גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזם שעשה אקזיט של 175 מיליון דולר לפני עשור ועכשיו מנסה להחליף את המזומן

פרופ' דודי גרשון כבר עשה אקזיט ענק בתחום הפינטק לפני כעשור וקיבל 175 מיליון דולר ● בחודשים האחרונים קשה להתעלם מהפרויקט החדש של גרשון – קשקאש, שאת הקמפיין שלה מוביל ישראל קטורזה ● בשיחה עם גלובס מסביר גרשון למה ביט ופייבוקס הן לא המתחרות שלו, במה הוא שונה מפלטפורמות אחרות, וגם: איך הוא יגיע לרווחיות עם העברות של 200 מיליון שקל בלבד

דודי גרשון / צילום: יח''צ
דודי גרשון / צילום: יח''צ

לפני כעשר שנים מכר פרופ' דודי גרשון את חברת הטכנולוגיה סופרדריבטיס, שעסקה בתמחור מדויק של אופציות סחירות, תמורת 350 מיליון דולר לחברת אינטרנשיונל אקסצ'יינג' האמריקנית. גרשון הרויח מהמכירה סכום מסחרר של 175 מיליון דולר. החברה של גרשון פיתחה לשם כך מודלים חדשניים שהציעו ללקוחות דרכים מהירות לקבל מחיר מדויק יותר לנגזרים או הגנות על סחורות.

הוא פרופסור ויזם סדרתי ובטוח שהבעיה של AI "לא שהיא חכמה מדי, היא טיפשה מדי"
החברה הביטחונית שפרחה בחסות המלחמה ובינתיים רק הולכת ומסתבכת

אחרי האקזיט פנה גרשון לאקדמיה והפך בהמשך לפרופ' למימון באוניברסיטה העברית, אך ה"חיידק" היזמי לא נטש אותו. בחודשים האחרונים היה קשה להתעלם מהקמפיין הטלוויזיוני של המיזם החדש שלו, בכיכובו של הסטנדאפיסט ישראל קטורזה: אפליקציית התשלומים הדיגיטליים "קשקאש" אותה הקים בהשקעה מוערכת של כ־40 מיליון שקל. "המטרה שלנו היא לייתר את השימוש בכספומטים", הוא מכריז.

לדבריו, הוא שואף שהאפליקציה תהווה תחליף דיגיטלי לכסף מזומן, ולטענתו היא כבר הפכה לאחת הפופולריות בחנויות של גוגל ואפל בישראל, ומאז הושקה בחודש אוקטובר נרשמו בה כ־750 אלף הורדות.

"ישנם ארבעה אמצעי תשלום נפוצים כיום: כרטיסי אשראי, כרטיסי דביט, כרטיסים נטענים (גיפט-קארד) ומזומן", מונה גרשון. המזומן לדבריו נותר אמצעי תשלום מאוד נפוץ, למרות הניסיון של הרשויות להמעיט את השימוש בו ומאמצי השיווק של חברות כרטיסי האשראי: "סקר בארה"ב הראה בשנה שעברה, 60% מהעסקאות בסכום של עד 10 דולרים נעשו במזומן". גם בארץ השימוש במזומן עדיין פופולרי, ולדברי גרשון הציבור קונה בחנויות ב־17.5 מיליארד שקל מדי חודש. "מה שאני רוצה זה נתח מהעוגה הזאת. כשמישהו בא לחנות אופנה, במקום לשלם 100 שקל, תשלם בטלפון.

"למרות שיש גידול בכסף המזומן, יש קיטון במספר הכספומטים בארץ. הבנקים סגרו בעשור האחרון כ־75% מהסניפים שלהם. ובעצם אין כמעט כספומטים. אז כשמישהו צריך כסף במזומן הוא צריך פעמים רבות לנסוע לכספומט".

רוכב על גל הכרטיסים הנטענים לילדים

קשקאש התפרצה לדלת פתוחה. בשנים האחרונות, כמעט לכל הגופים הפיננסים, מחברות כרטיסי האשראי ועד לבנקים, יש שירות שמנסה להחליף את המזומן - הכרטיסים הנטענים. העיקרון פשוט: ההורים מטעינים מחשבון הבנק או כרטיס האשראי שלהם סכום מסוים והילד יכול להשתמש בו בכל מקום. חלק מהפלטפורמות, כמו זו של פייבוקס, אף מאפשרות שימוש מגיל 8. כך, אין צורך במזומן, וניתן לעקוב בצורה בטוחה אחרי הפעילות של הילד. גרשון: "כשהורה מעביר דרך קשקאש כסף לילד, הוא יכול לשלוט בסכומים וגם לבלום את ההעברה. וכמובן שהכל חינם מהצד של המשתמש".

לדבריו עשרות אלפי ילדים בישראל כבר הורידו את האפליקציה, והוריהם הטעינו אותה בכסף. עד היום הוטענו על ידי משתמשי אפליקציית קשקאש, עשרות מיליוני שקלים, כאשר בחודשים הקרובים מעריך גרשון שהסכום יחצה את 100 מיליוני השקלים. מעל לטעינה של 200 מיליון שקל, לדבריו, האפליקציה כבר תהיה רווחית.

