במשך שנים שימשה שולי וונדם בתפקידי ניהול משאבי אנוש בארגונים גדולים, ובכל אחד מהם הייתה לה מטרה עיקרית: לעודד גיוון והכלה ולהסיר חסמים עבור אוכלוסיות מוחלשות ● היום היא מכהנת כראש מנהל הון אנושי בתעשייה האווירית, ופיתחה קורס ייעודי לקידום יוצאי אתיופיה בחברה
כבר בילדותה הבינה שולי וונדם שהסיפור שלה יותר גדול ממנה. היא נולדה באתיופיה, עלתה לארץ בגיל 6 עם משפחתה, וחונכה בבית שעודד אותה לשבור תקרות זכוכית. "ההורים שלי תמיד דחפו אותנו להצטיין בכל דבר ולימדו אותנו שמקצועיות היא הדרך היחידה שדרכה נצליח להגיע לאן שנרצה", היא מספרת. "הם עודדו אותנו לייצר שינוי ומוביליות חברתית". היום, כראש מנהל הון אנושי בתעשייה האווירית, היא פועלת לקידום יוצאי העדה האתיופית בתוך הארגון.
את הערכים שעליהם גדלה - בהם הובלה של שינוי מציאות בנושא גיוון והכלה - שולי קיוותה להשריש גם בחברה הישראלית מאז ומתמיד. התחנה הראשונה בדרך לכך הייתה השירות הלאומי שלה, שם הייתה מדריכה בפנימייה של נוער עולה בקיבוץ עין השופט, שנועדה לסייע להם להשתלב בחברה הקיבוצית.
השלב הבא היה לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תקשורת ומשאבי אנוש באוניברסיטת בן גוריון, שבמהלכם גם השתלבה בתחום כוח האדם כמגייסת בחברות השמה, ולדבריה התאהבה בעולמות הגיוס ומשאבי האנוש.
שנה לאחר מכן המשיכה לתואר שני, ובמקביל החלה לעבוד בקבוצת יוניליוור, שם התקדמה לתפקידים בכירים, ובהם מנהלת גיוס ורווחה, והקימה תוכניות פיתוח לעובדים בחברה. "ביוניליוור למעשה קיבלתי ספר מתכונים על רזי המקצוע, ולמדתי איך לשלב ולאזן בין הקריירה לחיי המשפחה וגידול הילדים".
הכלים שרכשה וונדם בשנים אלה שירתו אותה בתחנה הבאה בקריירה שלה ברשת הביוטי אפריל - שם הקימה ובנתה מאפס את מחלקת משאבי אנוש וכיהנה כ-HR Director וחברת הנהלה. היא הצליחה להקטין באופן משמעותי את תחלופת העובדים ברשת, ששייכת למגזר הריטייל, הידוע בתחלופת עובדים גבוהה. "הטמעתי בין היתר תהליכים של הערכות ביצועים, תגמולי עובדים ותוכניות פיתוח למנהלים, מה שעודד את העובדים לרצות להישאר בארגון", מסבירה.
וונדם גם לקחה חלק בתוכנית הצטיינים מעוז, המקדמת בין היתר מסלולי הכשרה ופיתוח של קבוצות מנהיגים ומנהיגות באוניברסיטת הרווארד.
לאחר כארבע שנים באפריל, התחנה הבאה של וונדם הייתה ברשת 13, שם כיהנה כסמנכ"לית משאבי אנוש בזמן המיזוג בין ערוצי 10 ו-13. "למעשה הייתי צריכה לבנות תרבות ארגונית חדשה בחברה ממוזגת שעברה טלטלה. המשימה לא הייתה פשוטה, אבל הכלי שהכי עזר לי לצלוח את המורכבות הוא להיות כמה שיותר אותנטית מול העובדים ולשקף להם את המצב והצרכים של החברה".
ניהול בצל מלחמה
בהמשך, לאחר כשנתיים, וונדם החלה את תפקידה כראש מנהל הון אנושי בתעשייה האווירית, בו היא מכהנת עד היום. גם שם התמודדה עם אתגר משמעותי עם פרוץ המלחמ. למעשה, היא ניהלה את ההון האנושי בצל המלחמה בארגון ביטחוני שמגויס כולו למאמץ בשעה שחלק ניכר מעובדיו מגויסים בצו 8. במקביל, עם עמיתיה, היא פיתחה קורס ייחודי לפריצת חסמים, שמטרתו לשלב את יוצאי העדה האתיופית בארגון ולעזור להם לבנות מסלול קידום.
בזמנה הפנוי וונדם מכהנת כחברת ועד מנהל בעמותת עולים ביחד, הפועלת לשיתוף מיטבי של ישראלים ממוצא אתיופי באמצעות השכלה גבוהה ומנהיגות בתעסוקה, וכן כחברת ועד מנהל בעמותת פידל לחינוך ושילוב חברתי של יוצאי אתיופיה. "בכל שלב במהלך הקריירה שלי תמיד היה חשוב לי לתת מקום בשוק התעסוקה הישראלי לעובדים שהם לא רק מיינסטרים". היא אף זכתה בפרס מצוינות של עמותת משאבי אנוש ישראל על פעילותה זו.
במבט קדימה וונדם לא מתכוונת לעצור. "אני שואפת להגיע לתפקידי ניהול בכירים, לרבות מנכ"לות, במגזר העסקי והציבורי. אני רואה את עצמי כסמנכ"לית משאבי אנוש בחברה גדולה מאוד, גם גלובלית. לחלופין, ייתכן שאהיה בתפקיד ניהולי ציבור בסקטור הממשלתי".