גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם חיסכון של כמה מאות שקלים בחודש: כך יוכל הילד שלכם להגיע למיליון הראשון שלו

מודאגים מהשאלה כיצד יוכל הילד שלכם להגיע לדירה משלו? המומחים מסבירים איך עם השקעה מינימלית אתם ככל הנראה תוכלו לספק לילד שלכם סכום לא מבוטל כדי "להתחיל את החיים" ● הנה כמה פעולות יחסית פשוטות שאפשר לעשות. וגם: מאילו טעויות יש להימנע?

כך יוכל הילד שלכם להגיע למיליון הראשון / אילוסטרציה: Shutterstock
כך יוכל הילד שלכם להגיע למיליון הראשון / אילוסטרציה: Shutterstock

כשהייתי בן 5, ההורים רצו לעזור לי "להתחיל את החיים" והפקידו עבורי באופן חד־פעמי כמעט 17 אלף שקל בתוכנית חיסכון. אם תרצו - חיסכון לכל ילד לפני שהיה דבר כזה חיסכון לכל ילד. הם השקיעו עבורי במסלול סולידי של עד 20% מניות, והכסף יותר מהכפיל את עצמו, אך אילו אותו סכום היה מושקע במסלול מנייתי, היו לי היום (בגיל 35) יותר מ־200 אלף שקל פנויים - פער עצום.

הרווחים הכלואים וחבילת הגזירות אושרו, עכשיו מגיע שלב הכאוס
חשבתם שקרנות ההשתלמות לשכירים לא נפגעו? תחשבו שוב

אני כמובן לא בא בטענות, הם לא ידעו, וגם אני לא ידעתי כמובן, את כוחה של הריבית דריבית (הרווח שצובר רווח ככל שהזמן עובר). להפך, אני אסיר תודה להם על החינוך הפיננסי שקיבלתי בזכותם. גם אם זה קרה בטעות, הם פתחו לי צוהר ואת הדרך להבנה בעולם הפיננסים. הנושא של חיסכון לילדים עולה בהרבה שיחות סלון של בעלי משפחות, ובדרך כלל מתלווה לו השאלה "איך הם יוכלו לקנות לעצמם דירה?". יוקר המחיה המאמיר, בוודאי עם הגזירות הכלכליות החדשות בעקבות המלחמה, רק מרחיק את הזוגות הצעירים מההון הנדרש לרכישת דירה - החלום של רבים מהישראלים.

ההורים, שבעצמם כורעים לא פעם תחת הנטל, שואלים את עצמם מאיפה יהיה לילדים די כסף, אפילו רק כדי "להתחיל את החיים". היום כבר ברור כי הקמת אוהל בשדרות רוטשילד ומחאה המונית נגד יוקר המחייה הייתה אולי מאבק צודק, אך לא כזה שהוזיל משמעותית את החיים בישראל.

אז מה אפשר לעשות? גלובס בדק עם מומחים את הדרכים בהן תוכלו להבטיח לילד שלכם סכומי כסף משמעותיים שיעזרו לו בעתיד. בין אם מדובר במימון הלימודים או אפילו כדי לרכוש לעצמו דירה. בקיצור, להפוך אותו לבעלי הון של מיליון שקל לפחות. מתברר שזה אפשרי ואפילו לא יעלה לכם המון כסף בשוטף. איך עושים את זה בפועל? הנה 7 טיפים שימושיים.

1

הזמן הוא החבר הכי טוב שלכם

"קניתי את המניה הראשונה שלי כשהייתי בן 11. עד אז בזבזתי את חיי", אמר פעם המשקיע האגדי וורן באפט. שירן חן, מנהלת ענף פיננסים, חטיבת חיסכון ארוך־טווח, בחברת כלל ביטוח ופיננסים מסכימה עם האורקל מאומהה: "צריך להתחיל מוקדם, הזמן הוא החבר הכי טוב שלך", היא אומרת.

ובאמת, כל המומחים המליצו לנו לחסוך ולהיכנס לשוק ההון מגיל כמה שיותר צעיר כדי לאפשר לריבית דריבית לתפוח לכדי רווחים גבוהים. אבל כדי להבין את עוצמת הריבית דריבית צריך לצלול גם למספרים.

נאור שומראי, סמנכ"ל לקוחות באנליסט קופות גמל אומר כי "כדי לחסוך לילדים ללימודים, התחלה לחיים או אפילו לדירה, צריך להתחיל לחסוך מגיל אפס". חן מכלל טוענת כי "ככל שמתחילים לחסוך מוקדם יותר, כך אפקט הריבית דריבית פועלת לטובתכם. סכומים קטנים שמופקדים בגיל צעיר יכולים לצמוח משמעותית עם השנים.

"גם אם אין אפשרות להפריש סכומים גדולים, ההתחלה המוקדמת מפצה על כך. לדוגמה: 3,000 שקל שהופקדו באופן חד־פעמי לילד בגיל 3, בתוספת 300 שקל לחודש יהפכו לכ־114 אלף שקל לאחר 20 שנה, וזאת גם בהנחת ריבית שמרנית של 4% לשנה".

2

להכפיל את הכסף בחיסכון לכל ילד, במסלול מניות

"תוכנית חיסכון לכל ילד, שהושקה בשנת 2017, מסייעת לכל ההורים לייצר לילדיהם בסיס כלכלי עד גיל 21. המדינה מפקידה כל חודש 57 שקל, וההורים יכולים להוסיף סכום זהה אשר יקוזז מקצבת הילדים החודשית", מסביר דודי אניג'ר, מנהל תחום מוצרים וסוכנים בחברת הביטוח מנורה מבטחים.

אם לא תמשכו את הכסף בגיל 21, תוכנית החיסכון לכל ילד תהפוך אוטומטית לחיסכון בקופת גמל להשקעה ותמשיך לעבוד: "בהינתן שמדובר בחיסכון ארוך־טווח, שצפוי להנות מתשואות שמניב שוק ההון לאורך שנים, כדאי לשקול בחירת מסלול מניות, שכן אפיק זה מניב את התשואה הגבוהה ביותר בהסתכלות ארוכת־טווח ביחס למסלולים אחרים".

ענת כנפו תבור, מנכ"לית אלטשולר שחם גמל ופנסיה מסכימה ומציינת כי "מומלץ להורים להפקיד סכום הזהה למה שמפקידה המדינה. כך, סך החיסכון בתוכנית יעמוד על 114 שקל בחודש, מה שיכול להצטבר לסכום משמעותי מאוד בעתיד".

ענת כנפו תבור / צילום: אורן קאן

שומראי מאנליסט מציין כי "הרבה הורים לא מכירים את האפשרות להכפיל את הכסף". ובאמת, על פי נתוני הביטוח הלאומי משנת 2023 רק חצי מההורים הכפילו את החיסכון בתוכנית.

כמה כסף ניתן לצבור במסגרת חיסכון לכל ילד? הרבה מאוד. על פי מחשבון חיסכון של משרד האוצר, חוסך שישאיר את הכסף (כולל ההכפלה של ההורים) עד גיל 30, אמנם לא יוכל להוסיף כסף לחשבון החל מגיל 18, אך צפוי ליהנות מסכום צבור של 150 אלף שקל (בהנחה שחסך במסלול מנייתי מבלי לבצע שינויים בתיק והתשואה תהיה כ־8% בממוצע לשנה). אם ישאיר את הכסף עד גיל 50 הוא צפוי ליהנות מחיסכון של 700 אלף שקל.

רוני ריבקינד, מנהל מקצועי במור גמל ופנסיה, אף הולך צעד קדימה ומציע להשאיר את הכספים לפנסיה - ואלה, כזכור, כספים שלא הוצאתם מהכיס שלכם: "על פי חישוב שביצעתי, אם הילד לא ימשוך את הכסף עד הפנסיה ייצברו בקרן שלו יותר ממיליון שקל, וכולם יהיו פטורים ממס רווחי הון אם הוא ימשוך אותם כקצבה. אנשים פשוט לא רואים מספיק קדימה".