"יש מגמה חיובית בישראל בכל הנוגע להעברות כספים דיגיטליות באפליקציות בכלל וספציפית עבור ילדים", אומר רשף אפרים, סמנכ"ל, ראש חטיבת פתרונות תשלום מתקדמים בחברת כרטיסי האשראי כאל. לדבריו, "יש פשוט גידול במגמה של כל תחום ה־Cashless (ללא מזומן). כאשר מגיפת הקורונה האיצה מאוד את השימוש באמצעים דיגטליים. בהתחלה חששו מההיגיינה של השימוש בשטרות, אחר כך ההסתגרות בסגרים האיצה את התהליך".

לדברי אפרים, "יש כבר לא מעט שנים שימוש בארנקים דיגיטליים לילדים. הם משמשים גם ככלי לחינוך פיננסי. יש אפשרות לקאשבק (בכרטיס מיי כאל למשל נתח מסכום הרכישה ברשתות שונות מתקבל כזיכוי לרכישה עתידית). כמו כן, ילדים שמקבלים דמי כיס במזומן, ההורה לא יכול לעקוב אחר השימוש. היו מקרים שהורים נתנו את פרטי כרטיס האשראי שלהם לילדים, ואז התקשרו בדאגה לחברת האשראי, אחרי שגילו שחויבו בכרטיס שלהם על רכישות במשחק המחשב של הילד. במקרה של פייבוקס יאנג, היא מאפשרת לילד לנהל ארנק משל עצמו. הוא יכול לקבל דמי כיס מסבתא. או לקבל תשלום על בייביסיטר".

בין כרטיס נטען לאפליקציית תשלומים

פייבוקס וקשקאש הן למעשה שתי הפלטפורמות היחידות שמציעות את השירות הזה כמעט חינם. בקשקאש יש לציין שהטענת מזומנים צפויה להיות כרוכה בעמלת ערוץ ישיר. מרבית האפשרויות האחרות כרוכות בעמלות שונות שעשויות להיות גבוהות יותר. בביט למשל, בשימוש של מעל 25 אלף שקל בשנה (רק בקבלת הכסף, למי שמעביר - ההעברה היא בחינם) משלם מקבל התשלום עמלה של 0.6% מהסכום שחוצה את התקרה - עד לתשלום של 450 שקל בשנה. בכרטיסי האשראי הנטענים, תשלמו לפעמים דמי הנפקה שיכולים להגיע עד לסכום של 45 שקלים (אך לרוב מדובר בפחות מכך), ועוד עמלה על כל טעינה - 2.7־5 שקלים.

גם בתי עסק נדרשים לעמלות על השירות, בדומה לעמלות סליקה. פייבוקס היא היחידה שלא גוזרת עמלה ממקבל התשלום. לעומת זאת קשקאש דורשת 0.4% מבית העסק, וכרטיסי האשראי הנטענים בין 0.6% ל־1.5% מסך העסקה.

בענף כרטיסי האשראי טוענים בשיחה עם גלובס שהמחירים של קשקאש הם כנראה לצורכי חדירה לשוק ויהיה לה קשה לעמוד בהם לאורך זמן. כראייה, אפילו ביט, עם גב של הבנק השני בגודלו בישראל - הפועלים - מתקשה להיות רווחית.

אמנם הבנקים וחברות כרטיסי האשראי לא מפרסמים את היקף השימוש בכרטיסים הנטענים, אך באפליקציות התשלומים דווקא כן. מהדוחות לשנת 2024 עולה כי לביט (בבעלות בנק הפועלים) יש 3.3 מיליון משתמשים, שמבצעים בעיקר העברות כספים פרטיות (כלומר לא בין עסקים). לפייבוקס, שבבעלות דיסקונט, יש 2.7 מיליון משתמשים. כלומר, השימוש בפתרונות דיגיטליים שמחליפים מזומן רווח במיוחד.

אגב, גרשון טוען שדווקא ביט ופייבוקס הן לא התחרות שלו. "עיקר השימוש של האפליקציה הוא בחנויות כרגע. אני מאחל לביט ולפייבוקס את מלוא ההצלחה. אבל היקום שלי הוא ה־17 מיליארד שקל שבהם קונה הציבור ברשתות ובחנויות מדי חודש, וזה בכלל לא מגיע לביט".

אלה חדשות טובות עבור הרגולטור, שמנסה כבר שנים להפחית את השימוש במזומן. מאז שנת 2018 צומצמה בהדרגה האפשרות לבצע עסקאות במזומן. היום, החוק אוסר על תשלום של יותר מ־6,000 שקל בעסקה בודדת במזומן. הסיבה הראשונה היא העובדה קשה להתחקות אחר מזומן ולכן הוא משמש למימון פעילויות פליליות, טרור והעלות מסים.

אבל גם בסכומים קטנים בהרבה, השימוש במזומן מייצר בעיות לעסקים. לדברי גרשון, גניבות, כסף מזויף, בלאי, ואובדן הכנסה בשל היעדר עודף מדויק הופכים את השימוש במזומן ליקר במיוחד עבור חנויות. "אין אחד שלא סיפר לי סיפורי גניבה מהקופה, ולא משנה כמה מצלמות הוא שם", מספר גרשון. "יש עלות לרשתות השונות שנובעת מהשימוש במזומן. בסופרמרקט זה מוערך בכ־3% (מערך העסקה). בברים למשל זה עלול להגיע לכ־17% משום שבסוף הערב, כשכולם שיכורים, קל לעשות טעויות. כולם ישמחו אם נישאר עם מזומן אבל, רק שיהיה דיגיטלי".

הכסף עובר מסלול אחר, וגם הרווח

ובכל זאת, הישראלים אוהבים את המזומן ומתקשים לוותר עליו. נכון למרץ 2025, משיכה ממוצעת מכספומט הגיעה לסכום של מעל 1,150 שקל. לפני 5 שנים, הסכום הזה עמד על כ־900 שקל. לכן, קשקאש מנסה למעשה לדמות ככל הניתן את השימוש במזומן. למרות שמדובר באפליקציית תשלומים, קהל היעד שלה הוא תשלום בעסקאות בחנויות ורשתות שיווק, ופחות העברות בין אנשים פרטיים. גם מסלול הכסף שונה בקשקאש לעומת האלטרנטיבות.

בשלב הראשון, הלקוח מושך כסף מחשבון הבנק שלו לאפליקציה. משם, הכסף עובר לחשבון נאמנות שכולל את כל סכומי הלקוחות. "זה אומר שהכסף מוגן גם אם קשקאש תפשוט רגל", אומר גרשון. "המשתמש יודע שהכסף עבר לחשבון נאמנות". השלב השלישי הוא תשלום בחנויות, באמצעות הכסף שנטען על ידי הלקוח. "הנאמן הוא זה שמעביר את הכסף לחנות. הוא מקבל רשימה מהמחשב מדי יום (של העסקאות שבוצעו בקשקאש) ומאשר להם את העברת הכסף. הנאמן צריך לבדוק שאין טעויות, ותפקידו לבדוק שאין גלישה מהסכומים בחשבון הנאמנות". למעשה, הנאמן רואה בחשבון סכום מצרפי מדי יום לעסקאות בקשקאש. לא נרשם תיעוד פרטני לפעולה שבוצעה, והתשלום בעסקה מבוצע כך שהיא נותרת אנונימית גם בפני קשקאש, בניגוד כאמור לכרטיסי אשראי נטענים, או לאפליקציות העברות התשלום (שבהן פרטי מספר הטלפון הנייד נחשפים לצד שמקבל את ההעברה).

המסלול הזה מאפשר לקשקאש מקור הכנסה נוסף ולדברי גרשון זה החלק הארי שאמור להוביל את החברה לרווחיות. הכסף ששוכב בחשבון הנאמנות למעשה צובר ריבית, כמו בקרן כספית. הריבית הזו, שעומדת כיום על 4.5% בשנה, כמו ריבית בנק ישראל, הופכת להכנסה של קשקאש. בנוסף, כאמור קשקאש גובה עמלה אחידה מבתי העסק - 0.4% מסך העסקה. כמו כן, הוא מוסיף כי לתשלום במזומן דרכו יש עוד יתרון לבית העסק - שימוש במיקום הלקוח. "החברה מאפשרת לבתי העסק להפיץ קופוני הנחות מאוד גמישים ללקוחות העסקיים לצורך קידום מכירות (למשך קופונים של הנחות או מתנות בימים ושעות מסוימים). קשקאש תגבה מבית העסק עמלה רק כאשר הקופון היה בשימוש. למשל כמישהו בפינת רחוב בפריז יחפש בית קפה ייקפצו לו בקשקאש כל ההנחות שבתי קפה בסביבתו יציעו והוא יבחר את הטוב ביותר עבורו. כאשר הלקוח ישתמש בקופון בעל העסק ישלם עמלה לקשקאש. בניגוד למשל לגוגל ששם משלמים על קליק, בקשקאש משלמים על שימוש".

אבל הריבית כיום גבוהה יחסית, ובעתיד עלולה לרדת. מה אם תרד אולי לרמה האפסית שבה הייתה עד לפני בעתיד? "אנחנו צופים שבעוד מספר שנים כסף קשקאש יהיה מקור ההכנסה הגדול ביותר שלה, כך שגם אם עוד כמה שנים הריבית תרד, זה פחות ישפיע על החברה", אומר גרשון. מתי קשקאש תהיה רווחית? "אם יבוצעו עסקאות בקשקאש ב־200 מיליון שקל בחודש, ואנחנו בכמה עשרות מיליוני שקלים כיום".

התחנה הבאה: אירופה

בשלב הבא, לדבריו, נערכת קשקאש להסתער על אירופה. "משכו שם בכספומטים 2.3 טריליון יורו בשנה שעברה. הרעיון הוא שספרדי שנוסע במדינות האיחוד האירופאי, לא יצטרך כספומט ויוכל לבצע תשלום באירו בחנויות. באירופה מספיק לנו 2% מהשוק כדי לעשות 2 מיליארד אירו".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עולה ב-0.5% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● מגמה חיובית באירופה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"