גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את 24 הסופר-מיליארדרים של העולם

מספר האולטרה-עשירים גדל והם משנים את העושר כפי שאנו מכירים אותו

הסופר מיליארדים ששוברים שיאי עושר / צילומים: AP-Lee Jin-man, Jeff Chiu, John Minchillo, John Locher, Nati Harni, Mark J. Terrill, Stephan Savoia, Susan Walsh, Mark Lennihan, Evan Vucci / צילום: ap
הסופר מיליארדים ששוברים שיאי עושר / צילומים: AP-Lee Jin-man, Jeff Chiu, John Minchillo, John Locher, Nati Harni, Mark J. Terrill, Stephan Savoia, Susan Walsh, Mark Lennihan, Evan Vucci / צילום: ap

ב-1987 פרסם מגזין פורבס את רשימת המיליארדרים הראשונה שלו, שכללה 140 אנשים שעושרם המשותף הסתכם ב-295 מיליארד דולר. באותה תקופה, האדם העשיר ביותר בעולם היה יושיאקי צוצומי היפני, איל נדל"ן ששוויו היה 20 מיליארד דולר. האדם העשיר בעולם כיום, אילון מאסק, שווה 419 מיליארד דולר - בערך פי 21 מצוצומי בשיאו, ופי שני מיליון מהשווי הנקי החציוני של משק בית אמריקאי. כך לפי נתונים בלעדיים של חברת נתוני העושר העולמי Altrata.

66 מיליון דולר במענקים ואופציות: אלו התנאים של מנכ"ל אינטל החדש
ראיון | מהאולפנה למורגן סטנלי: הדרך הלא שגרתית של הבנקאית הישראלית המשפיעה

עם הרחבתן הדרמטית של שורות המיליארדרים העולמיים בשנים האחרונות, צמחה קטגוריה חדשה של אולטרה-עושר - הסופר-מיליארדר. מאסק הוא אחד מ-24 אנשים בלבד בעולם שמתאימים להבחנה הזו, המוגדרת כיחידים ששוויים 50 מיליארד דולר או יותר.

אילון מאסק. נלחם על חבילת פיצויים של 50 מיליארד דולר / צילום: Associated Press, Julia Demaree Nikhinson

נכון לתחילת פברואר, הונם של הסופר-מיליארדרים האלה היווה יותר מ-16% מסך כל הון המיליארדרים, עלייה דרמטית מ-4% ב-2014, לפי Altrata. השווי המשותף שלהם הסתכם ב-3.3 טריליון דולר, שווה ערך לתמ"ג הנומינלי של צרפת. מתוך אותם 24 איש, 16 מתאימים לתואר centi-billionaires, כלומר שוויים הנקי הוא לפחות 100 מיליארד דולר.

צוברים אוספים עצומים של בתי יוקרה בעולם

עלייתו של הסופר-מיליארדר התרחשה במקביל לזינוק בשוקי היוקרה בעולם, כאשר אנשים אלה צוברים אוספים עצומים של בתי יוקרה ברחבי העולם.

מומחים טוענים שהנתונים מראים כיצד שורות האולטרה-עשירים החלו להתרחק מאלו שהם "רק" עשירים, ומה הניע את תת-הקבוצה לשיאים חדשים. "מיליארדרים שלטו תמיד בכמויות ניכרות של עושר, אך עכשיו אנחנו מדברים על הבדלים בתוך אוכלוסיית המיליארדרים עצמה", אמרה מאיה אימברג, ראש מחלקת מנהיגות מחשבתית וניתוח ב-Altrata, שחקרה את קבוצת הסופר-מיליארדרים. "די מדהים עד כמה גדל השווי הנקי של חלק מהאנשים האלה".

בשוקי הנדל"ן היוקרתיים הגדולים, כמו ניו יורק, מיאמי, פאלם ביץ', פלורידה, לוס אנג'לס ואספן, קולורדו, צצו מגדלים גבוהים במיוחד ואחוזות חדשות המיועדים לרכישה על ידי קבוצת המיליארדרים. נרשם מפץ של מכירות בתים בסכומים של תשע ספרות ברחבי ארה"ב.

