גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המיליארדרים של ישראל כבר יודעים: זה העסק שהכי משתלם להחזיק בו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ב־2013, כמה מאנשי העסקים הגדולים בישראל אולצו להיפרד מנכס מרכזי - פיננסי או ריאלי ● בדיקת גלובס מגלה כי מי שבחר בפיננסים ניצח בגדול: התשואות שהשיגו צדיק בינו, אייל עופר ודודי ורטהיים בעסקי הבנקאות גבוהות בהרבה מאלה שהניבו העסקים עליהם ויתרו ● וגם: האם יצחק תשובה טעה כשהעדיף גז על פני ביטוח?

יצחק תשובה, דודי ודרורית ורטהיים, אייל עופר וליאורה עופר, בינו צדיק / צילומים: הצלמניה של שרונה, סיון פרג, אביב חופי, ורדי כהנא, Anne-Sophie Heist, יוסי כהן
יצחק תשובה, דודי ודרורית ורטהיים, אייל עופר וליאורה עופר, בינו צדיק / צילומים: הצלמניה של שרונה, סיון פרג, אביב חופי, ורדי כהנא, Anne-Sophie Heist, יוסי כהן

סכום בלתי נתפס של כמעט מיליארד שקל התחלק בשנה האחרונה בין שתיים מהמשפחות העשירות בישראל, של אייל עופר והאחים דודי ודרורית ורטהיים, המחזיקות בגרעין השליטה בבנק מזרחי טפחות. כך התברר בשבוע שעבר לאחר שהבנק השלישי בגודלו בישראל פרסם את תוצאותיו לסיכום השנה החולפת והכריז על חלוקה נוספת של דיבידנד לבעלי המניות שלו.

הערכות: מנכ"ל צים, אלי גליקמן, מתכנן להוביל מהלך לרכישת השליטה בחברה
תשלום במזומן ורווחיות מוגבלת: עסקת המיליארדים של דודי עזרא אושרה
בדיקת גלובס | לקראת הסתערות חברות הבנייה על הבורסה: אילו הנפקות הכי השתלמו?

הרווחים העצומים שרושם בנק מזרחי טפחות בשנים האחרונות (5.5 מיליארד שקל בשנת 2024 בלבד), הדיבידנדים הנדיבים לבעלי המניות והתשואה המלהיבה שמספרת מניית הבנק, מלמדים פעם נוספת כי מעטים העסקים בישראל שיכולים להתחרות עם החזקה בבנק גדול. את זה הבינו מן הסתם גם צמד בעלי השליטה במזרחי טפחות, עת נאלצו להכריע במהלך העשור הקודם בין המשך ההחזקה שלהם במניות הבנק (כ־20% כ"א) לבין עסק אחר בו החזיקו בתחום הנדל"ן המניב.

ה"הימור" על הבנק, כמעט מיותר לציין, הוכח כמשתלם במיוחד: אייל עופר והאחים ורטהיים מחזיקים כיום במניות מזרחי טפחות בשווי של 9.3 ו־9 מיליארד שקל בהתאמה, לאחר שחילקו ביניהם דיבידנדים של יותר מ־2.6 מיליארד שקל מאז הפרדת העסקים בהם החזיקו, בשנת 2019.

החוק ששינה הכול

הצורך להפריד בין החזקה פיננסית משמעותית להחזקה ריאלית משמעותית נכפה על משפחות ורטהיים ועופר, כמו גם על אנשי עסקים בולטים אחים (ליאורה עופר, צדיק בינו ויצחק תשובה) כחלק מיישומו של חוק שנחקק בשנת 2013 במטרה להפחית את הריכוזיות במשק ולהגביר בו את התחרות ("חוק הריכוזיות").

במשפחת עופר הושלמה הפרדת העסקים בשנת 2019 - באופן שבו המשיך אייל עופר להחזיק בבנק מזרחי טפחות, וויתר על החזקות המיעוט שלו בענקית הנדל"ן מליסרון, בעוד שבת דודתו ליאורה יצאה מההחזקה בבנק ונותרה לשלוט בנדל"ן (תחילה יחד עם אחיה דורון, ובהמשך רכשה את חלקו).