עוד הוא מציין כי "דמי הניהול יהיו אף נמוכים במיוחד, 0.23% בסך־הכול". נכון להיום, בחלק מהחברות מתחייבים לא להעלות את דמי הניהול בתכנית חיסכון לכל ילד מעל גיל 21, אך סביר להניח שבעתיד הן יעלו את דמי הניהול הללו, שנחשבים מבחינתם להפסדיים.

3

להשקיע את קצבת הילדים בקופת גמל

הביטוח הלאומי משלם להורים קצבת ילדים בכל חודש, כסף שאותו ניתן כאמור להפקיד לחיסכון: עבור הילד הראשון התשלום הוא 169 שקל לחודש ולשלושת הילדים הבאים 214 שקל כל אחד. שומראי מאנליסט מציין כי גם אחרי שהשתמשתם בכסף כדי להכפיל את החיסכון לכל ילד, "נשארים עם 112 שקל לילד הראשון ו־157 שקל לילדים הבאים. מבחינת ההורים מדובר בסכומים קטנים שממילא היו נבלעים בחשבון העו"ש".

לדבריו, במקום שימוש שוטף, כדאי להשתמש בכל כספי קצבת הילדים שנשארו, כדי לחסוך בקופת גמל להשקעה למשל, "שזה מכשיר חיסכון שהוא גם נזיל וגם מאפשר את הגדלת החיסכון בריבית דריבית, וכמובן לעשות זאת במסלול מנייתי". עד גיל 21, לדבריו, מדובר על צבירת חיסכון של 68 אלף שקל בערך בקופת הגמל להשקעה, סכום דומה לזה שייצבר בחיסכון לכל ילד באותו פרק זמן. אם הילד יבחר להוציא את הכסף בגיל הזה, ממשיך שומראי, כדאי יהיה לעבור שלוש שנים לפני כן למסלול בסיכון בינוני: "עם כ־140 אלף שקל בגיל 21, זה כבר סכום שאפשר לעשות איתו משהו".

עם זאת, על פי מחשבון האוצר, ילד שישאיר את הכסף בקופת גמל להשקעה עד גיל 30 ייהנה מחיסכון של 221 אלף שקל (158 לילד הראשון). אם הוא ישאיר את החיסכון עד גיל 50, הוא ייהנה מחיסכון של כ־1.1 מיליון שקל (800 אלף שקל לילד הראשון).

4

לחסוך לבד, כמה מאות שקלים בחודש

כנפו תבור מאלטשולר שחם מציינת כי "ניתן לפתוח בנוסף לקופת הגמל חיסכון לכל ילד גם קופת גמל להשקעה, שבה ניתן להגדיר מטרות חיסכון, להתאים רמת סיכון ולבחור בהתאם את מסלול ההשקעה".

ריבקינד ממור מחדד כי פערי התשואה אדירים בין מי שחוסך במסלול סולידי לאגרסיבי: "בשנה האחרונה המסלולים המנייתיים עשו 28% תשואה, וזאת מול 10% בסיכון מועט ו־16% בסיכון הבינוני. לכן, גם אם יש סיכון לתשואה שלילית, לאורך השנים ההיסטוריה מלמדת שהסיכון המוגבר המנייתי עדיף לחיסכון".

חן מכלל מציינת כי "בקופת גמל להשקעה ניתן להפקיד סכום חד־פעמי ו/או שוטף עד תקרה של 81,711 שקל לשנה (נכון לשנת 2025), והיתרון המרכזי הוא שניתן למשוך את הכסף מתי שרוצים. אם שומרים אותו לגיל פרישה ומושכים אותו כקצבה ניתן גם להנות מפטור ממס על הרווחים שנצברו כל השנים".

אם תחסכו למשל 500 שקל בחודש במסלול מנייתי באפיק זה, אזי בגיל 30 יהיו לילד שלכם לא פחות מ־704 אלף שקל. אם הילד ימשיך לחסוך עד גיל 50 והוא או הוריו יוסיפו את אותם 500 שקל מדי חודש בגיל 50 הוא כבר עשוי ליהנות מחיסכון מדהים של 3.6 מיליון שקל, על פי מחשבון האוצר.

