כסמנכ"ל בחברת אורון נדל"ן מתן קוטאי מקדם פרויקטי התחדשות עירונית של יותר מ-11 אלף יחידות דיור, ובמלחמה הוא מתמודד עם אתגרים רבים בשל המחסור בעובדים ועלויות הבנייה ● במקביל הוא מוביל עמותה שמפגישה בין אנשים עם ובלי מגבלות ומוציאה אותם לטיול עם משמעות
7 באוקטובר תפס את מתן קוטאי בין עבודות, מה שפינה לו זמן לעסוק בדבר חשוב לא פחות: תפקידו במילואים כמודיע נפגעים. "בצבא הייתי במודיעין חיל הים והיה לי מעניין מאוד. אבל במילואים התנדבתי להיות מודיע נפגעים, המשכתי את הדרך של אבא שלי, שגם עשה את זה.
"הרגשתי שזה בוער בי: הרצון לתווך את ההודעה הכי קשה שמשפחה יכולה לקבל. הייתי מאוד צעיר כשהתחלתי בתפקיד, 27, ובכל זאת לקחו אותי. היום, כשיש לי ילדים, זה הרבה יותר מורכב. בשגרה יכולנו לעבור שנה שלמה בלי שום הודעה, אבל מאז 7 באוקטובר עברנו מהודעה להודעה ומהלוויה להלוויה".
לאחר כמה חודשים אינטנסיביים במילואים נכנס קוטאי לתפקידו הנוכחי: סמנכ"ל וראש המטה בחברת אורון נדל"ן. "זה תפקיד שבליבת העשייה, מנצח שמחבר את כל התזמורת".
"בטיחות היא בין המטרות"
הוא התחיל בכלל כעורך דין, שהתמחה בפרקליטות ואז עבד במשך כמה שנים במשרדים בתל אביב ובירושלים. לאחר מכן, הוא מספר, נקרתה בפניו ההזדמנות להקים חברה ממשלתית במשרד הביטחון, חברת שביט, שעסקה במגוון תחומים, בהם יצוא ביטחוני. "הייתי ראש המטה ועסקתי שם בכל העולמות, עד שהוחלט לסגור. אז גם למדתי גם איך סוגרים חברה".
קוטאי מצא את עצמו בלי עבודה והחל לשלוח קורות חיים. "פניתי בין היתר ליזם שלא הכרתי אז, חנן מור. אבל היה בינינו קליק ראשוני והוא הציע לי להיות העוזר האישי שלו. הפכתי להיות סמנכ"ל בחברה שלו והיו לי הרבה תחומי אחריות. אני אוהב מאוד את חנן ולמדתי ממנו הרבה, ואני מודה לו על כל ההזדמנויות שנתן לי. אחרי ארבע שנים, קצת אחרי הרכישה של שדה דב, החלטתי שאני יוצא לדרך חדשה".
אז פרצה המלחמה, ובהמשך הגיע קוטאי כאמור לאורון נדל"ן, זרוע הייזום של קבוצת אורון אחזקות והשקעות (לצד אורון תשתיות ובנייה ואורון תעשיות), שנסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי של כ-660 מיליון שקל. כמו מרבית הענף, גם אורון נדל"ן מתמודדת עם אתגרים רבים מתחילת המלחמה, ובמיוחד עם אתגרי הביצוע שנגרמו בשל המחסור החמור בידיים עובדות והעלייה במחירי חומרי הגלם ובעלויות הבנייה.
נכנסתם חזק לתחום ההתחדשות העירונית.
"אנחנו מקדמים בימים אלה היקף גדול של פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית, הכוללים כ־50 פרויקטים בפריסה ארצית בהיקף של יותר מ־11 אלף יחידות דיור".
מה אתם עושים להגברת הבטיחות באתרים?
"ב-2024 וב-2025 שמנו לנו יעד לקחת את המשולש תקציב-איכות-לו"ז ולרבע אותו באמצעות הוספת פינה של בטיחות. זו בין המטרות הכי חשובות. יש לנו תוכניות עבודה ותוכנית הסדרה בתוך החברה, העובדים שלנו יקבלו הדרכות מקצועיות יותר".
"טיול עם משמעות"
קוטאי נשוי ואב לשלושה, ואחרי 7 באוקטובר לא היה היחיד בבית שהתמודד עם אתגרים ייחודיים. "אשתי, רס"ן ד"ר ים קוטאי, היא רופאה צבאית, וליוותה את הילדים שחזרו מהשבי מהגבול. היא רגישה ועם לב גדול, ועשתה את זה בהרבה חוכמה".
לצד העבודה והמשפחה, לפני שבע שנים הקים את עמותת לפרוש כנף. "העמותה משדכת חבר'ה עם ובלי מגבלה, בשנות ה־20 לחייהם, ומעבירה אותם מסע היכרות, ואז יוצאים יחד לטיול. הוצאנו קולות קוראים וקיבלנו אלפי פניות.
"כשאתה פוגש בהודו אדם עם שיתוק מוחין, זה משנה אותך. אחר כך, כשתגייס אנשים לעבודה, זה יגרום לך להסתכל על אנשים אחרת".
גם בעבור העמותה הכול השתנה במלחמה. "התווספו יותר מ-10,000 פצועים. אני חושב שהשיקום הטוב ביותר הוא החזרה למעגל העשייה והמשמעות. מתוך זה הקמנו את מפרש לבן - תוכנית מנהיגות שבה מלווים את הפצועים שמונה חודשים, נותנים להם כלי יזמות חברתית, שיוכלו גם לעזור לחברה הישראלית. גייסתי לפרויקט יותר מ-800 אלף שקל מהמגזר הפרטי.
"הקמנו גם עוד שני פרויקטים: לצדך, הנוגע באוכלוסייה הכי שקופה, נשות הפצועים, ונותן מעטפת, מוולנס ועד ייעוץ תעסוקתי וכלכלי; ועכשיו אנחנו מקימים חממה ליזמות חברתית".
איפה תהיה בעוד חמש שנים?
"בתפקיד בכיר, בעשייה טובה וברוכה".