גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות שדות התעופה נגד ארקיע: מנסה לצמצם היצע ולפגוע בתחרות ובשירות

ארקיע עתרה נגד רשות שדות התעופה ומשרד התחבורה בדרישה להעביר את פעילות החברה לטרמינל 1 בנתב"ג, בטענה כי הדבר יסייע להורדת מחירי כרטיסים ● ברש"ת דוחים את הטענות ומאשימים: החברה לא פועלת מתוך דאגה לציבור או לשוק ● במשרד התחבורה מסירים אחריות

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע
מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

רשות שדות התעופה ומשרד התחבורה מבקשים מבית המשפט לדחות את העתירה שהוגשה נגדה על־ידי חברת התעופה ארקיע, לאחר שרשות שדות התעופה סירבה לבקשתה להעביר את כל פעילות החברה לטרמינל 1 בנתב"ג.

החות'ים יורים, אך בינתיים זה לא מבריח מכאן את חברות התעופה
במאי הקרוב תוכלו לטוס ב-30 דולר: זאת חברת התעופה, ואלה היעדים

לטענת ארקיע, אי־קבלת הבקשה להסדיר את כלל הפעילות מטרמינל 1 תקשה על החברה לייצר מחירים תחרותיים לעומת חברות התעופה הזרות.

מנגד, ברש"ת הגיבו כי "לא מניעי רווחת הציבור הם שעומדים בבסיס העתירה שבפנינו, כי אם מניעים כלכליים צרים ואינטרסנטיים של העותרת ורצון העותרת שתוענק לה העדפה אסורה על חשבון חברות תעופה אחרות".

כלומר, ברש"ת מאשימים את ארקיע בכך שהיא מציגה את עצמה כמי שפועלת בשעת חירום לטובת המדינה והציבור, אך בפועל מדובר במהלך שנועד לקדם אינטרסים כלכליים פרטיים בלבד.

נכון להיום ארקיע מפעילה טיסות משני הטרמינלים בנתב"ג במקביל, כאשר הטיסות מטרמינל 3 הן בינלאומיות, והטיסות מטרמינל 1 הן פנים־ארציות. לטענת החברה, איחוד הפעילות לטרמינל אחד יוכל לחסוך לה מיליוני דולרים מדי שנה.

היום (ב') השופט המליץ לארקיע למשוך את העתירה ולפתור את המחלוקת בהידברות במקום בבית המשפט. החברה תקבל החלטה בנושא עד יום חמישי הקרוב.

עוז ברלוביץ', מנכ''ל חברת התעופה 'ארקיע' / צילום: שי יחזקאל

בקשת ארקיע הגיעה על רקע החלטת המדינה

נזכיר כי מוקדם יותר החודש המדינה החליטה על הפחתת ההשתתפות בהוצאות הביטחון של חברות התעופה הישראליות, מה שמביא למעמסה נוספת על החברות הישראליות (לצד הרווחים הגדולים שהרוויחו במהלך המלחמה בשל היעלמות החברות הזרות).

על כן, ארקיע ביקשה מבית המשפט להורות לרשות שדות התעופה ולמשרד התחבורה לעדכן את הקריטריונים להפעלת טיסות מטרמינל 1, כך שיתאימו למציאות פוסט־קורונה ומלחמה.

הבקשה כוללת אישור לארקיע להעביר את כל פעילותה לטרמינל 1 (או לפחות להגדיל את היקף פעילותה שם), לעגן את הקריטריונים בחוק כך שהם יהיו רשמיים ושקופים לכלל החברות, ולהתחשב בתרומתה של ארקיע בשעת חירום.

למעשה, ארקיע התרעמה על כך שחברות הלואו קוסט הזרות, שלא הפגינו נאמנות לשוק הישראלי תוך כדי המלחמה, נהנות מהפעלת טיסות מטרמינל 1 על חשבונה. לטענתה, חברות תעופה ישראליות שנדרשות להוצאות ביטחון שהחברות הזרות לא נדרשות להן, מתקשות להתחרות במחירי הטיסות של הזרות, ויש לתקן את העיוות הזה.

ברש"ת טוענים: אי־אפשר לתעדף

רשות שדות התעופה הגישה תגובה מקדמית לבית המשפט. לטענתה, הדרישה להעביר את כלל פעילות ארקיע לטרמינל 1 אינה מעשית מבחינה תפעולית ואינה עומדת בעקרונות המחייבים את הרשות בחלוקת סלוטים (חלונות זמן של המראות ונחיתות מטוסים).

זאת ועוד, לטענת הרשות, טרמינל 1 מוגבל ביכולת הקליטה שלו, במיוחד בשעות השיא, והיענות לבקשה תדרוש הקצאת סלוטים נוספים לארקיע. מדובר במהלך שיבוא על חשבון חברות תעופה אחרות וייצור עומס תשתיתי ופגיעה ברמת השירות.

נוסף לכך, הרשות כפופה לקווים מנחים בינלאומיים, בהם של IATA ו־WASG, האוסרים על מתן עדיפות לחברה אחת בלבד; וסטייה מהקווים האלה, כמו למשל לאפשר רק לארקיע לפעול בלעדית מטרמינל 1, עלולה לפגוע לא רק בשוויון ובתחרות, אלא גם להוביל לדרישות זהות מצד חברות תעופה אחרות ולפגוע באמון של הקהילה הבינלאומית באופן שבו נתב"ג מתנהל.

רש"ת גם דוחה את טענת ארקיע שלפיה המעבר לטרמינל 1 יאפשר לחברה לתמחר באופן תחרותי יותר. לדברי הרשות, אין קשר ישיר בין מיקום הטרמינל לבין המחיר לצרכן, והגורם המרכזי שמשפיע על רמת המחירים הוא רמת התחרות. אם ארקיע תקבל העדפה, נטען, הדבר עלול להרחיק חברות מתחרות, לצמצם היצע ולגרום לעלייה בעלויות.

נזכיר כי במהלך השנה האחרונה, חברות לואו קוסט כגון ריינאייר ואיזי ג'ט התנו את פעילותן בארץ בכך שיוכלו לפעול מטרמינל 1, בשל הבדלי העלויות בין האגרות בטרמינלים. מדובר בפער של כ־18.5 דולר עבור כל נוסע, כאשר בטרמינל 1 מס הנמל עומד על פחות מ־14 דולר, ואגרת הסבלות היא 3.6 דולר לנוסע; ובטרמינל 3 מס הנמל מתקרב ל־30 דולר, ואגרת הסבלות היא כמעט 6 דולר לנוסע.

במשרד התחבורה מתנערים

בנוגע לטענות על הקריטריונים הנהוגים כיום לפעילות חברה מטרמינל 1, רש"ת מסבירה כי הם מצויים בתהליך בחינה מחודש. הקריטריונים החדשים, כך נכתב, צפויים להיכנס לתוקף רק בשנת 2026. לדברי הרשות, אין מקום להתערבות שיפוטית כל עוד ההליך הפנימי נמשך, והעתירה מייצגת ניסיון לעקוף את סמכויותיה ולהשיג יתרון תחרותי בלתי מוצדק.

במשרד התחבורה מתנערים וטוענים כי העתירה שהגישה ארקיע נגד משרד התחבורה היא מוקדמת, ודינה להידחות, כיוון שהסמכות לקבוע קריטריונים להפעלת טיסות וחלוקת פעילות בין טרמינלים אינה נתונה לשרת התחבורה אלא לרש"ת, שהיא גוף סטטוטורי עצמאי הפועל על־פי חוק.

מארקיע נמסר בתגובה: "בהמשך לדיון שנערך בבית המשפט המחוזי בעתירה המינהלית, השופט הביע את דעתו שהסוגיה ראויה לפתרון בהידברות בין הצדדים ולאו דווקא בבית המשפט. ארקיע תלמד את אמירות השופט ותגיש את עמדתה המלאה לבית המשפט עד יום חמישי".

רשות שדות התעופה מסרה בתגובה: "הרשות מבקשת להעמיד דברים על דיוקם. לאחר שמיעת הצדדים באריכות, בית המשפט הנכבד הודיע לארקיע כי דין עתירתה להידחות, וכי בית המשפט לא יחליף את שיקול־דעתה של הרשות. כמו כן, העותרת לא הצביעה על פגם כלשהו שנפל בהתנהלות הרשות. בית המשפט איפשר לארקיע להודיע, בתוך שלושה ימים, האם היא עומדת על עתירתה, או שניתן לדחותה מבלי שיהיה צורך בכתיבת פסק דין מנומק הדוחה את העתירה לגופה".

עוד כתבות

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

5,000 מהנדסים חדשים: רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?