5

חינוך פיננסי: שהילד יפקיד גם בעצמו

ריבקינד ממור מציע לערב את הילדים בחיסכון, החל מגילאי העשרה, "אפשר לפתוח חיסכון על שם הילד ולהכפיל כל סכום חיסכון שהוא ירצה להפקיד בעצמו. למשל - אם הוא מפקיד 50 שקל גם ההורה יפקיד 50 שקל.

"כך, הילד ילמד שהוא צריך לשים בעצמו אחוז מסוים מדמי הכיס או המתנות שהוא מקבל, כמו כספי בר מצוה למשל, חלק לצריכה וחלק לחיסכון. למשל: שליש לחיסכון ושני שלישים לצריכה".
גם אניג'ר ממנורה סבור כך ומציין כי צריך "לדרבן את הילדים לחסוך באמצעות תמריצים חיוביים על החיסכון. למשל, הכפלת סכום החיסכון מדי תקופה. הוספה של סכום מסוים מההורים אם הילד הגיע לרף חיסכון מסוים וכיוצא בזה. הצעדים הללו גם יגבירו את הרצון של הילד לחסוך".
שומראי מאנליסט מחדד כי "לכל 10 שקלים יש משמעות מאוד גדולה בטווח הזמן של עשרות שנים. להגדיל חיסכון זה מצוין. חינוך פיננסי לחיסכון מאוד חשוב גם עבור בני נוער שעובדים בעבודה בקיץ כמו בייביסיטר. וניתן לעבור יחד על הדוחות הפיננסים יחד, גם כדי שתהיה להם מודעות לעלויות שהם משלמים וגם לגבי התשואה שמתפתחת לאורך השנים".

6

ליהנות גם מהפיקדון בבנק וגם מקופת גמל

בשנים האחרונות נוצר פער תשואה משמעותי מאוד בין אלה שחסכו בחיסכון לכל ילד בקופת גמל (שמציעים בתי ההשקעות) לבין מי שחסך את אותו כסף בבנק. הסיבה היא כמובן שבבנק מקבלים תשואה "מובטחת" על פיקדון, אך בפועל היא נמוכה משמעותית מזו שהניבו קופות הגמל.

כנפו תבור מאטלשולר שחם מזכירה בהקשר זה כי בעקבות התיקון האחרון לחוק, שחל לפני מספר חודשים, גם מי שהחל לחסוך דרך הבנק יכול לעצור את ההפקדות ולהורות לביטוח לאומי להפקיד את הכספים הבאים בקופת גמל "ובכך ליהנות משתי תוכניות: האחת בשוק ההון עם ההפקדות החדשות והשנייה בפיקדון הישן בבנק, עם צבירת ריבית על הפקדות העבר".

7

תנו לכסף לעבוד בשבילכם

לצד עצות להגדלת החיסכון, המומחים ממליצים להיזהר משורה של טעויות נפוצות. חן מכלל מזכירה "לא להשאיר את הכסף הפנוי בעו"ש, תנו לו לעבוד בשבילכם. כסף שיושב בחשבון בנק מאבד מערכו בגלל אינפלציה ולכן כדאי להעביר אותו לחיסכון מניב תשואה במסלולי השקעה שונים".

היא גם מזכירה שלא כדאי לבדוק את החיסכון בכל חודש כיוון שזה "עלול להוביל להחלטות רגשיות ולתגובות מיותרות לירידות זמניות בשוק ההון. סבלנות היא המפתח. בדיקה שנתית של התשואה בהחלט מספיקה".

אניג'ר ממנורה מוסיף כי כלל הברזל הוא ש"חיסכון קודם לבזבוזים - לא לתעדף הוצאות על חשבון הפקדה לחיסכון". עוד הוא ממליץ "לא לנצל את החסכונות של הילדים למטרות שלא לשמן הם נועדו. היכולת לשמור על החסכונות לטווח ארוך חשובה, וזו תלויה בהימנעות ממשיכת הכספים שלא לצורך חיוני".

חן מסכימה: "לא להתפתות להוציא את הכסף מוקדם מדי. חיסכון ארוך־טווח מחייב משמעת".

עוד כתבות

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד