזה קלאסי לרשות התחרות, פרופ' דיויד גילה.

"וכמה תיקים על מחיר מופרז הוא עשה? אפס. הרשות הבהירה בהמשך שזה לא תחום קלאסי שלה, אלא במקרים מאוד קיצוניים".

תיק נוסף שאיתו מתמודדת כהן הוא זה של אל על, שהעלתה מחירים בצורה חדה בתקופה של המלחמה. "בחודש הראשון אחרי פרוץ המלחמה אל על מצאה את עצמה לבד, והיו אנשים שרצו לחזור לצו 8 מטיולים במזרח, או משפחות שבהן ההורים נמצאים בחו"ל והילדים נמצאים בארץ. אלה באמת המקומות שיותר מתאימים להסתכל עליהם בעיניים של מחיר מופרז, כי היו יחסי כוחות והיה צורך. עבור חלק מהאנשים הטיסות לא היו מותרות, אלא צורך ממשי, אבל אנחנו צריכים לזכור שזה עדיין לא אומר שיש פה מחיר מופרז ברמת התערבות של רשות התחרות".

מתי תתערבו?

"התיק של אל על חשוב מאוד, אבל גם מורכב מאוד. אנחנו בוחנים מחיר מופרז, אבל אנחנו מחפשים את הסיטואציות שבהן התפוסה לא הייתה מלאה ועדיין המחיר היה גבוה. אנחנו מחפשים מקרים שבהם הלקוח היה צריך את החברה, והיו מקומות על המטוס, והחברה ניצלה את זה. אנחנו בוחנים את כל הטיסות ומשווים בעצם למה שהיה קודם, ב־2022 או 2023. אנחנו לא מפקחים על מחיר, זה לא התפקיד של רשות התחרות. אנחנו מחפשים רק את בעל המונופולין שמנצל את כוחו לרעה באופן קיצוני".

עוד כתבות

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

ראש המיליציה העזתית: "אין מניעה מעימות עם חמאס וממלחמת אחים"

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט