גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזם שעשה אקזיט של 175 מיליון דולר לפני עשור ועכשיו מנסה להחליף את המזומן

פרופ' דודי גרשון כבר עשה אקזיט ענק בתחום הפינטק לפני כעשור וקיבל 175 מיליון דולר ● בחודשים האחרונים קשה להתעלם מהפרויקט החדש של גרשון – קשקאש, שאת הקמפיין שלה מוביל ישראל קטורזה ● בשיחה עם גלובס מסביר גרשון למה ביט ופייבוקס הן לא המתחרות שלו, במה הוא שונה מפלטפורמות אחרות, וגם: איך הוא יגיע לרווחיות עם העברות של 200 מיליון שקל בלבד

דודי גרשון / צילום: יח''צ
דודי גרשון / צילום: יח''צ

לפני כעשר שנים מכר פרופ' דודי גרשון את חברת הטכנולוגיה סופרדריבטיס, שעסקה בתמחור מדויק של אופציות סחירות, תמורת 350 מיליון דולר לחברת אינטרנשיונל אקסצ'יינג' האמריקנית. גרשון הרויח מהמכירה סכום מסחרר של 175 מיליון דולר. החברה של גרשון פיתחה לשם כך מודלים חדשניים שהציעו ללקוחות דרכים מהירות לקבל מחיר מדויק יותר לנגזרים או הגנות על סחורות.

הוא פרופסור ויזם סדרתי ובטוח שהבעיה של AI "לא שהיא חכמה מדי, היא טיפשה מדי"
החברה הביטחונית שפרחה בחסות המלחמה ובינתיים רק הולכת ומסתבכת

אחרי האקזיט פנה גרשון לאקדמיה והפך בהמשך לפרופ' למימון באוניברסיטה העברית, אך ה"חיידק" היזמי לא נטש אותו. בחודשים האחרונים היה קשה להתעלם מהקמפיין הטלוויזיוני של המיזם החדש שלו, בכיכובו של הסטנדאפיסט ישראל קטורזה: אפליקציית התשלומים הדיגיטליים "קשקאש" אותה הקים בהשקעה מוערכת של כ־40 מיליון שקל. "המטרה שלנו היא לייתר את השימוש בכספומטים", הוא מכריז.

לדבריו, הוא שואף שהאפליקציה תהווה תחליף דיגיטלי לכסף מזומן, ולטענתו היא כבר הפכה לאחת הפופולריות בחנויות של גוגל ואפל בישראל, ומאז הושקה בחודש אוקטובר נרשמו בה כ־750 אלף הורדות.

"ישנם ארבעה אמצעי תשלום נפוצים כיום: כרטיסי אשראי, כרטיסי דביט, כרטיסים נטענים (גיפט-קארד) ומזומן", מונה גרשון. המזומן לדבריו נותר אמצעי תשלום מאוד נפוץ, למרות הניסיון של הרשויות להמעיט את השימוש בו ומאמצי השיווק של חברות כרטיסי האשראי: "סקר בארה"ב הראה בשנה שעברה, 60% מהעסקאות בסכום של עד 10 דולרים נעשו במזומן". גם בארץ השימוש במזומן עדיין פופולרי, ולדברי גרשון הציבור קונה בחנויות ב־17.5 מיליארד שקל מדי חודש. "מה שאני רוצה זה נתח מהעוגה הזאת. כשמישהו בא לחנות אופנה, במקום לשלם 100 שקל, תשלם בטלפון.

"למרות שיש גידול בכסף המזומן, יש קיטון במספר הכספומטים בארץ. הבנקים סגרו בעשור האחרון כ־75% מהסניפים שלהם. ובעצם אין כמעט כספומטים. אז כשמישהו צריך כסף במזומן הוא צריך פעמים רבות לנסוע לכספומט".

רוכב על גל הכרטיסים הנטענים לילדים

קשקאש התפרצה לדלת פתוחה. בשנים האחרונות, כמעט לכל הגופים הפיננסים, מחברות כרטיסי האשראי ועד לבנקים, יש שירות שמנסה להחליף את המזומן - הכרטיסים הנטענים. העיקרון פשוט: ההורים מטעינים מחשבון הבנק או כרטיס האשראי שלהם סכום מסוים והילד יכול להשתמש בו בכל מקום. חלק מהפלטפורמות, כמו זו של פייבוקס, אף מאפשרות שימוש מגיל 8. כך, אין צורך במזומן, וניתן לעקוב בצורה בטוחה אחרי הפעילות של הילד. גרשון: "כשהורה מעביר דרך קשקאש כסף לילד, הוא יכול לשלוט בסכומים וגם לבלום את ההעברה. וכמובן שהכל חינם מהצד של המשתמש".

לדבריו עשרות אלפי ילדים בישראל כבר הורידו את האפליקציה, והוריהם הטעינו אותה בכסף. עד היום הוטענו על ידי משתמשי אפליקציית קשקאש, עשרות מיליוני שקלים, כאשר בחודשים הקרובים מעריך גרשון שהסכום יחצה את 100 מיליוני השקלים. מעל לטעינה של 200 מיליון שקל, לדבריו, האפליקציה כבר תהיה רווחית.

"יש מגמה חיובית בישראל בכל הנוגע להעברות כספים דיגיטליות באפליקציות בכלל וספציפית עבור ילדים", אומר רשף אפרים, סמנכ"ל, ראש חטיבת פתרונות תשלום מתקדמים בחברת כרטיסי האשראי כאל. לדבריו, "יש פשוט גידול במגמה של כל תחום ה־Cashless (ללא מזומן). כאשר מגיפת הקורונה האיצה מאוד את השימוש באמצעים דיגטליים. בהתחלה חששו מההיגיינה של השימוש בשטרות, אחר כך ההסתגרות בסגרים האיצה את התהליך".

לדברי אפרים, "יש כבר לא מעט שנים שימוש בארנקים דיגיטליים לילדים. הם משמשים גם ככלי לחינוך פיננסי. יש אפשרות לקאשבק (בכרטיס מיי כאל למשל נתח מסכום הרכישה ברשתות שונות מתקבל כזיכוי לרכישה עתידית). כמו כן, ילדים שמקבלים דמי כיס במזומן, ההורה לא יכול לעקוב אחר השימוש. היו מקרים שהורים נתנו את פרטי כרטיס האשראי שלהם לילדים, ואז התקשרו בדאגה לחברת האשראי, אחרי שגילו שחויבו בכרטיס שלהם על רכישות במשחק המחשב של הילד. במקרה של פייבוקס יאנג, היא מאפשרת לילד לנהל ארנק משל עצמו. הוא יכול לקבל דמי כיס מסבתא. או לקבל תשלום על בייביסיטר".

בין כרטיס נטען לאפליקציית תשלומים

פייבוקס וקשקאש הן למעשה שתי הפלטפורמות היחידות שמציעות את השירות הזה כמעט חינם. בקשקאש יש לציין שהטענת מזומנים צפויה להיות כרוכה בעמלת ערוץ ישיר. מרבית האפשרויות האחרות כרוכות בעמלות שונות שעשויות להיות גבוהות יותר. בביט למשל, בשימוש של מעל 25 אלף שקל בשנה (רק בקבלת הכסף, למי שמעביר - ההעברה היא בחינם) משלם מקבל התשלום עמלה של 0.6% מהסכום שחוצה את התקרה - עד לתשלום של 450 שקל בשנה. בכרטיסי האשראי הנטענים, תשלמו לפעמים דמי הנפקה שיכולים להגיע עד לסכום של 45 שקלים (אך לרוב מדובר בפחות מכך), ועוד עמלה על כל טעינה - 2.7־5 שקלים.

גם בתי עסק נדרשים לעמלות על השירות, בדומה לעמלות סליקה. פייבוקס היא היחידה שלא גוזרת עמלה ממקבל התשלום. לעומת זאת קשקאש דורשת 0.4% מבית העסק, וכרטיסי האשראי הנטענים בין 0.6% ל־1.5% מסך העסקה.

בענף כרטיסי האשראי טוענים בשיחה עם גלובס שהמחירים של קשקאש הם כנראה לצורכי חדירה לשוק ויהיה לה קשה לעמוד בהם לאורך זמן. כראייה, אפילו ביט, עם גב של הבנק השני בגודלו בישראל - הפועלים - מתקשה להיות רווחית.

אמנם הבנקים וחברות כרטיסי האשראי לא מפרסמים את היקף השימוש בכרטיסים הנטענים, אך באפליקציות התשלומים דווקא כן. מהדוחות לשנת 2024 עולה כי לביט (בבעלות בנק הפועלים) יש 3.3 מיליון משתמשים, שמבצעים בעיקר העברות כספים פרטיות (כלומר לא בין עסקים). לפייבוקס, שבבעלות דיסקונט, יש 2.7 מיליון משתמשים. כלומר, השימוש בפתרונות דיגיטליים שמחליפים מזומן רווח במיוחד.

אגב, גרשון טוען שדווקא ביט ופייבוקס הן לא התחרות שלו. "עיקר השימוש של האפליקציה הוא בחנויות כרגע. אני מאחל לביט ולפייבוקס את מלוא ההצלחה. אבל היקום שלי הוא ה־17 מיליארד שקל שבהם קונה הציבור ברשתות ובחנויות מדי חודש, וזה בכלל לא מגיע לביט".

אלה חדשות טובות עבור הרגולטור, שמנסה כבר שנים להפחית את השימוש במזומן. מאז שנת 2018 צומצמה בהדרגה האפשרות לבצע עסקאות במזומן. היום, החוק אוסר על תשלום של יותר מ־6,000 שקל בעסקה בודדת במזומן. הסיבה הראשונה היא העובדה קשה להתחקות אחר מזומן ולכן הוא משמש למימון פעילויות פליליות, טרור והעלות מסים.

אבל גם בסכומים קטנים בהרבה, השימוש במזומן מייצר בעיות לעסקים. לדברי גרשון, גניבות, כסף מזויף, בלאי, ואובדן הכנסה בשל היעדר עודף מדויק הופכים את השימוש במזומן ליקר במיוחד עבור חנויות. "אין אחד שלא סיפר לי סיפורי גניבה מהקופה, ולא משנה כמה מצלמות הוא שם", מספר גרשון. "יש עלות לרשתות השונות שנובעת מהשימוש במזומן. בסופרמרקט זה מוערך בכ־3% (מערך העסקה). בברים למשל זה עלול להגיע לכ־17% משום שבסוף הערב, כשכולם שיכורים, קל לעשות טעויות. כולם ישמחו אם נישאר עם מזומן אבל, רק שיהיה דיגיטלי".

הכסף עובר מסלול אחר, וגם הרווח

ובכל זאת, הישראלים אוהבים את המזומן ומתקשים לוותר עליו. נכון למרץ 2025, משיכה ממוצעת מכספומט הגיעה לסכום של מעל 1,150 שקל. לפני 5 שנים, הסכום הזה עמד על כ־900 שקל. לכן, קשקאש מנסה למעשה לדמות ככל הניתן את השימוש במזומן. למרות שמדובר באפליקציית תשלומים, קהל היעד שלה הוא תשלום בעסקאות בחנויות ורשתות שיווק, ופחות העברות בין אנשים פרטיים. גם מסלול הכסף שונה בקשקאש לעומת האלטרנטיבות.

בשלב הראשון, הלקוח מושך כסף מחשבון הבנק שלו לאפליקציה. משם, הכסף עובר לחשבון נאמנות שכולל את כל סכומי הלקוחות. "זה אומר שהכסף מוגן גם אם קשקאש תפשוט רגל", אומר גרשון. "המשתמש יודע שהכסף עבר לחשבון נאמנות". השלב השלישי הוא תשלום בחנויות, באמצעות הכסף שנטען על ידי הלקוח. "הנאמן הוא זה שמעביר את הכסף לחנות. הוא מקבל רשימה מהמחשב מדי יום (של העסקאות שבוצעו בקשקאש) ומאשר להם את העברת הכסף. הנאמן צריך לבדוק שאין טעויות, ותפקידו לבדוק שאין גלישה מהסכומים בחשבון הנאמנות". למעשה, הנאמן רואה בחשבון סכום מצרפי מדי יום לעסקאות בקשקאש. לא נרשם תיעוד פרטני לפעולה שבוצעה, והתשלום בעסקה מבוצע כך שהיא נותרת אנונימית גם בפני קשקאש, בניגוד כאמור לכרטיסי אשראי נטענים, או לאפליקציות העברות התשלום (שבהן פרטי מספר הטלפון הנייד נחשפים לצד שמקבל את ההעברה).

המסלול הזה מאפשר לקשקאש מקור הכנסה נוסף ולדברי גרשון זה החלק הארי שאמור להוביל את החברה לרווחיות. הכסף ששוכב בחשבון הנאמנות למעשה צובר ריבית, כמו בקרן כספית. הריבית הזו, שעומדת כיום על 4.5% בשנה, כמו ריבית בנק ישראל, הופכת להכנסה של קשקאש. בנוסף, כאמור קשקאש גובה עמלה אחידה מבתי העסק - 0.4% מסך העסקה. כמו כן, הוא מוסיף כי לתשלום במזומן דרכו יש עוד יתרון לבית העסק - שימוש במיקום הלקוח. "החברה מאפשרת לבתי העסק להפיץ קופוני הנחות מאוד גמישים ללקוחות העסקיים לצורך קידום מכירות (למשך קופונים של הנחות או מתנות בימים ושעות מסוימים). קשקאש תגבה מבית העסק עמלה רק כאשר הקופון היה בשימוש. למשל כמישהו בפינת רחוב בפריז יחפש בית קפה ייקפצו לו בקשקאש כל ההנחות שבתי קפה בסביבתו יציעו והוא יבחר את הטוב ביותר עבורו. כאשר הלקוח ישתמש בקופון בעל העסק ישלם עמלה לקשקאש. בניגוד למשל לגוגל ששם משלמים על קליק, בקשקאש משלמים על שימוש".

