גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לבטל את משרד החינוך ואת קצבאות הילדים: ביקשנו מבכירי הכלכלה לעשות אילון מאסק

הממשל בארה"ב בעיצומו של הליך התייעלות בהובלת מחלקת DOGE שבראשות אילון מאסק, ועשרות מיליארדי דולרים כבר נחסכו ● בישראל, בכירי הכלכלה והמשק מציעים סגירת משרדים, קיצוץ תקציבים וביזור סמכויות, אך מדגישים כי נדרש קודם שינוי ארגוני יסודי שישחרר את המגזר הציבורי מכבלי השיקולים הפוליטיים

יוג'ין קנדל, קרנית פלוג, מייקל אייזנברג, רם בלינקוב / צילום: ניקי וסטהפל, המכון הישראלי לדמוקרטיה, איל יצהר
יוג'ין קנדל, קרנית פלוג, מייקל אייזנברג, רם בלינקוב / צילום: ניקי וסטהפל, המכון הישראלי לדמוקרטיה, איל יצהר

ארה"ב נמצאת בעיצומו של שינוי דרמטי של פני המגזר הציבורי, בהובלת המחלקה ליעילות הממשל (DOGE) בראשות אילון מאסק. זו, בינתיים, אמנם נתקלת בקשיים להביא את כמויות הכסף שהובטחה על ידי מאסק, אך על פי דיווחיה היא כבר הגיעה לחיסכון של 55 מיליארד דולר בזכות סגירת סוכנויות ממשלתיות עתירות תקציבים וביטול הסכמים וחוזים בזבזניים. בישראל, הצורך בקיצוצים נראה דחוף במיוחד לאור הוצאות המלחמה, ההבטחה להגדיל באופן קבוע את תקציב הביטחון על פי המלצות ועדת נגל, והריבית העולה שמייקרת את הגירעונות ואת החוב הלאומי של ישראל.

ראיון | האיש שניהל את משרד ראש הממשלה רוצה כמו מאסק: "לוקחים לנו את הכסף ופשוט שורפים אותו"

שאלנו מספר כלכלנים ובכירים במשק איזה מהלך הם היו רוצים לראות במגזר הציבורי, אם מחלקה דומה הייתה מוקמת גם בישראל. רבות מהצעות הייעול נגעו לסגירת משרדי ממשלה מיותרים והקטנת תקציבים, אך לא מעט בכירים מאמינים שלפני הקיצוצים הכספיים - ישראל צריכה לעבור שינוי ארגוני של ממש, שבתורו יוכל לחסוך לא מעט כסף.

פרופ' קרנית פלוג

נגידת בנק ישראל לשעבר

איך לייעל: לסגור משרדים ולארגן מחדש את מבנה הממשלה.

"המהלך הראשון הנדרש הוא צמצום דרסטי של מספר משרדי הממשלה. צריך לסגור את כל המשרדים המומצאים ולארגן מחדש את מבנה הממשלה, באופן שמגדיר את המבנה לפי הפונקציות שהן ממלאות באופן טבעי ולא לפי צרכים קואליציוניים. רפורמה שכזאת תכלול העברת היחידות והפונקציות הקיימות במשרדים שיסגרו למשרדים אחרים, והעמדת מספר משרדי הממשלה על 20 לכל היותר - בדומה למספרם במדינות מפותחות מתקדמות.

"ריבוי המשרדים יוצר כפילויות, חוסר תיאום, ריב על סמכויות ואי בהירות בנוגע לתחומי הסמכות והאחריות של כל משרד, ובכך גורם לא רק בזבוז משאבי ציבור אלא גם פוגע בתפקוד וביעילות המשרדים".

יוג'ין קנדל

יו"ר הבורסה לניירות ערך

איך לייעל: לפתח אסטרטגיה לטווח רחוק שמזהה הזדמנויות וסיכונים.

"הבעיה העיקרית של אזרחי ישראל נובעת לא ממה שממשלת ישראל עושה אלא ממה שהיא לא עושה. אין מנגנון כלל־ממשלתי שמסתכל רחוק ומפתח אסטרטגיה הכוללת ניצול של ההזדמנויות וניהול של הסיכונים העומדים בפני המדינה. כתוצאה, ישראל לוקה בעוורון מול התחרות העולמית ומול הסיכונים הקיומיים הלא ביטחוניים, הן חיצוניים והן פנימיים. אם חברה עסקית הייתה מתנהגת כך, היא הייתה פושטת רגל. ישראל לא יכולה להרשות לעצמה מצב כזה".

רם בלינקוב

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר

איך לייעל: ביטול מוחלט של קצבאות ילדים.

"ביטול מוחלט של קצבאות הילדים יביא לשינוי משמעותי בשוק העבודה שכן הוא יתמרץ חרדים לעבוד. בנוסף כמובן הוא יביא לחיסכון תקציבי משמעותי, ויעשה סוף לתופעות קיצוניות כמו משפחות עם מספר ילדים רב. חשוב לציין שהצעד הזה אינו עומד בפני עצמו אלא אחד מעוד רבים נחוצים. מה שהמשק באמת צריך זה Reset".

דוד ברודט

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר

איך לייעל: לקצץ בחינוך החרדי ובתקצוב המתנחלים.

"אם מוציאים מהמשוואה את תקציב הביטחון, כמו בארה"ב, אזי שני תקציבים חייבים להיות ראשונים להיבדק ולהיחתך: החינוך החרדי (ושאר ההעברות לסקטור הזה) ותקצוב המתנחלים. שניהם מוגדרים ברובם כספים קואליציוניים.

"אין זה אומר ששאר תקציבי הממשלה יעילים. ההיפך, יש לעשות בדק בית ברוב תקציבי הממשלה - אך בגישה מקצועית ולא בגרזן קהה. תחום נוסף הוא בצד הכנסות המדינה, הפטורים השונים. יש שם פוטנציאל גדול להכנסות המדינה".

חיים שני

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר

איך לייעל: צמצום משרדים והרחבת השימוש בטכנולוגיה.

"שינוי המגזר הציבורי ליעיל ומודרני יגיע עם ממשלה ראויה המחויבת לתהליך ארוך ומורכב, גם אם היא לא בהכרח תהנה מהתוצאות. אין 'מכת מחץ' אבל יש חבילת צעדים קריטיים: צמצום מספר משרדי ממשלה ל־12-14 ושינויים ארגוניים במשרדים שלא עברו שינוי שנים רבות; מינוי נציב שירות מדינה עם ניסיון בניהול מערכות גדולות, רצוי מהמגזר הפרטי; גמישות העסקה ותגמול לפי יעדים למשרות ניהול בכירות.

"בנוסף, יש להרחיב משמעותית את השימוש בטכנולוגיה, כולל AI, לטובת שיפור השירות לאזרח ולמגזר הפרטי וכן כדי לספק נתונים עדכניים ומנותחים למקבלי ההחלטות. ההוצאה האזרחית בישראל לא גבוהה, ולכן צריך להסיט משאבים בין משרדים ולא להקטין את סך הוצאה".

רענן דינור

מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר

איך לייעל: לשחרר את הרשויות המקומיות מכבלי השלטון המרכזי.

"החוק הישראלי צריך לאפשר לרשויות הרבה יותר חופש ואוטונומיה מקומית. כמובן, בצורה דיפרנציאלית על פי איתנותן הפיננסית והתנהלותן התקינה. אבל ככלל, הרשויות המקומיות צריכות להשתחרר מכבלי השלטון המרכזי בהתנהלות היומיומית. בחינוך, למשל, סמכויותיהם של ראשי הערים מוגבלות ביותר. ובו זמנית, הם אלו שנדרשים לתת לציבור דין וחשבון על המערכת, ואיכותה היא גם כוח משיכה לרשות המקומית עצמה. המבחן של שר הפנים צריך להיות העברה של כמה שיותר רשויות מקומיות למעמד עצמאי".

מייקל אייזנברג

שותף בקרן הון סיכון אלף

איך לייעל: לסגור את משרד החינוך ולעבור לשיטת השוברים.

"לסגור את משרד החינוך מחר. כל התפעול והפיקוח יעברו לרשויות המקומיות וההורים יקבלו ואוצ'רים (שוברים). בהורדת הפיקוח והמנגנון המסואב, הרשויות יהיו רשאיות להעסיק את המורים בחוזים ישירים ושכרם יגדל. השוברים יכללו לימודי תורה, עברית, מתמטיקה, מדעים, בינה מלאכותית ואנגלית כשהמינון ייקבע על ידי ההורים. תוצאות המבחנים של בתי הספר יפורסמו ברבים.

"ברמת הממשלה, יהיה אפשר לתקצב רשויות חלשות בתקציב עודף לתקופה של 20-10 שנה. עד אז, אם יצליחו להתחרות אז יותר משפחות יעברו לגור שם בגלל החינוך המעולה. אם לא, ייפסק התקציב הדיפרנציאלי. מורים שיביאו תוצאות טובות יזכו בבונוסים מהרשות המקומית ויוכרו ברמה הלאומית בהתאם לביצועים בלבד".

צבי סטפק

ממייסדי מיטב בית השקעות

איך לייעל: לשפר את המגזר הציבורי ולחתוך ברגולציה.

"איכות השירות הציבורי בישראל מידרדרת בשנים האחרונות. הרבה אנשים איכותיים שבעבר היו רואים את עצמם עובדים כמשרתי הציבור, כשליחות אישית, נמנעים מכך. יש מקום לקיצוצים, אבל במקביל יש להעלות את שכרם של הטובים במערכת. הכל בתנאי שקודם כל ינקו שיקולים פוליטיים בבחירה או במינוי של אנשים. הצעד החשוב ביותר שצריך לנקוט הוא צמצום דרמטי של הבירוקרטיה והרגולציה הקשורות לעסקים קטנים, שהם מנוע הצמיחה החשוב ביותר של המשק".

אסף בנאי

מנכ"ל קבוצת הפיננסים פרופיט

איך לייעל: לקצץ בבירוקרטיה ולדאוג לשיתוף מידע בין המשרדים.

"אחד הדברים שחשוב לעשות הוא לקצץ בבירוקרטיה שמכלה הרבה זמן ומאמץ של אזרחים, רק בגלל ניהול בעייתי. צריך לחייב את כל משרדי הממשלה לשתף את המידע שהם מקבלים מהאזרחים, ולחייב הקמת כתובת מייל מחייבת משפטית לכל אזרח. כל התקשורת תתבצע דרכה, במקום בדואר רשום, וכל פנייה דרכה תתועד. זה יאפשר לתקשר בצורה ברורה נושאים שונים כמו מיסוי, חניה ומים, והציבור יוכל לפתור בעיות רוחביות בצורה פשוטה יותר מבלי לעבור ממשרד למשרד ומגוף לגוף".

פרופ' יוסי שפיגל

נשיא האגודה הישראלית לכלכלה

איך לייעל: לקצץ תמיכה בתלמידי ישיבה שלא מתגייסים.

"צריך לקצץ בכלל מערכת התמיכות בתלמידי ישיבה ואברכים שאינם משרתים בצה"ל: החל מקצבאות, הנחות בפעוטונים, הנחות בביטוח לאומי והנחות בארנונה. זה לא הגיוני, לא צודק ולא חכם. התמיכות מעודדות השתמטות משירות צבאי, מעודדות אי רכישת השכלה, ומקטינות את התמריץ לפתח קריירה שתעזור לחרדי לפרנס את משפחתו בכבוד. זה מזיק למי שמממן את זה (שגם נושא בנטל השירות הצבאי וגם בנטל הפרנסה) וזה מנציח את הנחשלות של החברה החרדית עצמה".

ריטה גולשטיין־גלפרין

ראשת תוכנית לרפורמות במכון הישראלי לדמוקרטיה

איך לייעל: לפתור את הסרבול בגיוסים למגזר הציבורי.

"עם העזיבות האחרונות במשרדי הממשלה וככלל, ישראל ניצבת בפתחו של משבר כוח אדם חמור בשירות הציבורי. המערכת הציבורית מתקשה בגיוס עובדים איכותיים ושימור של ההון האנושי הקיים. ישנו מחסור בעובדים מקצועיים בשירות המדינה - בין אם הם מורים, עובדים סוציאליים, מהנדסים ורופאים. יש לפעול לקיצור משמעותי של זמני הגיוס של עובדים בדרגים זוטרים ודרגי ביניים לשירות הציבורי, להעביר סמכויות לניהול הליכי הגיוס והמיון למשרדי הממשלה ויחידות הסמך, ולהשאיר את הנציבות כגוף הקובע את המדיניות, מפתח את תורת ההפעלה ומבצע בקרה על הביצוע. כמו כן, יש לייצר תמריצים לעידוד ביצועים, למדוד תפוקות ולעודד מצוינות בקרב העובדים ולייצר מסלולי קריירה גמישים".

שמואל סלבין

יו"ר קרן הריט סלע קפיטל

איך לייעל: קיצוץ שכר במערכות המשפט והביטחון.

"דבר ראשון חשוב לטפל במערכת המשפט. לא רק מבחינת האיזונים בין הרשויות, אלא גם לבדוק את השכר, הפנסיה ועוד הוצאות כדי לראות לאן הכסף הולך. גם את מערכת הביטחון צריך לבדוק, למשל את הפרופורציות בין הציוד הצבאי והאימונים לבין השכר והפנסיות, וכן לבחון את הפער בין שכר הנגדים והקצינים הזוטרים לבין החבר'ה שיושבים במטכ"ל.

"צריך גם לבדוק את מערכת הסיוע, למשל הביטוח הלאומי. למי נותנים, למי לא נותנים, למה אנשים אמידים ועשירים מקבלים קצבת זקנה וכדומה. מבחינת תקציבים ספציפיים, מדוע צריך 800 מיליון שקל בשנה לשידור הציבורי, ולמה כל כך הרבה כסף מתקציבי האוניברסיטאות הולך למדעי הרוח והחברה?".

אורי כץ

כלכלן ומדען נתונים

איך לייעל: להפחית את הכוח של קבוצות אינטרס.

"היתרון העיקרי של DOGE הוא לא עצם קיומו של גוף ממשלתי המנסה להעביר תהליכי חיסכון רוחביים, אלא הכוח של הגוף הזה להתגבר על קבוצות אינטרס פנימיות, הנובע מתשומת הלב האישית של הנשיא. על כן, לו היה קם גוף מקביל בישראל, הייתי מנסה להשתמש בו כדי לקדם נושאים שנתקעו בגלל קבוצות אינטרס כאלו.

"דוגמה טובה לכך היא איחוד רשויות מקומיות: ישראל מאופיינת במספר גבוה של רשויות מקומיות, שמוביל לבזבוז בירוקרטי רב, אך ניסיונות לאחד רשויות בדרך כלל נתקלים בהתנגדות מצד גורמים שחוששים לפגיעה במעמדם, ולכן תוכניות רבות בנושא לא יצאו לפועל. רק גוף עם כוח פוליטי משמעותי, כמו ה־DOGE בארה"ב, יכול להעביר רפורמה כזו".

עוד כתבות

שכונת שירת הים, נתניה / הדמיה: 3DVISION

עם נוף לים: בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בנתניה?

דירת 5 חדרים בשטח של 136 מ"ר במתחם "שירת הים" בנתניה נמכרה תמורת 8.05 מיליון שקל ● הדירה ממוקמת בחלקה הדרום־מערבי של השכונה, כך שהנוף שנשקף ממנה צפוי להישאר פתוח לים

צילום: Shutterstock

קורונה אינה מצדיקה איחור במסירה: אזורים תשלם פיצוי של חצי מיליון שקל לרוכשי 8 דירות

בית משפט השלום בירושלים פסק כי על חברת אזורים לשלם פיצוי כולל של כחצי מיליון שקל ל־15 איש שרכשו 8 דירות בפרויקט ארזה במוצא עילית

בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בדרום יפו? / צילום: ליאור צילום נכסים

אחרי חודש וחצי על המדף: בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בדרום יפו?

דירת 3 חדרים בשטח של 63 מ"ר בדרום יפו נמכרה תמורת 2 מיליון שקל. בבניין אין מעלית, הדירה לא משופצת, ואין לה חניה ● "מדובר באזור מבוקש שקשה למצוא בו דירות במחירים האלה - קרוב לרכבת הקלה ולמרכז יפו" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

זירת נפילת הטיל האיראני בבית החולים סורוקה בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

מאות מיליוני שקלים: תרומת הענק לשיקום בית החולים סורוקה

עקב פגיעת הטיל האיראני ביוני האחרון, בית החולים סורוקה בבאר שבע קיבל היום אישור רשמי לתקציב השיקום שלו: 360 מיליון שקל מהמדינה ועוד 100 מיליון דולר כתרומה מהפילנתרופ סילבן אדמס ● התרומה של אדמס היא הגדולה ביותר לבית החולים מאז הקמתו ● מנכ"ל סורוקה, פרופ' שלומי קודש: "זו תרומה שתשנה את פני המרכז הרפואי"

ג'ומפה להירי. סופרת ממוצא הודי שכתבה באנגלית ועכשיו באיטלקית. רבגונית / צילום: Reuters, Marco Piovanotto/ABACAPRESS

מחוויות ברומא, דרך השטעטל ועד מכתבים מאמא: ספרים שכיף לקרוא בסתיו

שעון החורף הביא איתו ימים שמחשיכים מוקדם וזה הזמן להתכנס פנימה עם כמה ספרים מרגשים במיוחד ● בקובץ סיפורים ונובלה של מי שכונתה "הריימונד קארבר של ספרות המהגרים", ג׳ומפה להירי פורשת דיוקנאות על עקירה וזהות כולם עטופים באווירה רומאית ● ב-"רוצות", ג'יליאן אנדרסון אוספת פנטזיות מיניות של נשים מכל העולם ● ובממואר "מכתבים מאמא" מתגלה סיפור מצמרר על בת שמקבלת מאמה המתה מכתבים

מה רוצים המנהלים הגדולים בראיון עבודה / צילום: AP

בזוס עסוק בביוב, ובגוגל סופרים פסנתרים: מה רוצים המנהלים הגדולים בראיון עבודה

בעולם שבו כולם יודעים לכתוב קורות חיים מרשימים, המבחן האמיתי מתחיל בשאלות לא צפויות בראיון העבודה ● מה הייתם עושים בשעון חול של 7 דקות - ואיך זה קשור לקריירה שלכם? ● שאלות של יזמי ההייטק הגדולים שמראות שהיגיון יצירתי חשוב לא פחות מידע טכני

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

יו"ר אל על הופך גם לבעל מניות משמעותי בחברה. כמה הוא יחזיק?

עמיקם בן צבי יקבל 15% ממניות כנפי נשרים, החברה שבאמצעותה שולטת משפחת רוזנברג באל על ● עפ"י הדיווח של החברה לבורסה, ההסכם עם הבעלים, קני ואלי רוזנברג, נחתם בשבוע שעבר וצפוי לצאת לפועל לאחר קבלת האישורים הרגולטוריים

מארק צוקרברג, סונדאר פיצ'אי, סאטיה נאדלה, אנדי ג'סי / צילום: ap

"הקפקס": הסעיף שנחשב לשולי בדוחות ענקיות הטק, וכעת גונב את ההצגה

גוגל, אמזון, מיקרוסופט ומטא הציגו זינוק בהוצאות הון, קפקס (CAPEX), אך גם שמרו על רווחיות ● הוצאות אלה הן השקעות בתשתיות ובציוד הוני לטווח ארוך, שהפכו לליבת מהפכת ה־AI ● אולם בשוק עולות תהיות: האם ההחזר העתידי יצדיק את ההשקעה המסיבית?

מהפכת ימי המסחר מתקרבת / צילום: שלומי יוסף

"לא אכפת לי ימי הולדת או ימי נישואים, אף אחד לא יוצא": אחד השינויים הגדולים בשוק ההון מגיע

בעוד חודשיים בדיוק תעבור הבורסה בתל אביב שינוי היסטורי: שבוע המסחר יתחיל ביום שני ויימשך עד יום שישי ● אבל שבועות ספורים לפני המהלך, בבתי ההשקעות בבנקים ובקרב הגופים המוסדיים משדרים מסרים סותרים ● בעוד שחלק כבר הודיעו לעובדים על עצירת חופשות והחלו להיערך במרץ, אחרים צופים יום מסחר מנומנם ביום שישי ומחכים לראות את הנולד ● גלובס שוחח עם האנשים שיובילו את מהפכת ימי המסחר בת"א

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

איך סם אלטמן רתם את עמק הסיליקון לחלום הבינה המלאכותית שלו

בליץ העסקאות של מנכ"ל OpenAI שכנע את ענקיות הטכנולוגיה לקשור את גורלן בגורל החברה שלו, ובכך הפך אותה לגדולה מכדי להיכשל ● המשקיעים לא מודאגים, והחברה, שאפילו לא קרובה לרווחיות, מתקדמת לקראת ההנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה ● כך הצית אלטמן מרוץ חימוש עולמי סביב הבינה המלאכותית, שבו אף אחד לא מעז להישאר מאחור

הרכבות באזור טרם חזרו לפעול / צילום: Reuters, Chris Radburn

תשעה בני אדם נפצעו אנוש מדקירות בבריטניה, סטארמר: "תקרית מחרידה"

חשד לפיגוע טרור: עשרה בני אדם נפצעו מדקירות על רכבת במזרח המדינה, תשעה מהם מאושפזים עם סכנה לחייהם • כוחות רבים זרמו לתחנה שבה עצרה הרכבת באופן לא מתוכנן, ועצרו שני חשודים - זהויותיהם טרם ידועות • עדי ראייה תיארו את המראות הקשים וסיפרו כי נוסעי הרכבת שנמלטו על חייהם היו "מכוסים בדם" • הרכבות באזור טרם חזרו לפעול, מפקח במשטרה הבריטית אמר: "זה אירוע מזעזע"

Xiaomi 15T Pro. מכשיר מאסיבי / צילום: יח''צ

החדש של שיאומי מנסה לאתגר את המתחרות הגדולות

יצרנית הסמארטפונים הסינית מנסה לנגוס בנתח השוק של אפל וסמסונג עם מכשיר הפרימיום Xiaomi 15T Pro ● המצלמה חזקה והביצועים יציבים, אבל המחיר קרוב מדי לזה של המתחרות הגדולות

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

בעלות מוערכת של מאות מיליוני דולרים: אנרג'יאן תקים צינור גז למדינה חדשה

אנרג'יאן מתכננת להקים צינור שיחבר את אסדת כריש למתקן ייצור חשמל של קבוצת Cyfield בלרנקה ● המהלך מותנה באישור הממשלה המקומית ועשוי לשבור את מונופול היבוא שלה, ואם יאושר, תהפוך קפריסין ליעד יצוא הגז השלישי של ישראל

המשקיע האינטליגנט / צילום: איור: גיל ג'יבלי

השקעה במניות לא תמיד משתלמת: מה קרה לגמלאים שנקלעו לשוק דובי?

בוול סטריט מתחזקת הגישה, מגובה בניתוחים, כי אין אלטרנטיבה למניות עבור החוסכים לטווח ארוך ● הסטטיסטיקה משקפת עדיפות למניות על פני השקעה באג"ח ובמזומן, אבל אף אחד לא מבטיח 100% ודאות ● ועל מה תסתמכו כשתצאו לפנסיה במהלכו של שוק דובי

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

סם אלטמן כנראה לא יהיה המרוויח הגדול מהנפקת טריליון הדולר. אז מי כן יהנו?

בסוף השבוע האחרון, דיווחים ברחבי העולם ניסו לחזות איך הולכת להיראות הנפקת OpenAI, שמתוכננת לפי שווי של כטריליון דולר ● אבל יש עוד דרך ארוכה עד ההנפקה, ובינתיים סם אלטמן יצטרך להוכיח שהוא יודע להרוויח כסף מהעסק הכי מדובר בעולם ● ומי הנהנית העיקרית?

ארונותיהם של החטופים החללים סהר ברוך ועמירם קופר / צילום: דובר צה''ל

שלושת ארונות החללים החטופים הועברו לידי צה"ל וחצו לשטח ישראל

השיירה עושה את דרכה למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם יבוצע הליך הזיהוי ● לטענת חמאס אחד מהשלושה הוא אל"ם אסף חממי, מפקד החטיבה הדרומית באוגדת עזה ● דיווח באל-ג'זירה: מתנהלים מגעים כדי להבטיח את נסיגתם של מחבלי חמאס מהאזורים שמעבר לקו הצהוב ● עדכונים שוטפים

הבנקים מסתערים על המטבעות היציבים / צילום: Shutterstock

כשהבינו שלא יוכלו לנצח אותם: הבנקים מסתערים על המטבעות היציבים

הבנקים הגדולים בעולם עברו מהתעלמות וחשש מהמטבעות הדיגיטליים היציבים, לאימוץ מסיבי ● במקביל, המטבעות היציבים הופכים לנשק שובר שוויון במאבק על הכסף העולמי ● אילו חברות ייהנו מכך, מי צפויות להיפגע ולהפסיד, ומה ההשלכות על המערכת הפיננסית בישראל?

דן גרטלר / צילום: שלומי יוסף

בית המשפט בביקורת על הבורר אורנשטיין: "בהתנהלותו נפלו פגמים"

בית המשפט המחוזי קבע כי הפסק, שפרסם השופט בדימוס איתן אורנשטיין באפריל 2024, לא יקבל כרגע תוקף של פסק דין, אך גם לא יבוטל ויחזור לאורנשטיין ● השופטת דחתה את טענת גרטלר כי אורנשטיין היה בניגוד עניינים אך מתחה ביקורת על השופט לשעבר לגבי פגיעה בזכות הטיעון של הצדדים

מלכוד המנהלים הצעירים בארגונים הוותיקים / צילום: Shutterstock

מנהלים צעירים נוטים למהפכות בארגונים ותיקים. יש לזה מחיר

מנהלים חדשים נוטים לא פעם למחוק את העבר הארגוני, מה שעלול לעלות ביוקר ● אלה הסיבות להתנהלות הבעייתית הזאת, וכך תוכלו לחולל שינוי ששומר על השורשים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

דיבידנד העתק שחילקה הפניקס והקפיץ את רשות שוק הון

ברשות מתנגדים להחלטה של חברת הביטוח לחלק לחברת האם הציבורית נכסים בהם החזיקה בהיקף של 1.4 מיליארד שקל ● ברשות טוענים: ההחלטה יוצרת מצב של ניגוד עניינים, תוך ניסיון לחמוק מפיקוח ● הפניקס: "החלוקה בוצעה ללא דופי, בהתאם להוראות הדין"