מליסרון, חברות קניונים מובילה בישראל ("קניוני עופר"), נותרה השקעה מצויינת מבחינתה של ליאורה עופר. שווי השוק הנוכחי של מניותיה בחברה(כ־50% מההון) עומד כיום על כ־7.9 מיליארד שקל, לאחר שקיבלה מאז ההיפרדות מבן דודה כחצי מיליארד שקל בדיבידנדים.

אך כשבודקים מה עשו המניות, מגלים כי זו הפיננסית ניצחה בגדול: בעוד שמניית מליסרון עלתה ב־110% (תשואה מתואמת דיבידנד) מאז הפרדת הכוחות במשפחת עופר, זו של בנק מזרחי טפחות זינקה בשיעור כפול כמעט (204%).

"מה שהיה פה בשנים האחרונות, ובעיקר מאז 2022 הוא תהליך שעזר לבנקים, וכמובן הפריע לעסקים עם נטל חוב גבוה על גבן כמו תחום הנדל"ן", מסביר גורם מוסדי בכיר המעורה היטב בעולם ההשקעות. "עליית הריביות בארץ ובעולם לצד האינפלציה שהתפרצה, הגדילו משמעותית את רווחי הבנקים.

"תשלום ריביות נמוכות בחשבון העו"ש של הלקוחות ומנגד מתן אשראי בריביות באזור הדו־ספרתי, שיחק לידיהם כמו גם הקפיצה באינפלציה שהגדילה את הכנסותיהם ממתן אשראי".

גם במשפחת ורטהיים התקבלה החלטה דומה לזו שקיבל אייל עופר: העדפת החזקה בבנק על פני חברת נדל"ן. דודי ורטהיים (שמחזיק יחד עם אחותו דרורית גם בזכיינית קוקה קולה בישראל) נפרד בשנת 2019 מרוב החזקותיו בחברת הנדל"ן המניב אלוני חץ תמורת 1.1 מיליארד שקל.

מאז אותה מכירה, זינק שווי ההחזקה של האחים ורטהיים בבנק מזרחי טפחות בשיעור של 124% בעוד שמניית אלוני חץ, שתוצאותיה הושפעו לרעה בשנים האחרונות מעליית הריבית מעבר לים והיא נאלצה לבצע מחיקות של מיליארדי שקלים משווי נכסיה, צנחה ב־22%.

ההתלבטות של בינו

מי שכנראה התלבט לא מעט כשנדרש להכריע בין המשך ההחזקה בבנק או בתאגיד ריאלי היה צדיק בינו, בעל השליטה בבנק הבינלאומי ובעבר גם חברת תחנות הדלק פז. בינו הוא אגדה מהלכת בתחום הבנקאות בארץ שהתחיל את דרכו בתור פקיד בסניף של בנק ובהמשך צמח בעולם הבנקאות, שימש כמנכ"ל הבנקים לאומי והבינלאומי, עד שלפני כעשרים שנה השתלט על האחרון, באמצעות חברת פיבי אחזקות.

לאחר שחוק הריכוזיות כפה עליו לבחור, החליט בינו להיפרד דווקא מהחזקתו הוותיקה יותר, והלא פחות מוצלחת, בחברת פז, שאת מניות השליטה בה (יותר מ־30%) מימש במשך מספר שנים תמורת סכום עתק שהצטבר למעל 2.3 מיליארד שקל.

בפרספקטיבה של השנים האחרונות בחירתו בבנק הבינלאומי התבררה כמוצלחת ביותר, ומחדדת את העובדה שהיצמדות לנכס פיננסי משמעותי בישראל הוא כנראה מתכון טוב יותר מעסק ריאלי כמו תחנות דלק או נדל"ן מניב.

בינו מחזיק דרך פיבי בכמחצית ממניות הבנק הבינלאומי. שווי החזקותיו בחברה (כ־29% מההון) עומד כיום על כ־2.1 מיליארד שקל, לאחר שנהנה מדיבידנדים בסכום של כ־570 מיליון שקל מאז נפרד פורמלית מהחזקותיו בפז באפריל 2017. מניית פיבי זינקה מאז אותה פרידה ב־325% בעוד שפז, שהפכה לחברה ללא גרעין שליטה מאז יצא ממנה בינו, טיפסה ב־90% "בלבד".

