גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם שכר של 10 מיליון שקל, הבכירים בענף הפיננסים שמשאירים אבק לבנקאים

גלובס חוזר לחוק שטלטל את ענף הפיננסים: נבואות זעם על סיכון לכלכלה ומחסור במנהלים מתאימים אומנם לא התממשו (לפחות בינתיים), אבל הכהונות של המנכ"לים החדשים הפכו קצרות יותר ● כעת, בכירי הבנקים רואים איך מנהלים בגופים קטנים מהם בהרבה זוכים לתגמול לעתים כפול מזה שלהם ● וגם: איך השפיע החוק על השכר של כל עובד בבנק?

מנכלי הבנקים: ענתבי (הפועלים), פרידמן (לאומי), לארי (מזרחי). מאחורה בכירים בענף מחוץ לבנקים: הלוי(כאל), יוסף (גמא), בן זאב(הבורסה לני''ע), דואק (מניף) / צילום: ענבל מרמרי, אורן דאי, יח''צ, רמי זרנגר, נתי חדד, כדיה לוי
מנכלי הבנקים: ענתבי (הפועלים), פרידמן (לאומי), לארי (מזרחי). מאחורה בכירים בענף מחוץ לבנקים: הלוי(כאל), יוסף (גמא), בן זאב(הבורסה לני''ע), דואק (מניף) / צילום: ענבל מרמרי, אורן דאי, יח''צ, רמי זרנגר, נתי חדד, כדיה לוי

תשע שנים חלפו מאז אישרה הכנסת, ללא מתנגדים, את החוק להגבלת שכר הבכירים בבנקים ובחברות הביטוח. חוק שהעלים באחת את מנכ"לי הגופים הפיננסים הגדולים בישראל מצמרת שיאני השכר בבורסה בתל אביב, שאותה איכלסו עד אז דרך קבע.

2 מיליון שקל לחודש: זה שיאן השכר החדש בבורסה בתל אביב
יום האישה 2025: רוב המנהלות לא מרוצות מהשכר שלהן

בימים אלה, כשהבנקים שוברים שיאי רווח, דיבידנדים ותשואה לבעלי המניות, חזרנו אל החוק שרבים התריעו מהשלכותיו. היום, נאלצים מנכ"לי הבנקים והביטוח לראות כיצד מנהלי גופים פיננסיים קטנים מהם בהרבה, חלקם אף של חברות בנות שלהם עצמם, שאינן כפופים לחוק (חיתום, סוכנויות ושלוחות בחו"ל) - מרוויחים שכר גבוה משמעותית, לעיתים כפול, מזה שלהם.

החקיקה, שיצאה לפועל בשנת 2016, הגיעה לא הרבה זמן אחרי המחאה החברתית נגד יוקר המחיה. התדמית של הבנקים הייתה בשפל, והתסיסה בציבור על מנכ"לי הגופים הפיננסים החזקים במשק גאתה. ערב החקיקה, שכרם של מנהלי הבנקים הגדולים (לאומי והפועלים) עמד על כ־8 מיליון שקל כל אחד.

השילוב בין תסיסה ציבורית מחד והתנפחות שכר מנכ"לי הבנקים וחברות הביטוח מאידך, הפכה קרקע פוריה עבור פוליטיקאים לקידום חקיקה שתגביל את שכרם. את החוק יזמה ח"כ שלי יחימוביץ (מפלגת העבודה) והוא קודם בהמשך ע"י שרי האוצר יאיר לפיד ומשה כחלון, שבקדנציה שלו אושר החוק.

בבנק ישראל ציינו אשתקד כי חוק שכר הבכירים בפיננסים הוא חוק "ייחודי ומרחיק לכת ביחס לרגולציות מקבילות שנחקקו בעולם, מכיוון שהוא החוק היחיד הקובע תקרה מחייבת על סך התגמול של מנהלים בחברות שאינן בבעלות המדינה".

ח"כ יאיר לפיד, יו"ר האופוזיציה שהיה שר האוצר בתקופת קידום החוק, אומר לגלובס: "הובלתי את המהלך למרות שבדרך כלל אני נגד התערבות ממשלתית בשוק הפרטי. חשבתי שהבנקים מהווים קטגוריה בפני עצמה - עסק פרטי שמנהל כספים של אזרחים, כלומר זה איזשהו תחום אמצע בין השוק הפרטי לציבורי שבו משכורות הבכירים הן על חשבון אזרחים שהכסף שלהם מופקד".

עיוות גדול או תיקון חשוב?

לפי נוסח החוק, תגמול מנהלי התאגידים הפיננסיים הוגבל לפי 35 מהתגמול של העובד בעל השכר הנמוך ביותר בחברה. כמו כן, נקבעה תקרה של 2.5 מיליון שקל לצורכי מס, אשר כל חריגה ממנה תחייב את החברה במס עודף של 17% מס רווח ו־25% מס חברות.

בעקבות יישום החקיקה, נעלמו כאמור בכירי הבנקים וחברות הביטוח מאז 2017 מצמרת שיאני השכר בבורסה, שם ניתן למצוא כיום מנהלים שמרוויחים 10 מיליון שקל ויותר. יתרה מכך, יישום החוק מייצר מצבי קיצון מוזרים. קחו למשל את עלות שכרו של חנן פרידמן מנכ"ל בנק לאומי, הבנק הרווחי והגדול בישראל (שווי שוק של 77 מיליארד שקל). פרידמן זכה אשתקד לשכר בעלות של 4.4 מיליון שקל. למרות שמדובר בתגמול נאה לכל הדעות, אפילו בבנק שהוא מנהל יש מי שמרוויח יותר - רון בן חיים, מנכ"ל החברה הבת לאומי פרטנרס, שעוסקת בהשקעות ריאליות ולכן אינה כפופה לחוק, שהרוויח אשתקד 5.7 מיליון שקל.

שכרו של פרידמן, כמו גם של יתר מנהלי הבנקים הגדולים, נמוך מהשכר שקיבלו אשתקד מנהלי חברות כרטיסי האשראי, שפעילותן מצומצמת בהרבה. אפילו בחברת מימון חוץ בנקאי קטנה יחסית - מניף שירותים פיננסיים, זכה אשתקד המנכ"ל, מאור דואק, לתגמול שנתי של כ־10 מיליון שקל. לצורך ההשוואה מניף הרוויחה אשתקד 151 מיליון שקל לעומת כמעט 10 מיליארד שקל שהרוויח בנק לאומי - יותר מפי 60.

מנהל בכיר במערכת הבנקאית אומר לגלובס כי "החוק הזה הוא עיוות גדול שמהווה סיכון משמעותי לכלכלה הישראלית. ברגע שאתה חוסם שכר בסקטור מסוים ומתיר לסקטורים אחרים לעשות ככל העולה על רוחם, בסוף תהיה זליגה של מנהלים אליהם. ואני לא מדבר על הבנקאים 'הזקנים' שלא יכולים כבר לשנות קריירה ולעבור למשל להייטק. אני מדבר על מנהלים המוכשרים שנמצאים בתחילת דרכם. דווקא אותם מנהלים עם פוטנציאל, יעזבו אותנו בעשורים המוקדמים לחייהם, ויכולה הייתה להיות להם תרומה חשובה בהמשך.

"כבר כיום הבנקים צריכים לשלם יותר ויותר בדרגים הנמוכים יחסית לעובדים משום שהם מתחרים מול גופים אטרקטיביים אחרים במשק. אבל חוק שכר הבכירים גורר מבנה שכר לכל אורך התאגיד, הוא משפיע גם על שכר הסמנכ"לים ומתחתם על שכרם של מנהלי האגפים. המנהלים שמתחת למנכ"ל, לא יכולים לשלם שכר מספיק אטרקטיבי".

על כך מגיב ח"כ לפיד כי "אומרים את זה כבר עשר שנים בלי שיש שום אינדיקציה שזה המצב. אנשים שעובדים בבנק ואנשים שעובדים בהייטק הם אנשים שונים לגמרי. בהסתכלות לאחור כל נבואות הזעם על זה שהאנשים הטובים יברחו מהתחום התבדו לחלוטין. אני חושב שזה היה צעד נכון שהגביר את האמון במערכת הפיננסית כי הדיונים התקשורתיים הקבועים על שכר הבכירים היו אסון לאמון זה".

הביצועים של הבנקים לא השתנו

קריאות שבר ונבואות זעם נשמעו כבר לפני תשע שנים. בכירי הבנקים הזהירו כי הגבלת תגמול המנהלים הבכירים תוביל לפגיעה באיכות המנהלים שיסכימו לקחת על עצמם את התפקיד בשכר מופחת ותוביל לפגיעה בתוצאות העסקיות.

המפקחת על הבנקים באותה עת, ד"ר חדוה בר, שלחה באפריל 2016 מכתב ליושבי הראש והמנכ"לים של הבנקים ובו דרשה לבדוק את האפשרות לעזיבת אנשי מפתח בדרגי הניהול השונים. היא אף דרשה מהבנקים לבדוק את ההשלכות ארוכות הטווח לביצוע תוכניות התייעלות כתוצאה מהחקיקה.

יו"ר בנק דיסקונט דאז, יוסי בכר המנוח, התייחס לסוגיה במסיבת עיתונאים שערך הבנק לסיכום הדוחות לשנת 2017, ואמר כי "בדירקטוריון הבנק הובע תסכול שאין לנו יכולת לתגמל את המנכ"לית (לילך אשר טופילסקי, ח"ש) על ההישגים שהיא הביאה את הבנק". בכיר בקבוצת ביטוח אמר לגלובס באותה עת כי "הגבלת השכר מקשה על מציאת מנהלים טובים".

אלא שבקיץ שעבר פרסם בנק ישראל ממצאי מחקר שקבע כי הגבלת שכר הבכירים לא פגעה בביצועיהם של הבנקים או גרמה לשינוי בסיכונים שלקחו מאז. המחקר מצא כי הירידה המשמעותית בתגמול המנהלים שנבעה מהחוק, "לא לוותה בירידה בביצועי הגופים".

המנכ"לים עושים סיבוב ועוזבים

מה שכן, החוק העלה את תדירות תחלופת המנהלים בצמרת של אותם מוסדות. כיום, מנהלי הבנקים נשארים לתקופות קצרות יותר, כשברוב המקרים קורצות להם משרות בכירות מחוץ לבנק, בקרנות השקעה או גופים ריאלים, שם הם יכולים להרוויח הרבה יותר ואף להפוך לשותפי הון. אם בעבר הכרנו מנהלים שנשארו יותר מעשור בתפקידם, כמו גליה מאור בבנק לאומי (1995־2012) עמירם סיון ז"ל בהפועלים (1986־2002) או גיורא עופר בדיסקונט (2001־2011), כיום הקדנציות התקצרו משמעותית.

אורי לוין למשל, שניהל את בנק דיסקונט עד לאחרונה, סיים את כהונתו לאחר 4 שנים בלבד ועבר לנהל את חברת הנדל"ן הפרטית תדהר. לילך אשר־טופילסקי, מי שניהלה את דיסקונט למשך חמש שנים, עברה בשנת 2019 לשמש כשותפה בקרן ההשקעות הפרטית הגדולה בישראל, פימי של ישי דוידי. ממחקר בנק ישראל עלה כי בשמונה שנים מאז נחקק חוק שכר הבכירים התחלפו 11 מנכ"לים בחמשת הבנקים הגדולים (3 בדיסקונט ופועלים, 2 בלאומי והבינלאומי ו־1 במזרחי טפחות).

אז החוק הגביר כנראה את תחלופת המנהלים בבנקים, אך כאמור לא השפיע על תוצאותיהם העסקיות (שהגיעו לשיא חדש אשתקד). היום, משרת מנכ"ל בנק או חברת ביטוח היא מהיוקרתיות שיכול המשק להציע (וגם התגמול לא רע בכלל - ראו מסגרת). אז איפה הבעיות?

הבכיר במערכת הבנקאית סבור שהללו יגיעו: "כולם יכולים להגיד לי מהבוקר עד הערב - הנה עבר כמעט עשור ולא קרה כלום. ואני אומר זה יקרה (התממשות הסיכון למשק, ח"ש) - ביג טיים. לא יבואו אנשים טובים לבנקים. וכאמור אנחנו כבר מתחילים לראות את זה. בבנקים בארה"ב, אין מגבלת שכר ומשלמים שם יפה. מנהל של בנק אזורי בארה"ב, עם מאזן של 15 מיליארד דולר, משתכר 3 מיליון דולר בשנה. בארץ, מנהל בנק עם מאזן גדול פי כמה, מוגבל לקצת יותר משליש מזה".

גורם בכיר אחר שכיהן בתפקידי מפתח במערכת הבנקאית לא מתרגש יותר מדי מהחוק, אבל כן מוצא נזקים עקיפים שנוצרו ממנו. "בסוף עשו כאן איזושהי סגרגציה (הפרדה). לקחו סקטור מסוים ובאו ואמרו לו: 'אנחנו מכים אותך'. המערכת הבנקאית יכולה הייתה להיות יותר נבונה, ולעשות מהלכים כדי למנוע את החוק הזה. אבל הבנקים חשבו שהם מספיק חזקים ואף אחד לא יעז לגעת בהם.

"הבנקאים אמרו ערב החקיקה שזה פוגע בהון האנושי שיגיע לבנק ועוד הסברים. הייתה עלייה לרגל לירושלים, והגיעו לרגולטורים, בבקשה, כמעט תחינה, שישכבו עבורם על הגדר. פגשתי פעם רגולטור שאמר: יש לי דרכים אחרות להתאבד".

לדבריו, "עבור המנכ"לים של היום - השכר הוא לא הסיבה היחידה לתפקיד. יש עוד שיקולים כמו יוקרה, ניסיון, הישג בקריירה ועוד. לדעתי גם למישהו צעיר שנכנס היום בשערי הבנק, הוא לא אומר לעצמו: באסה, אני אשתכר רק 4 מיליון שקל כשאהיה מנכ"ל יום אחד. אני לא קונה את הטיעון הזה. אבל זה מקצר את משך משרת המנכ"לים. הם רואים שמקביליהם בענפים אחרים מרוויחים פי ארבעה. אז הם עוזבים ומרוויחים יותר". לדבריו, "השכר של המנהלים בבנקים הוא שכר הולם. להגיד שאם זה היה 1־2 מיליון שקל יותר בשנה, היו באים בנקאים הרבה יותר טובים - אני לא קונה את זה".

עוד כתבות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?