אבל הריבית כיום גבוהה יחסית, ובעתיד עלולה לרדת. מה אם תרד אולי לרמה האפסית שבה הייתה עד לפני בעתיד? "אנחנו צופים שבעוד מספר שנים כסף קשקאש יהיה מקור ההכנסה הגדול ביותר שלה, כך שגם אם עוד כמה שנים הריבית תרד, זה פחות ישפיע על החברה", אומר גרשון. מתי קשקאש תהיה רווחית? "אם יבוצעו עסקאות בקשקאש ב־200 מיליון שקל בחודש, ואנחנו בכמה עשרות מיליוני שקלים כיום".

התחנה הבאה: אירופה

בשלב הבא, לדבריו, נערכת קשקאש להסתער על אירופה. "משכו שם בכספומטים 2.3 טריליון יורו בשנה שעברה. הרעיון הוא שספרדי שנוסע במדינות האיחוד האירופאי, לא יצטרך כספומט ויוכל לבצע תשלום באירו בחנויות. באירופה מספיק לנו 2% מהשוק כדי לעשות 2 מיליארד אירו".

עוד כתבות

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

שינוי הגרסה של יונתן אוריך: קיבל כסף מקטאר - אבל עבור המונדיאל

אחרי שהכחיש קשר לכסף הקטארי, יועצו של נתניהו שינה גרסה • הוא אישר שעבד עם הקטארים, אך רק בתקופת המונדיאל - ולא בזמן המלחמה ובנושאים הקשורים לה • בית המשפט המחוזי האריך את מעצרו של אוריך: "החשד בעניינו התחזק" • במסגרת חקירת קטארגייט, המשטרה גם בוחנת חשד הנוגע לנושא ביטחוני • כל הפרטים

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות

אילוסטרציה: Shutterstock

ירשתם חלק מדירה? זהירות בעריכת הסכמי חלוקת עיזבון

ליורשים מותר להגיע ביניהם להסכמה על חלוקת נכסים מעיזבון, גם אם היא שונה ממה שנכתב בצוואה • חשוב להגיע להחלטה כזו עוד לפני שמושכים כסף או דמי שכירות מהעיזבון - אחרת תחויבו במס כבד

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

גם זה קרה פה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: שלומי יוסף

תיקון בשווקים? חלק מהמשקיעים הבינו, וחלק עדיין תופסים את הראש

מה אפשר ללמוד מפסק הדין של חניון הברזל ● בהסתדרות המורים העדיפו את הוותיקים על הצעירים ● והתשואות לא התרגשו מהטלטלה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גיל לוריא, ראש תחום הטכנולוגיה בבית ההשקעות האמריקאי D.A. Davidson / צילום: DA Davidson

"הכי פחות שורי" על אנבידיה, ומאמין שגוגל צריכה להתפצל: הישראלי שהפך לכוכב בשוק האמריקאי

בעידן שבו מניית אנבידיה הפכה לדת, גיל לוריא בחר להיות כופר ● בראיון לגלובס מספר ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב–D.A. Davidson מדוע הוריד את דירוג כוכבת השבבים ל"ניטרלי" - עוד הרבה לפני המכסים של טראמפ, סוקר את התמורות בהשקעה בטכנולוגיה ומסביר מה ענקיות ההייטק צריכות לשנות בתקופה הנוכחית

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: Associated Press, Nic Coury

"תזנק ב-40%": האם אנבידיה תחזור להיות הכוכבת הלוהטת בוול סטריט

לאחר פתיחת שנה עגומה, מניית אנבידיה מציגה התאוששות בחודש האחרון ● במקביל, הדיווחים כי טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים בארה"ב צפויים לתת רוח גבית למניה ● ב-FactSet מעריכים כי לאנבידיה יש פוטנציאל אפסייד עצום ● ואילו עוד מניות טכנולוגיה צפויות לעלות?

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דג שלם בגריל / צילום: רוי גיא, אפולו

הומאז' לשנות ה-90: מסעדת דגים שמחזירה את הקסם של ת"א הישנה

שולחנות נירוסטה, מוזיקה ישראלית, קרם בוואריה, צ'ייסרים של אוזו, כפכפים, שמח: הבאזז שקדם לפתיחת מסעדת הדגים בהחלט מוצדק ● תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הרפורמה שלא מורגשת: מה קרה להבטחה לחסוך 6,000 שקל למשפחה?

קרוב לחצי שנה חלפה מאז שרפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" נכנסה לתוקף, אבל בינתיים המחירים כמעט בכל קטגוריה רק מטפסים ● במשרד הבריאות, אחד הגופים האמונים על התוכנית, נשמעים יותר מסויגים לגבי היעד: "אם יהיו השפעות על יוקר המחיה - מבורך"

בורסת טוקיו / צילום: ap, Eugene Hoshiko

מגמה מעורבת באסיה; הביטקוין ממשיך לטפס

הניקיי מזנק ב-1.5%, בורסת שנגחאי מורידה מערכה 0.1%, ההנג סנג והקוספי נסחרים סביב רמות הבסיס ● מחיר הביטקוין עומד כעת על 102.7 אלף דולר, זינוק של 3.9% ● טראמפ קרא אמש למשקיעים "ללכת ולקנות מניות עכשיו"

השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם הממשלה, נבחר לנציב תלונות הציבור על שופטים

קולה, ששימש כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת וישב בהרכב שזיכה את רומן זדורוב, הוא הנציב הראשון שלא כיהן כשופט בבית המשפט העליון ● מאז פרישתו הביע עמדות המזוהות עם הרפורמה המשפטית וקבע כי פיטורי היועמ"שית "זה לא קץ הדמוקרטיה" ● הוא נבחר ע"י ועדה שבשליטת הקואליציה ובהתאם לחוק אשר בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירות נגדו

סמל ישי אליקים אורבך ז''ל וסמ''ר ים פריד ז''ל

סמל ישי אליקים אורבך וסמ"ר ים פריד נפלו בדרום הרצועה

שני קצינים ושני לוחמים נוספים נפצעו קשה ופונו לבית החולים, משפחותיהם עודכנו ●  משפחתו של החטוף תמיר נמרודי: אין מידע חדש - הוא עודנו מוגדר כחי ●  האזהרה החריפה של שב"כ: היקף הנשק בחברה הערבית - סכנה לביטחון הלאומי של ישראל ● 59 חטופים - 581 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

קריית אונו / צילום: Shutterstock, Alex Lerner

עסקת הענק של מקורות: במו"מ לרכישת משרדים ב-240 מיליון שקל

חברת מקורות נמצאת במגעים לרכישת שטח משרדים למטה חדש, בשטח כולל של 18,000-23,000 מ"ר ברוטו ● 3 שנים אחרי שהושלמה הרכישה: אקרו נדל"ן חתמה על הסכם אופציה למכירת קרקע במתחם מנדרין ● הוועדה המחוזית דרום אישרה הקמת שישה יישובים חדשים בדרום  ● חדשות השבוע בנדל"ן

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

"יוכל לשמש לתקיפה באיראן": חשיפת גלובס מעוררת סערה בעולם

המשא ומתן בין ישראל לארה"ב על רכישת טילי שיוט מסוג JASSM, שנחשף בגלובס השבוע, מכה גלים בתקשורת העולמית ● רבים מכלי התקשורת בתחום התעשיות הביטחוניות הבליטו את יתרונותיהם של הטילים בתקיפת יעדים ארוכי־טווח, וציינו באופן ספציפי כי הם עשויים לשמש את ישראל לתקיפה באיראן

אילוסטרציה: Shutterstock

התחרות של המותגים היא על 6 שעות מדיה ביום. כך הם יוכלו לנצח

צפייה בטלוויזיה, גלישה ברשתות החברתיות ובאינטרנט לצד האזנה למוזיקה - כל אלה מתכנסים כיום לשש שעות בממוצע של צריכת מדיה, שבהן למפרסמים יש הזדמנות להגיע לכיס של הצרכנים ● הדוח השנתי של חברת הייעוץ דלויט מציע כיצד לעשות את זה

רכב חשמלי בטעינה / צילום: Shutterstock

הערכות: צי הרכב הממשלתי לא יעבור לחשמל בשנה וחצי הקרובות

למרות החלטת הממשלה, כל מכרזי ההצטיידות שפורסמו מתחילת 2025 היו לרכבי בנזין או הייבריד ● קבוצת צ'רי חשפה החודש באירופה דגמים חדשים ● השנה צפוי לנחות בישראל מותג חדש של NIO, שמתומחר ב-150 אלף שקל ● ועוד חדשות מענף הרכב

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?