גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תובעת 1.87 מיליון שקל: הליך הגישור של תע"א והבכיר בחברה התפוצץ

שי גל, סגן סמנכ"ל התעשייה האווירית לענייני תקשורת, תבע את החברה בטענה כי פוטר ללא הליך תקין, והסכסוך עבר לגישור ● כעת, כחודש וחצי לאחר תחילת הליך הגישור, הפתיעה היום החברה בדיון בבית הדין לעבודה בתל אביב עם הגשת תביעה שכנגד ● גל: "תביעה מגוחכת וחסרת בסיס"

שי גל, סגן הסמנכ''ל לענייני תקשורת בתעשייה האווירית / צילום: תע''א
שי גל, סגן הסמנכ''ל לענייני תקשורת בתעשייה האווירית / צילום: תע''א

כחודש וחצי לאחר תחילת הליך הגישור בין התעשייה האווירית לבין סגן הסמנכ"ל לענייני תקשורת, שי גל, הפתיעה היום (א') החברה בדיון בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב עם הגשת תביעה שכנגד על סך כ־1.87 מיליון שקל. הצעד שליווה את הגשת כתב ההגנה "מפוצץ" את הליך הגישור שנועד לפתור את בקשת גל להוצאת צו מניעה, כשכעת סגן הסמנכ"ל צפוי לעבור להגשת תביעה.

התעשייה האווירית דנה בבחירת יו"ר. זו ההחלטה שהתקבלה
"שיא החוצפה": פרטים חדשים על הפרשה שמסעירה את שוק ההון

בכתב ההגנה, התעשייה האווירית טוענת כי כשתוצאה מהתנהלותו של גל נגרמו לה נזקים. לפי כתב התביעה, תקציב הרכש של מחלקת התקשורת הסתיים באוגוסט 2024, "עקב ניהול לא נכון ולא מוקפד של הנתבע". בעקבות כך, לדברי החברה, חשב ארגוני מטה החברה הנחה את גל לא לבצע התקשרויות רכש נוספות, אולם "בחודשים האחרונים התגלה כי הנתבע שכנגד הפר הנחיות אלה והתקשר עם גופי מדיה שונים בארץ בהיקף של מיליון שקל מעבר לתקציב וללא סמכות". כתוצאה מכך, לפי החברה, נוצר חוב לספקי מדיה בסך כולל של 1,207,000 שקל. מעבר לכך, לפי התע"א, התגלו שתי התקשרויות לשנת 2025, בסך 570 אלף שקל.

החברה מאשימה את גל בכך שהתראיין, ללא סמכות וללא אישור, למגזין "דיפנס ניוז" לגבי פרויקט החץ: "משרד הביטחון פנה לחברה עם בקשה לבירור, מאחר שישנם רק אנשים ספורים המורשים להתראיין בנושא זה, והתובע לא היה אחד מהם. בכך, הנתבע שכנגד גרם להשקעת שעות עבודה של גורמי בחברה אשר נאלצו לספק הסברים למשרד הביטחון".

בכתב התביעה, שהגיש גל באמצעות עו"ד סיגל, הוא טוען כי כי שלושה ימים אחרי שיו"ר הדירקטוריון הקודם עמיר פרץ סיים את תפקידו, הודיע לו המנכ"ל בועז לוי על סיום העסקתו והותיר לו את הבחירה אם לעזוב בהליך רשמי של פיטורים או ב"הסכמה".

בהמשך קיבל גל זימון לשימוע, ובו נטען כי פעל בניגוד להנחיות המנכ"ל. לאחר מכן זומן בבהילות ללשכת לוי, ושם נאלץ לחתום על מסמך לסיום העסקתו. כאשר הבהיר גל ללוי כי הוא אולץ לחתום תחת לחצים כבדים, "החל מחול שדים מטורף", לטענתו, שכלל איסור עליו להיכנס למשרדי תע"א, ניתוקו ממערכות החברה והודעה לעובדים על סיום תפקידו.

מנגד, בכתב התביעה שכנגד שהגישה החברה באמצעות עו"ד אסף ברנזון, החברה טוענת כי גל "הפר באופן בוטה את הסכם הפרישה, והתיימר להודיע לתובעת שכנגד שהוא 'אינו מסכים' להסכם הפרישה (רק בשל כך שהמנכ"ל סירב להוציא מכתב הכולל פירוט מופרז על 'הישגיו')".

בסיכומו של דבר, החברה תובעת מגל 1.77 מיליון שקל "בגין הפרה חמורה ושיטתית של חוזה עבודתו וחובותיו, לרבות חובות האמון ותום־הלב"; ו־100 אלף שקל נוספים "בגין הפרת הסכם הפרישה והפרת חובותיו לנהוג בתום־לב".

פיטורים ממניעים פוליטיים?

תחילת הפרשה בחודש ינואר, עת גל (40) הגיש לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בקשה דחופה למנוע את פיטוריו ולעכב את פרסום המכרז למחליפו, ובדיון שנערך ב־19 בינואר בראשות השופטת שרון שביט־כפתורי סוכם כי הצדדים יפנו לגישור.

גל הצטרף לתע"א בינואר 2022 בתור ראש מטה יו"ר הדירקטוריון לשעבר עמיר פרץ, לאחר שהיה הדובר שלו בתור יו"ר מפלגת העבודה. ביולי 2023 הוא קודם לתפקיד סגן הסמנכ"ל לענייני תקשורת. המהלך התבצע בתום מכרז חיצוני, ובוועדה שבחרה בו, במהלך שעורר ביקורת בשל סממנים פוליטיים, נכח לוי.

גל טוען כי הוא פוטר ממניעים פוליטיים. לדבריו, כשבוע וחצי לפני תום תפקידו של פרץ, הוא גילה על "הליכים חד־צדדיים להדחתו, שבמסגרתם אף בעלת תפקיד שהתברר שנועדה להחליף את המבקש בתפקידו, החלה להציג את עצמה בפני עובדים ובכירים בחברה כמחליפתו". כפי שפורסם בגלובס, הטענות שלו עסקו בטלי מץ, שהצטרפה לחברה לפני כמה חודשים.

טלי מץ / צילום: יוסי כהן

בכתב ההגנה, טוענים בתע"א כי "כעולה מכתבי הטענות שהגיש התובע, אין ולא יכולה להיות כל מחלוקת שהתובע בחר בחלופה של סיום מוסכם של יחסי העבודה עם הנתבעת, ולכן ביום 18.12.2024 חתם התובע עם החברה על הסכם פרישה לסיום העסקתו בהסכמה". בחברה אף מוסיפים כי "הסכם הפרישה חושף את מקצת הפגמים בהתנהלותו של התובע (בנוגע להתקשרויות)".

בכתב ההגנה מפרטים בתע"א שורת ליקויים של גל, לטענתם, כשחלקם פרסומים על מוצרים בתערוכת ILA בברלין ביוני 2024 בניגוד להסכמות בחברה, פרסומי מאמרי דעה על דעת עצמו וללא אישור, זיהוי עצמו כסמנכ"ל, קנס על עישון בבית מלון בארה"ב בסך 500 דולר, עישון במשרדו וכן שינה במהלך כנסים בחו"ל, כאשר "עוברי אורח/מתחרים (יו"ר דירקטוריון של חברה מתחרה)/אנשי משרד הביטחון פנו לנציגי החברה במבוכה להעיר אותו (לדוגמה בתערוכה בפריז וגם בתערוכה בסינגפור)".

שי גל בתגובה: "תביעה מגוחכת"

שי גל מסר בתגובה: "המנכ"ל בחר בכוחנות במקום לכבד את הדין, וסיבותיו עמו. התביעה שהוגשה מגוחכת - כמו כתב ההגנה, היא חסרת בסיס, נטולת סימוכין (שגם כך אינם קיימים) ונועדה להשתיק ולהסיט אותי מדרכי. אני לא הראשון שנתקל בפרקטיקה הזו, ולא האחרון. אמשיך לפעול בדיוק כפי שפעלתי עד כה - ביושרה, במקצועיות ובנחישות.

"העובדות ברורות: תחת הנהגתי, מחלקת התקשורת של התעשייה האווירית נבנתה מאפס והובילה את החברה להישגים חסרי תקדים. החשיפה התקשורתית הגיעה ליותר מחצי מיליארד דולר בשנה בחו"ל. מעמדה של החברה התחזק כגורם מרכזי בביטחון הלאומי ובחברה הישראלית.

"הישגים אלה אינם שנויים במחלוקת - גם לא בעיני המנכ"ל עצמו, שהכיר בהם שוב ושוב, גם לאחר שכבר החל בהליך התקול להדחתי".

עו"ד סיגל פעיל, המייצגת את שי גל, מסרה: "מדובר בהתנהלות בלתי נתפסת של התעשייה האווירית, שבמקום לפעול בהתאם לחובותיה כמעסיקה ציבורית, עשתה דין לעצמה ופעלה באופן חסר אחריות כלפי מנהל מוערך ועטור שבחים.

"צר לי שבמקום לתעל אנרגיות ומאמצים לטובת פתרון מוסכם כפי שהציע לה בית הדין, בוחרת החברה לפעול בדרך כוחנית ומיותרת. טוב תעשה התעשיה האווירית אם תפעל כפי שיעץ לה בית הדין לעבודה ותתכנס למשא־ומתן, במקום לבזבז כספים מיותרים על התכתשויות משפטיות. זה נכון תמיד, ובמיוחד בתקופה מורכבת כמו זו".

עוד כתבות

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הביטקוין טיפס ב-7%, מניות הקריפטו זינקו

נאסד"ק עלה ב-1.3% ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צנחה בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● אלוט נפלה במעל 20% בעקבות הדוח הכספי ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות ● הביטקוין עלה ל-68 אלף דולר למטבע

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש שמרחיב את הפטור ממע”מ ביבוא אישי ל־130 דולר נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו - והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו הזה בדרך לביטול?

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת

צוללת בלתי מאוישת BlueWhale בגרמניה / צילום: התעשייה האווירית

"עשרות מיליונים": מאחורי העסקה של התעשייה האווירית בגרמניה

הצוללת הבלתי מאוישת BlueWhale של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לאיסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ● בועז לוי, מנכ"ל תע"א: "עוד הרבה מדינות מתעניינות ברכש של צוללות"

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

בלי שירות המשלוחים ועם שורה של מגבלות: מי ירכוש את המרקט של וולט?

הודעת רשות התחרות כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, מחייבת את ענקית המשלוחים למכור את זרוע הקמעונאות שלה, אך היקף הפעילות הרחב - כ-30 סניפים והכנסות של עד מיליארד שקל - עלול להקשות עליה ● במקביל, וולט מעלה הילוך בתחרות מול סיבוס

משרדי פלאפון / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

חברת פלאפון הודיעה: 10% מעובדי החברה יפרשו. כמה הם יקבלו?

חברת התקשורת פלאפון מדווחת הערב לבורסה על פרישה של 150 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות ● לגלובס נודע כי על פי ההסכם שעתיד להיחתם עם ועד העובדים כל עובד שירצה יוכל להגיש בקשה לפרוש ולקבל 280%

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

הרחק מהעיסוק המסורתי: מאחורי הרכישה החמישית של אנבידיה בישראל

הרכישה האחרונה של ענקית השבבים בארץ מסמנת את כניסתה לתחום ניהול המידע בארגונים. מאחוריה: מהפכת הסוכנים החכמים שלה ● המהלך מצטרף לרכישות קודמות דוגמת ראן איי.איי ודסי

מייסדי Guidde, דן סחר ויואב ענב / צילום: Moses Pini Siluk

המניה יורדת? מאנדיי משקיעה בחברה ישראלית שמאמנת סוכני AI על פעולות אנושיות

חברת התוכנה הישראלית מאנדיי הצטרפה כמשקיעה במסגרת סיבוב בן 50 מיליון דולר שמגייס הסטארט-אפ הישראלי Guidde בהובלת קרן הצמיחה האמריקאית PSG ● מדובר במהלך מסקרן עבור מאנדיי, שספגה ירידה של קרוב למחצית ממחיר המניה שלה מאז תחילת השנה בשל החשש מאפקט הבינה המלאכותית

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שמבטלת טיסות לישראל עד להודעה חדשה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה הערב כי היא מבטלת את טיסותיה מנתב"ג החל משבוע הבא

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

נטל המס על הציבור הגיע ב-2025 לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דוח הכלכלן הראשי: "נטל המס עלה שוב בצורה משמעותית ב-2025"

נתוני האוצר מצביעים על קפיצה של כמעט 2% תוצר בנטל המס על הציבור, לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022 - זאת בעיקר בשל העלאות המסים שנועדו לממן את המלחמה ● באוצר מזהירים מפני שחרור הרסן התקציבי: "גידול מהיר בגביית המס עשוי להיות זמני"

צוללת BlueWhale בניסוי שהתקיים בקיץ בגרמניה / צילום: commons.wikimedia.org

היוצרות התהפכו: התעשייה האווירית מסרה צוללת לחיל הים הגרמני

הצוללת הבלתי-מאוישת Bluewhale, של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לצרכי איסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ובחשאיות ● העסקה מוערכת בשווי של עשרות מיליוני אירו ועשויה לפתוח פתח להצטיידות נוספת בעתיד

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

היועמ"שית אישרה: נתניהו יעיד בפרשת הפגישה הלילית

ראש הממשלה צפוי למסור עדות פתוחה בפרשה בה נחשד ראש הסגל שלו, צחי ברוורמן, בשיבוש החקירה הנוגעת להדלפת מסמכים מסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני ● דובר רה"מ לשעבר העיד כי ברוורמן אמר לו שיוכל "לכבות" את החקירה

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"