לכל אחד מהסופר-מיליארדרים ברשימה של Altrata יש אחזקות ישירות בנדל"ן למגורים בשווי 100 מיליון דולר לפחות, ולעתים קרובות הרבה יותר מכך, לפי החברה. אימברג ציינה כי המספר עשוי להוות הערכת חסר משמעותית במקרים מסוימים, משום שלעתים קרובות הם יכולים להחזיק נדל"ן על שם שותף או בבעלות חברה שלהם.

אוכלוסיית הסופר-מיליארדרים של העולם מורכבת ברובה מיזמים שהרוויחו את כספם במגזר הטכנולוגיה, או מכאלה שהתעשייה שלהם הוזנקה לרמות חדשות נוכח התקדמות טכנולוגית. מתוך עשרת האנשים העשירים ביותר ברשימה, שישה משתייכים לקטגוריה זו. מתוך 24 הסופר-מיליארדרים, רק שלוש הן נשים. רק שבעה מהם מנהלים מטה מחוץ לארה"ב.

וורן באפט. מהפך בהרכב האולטרה-עשירים / צילום: Reuters, Dennis Van Tine

עושר חסר תקדים - וכך גם התנודתיות שלו

נסיקת הסופר-מיליארדר היא סממן של מהפך בהרכב האולטרה-עשירים בעולם. במאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20 האנשים העשירים ביותר היו תעשיינים: ג'ון ד. רוקפלר בנה את Standard Oil לכדי מונופול, אנדרו קרנגי שלט בתעשיית הפלדה, וקורנליוס ואנדרבילט צבר הון באמצעות מסילות ברזל. עושרם היה עצום אך פוזר על פני תעשיות שהגדירו עידן של תשתיות פיזיות וייצור. בזכות Standard Oil, רוקפלר הפך ב-1916 למיליארדר הראשון בעולם שאושר באופן רשמי.

בתקופה ההיא, שווי חברה נקבע לפי נכסים פיזיים כמו רכוש ומכונות, יותר מאשר לפי סוגי הקניין הרוחני וההבטחה להיקף ולרווחים עתידיים, שמעלים את השווי כיום.

היום המיליארדרים של תחום הטכנולוגיה הם חלק ניכר ממאגר הסופר-מיליארדרים. נוסף על מאסק, משתייכים לקבוצה זו ג'ף בזוס, מייסד אמזון; לארי אליסון, מייסד-שותף של אורקל; מארק צוקרברג, מייסד מטא; וסטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט לשעבר. העושר שלהם קשור למחירי המניות כמעט לגמרי, ולכן לתזרימי המזומנים העתידיים של החברות שהקימו. בזוס, צוקרברג וג'נסן הואנג מאנבידיה ראו כולם את הונם מתנדנד לאחרונה בעשרות מיליארדים מעלה ומטה בשנה אחת, בהתאם לסנטימנט המשקיעים. כתוצאה, היקף העושר שלהם הוא חסר תקדים - אבל כך גם התנודתיות שלו.

ג'ף בזוס ובת זוגו לורן סנצ'ז. ההון התנדנד מעלה ומטה / צילום: Rafiq Maqbool

בניגוד לדורות קודמים, שבהם הון נבנה במשך עשרות שנים, הכלכלה של היום, המונעת על ידי הטכנולוגיה, אפשרה למייסדים לצבור סכומים אדירים בתוך שנים ספורות. לדוגמה, לפני מעצרו ב-2022, סם בקנמן-פריד, מייסד בורסת מטבעות הקריפטו FTX שהורשע בעבירות שחיתות והונאה, היה שווה 26 מיליארד דולר לפני גיל 30.

"היה בעולם שינוי טכנולוגי עצום ב-40 שנה האחרונות, הוא אִפשר לחלק מן העסקים הללו להתרחב ויצר ערך עצום לבעלי מניות", אמר פרופ' סטיבן קפלן מבית הספר לעסקים של אוניברסיטת שיקגו, החוקר כספים ואי-שוויון. "וולמארט היא דוגמה לכך, אמזון היא דוגמה נוספת. אלה עסקים שלא היו יכולים להתרחב לרמה הזו ללא טכנולוגיה".

מההרכב הנוכחי של אוכלוסיית הסופר-מיליארדרים ניכר מעבר - במקום כאלה שירשו את עושרם, האנשים העשירים בעולם עשו את הונם בעצמם.

"העושר האמריקני הגדול של היום הוא כסף חדש, לא ישן", נכתב בדו"ח משנת 2024 של קרן Heritage. צוות החשיבה ציין את היעדרם של שמות כמו אסטור, קרנגי, מלון, רוקפלר וואנדרבילט מרשימות כמו פורבס 400.

"מתוך כ-97 מיליארדרים מרשימת פורבס 400 לשנת 2005 שעדיין חיים ושירשו את הונם, פחות ממחצית נמצאים עדיין ברשימה של היום... למיעוט היורשים והיורשות שנמצאים עדיין ברשימה כיום היה סיכוי גבוה פי שלושה לרדת בדירוג פורבס מאשר לעלות", נכתב בדו"ח.

ניתן לייחס את השינויים הללו לשנות ה-80 וה-90 ולהתקדמות העצומה בטכנולוגיה בתקופה זו, וגם בעלייה באופיים הגלובלי של העסקים.

הכלכלן זוכה פרס הנובל ג'וזף שטיגליץ, פרופסור באוניברסיטת קולומביה, אמר כי הוא מייחס חלק מן העלייה של עשירי העל לחוסר היכולת של חוקי ההגבלים העסקיים להתמודד עם כוח המונופול במגזר הטכנולוגי.

"יש לנו חוקי הגבלים עסקיים שהותאמו היטב ל-Standard Oil (חברת הנפט של רוקפלר) אך אינם עובדים היטב בתחום הטכנולוגי", הוא אמר. "כוח המונופול הוליד את הפוטנציאל לכמויות עצומות של עושר".

הוא גם הצביע על האופן שבו הסופר-מיליארדרים של היום הפכו למומחים להימנעות ממס, ונעשו מיומנים בניצול חולשות בחוקי הממשל התאגידי כדי לחלץ "סכומי כסף שערורייתיים" בשכר ובבונוסים. דוגמה אחת, לדבריו, היא חבילת הפיצויים של 50 מיליארד דולר מטסלה שעליה נלחם אילון מאסק בשנה האחרונה בבית המשפט.

"החבר'ה האלה, הן ברמת התאגידים והן ברמת הפרט, נעשו טובים יותר בהימנעות ממיסים אפילו מאשר בייצור מוצרים טובים", אמר שטיגליץ. "רמת המיסים שהם משלמים כחלק מהרווחים שלהם אמורה להביך אותם". 24 המיליארדרים סירבו להגיב או לא השיבו לבקשות תגובה.

הערכות של השווי הנקי של מיליארדרים הן מטבען מדע לא מדויק. פשוט אמנם לחשב את הערך של מניות תאגיד הנסחרות בבורסה, אך מסובך הרבה יותר להגיע לאומדן ערך עבור חברה בבעלות פרטית. לדברי אימברג, הממצאים של Altrata יכולים להיות שונים מהדירוגים בפורבס ובמדד המיליארדרים של בלומברג בגלל גורמים כמו מתודולוגיה והתנודות היומיות של מחירי המניות.

פועלים בנוף דיגיטלי שהפיקוח בו מוגבל

התפוצצות השווי הנקי של המיליארדרים מגיעה בתקופה של פער כלכלי הולך ומעמיק בארה"ב. בשנת 2024, האחוז העליון של משקי הבית האמריקאיים החזיק בעושר של 49.2 טריליון דולר, או כ-30% מהעושר הכולל של המדינה, על פי נתונים פדרליים. בסוף שנות ה-80 האחוז העליון החזיק ב-23%.

עלייתו של הסופר-מיליארדר מעלה שאלות יסוד לגבי עתיד חלוקת העושר והכוח הכלכלי בארה"ב ובעולם. כלכלנים ופוליטיקאים חלוקים בדעותיהם בנוגע לחשיבות אי-הגבלת עושרם של מיליארדרים כאמצעי לעידוד חדשנות, או בנוגע לשאלה האם החברה יכולה לתפקד בצורה שוויונית כאשר הון רב כל כך מרוכז בידיהם של מעטים כל כך.

ללא ספק, ריכוז העושר בקרב מספר קטן של יזמי טכנולוגיה מעניק לאנשים אלה השפעה חסרת תקדים על המדיניות, על התקשורת ועל החברה. מאסק שולט ב-SpaceX, טסלה ו-X, ומשפיע על כל דבר, מחקר החלל ועד לשיח מקוון, ולאחרונה עומדת לרשותו היכולת ללחוש על אוזנו של הנשיא טראמפ. בזוס הוא הבעלים של הוושינגטון פוסט. צוקרברג עומד בראש אינסטגרם, פייסבוק ו-Threads, פלטפורמות המשמשות מיליארדים. סופר-מיליארדרים אלה פועלים בנוף דיגיטלי ללא חסמים ברובו, שהפיקוח בו מוגבל.

קפלן, המתאר עצמו כאופטימיסט, רואה בהתקדמות של הטכנולוגיה ושל הגלובליזציה, שהזינו את עלייתו של הסופר-מיליארדר, תמורות חיוביות נטו לחברה. זאת אף שבארה"ב הן פגעו במגזרי הייצור, שבעבר היו המניע הכלכלי של מעמד הביניים.

לואיג'י זינגלס, פרופסור לכלכלה ומנחה הפודקאסט Capitalisn't, אמר כי הוא רואה בעליית מעמד הסופר-מיליארדרים סימפטום לכישלון הקפיטליזם בארה"ב. "מערכת קפיטליסטית טובה היא מערכת שאינה מתגמלת אף אחד יותר מדי, משום שהיא נשארת תחרותית מאוד, וכל חידוש חדש מועתק במהירות", ציין.

זינגלס האשים את מערכת המשפט האמריקאית בכך שהיא מאפשרת לחברות טכנולוגיה להגן על הסודות המסחריים והחידושים שלהן עד לנקודה שבה התחרות היא בלתי אפשרית. "אני הראשון שיאמר שאנחנו צריכים תמריצים כדי שאנשים יחדשו. עם זאת, העובדה שמישהו קוצר תגמולים כה גדולים מעידה על כך שהתמריצים גדולים מדי, עד כדי כך שיכולנו להגיע לאותה תוצאה בהרבה פחות", אמר.

שטיגליץ הזהיר גם שאי-שוויון בעושר יכול בסופו של דבר להיתרגם לאי-שוויון פוליטי, שבתורו מוסיף לעוד אי-שוויון בעושר. "החבר'ה האלה חיים בעולם שונה לגמרי מהאמריקאים הרגילים. אז הם לא צריכים להתמודד עם בתי ספר ציבוריים ובתי חולים ציבורי ים, והם אינם מסתמכים על ביטוח בריאות כמו שאמריקאים רגילים עושים", הוא אמר. "סוג זה של פער עמוק הוא מקטב, ואני חושב שהוא מערער את סוג הסולידריות שחשוב לתפקוד של חברה".

ועדיין, הצמיחה של מגזר המיליארדרים אינה מראה סימני האטה. אימברג ציינה כי סביר להניח שנוכל לראות את הטריליונר הראשון בעולם בעשורים הקרובים. "בעבר היינו כנראה אומרים שזה לא ייתכן, אבל הכול אפשרי בימים אלה", סיכמה.

עוד כתבות

גן החשמל בת''א / צילום: תמר מצפי

אחרי הכישלון: עיריית תל אביב מציבה רף מינימום גבוה ל"גן החשמל"

העירייה יוצאת בניסיון נוסף לשיווק הקרקעות להקמת כ-60 דירות ● קובעת רף של כ–102 מיליון שקל, למרות שההצעות הקודמות היו נמוכות בהרבה

גיל לוריא, ראש תחום הטכנולוגיה בבית ההשקעות האמריקאי D.A. Davidson / צילום: DA Davidson

"הכי פחות שורי" על אנבידיה, ומאמין שגוגל צריכה להתפצל: הישראלי שהפך לכוכב בשוק האמריקאי

בעידן שבו מניית אנבידיה הפכה לדת, גיל לוריא בחר להיות כופר ● בראיון לגלובס מספר ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב–D.A. Davidson מדוע הוריד את דירוג כוכבת השבבים ל"ניטרלי" - עוד הרבה לפני המכסים של טראמפ, סוקר את התמורות בהשקעה בטכנולוגיה ומסביר מה ענקיות ההייטק צריכות לשנות בתקופה הנוכחית

רכב חשמלי בטעינה / צילום: Shutterstock

הערכות: צי הרכב הממשלתי לא יעבור לחשמל בשנה וחצי הקרובות

למרות החלטת הממשלה, כל מכרזי ההצטיידות שפורסמו מתחילת 2025 היו לרכבי בנזין או הייבריד ● קבוצת צ'רי חשפה החודש באירופה דגמים חדשים ● השנה צפוי לנחות בישראל מותג חדש של NIO, שמתומחר ב-150 אלף שקל ● ועוד חדשות מענף הרכב

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות

''מגדלי הקצינים'' בלוד. ''זה כלי מצוין של צה''ל'' / הדמיה: 3 Dvision

צה"ל משווק דירות לאנשי קבע: כמה הן עולות ומי יכול לרכוש?

עמותות המגורים החלו לאחרונה לשווק כמעט 500 דירות בשישה פרויקטים ברחבי הארץ עבור אנשי כוחות הביטחון ● מה גובה ההנחות ומי יכול לקנות

המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ

ותודה להודו: מה עומד מאחורי הזינוק של החברה הביטחונית בבורסת ת"א

דווקא לאחר שגייסה הון ממוסדיים בדיסקאונט של 8% על מחיר השוק, זינקה מניית יצרנית המרעומים ארית לשיא חדש ● בשוק מעריכים כי הסיבה היא העימות המתפתח בין פקיסטן להודו, שבה יש לחברה משדרות פעילות משמעותית ● גם לאלביט ותע"א פעילות נרחבת במדינה

בורסת טוקיו / צילום: ap, Eugene Hoshiko

מגמה מעורבת באסיה; הביטקוין ממשיך לטפס

הניקיי מזנק ב-1.5%, בורסת שנגחאי מורידה מערכה 0.1%, ההנג סנג והקוספי נסחרים סביב רמות הבסיס ● מחיר הביטקוין עומד כעת על 102.7 אלף דולר, זינוק של 3.9% ● טראמפ קרא אמש למשקיעים "ללכת ולקנות מניות עכשיו"

הפגנת חרדים / צילום: ap, Maya Hitij

אי-תעסוקת החרדים: כמה זה עולה לכלכלה הישראלית?

מה שהתחיל ככותרת על עלות אי־ההשתלבות החרדית בשוק העבודה, התלהט לכדי ויכוח על הדרך הנכונה לחשב אותה ● ניסיון ליישב בין העמדות העלה שהרבה תלוי בשאלה ששואלים ● וגם: האם הגיע הזמן לעדכן את התחזית לגבי האוכלוסייה החרדית?

יונדאי סנטה פה הייבריד 2025 / צילום: יח''צ

לשלם 400 אלף שקל על יונדאי? הרכב שמציג עיצוב נועז אך תג מחיר מאתגר

הדור החדש של יונדאי סנטה פה מציג עיצוב נועז, שמהווה מחווה לשוק האמריקאי ● יש לו תא נוסעים איכותי ומרווח, יכולות דינמיות טובות ומנוע די חסכוני ● אבל המחיר דוחק את גבולות התדמית העממית של המותג ומציב אותו בתחרות קשה

קריית אונו / צילום: Shutterstock, Alex Lerner

עסקת הענק של מקורות: במו"מ לרכישת משרדים ב-240 מיליון שקל

חברת מקורות נמצאת במגעים לרכישת שטח משרדים למטה חדש, בשטח כולל של 18,000-23,000 מ"ר ברוטו ● 3 שנים אחרי שהושלמה הרכישה: אקרו נדל"ן חתמה על הסכם אופציה למכירת קרקע במתחם מנדרין ● הוועדה המחוזית דרום אישרה הקמת שישה יישובים חדשים בדרום  ● חדשות השבוע בנדל"ן

אילוסטרציה: Shutterstock

ירשתם חלק מדירה? זהירות בעריכת הסכמי חלוקת עיזבון

ליורשים מותר להגיע ביניהם להסכמה על חלוקת נכסים מעיזבון, גם אם היא שונה ממה שנכתב בצוואה • חשוב להגיע להחלטה כזו עוד לפני שמושכים כסף או דמי שכירות מהעיזבון - אחרת תחויבו במס כבד

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

המדינה שנחשבה תומכת של ישראל וכעת יוצאת נגדנו

שר החוץ ההולנדי הודיע במכתב רשמי לאחראית על יחסי החוץ של האיחוד האירופי כי הולנד תסרב לקדם את היחסים עם ישראל מעתה והלאה ותדרוש לדון אם היא נשארה מחויבת לעקרונות החוק הבינלאומי ● האיחוד הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל, עם סחר שנתי של יותר מ-50 מיליארד אירו

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock, defotoberg

בעלות של מיליוני שקלים: משרד התחבורה מפקיע תחב"צ להילולה בהר מירון

משרד התחבורה מסיט רכבות ואוטובוסים לטובת מבצע ההילולה בהר מירון, שתתקיים בלילה שבין הימים חמישי ושישי בשבוע הבא ● בין היתר, תחנת כרמיאל תיסגר לשירות, ולא יופעלו רכבות בקו באר שבע-ת"א בין השעות 9:00-13:00 ● מדובר בהיערכות חריגה בהיקפה לעומת שנים קודמות

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

1.5 מיליון דולר לטיל שיוט: ישראל בדרך לעסקת ענק שעשויה לסייע בתקיפת איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשברקע תקיפה אפשרית באיראן, לגלובס נודע כי משרד הביטחון נמצא במשא־ומתן לרכישת טילי שיוט מתקדמים של לוקהיד מרטין ● טיל JASSM-ER נמצא בשימוש בצבאות ארה"ב ואוסטרליה, והוא מאפשר למטוסי קרב לתקוף מטרות בעומק שטח האויב, בלי להיכנס אליו

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

ליאור שיף ואייל חיימדס, מייסדי Tripeldot / צילום: ap, Business Wire

שני ישראלים רכשו חברת משחקים ב-800 מיליון דולר

חברת המשחקים הבריטית טריפלדוט, בבעלות ליאור שיף ואייל חיימדס, רכשה את חטיבת המשחקים של חברת אפלובין האמריקאית ב-800 מיליון דולר ● העסקה תביא את טריפלדוט למעמד של אחת מחברות משחקי המובייל הפרטיות הגדולות בשוק

דג שלם בגריל / צילום: רוי גיא, אפולו

הומאז' לשנות ה-90: מסעדת דגים שמחזירה את הקסם של ת"א הישנה

שולחנות נירוסטה, מוזיקה ישראלית, קרם בוואריה, צ'ייסרים של אוזו, כפכפים, שמח: הבאזז שקדם לפתיחת מסעדת הדגים בהחלט מוצדק ● תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס

מניות השבבים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, Shutterstock

טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים שקבע ממשל ביידן

לפי דיווח בבלומברג, ההגבלות החדשות על יצוא שבבי בינה מלאכותית שקבע ביידן, שאמורות להיכנס לתוקף ב-15 במאי לא ייאכפו, ובמקומן תפותח מערכת פיקוח פשוטה יותר ● לאחר הדיווח, מניית אנבידיה עלתה ב-3.1%

אליהו יוסיאן בפרסומת של מזגני טורנדו / צילום: צילום מסך

משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"

לאחר שהבעלים של מזגני טורנדו הגן על הבחירה בהשתתפות אליהו יוסיאן ואמר כי לדעתו אין סיבה להוריד את הפרסומת מהאוויר, מנכ"ל קבוצת מקאן, שאחראית על הפרסומת, הודה שהבחירה הזו דווקא הייתה טעות