הבחירה של תשובה

מיליארדר נוסף שנדרש לפרידה מנכס שהיה יקר לליבו הוא בעל השליטה בקבוצת דלק, יצחק תשובה, שחלש על מאגרי הגז הגדולים של ישראל באמצעות השותפות דלק קידוחים (כיום ניו־מד אנרג'י) ולצידם החזיק במניות השליטה בחברת הביטוח הפניקס.

תשובה, שגילוי מאגרי הגז תמר ולוויתן הפכו להצלחותיו העסקיות הגדולות ביותר, לא התלבט כנראה יותר מדי כשבחר למכור את החזקות הביטוח של קבוצה דלק. העסקה בה נפרד מהפניקס יצאה לפועל בסופו של דבר רק בנובמבר 2019, לאחר כמה ניסיונות מכירה שלא צלחו, בין היתר בשל מגבלות שהעמיד הרגולטור בפני רוכשים זרים פוטנציאליים. באותה עסקה מכרה קבוצת דלק את מניותיה בהפניקס (כ־32% מההון) לידי שתי קרנות ההשקעה אמריקאיות, סנטרברידג' וגלטין, תמורת 1.6 מיליארד שקל.

מאז אותה עסקה ידעה קבוצת דלק עליות ומורדות, כשבתחילת תקופה הקורונה אף עמדה בפני משבר שאיים על המשך קיומה בעקבות הירידה במחירי האנרגיה. מאז, ידעה הקבוצה להתאושש באופן מעורר התפעלות והיא נסחרת כיום בשווי של יותר מ־10 מיליארד שקל (זינוק של 1,000% מניה מהשפל של 2020).

הנתח של ניו־מד שבידי קבוצת דלק (54%) שווה כיום 8.7 מיליארד שקל, לאחר שמאז הפרידה מהפניקס, חילקה לה השותפות כ־2.4 מיליארד שקל בדיבידנדים. ועדיין, ביצועי יחידות ההשתתפות של ניו־מד שעלו ב־118% מאז נובמבר 2019, מחווירים לעומת התשואה שהניבה מניית הפניקס באותו זמן - זינוק של 289% (כמעט פי 4), שביסס את מעמדה כחברת הביטוח המובילה בישראל.

ולמרות הבדלי התשואה, לא בטוח שתשובה מצטער על הבחירה לדבוק בעסקי האנרגיה שלו. מאז נפרדה קבוצת דלק מהשליטה בהפניקס, היא המשיכה להרחיב את עסקי הגז והנפט שלה, באמצעות החברה הבת איתקה הפועלת בים הצפוני, שמהווה חלק מרכזי בהצלחתה הנוכחית וברווחי העתק שהיא מציגה. אותה הצלחה שמאפשרת לתשובה לחזור כעת במלוא המרץ לבצע השקעה משמעותית חדשה בעולמות הפיננסים.

לאחר שהוצאה אשתקד מרשימת הגורמים הריכוזיים במשק, הפתיעה קבוצת דלק כשהציעה בדצמבר האחרון לרכוש את השליטה בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט לפי שווי חברה של 3.56 מיליארד שקל - וגברה על הצעות מתחרות שהגישו מנורה מבטחים ובנק ירושלים. עסקת הרכישה אושרה לאחרונה ע"י אסיפת בעלי המניות של ישראכרט והיא ממתינה לאישורי הרגולטורים, ובעיקר בבנק ישראל, לצורך השלמתה.

"טיימינג זה הכול"

אז האם העדפת החזקה פיננסית על פני ריאלית היא תמיד הבחירה הנכונה? שי עזר, מנהל מחקר במור בית השקעות, טוען כי "כמעט כמו כל דבר בחיים - טיימינג זה הכול. אפשר לראות שבשנים 2015־2019 מניות נדל"ן רשמו תשואות טובות אף יותר מאלה של הבנקים המובילים, משום שבאותן שנים הריבית הייתה אפסית, ומחירי הנדל"ן עלו. מאידך, ריבית נמוכה לא הייתה טובה לבנקים, וכך גם סביבת האינפלציה האפסית (הבנקים נהנים מאינפלציה גבוהה משום שחלק מתיק ההלוואות שלהם צמוד אליה, ח"ש).

הכול יושב בבנקים

בשנים האחרונות המגמה כאמור התהפכה. האם כעת, כשהבנקים שנמצאים בשיא כוחם, היא צפויה להתהפך שוב? עזר סבור שלפחות בינתיים התשובה לכך שלילית: "כל עוד הריבית במשק גבוהה, הבנקים משלמים ריבית נמוכה יחסית על הפיקדונות ומלווים את הכסף בריבית הרבה יותר גבוהה. כתוצאה מכך, הרווחים שלהם ממשיכים לצמוח, במיוחד כאשר הכלכלה עצמה נמצאת בסך־הכול במצב טוב, והאבטלה נמוכה".

עוד הוא מזכיר שבנק לאומי שהעניק השבוע תחזיות לרווח נקי פנטסטי של 9.5 עד 11.5 מיליארד שקל מדי שנה בשנתיים הקרובות, עדיין לקח בחשבון שהריבית תרד ל־3.75% לעומת 4.5% כיום. "גם בהנחה שהריבית תרד קצת, עדיין הבנק מעריך שהוא ימשיך לרשום תשואה דו־ספרתית גבוהה מאוד של 15%־16% על ההון".

במצב זה, של ריבית ברמה גבוהה, הוא מוסיף, חברות הנדל"ן (כמו גם תאגידים ריאלים נוספים) סובלות מההשלכות ההפוכות: רוכשי דירות מתקשים לקנות אותן בשל משכנתאות יקרות, חברות בנייה סובלות מנטל עלויות מימון כבד, וחברות נדל"ן מניב נפגעו מעלייה בשיעור ההיוון (התזרים העתידי מהנכסים) שגורמת לירידה בשווי הנכסים.

הבכיר המוסדי מדגיש גם הוא את חשיבותה של הריבית להבדלי התשואות שהציגו החזקות פיננסיות וריאליות בשנים האחרונות: "כל עסק שנטל על עצמו הרבה חובות, נפגע יותר בשנים האחרונות מעליית הריבית". לדבריו, "הבנקים בישראל הם למעשה סוג של קרטל במשק - שבראשו דואופול (של לאומי ופועלים). אין אפשרות לגורם אחר להיכנס באופן טבעי לשוק הזה. הם בפועל שולטים בכספי הציבור באופן מוחלט מקצה ועד קצה: גם המשכורות מופקדות אצלם, גם הוראות הקבע יוצאות מהם, כרטיסי האשראי מחויבים אצלם, הם מחזיקים בניירות הערך עבור הציבור, וכך גם את המשכנתאות. הכול יושב אצלם".

מה יכול לגרום לשינוי מגמה? "ריבית בסגנון שהכרנו עד לפני שלוש שנים תחזור רק אם יהיה משבר קטסטרופלי. במצב של היסטריה בשווקים וכו', משום שזו הנוסחה שאומצה ע"י הבנקים המרכזיים בעולם. כשיש משבר גדול מפילים את הריבית של הבנק המרכזי לאפס ואחר כך גם רוכשים בשוקי ההון את האג"ח ומורידים חזק את התשואות, וכך מייצרים נזילות. אבל זה המצב היחיד שבו נחזור לריביות נמוכות שכאלה. בימים כתיקונם, לא נגיע לשם. יכול להיות שהריבית תרד, אבל לא לרמה אפסית". ככה שבינתיים, לבנקים, ולבעלי השליטה בהם, שלום. 

עוד כתבות

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

תיקון והתנצלות

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

הנשיא טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ: "ייתכן ותהיה עסקת חטופים עד שבוע הבא"

גורם ישראלי אישר כי ישראל קיבלה את המסמך ופרטיו נלמדים, לפי הדיווחים, חמאס העביר תשובה שכוללת "בקשה לתיקונים קלים" • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" • 50 חטופים - 638 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית