גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתגבר החשש שאלביט לא תצליח לספק מל"טים לשווייץ

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: האיראנים מפרסמים את תיעוד תפיסת הספינה של אייל עופר, פיקוד העורף פיתח שיטה חדשה על מנת להתריע בפני אזרחי ישראל על כל איום של רקטה או כטב"ם, והאם אלביט תוכל לספק לשווייץ את המל"טים הצבאיים שהוזמנו על ידה ● כותרות העיתונים בעולם 

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים. 

כותרות העיתונים | המנהיג שרק נבחר, מיד עשה אקט פרו-ישראלי וחטף ביקורת
כותרות העיתונים | ביד אחת פועלת נגד ישראל, ביד השנייה שולחת מוצרים בשווי 100 מיליון אירו

1כך המלחמה שינתה את מערכת ההתראות של פיקוד העורף

במהלך שנה של לחימה, פיקוד העורף שיכלל טכנולוגיות קיימות ופיתח שיטה חדשה על מנת להתריע בפני האזרחים על כל איום "בעיקר בצורת מתקפת רקטות או כטב"מים", כך פורסם באתר הביטחוני האמריקאי, Breaking Defense.

גורם בכיר שביקש ששמו לא יפורסם אמר ל-Breaking Defense כי "המוטו שלנו הוא להביא את ההתראה המוקדמת לכל אזרח, בכל מקום בישראל ובכל זמן. והוסיף, "בגלל האיומים שיש על ישראל, זו המערכת המתקדמת ביותר בעולם".

בשביל להתריע על איומים בצורה טובה יותר פיקוד העורף שיפר את המערכות הקיימות, שעד כה נשענו על "מערכת אזעקות ברחבי המדינה", מערכות אלה מחולקות דיגיטלית לפוליגונים שונים. "לאחר שזוהה מטען חודר על ידי פוליגון מסוים, כנראה על ידי אותה מערכת מכ"ם התומכת במערך ההגנה האווירית הרב-שכבתי של ישראל - כל האזעקות באותו פוליגון מופעלות להשמעת התרעה". 

אולם, מערכת האזעקות הקודמת של ישראל מעט מיושנת משום שרקטה בודדה יכלה לגרום לכל תושבי העיר לרוץ למקלט, "בזמן שהאיום היה למעשה מקומי". פיקוד העורף הצליח עם הזמן להקטין את הפוליגונים ואת אזורי ההרתעה ו"בכך גם את מספר האזרחים שההתרעה מיועדת להם". 

כפי שאזרחי ישראל חוו במתקפה האיראנית האחרונה, פיקוד העורף שלח התרעות בטלפון הנייד. "השיטה הראשונה הייתה באמצעות אפליקציה שפותחה על ידי הצבא בשנים האחרונות, שאזרחים יכלו להוריד ולקבל דרכה התרעות לפי מיקום הטלפון הנייד". אך במהלך המלחמה, פיקוד העורף הוסיף שיטה חדשה: שליחת התרעות ישירות לטלפונים רלוונטיים באמצעות שידורי תא סלולריים. "המערכת הזו עושה שימוש בטכנולוגיה סלולרית קיימת אך לא תלויה בכך שלמשתמש יש את האפליקציה או GPS פעיל לאיתור המכשיר", נכתב. 

מעבר להודעות לטלפונים ניידים, אמר הגורם הבכיר ל-Breaking Defense כי "פיקוד העורף פעל על מנת לשדר התרעות ישירות למכשירי אינטרנט (IoT), כמו טלוויזיות חכמות, כך שמי שצופה בטלוויזיה בבית יקבל התרעה דיגיטלית במידה וצריך לרוץ למקלט". 

הגורם הבכיר אמר כי בעתיד ייתכן שפיקוד העורף ישלח התרעות ישירות למכוניות חכמות. "מחשוב ענן, הוסיף הגורם, נמצא בבחינה כדי לבדוק אם הוא יכול לסייע ככל שהתוכנית הופכת ליותר כבדה בנתונים".

מתוך ה-Breaking Defense מאת סת' ג'יי. פרנצמן. לקריאת הכתבה המלאה.

2זו הסיבה שישראל לוחצת להשארת נוכחות רוסית בסוריה

בישראל מעוניינים שהרוסים ישאירו את הבסיסים הצבאיים בסוריה, ומפעילים לחץ על ארה"ב כדי שתאפשר לסוריה לעשות זאת. החשש המרכזי נובע מההשפעה של טורקיה במדינה "שמהווה איום על גבולות ישראל", כך פורסם ב-Asharq Al-Awsat. 

גורמים ישראלים אמרו לממשל החדש כי המתיחות עם טורקיה נמצאת בשיאה לאור המלחמה בעזה ומפעילים לחצים על מנת לשנות את מדיניות ארה"ב בסוריה. 

ארון לונד, עמית במכון המחקר האמריקאי Century International אמר ל-Asharq Al-Awsat כי "החשש הגדול של ישראל הוא שטורקיה תיכנס ותגן על הסדר הסורי החדש, שבסופו של דבר יהפוך לבסיס עבור חמאס וגורמים חמושים אחרים". 

מקורות שמעורים בפרטים אמרו כי לא ברור עד כמה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שוקל לאמץ את ההצעה של ישראל. "הממשל אמר מעט מאוד על סוריה, מה שמשאיר אי-ודאות הן לגבי עתיד הסנקציות והן לגבי השאלה אם כוחות אמריקאים שפרוסים בצפון-מזרח יישארו". 

לונד אמר שלישראל יש סיכוי טוב להשפיע על המדיניות האמריקאית, ותיאר את הממשל החדש ככזה הפועל לטובת ישראל בצורה יוצאת דופן. "סוריה בקושי על המכ"ם של טראמפ כרגע. זו עדיפות נמוכה, ויש חלל של מדיניות למלא". 

בינתיים, ישראל מודאגת במיוחד מטורקיה שהפכה לשחקנית מרכזית בשליטה על סוריה בהיותה בעלת ברית קרובה של השליטים החדשים של סוריה .

מתוך Asharq Al-Awsat. לקריאת הכתבה המלאה.

3 חודשים אחרי שנתפסה: האיראנים מפרסמים תיעוד מהספינה בעלת הקשר הישראלי

האיראנים שידרו בטלוויזיה הממלכתית תיעוד של ספינה ישראלית "עליה השתלטו משמרות המהפכה במהלך מבצע באפריל 2024", כך פורסם ב-Iran Front Page News המזוהה עם המשטר האיראני. 

ספינת המטען שנתפסה, MSC Aries היא בבעלות חברת Zodiac Maritime, המקושרת לאיש העסקים הישראלי, אייל עופר. בזמן התפיסה הספינה נשאה את דגל פורטוגל, אולם משמרות המהפכה השתלטו עליה והיא נתפסה יחד עם 24 אנשי הצוות שהיו על הסיפון. 

האיראנים יירטו את הספינה "במבצע מהיר ומתואם, שהדגיש את יכולתה של איראן לנטר ולשלוט על נתיבי ים אסטרטגיים, במיוחד במפרץ הפרסי ובמצר הורמוז האסטרטגי ביותר", נכתב. 

הספינה נתפסה על רקע ההתחייבות של טהרן "לנקמה נגד תוקפנות קטלנית על אדמת איראן, כולל חיסולו ביולי 2024 של ראש הלשכה המדינית לשעבר של תנועת ההתנגדות הפלסטינית חמאס, איסמעיל הנייה, ופשעי המלחמה של תל אביב נגד אזורים נוספים באזור".

באותו יום של ההצהרה, משמרות המהפכה השיקו מבצע בשם "ההבטחה האמיתית", שמטרתו תקיפת מטרות צבאיות ואסטרטגיות בישראל "באמצעות מאות טילים בליסטיים, טילי שיוט ואמצעי חימוש משוטטים". 

באוקטובר האחרון, האיראנים הספיקו להשיק את מבצע "'ההבטחה האמיתית 2', כאשר גם אז שוגרו מאות טילים בליסטיים לעבר מטרות צבאיות ישראליות רגישות". איראן מזהירה ממתקפה נוספת בשם "ההבטחה האמיתית 3" ואיימה שבקרוב תשיק אותה.

מתוך ה-Iran Front Page News. לקריאת הכתבה המלאה. 

4האם אלביט תוכל לספק לשווייץ את המל"טים הצבאיים שהוזמנו על ידה

"לא ברור אם חברת הביטחון הישראלית, אלביט מערכות , תוכל אי פעם לספק את המל"טים הצבאיים שהוזמנו. משרד הביטחון פיזר מאות מיליוני פרנקים", נכתב בעיתון השוויצרי Weltwoche תחת הכותרת "עסקאות אוויריות עם סכנת התרסקות".

תחקיר של העיתון Weltwoche, חושף כי "המל"טים מסוג הרמס 900, שהוזמנו על ידי שווייץ מאלביט לפני עשור, הוא "פיאסקו יקר של 300 מיליון פרנקים (1.194 מיליארד שקל)". חיל האוויר השוויצרי רצה לפקח על הגבול בעזרת המל"טים לסיור שהיו אמורים לפעול מאז 2019. "במקום זאת, הם מאוחסנים עד היום בבסיס חיל האוויר, מה שגורם לחיל האוויר לעלויות תחזוקה נוספות במיליונים", נכתב.

מומחים בישראל אמרו לעיתון השוויצרי כי העסקה "כושלת לחלוטין. כתב התעשייה הביטחונית של גלובס, דין שמואל אלמס, אמר לעיתון כי Armasuisse, רשות הרכש והלוגיסטיקה של משרד ההגנה השווייצרי, כיוונה לחברות שמספקות מוצרים לשימוש כפול, המתאימים לצרכים אזרחיים וצבאיים כאחד. "אלביט לא העריכו נכונה את ההשפעות של השימוש הכפול, במיוחד מבחינת לוח הזמנים", בנוסף הוא מציין כי "לשווייץ פותחו טכנולוגיות ותוכנות מיוחדות, מה שגרם לבעיות בלתי צפויות ברישוי. טכנולוגיות לשימוש כפול מביאות עמן אתגרים מיוחדים - ממכשולים רגולטוריים כמו בקרות ייצוא ועד לשאלות אתיות ובטיחותיות. מה שהופך את העבודה לטכנולוגיה בשימוש כפול למאתגרת", עוד הוא מוסיף אלמס, כי המפרטים שפיתחו עבור שווייץ היו מורכבים יותר ממה שחשבו. לכן, "היה קל יותר לשקול את דרישות השימוש הכפול מוקדם יותר מאשר לשלב אותן בדיעבד". הדרישות המאתגרות לשימוש כפול גרמו לכך שחברות שהתחרו על ההזמנה השוויצרית ב-2015, פרשו במהירות. 

בשנה שעברה, טייסי מבחן של Armasuisse זיהו "פערי איכות גדולים". לכן, החליט חיל האוויר השוויצרי להשאיר בינתיים על הקרקע את חמשת המל"טים - שכבר סופקו. הביקורת הפיננסית הפדרלית (EFK) טענה ב-2024 בדוח שלה כי "קיים חוסר ודאות ואתגרים שמסכנים את הצלחת מימוש הפרויקט".

Armasuisse דרשה פיצויים בסכום של כמה מיליוני פרנקים מאלביט. אמנם, אלביט המשיכה להגיש באיחור את המוצרים שוב ושוב. עם זאת, במשרד הרכש הפדרלי רוצים להימנע ממאבק משפטי ממושך עם אלביט. ביטול בשלב זה כבר לא "כלכלי", מבחינתם. "חברי פרלמנט מזהירים מפני בעיה נוספת: בשל ההתפתחויות הטכנולוגיות, המל"טים שהוזמנו כבר לא יהיו עדכניים בעוד כמה שנים. במוקדם או במאוחר יהיו מוצרים זולים יותר, שיעמדו גם בדרישות השווייצריות", נכתב.

מתוך ה-Weltwoche מאת פייר הוימן ורפאל לוץ. לקריאת הכתבה המלאה. 

עוד כתבות

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות