גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לבטל את משרד החינוך ואת קצבאות הילדים: ביקשנו מבכירי הכלכלה לעשות אילון מאסק

הממשל בארה"ב בעיצומו של הליך התייעלות בהובלת מחלקת DOGE שבראשות אילון מאסק, ועשרות מיליארדי דולרים כבר נחסכו ● בישראל, בכירי הכלכלה והמשק מציעים סגירת משרדים, קיצוץ תקציבים וביזור סמכויות, אך מדגישים כי נדרש קודם שינוי ארגוני יסודי שישחרר את המגזר הציבורי מכבלי השיקולים הפוליטיים

יוג'ין קנדל, קרנית פלוג, מייקל אייזנברג, רם בלינקוב / צילום: ניקי וסטהפל, המכון הישראלי לדמוקרטיה, איל יצהר
יוג'ין קנדל, קרנית פלוג, מייקל אייזנברג, רם בלינקוב / צילום: ניקי וסטהפל, המכון הישראלי לדמוקרטיה, איל יצהר

ארה"ב נמצאת בעיצומו של שינוי דרמטי של פני המגזר הציבורי, בהובלת המחלקה ליעילות הממשל (DOGE) בראשות אילון מאסק. זו, בינתיים, אמנם נתקלת בקשיים להביא את כמויות הכסף שהובטחה על ידי מאסק, אך על פי דיווחיה היא כבר הגיעה לחיסכון של 55 מיליארד דולר בזכות סגירת סוכנויות ממשלתיות עתירות תקציבים וביטול הסכמים וחוזים בזבזניים. בישראל, הצורך בקיצוצים נראה דחוף במיוחד לאור הוצאות המלחמה, ההבטחה להגדיל באופן קבוע את תקציב הביטחון על פי המלצות ועדת נגל, והריבית העולה שמייקרת את הגירעונות ואת החוב הלאומי של ישראל.

ראיון | האיש שניהל את משרד ראש הממשלה רוצה כמו מאסק: "לוקחים לנו את הכסף ופשוט שורפים אותו" 

שאלנו מספר כלכלנים ובכירים במשק איזה מהלך הם היו רוצים לראות במגזר הציבורי, אם מחלקה דומה הייתה מוקמת גם בישראל. רבות מהצעות הייעול נגעו לסגירת משרדי ממשלה מיותרים והקטנת תקציבים, אך לא מעט בכירים מאמינים שלפני הקיצוצים הכספיים - ישראל צריכה לעבור שינוי ארגוני של ממש, שבתורו יוכל לחסוך לא מעט כסף.

פרופ' קרנית פלוג

נגידת בנק ישראל לשעבר

איך לייעל: לסגור משרדים ולארגן מחדש את מבנה הממשלה.

"המהלך הראשון הנדרש הוא צמצום דרסטי של מספר משרדי הממשלה. צריך לסגור את כל המשרדים המומצאים ולארגן מחדש את מבנה הממשלה, באופן שמגדיר את המבנה לפי הפונקציות שהן ממלאות באופן טבעי ולא לפי צרכים קואליציוניים. רפורמה שכזאת תכלול העברת היחידות והפונקציות הקיימות במשרדים שיסגרו למשרדים אחרים, והעמדת מספר משרדי הממשלה על 20 לכל היותר - בדומה למספרם במדינות מפותחות מתקדמות.

"ריבוי המשרדים יוצר כפילויות, חוסר תיאום, ריב על סמכויות ואי בהירות בנוגע לתחומי הסמכות והאחריות של כל משרד, ובכך גורם לא רק בזבוז משאבי ציבור אלא גם פוגע בתפקוד וביעילות המשרדים".

יוג'ין קנדל

יו"ר הבורסה לניירות ערך

איך לייעל: לפתח אסטרטגיה לטווח רחוק שמזהה הזדמנויות וסיכונים.

"הבעיה העיקרית של אזרחי ישראל נובעת לא ממה שממשלת ישראל עושה אלא ממה שהיא לא עושה. אין מנגנון כלל־ממשלתי שמסתכל רחוק ומפתח אסטרטגיה הכוללת ניצול של ההזדמנויות וניהול של הסיכונים העומדים בפני המדינה. כתוצאה, ישראל לוקה בעוורון מול התחרות העולמית ומול הסיכונים הקיומיים הלא ביטחוניים, הן חיצוניים והן פנימיים. אם חברה עסקית הייתה מתנהגת כך, היא הייתה פושטת רגל. ישראל לא יכולה להרשות לעצמה מצב כזה".

רם בלינקוב

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר

איך לייעל: ביטול מוחלט של קצבאות ילדים.

"ביטול מוחלט של קצבאות הילדים יביא לשינוי משמעותי בשוק העבודה שכן הוא יתמרץ חרדים לעבוד. בנוסף כמובן הוא יביא לחיסכון תקציבי משמעותי, ויעשה סוף לתופעות קיצוניות כמו משפחות עם מספר ילדים רב. חשוב לציין שהצעד הזה אינו עומד בפני עצמו אלא אחד מעוד רבים נחוצים. מה שהמשק באמת צריך זה Reset".

דוד ברודט

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר

איך לייעל: לקצץ בחינוך החרדי ובתקצוב המתנחלים.

"אם מוציאים מהמשוואה את תקציב הביטחון, כמו בארה"ב, אזי שני תקציבים חייבים להיות ראשונים להיבדק ולהיחתך: החינוך החרדי (ושאר ההעברות לסקטור הזה) ותקצוב המתנחלים. שניהם מוגדרים ברובם כספים קואליציוניים.

"אין זה אומר ששאר תקציבי הממשלה יעילים. ההיפך, יש לעשות בדק בית ברוב תקציבי הממשלה - אך בגישה מקצועית ולא בגרזן קהה. תחום נוסף הוא בצד הכנסות המדינה, הפטורים השונים. יש שם פוטנציאל גדול להכנסות המדינה".

חיים שני

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר

איך לייעל: צמצום משרדים והרחבת השימוש בטכנולוגיה.

"שינוי המגזר הציבורי ליעיל ומודרני יגיע עם ממשלה ראויה המחויבת לתהליך ארוך ומורכב, גם אם היא לא בהכרח תהנה מהתוצאות. אין 'מכת מחץ' אבל יש חבילת צעדים קריטיים: צמצום מספר משרדי ממשלה ל־12-14 ושינויים ארגוניים במשרדים שלא עברו שינוי שנים רבות; מינוי נציב שירות מדינה עם ניסיון בניהול מערכות גדולות, רצוי מהמגזר הפרטי; גמישות העסקה ותגמול לפי יעדים למשרות ניהול בכירות.

"בנוסף, יש להרחיב משמעותית את השימוש בטכנולוגיה, כולל AI, לטובת שיפור השירות לאזרח ולמגזר הפרטי וכן כדי לספק נתונים עדכניים ומנותחים למקבלי ההחלטות. ההוצאה האזרחית בישראל לא גבוהה, ולכן צריך להסיט משאבים בין משרדים ולא להקטין את סך הוצאה".

רענן דינור

מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר

איך לייעל: לשחרר את הרשויות המקומיות מכבלי השלטון המרכזי.

"החוק הישראלי צריך לאפשר לרשויות הרבה יותר חופש ואוטונומיה מקומית. כמובן, בצורה דיפרנציאלית על פי איתנותן הפיננסית והתנהלותן התקינה. אבל ככלל, הרשויות המקומיות צריכות להשתחרר מכבלי השלטון המרכזי בהתנהלות היומיומית. בחינוך, למשל, סמכויותיהם של ראשי הערים מוגבלות ביותר. ובו זמנית, הם אלו שנדרשים לתת לציבור דין וחשבון על המערכת, ואיכותה היא גם כוח משיכה לרשות המקומית עצמה. המבחן של שר הפנים צריך להיות העברה של כמה שיותר רשויות מקומיות למעמד עצמאי".

מייקל אייזנברג

שותף בקרן הון סיכון אלף

איך לייעל: לסגור את משרד החינוך ולעבור לשיטת השוברים.

"לסגור את משרד החינוך מחר. כל התפעול והפיקוח יעברו לרשויות המקומיות וההורים יקבלו ואוצ'רים (שוברים). בהורדת הפיקוח והמנגנון המסואב, הרשויות יהיו רשאיות להעסיק את המורים בחוזים ישירים ושכרם יגדל. השוברים יכללו לימודי תורה, עברית, מתמטיקה, מדעים, בינה מלאכותית ואנגלית כשהמינון ייקבע על ידי ההורים. תוצאות המבחנים של בתי הספר יפורסמו ברבים.

"ברמת הממשלה, יהיה אפשר לתקצב רשויות חלשות בתקציב עודף לתקופה של 20-10 שנה. עד אז, אם יצליחו להתחרות אז יותר משפחות יעברו לגור שם בגלל החינוך המעולה. אם לא, ייפסק התקציב הדיפרנציאלי. מורים שיביאו תוצאות טובות יזכו בבונוסים מהרשות המקומית ויוכרו ברמה הלאומית בהתאם לביצועים בלבד".

צבי סטפק

ממייסדי מיטב בית השקעות

איך לייעל: לשפר את המגזר הציבורי ולחתוך ברגולציה.

"איכות השירות הציבורי בישראל מידרדרת בשנים האחרונות. הרבה אנשים איכותיים שבעבר היו רואים את עצמם עובדים כמשרתי הציבור, כשליחות אישית, נמנעים מכך. יש מקום לקיצוצים, אבל במקביל יש להעלות את שכרם של הטובים במערכת. הכל בתנאי שקודם כל ינקו שיקולים פוליטיים בבחירה או במינוי של אנשים. הצעד החשוב ביותר שצריך לנקוט הוא צמצום דרמטי של הבירוקרטיה והרגולציה הקשורות לעסקים קטנים, שהם מנוע הצמיחה החשוב ביותר של המשק".

אסף בנאי

מנכ"ל קבוצת הפיננסים פרופיט

איך לייעל: לקצץ בבירוקרטיה ולדאוג לשיתוף מידע בין המשרדים.

"אחד הדברים שחשוב לעשות הוא לקצץ בבירוקרטיה שמכלה הרבה זמן ומאמץ של אזרחים, רק בגלל ניהול בעייתי. צריך לחייב את כל משרדי הממשלה לשתף את המידע שהם מקבלים מהאזרחים, ולחייב הקמת כתובת מייל מחייבת משפטית לכל אזרח. כל התקשורת תתבצע דרכה, במקום בדואר רשום, וכל פנייה דרכה תתועד. זה יאפשר לתקשר בצורה ברורה נושאים שונים כמו מיסוי, חניה ומים, והציבור יוכל לפתור בעיות רוחביות בצורה פשוטה יותר מבלי לעבור ממשרד למשרד ומגוף לגוף".

פרופ' יוסי שפיגל

נשיא האגודה הישראלית לכלכלה

איך לייעל: לקצץ תמיכה בתלמידי ישיבה שלא מתגייסים.

"צריך לקצץ בכלל מערכת התמיכות בתלמידי ישיבה ואברכים שאינם משרתים בצה"ל: החל מקצבאות, הנחות בפעוטונים, הנחות בביטוח לאומי והנחות בארנונה. זה לא הגיוני, לא צודק ולא חכם. התמיכות מעודדות השתמטות משירות צבאי, מעודדות אי רכישת השכלה, ומקטינות את התמריץ לפתח קריירה שתעזור לחרדי לפרנס את משפחתו בכבוד. זה מזיק למי שמממן את זה (שגם נושא בנטל השירות הצבאי וגם בנטל הפרנסה) וזה מנציח את הנחשלות של החברה החרדית עצמה".

ריטה גולשטיין־גלפרין

ראשת תוכנית לרפורמות במכון הישראלי לדמוקרטיה

איך לייעל: לפתור את הסרבול בגיוסים למגזר הציבורי.

"עם העזיבות האחרונות במשרדי הממשלה וככלל, ישראל ניצבת בפתחו של משבר כוח אדם חמור בשירות הציבורי. המערכת הציבורית מתקשה בגיוס עובדים איכותיים ושימור של ההון האנושי הקיים. ישנו מחסור בעובדים מקצועיים בשירות המדינה - בין אם הם מורים, עובדים סוציאליים, מהנדסים ורופאים. יש לפעול לקיצור משמעותי של זמני הגיוס של עובדים בדרגים זוטרים ודרגי ביניים לשירות הציבורי, להעביר סמכויות לניהול הליכי הגיוס והמיון למשרדי הממשלה ויחידות הסמך, ולהשאיר את הנציבות כגוף הקובע את המדיניות, מפתח את תורת ההפעלה ומבצע בקרה על הביצוע. כמו כן, יש לייצר תמריצים לעידוד ביצועים, למדוד תפוקות ולעודד מצוינות בקרב העובדים ולייצר מסלולי קריירה גמישים".

שמואל סלבין

יו"ר קרן הריט סלע קפיטל

איך לייעל: קיצוץ שכר במערכות המשפט והביטחון.

"דבר ראשון חשוב לטפל במערכת המשפט. לא רק מבחינת האיזונים בין הרשויות, אלא גם לבדוק את השכר, הפנסיה ועוד הוצאות כדי לראות לאן הכסף הולך. גם את מערכת הביטחון צריך לבדוק, למשל את הפרופורציות בין הציוד הצבאי והאימונים לבין השכר והפנסיות, וכן לבחון את הפער בין שכר הנגדים והקצינים הזוטרים לבין החבר'ה שיושבים במטכ"ל.

"צריך גם לבדוק את מערכת הסיוע, למשל הביטוח הלאומי. למי נותנים, למי לא נותנים, למה אנשים אמידים ועשירים מקבלים קצבת זקנה וכדומה. מבחינת תקציבים ספציפיים, מדוע צריך 800 מיליון שקל בשנה לשידור הציבורי, ולמה כל כך הרבה כסף מתקציבי האוניברסיטאות הולך למדעי הרוח והחברה?".

אורי כץ

כלכלן ומדען נתונים

איך לייעל: להפחית את הכוח של קבוצות אינטרס.

"היתרון העיקרי של DOGE הוא לא עצם קיומו של גוף ממשלתי המנסה להעביר תהליכי חיסכון רוחביים, אלא הכוח של הגוף הזה להתגבר על קבוצות אינטרס פנימיות, הנובע מתשומת הלב האישית של הנשיא. על כן, לו היה קם גוף מקביל בישראל, הייתי מנסה להשתמש בו כדי לקדם נושאים שנתקעו בגלל קבוצות אינטרס כאלו.

"דוגמה טובה לכך היא איחוד רשויות מקומיות: ישראל מאופיינת במספר גבוה של רשויות מקומיות, שמוביל לבזבוז בירוקרטי רב, אך ניסיונות לאחד רשויות בדרך כלל נתקלים בהתנגדות מצד גורמים שחוששים לפגיעה במעמדם, ולכן תוכניות רבות בנושא לא יצאו לפועל. רק גוף עם כוח פוליטי משמעותי, כמו ה־DOGE בארה"ב, יכול להעביר רפורמה כזו".

עוד כתבות

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

פעילות קרקעית של צה''ל ברצועת עזה / צילום: ap

צה"ל: יותר מ-140 מטרות טרור הותקפו ביממה האחרונה ברצועת עזה

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● עדכונים שוטפים

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; באסיה, על רקע משבר בשיחות הסחר עם ארה"ב, בורסת טוקיו ירדה ב-1.2%

הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

פאנל על הבמה של פריון בפסטיבל הפרסום בקאן / צילום: Brand innovators

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

המערכת הישראלית שתשמש את חיל האוויר האמריקאי לבניית בנק מטרות

לגלובס נודע כי מערכת Earth Solver, אותה מפתחת חברת TSG הישראלית, תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים ● המערכת מאפשרת הפקת נקודות ציון תלת־ממדיות מדויקות - יכולת קריטית לשימוש במערכות חימוש מונחות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר בשבוע הבא

לפני פריצת המערכה מול איראן, השוק בישראל העריך כי הבנק המרכזי יוריד את הריבית במשק בהחלטת הריבית בספטמבר ● כעת יש מי שמעריכים בהסתברות של 50% כי הפחתת הריבית תוקדם כבר לחודש אוגוסט

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא