גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתיחת פנים בגיל 35? למה נשים צעירות יותר עולות כעת על שולחן הניתוחים

בעבר, מתיחות פנים נחשבו לניתוחים הנעשים כמוצא אחרון ● כעת – בשל סיבות הנעות בין אוזמפיק לזום – נשים בשנות ה-30 וה-40 לחייהן משלמות כסף גדול עבור ההליך

אילוסטרציה: Shutterstock
אילוסטרציה: Shutterstock

אומרים שגיל 60 הוא ה-40 החדש. אך כשזה מגיע למתיחת פנים, אולי כדאי להפוך את הסדר של המספרים הללו.

בשנה שעברה, משום שביקשה להשיג "מראה מורם יותר" ו"להתייחס לכבדות בחלק התחתון של הפנים [שלה]", עברה קרינה הרנקובסקי, בת 38, מתיחת פנים אצל ד"ר צ'יה צ'י קאו, מנתחת פלסטית בסנטה מוניקה, קליפורניה. ההליך ארך יותר מ-11 שעות והותיר אותה ממוטטת מרוב חרדה. "כיסיתי את המראה בחדר ההתאוששות שלי, והיו רגעים שבהם התחלתי להיכנס לפאניקה ולחשוב, 'מה עשיתי?'", היא אמרה.

אף שנאלצה לשכב על גבה במשך 24 השעות הראשונות ולהקפיד על דיאטה של ​​מזון רך במשך ארבעה ימים לאחר ההליך, הרנקובסקי אומרת כעת שהיא סוף סוף מרוצה מהשתקפותה במראה. "לא רואים שעשיתי ניתוח כלשהו", אמרה. "זה קסם". ותג המחיר עבורו? 140 אלף דולר.

בצד השני של המדינה, הרגישה ג'סיקה דניאלס, אז בת 30, לא מרוצה מהאופן שבו נראתה בשיחות FaceTime. הבעיה העיקרית שלה? "מלאוּת" מתחת לסנטרה. דניאלס הגיעה לניתוח מתיחת החלק התחתון של הפנים (שכלל גם הרמת שפתיים, שתלי פנים והזרקת שומן) בעלות של כ-65 אלף דולר אצל ד"ר אריאל ראד, מנתח פלסטי בוושינגטון די. סי.

לדברי ד"ר סם ריזק, מנתח פלסטי של הפנים בניו יורק, מתיחות פנים - שנחשבו באופן מסורתי כהליך שמהווה "מוצא אחרון" עבור נשים מבוגרות - נוטות יותר ויותר לכיוון דור הטיק-טוק מאשר לחברות ארגון הגמלאים.

"גיל חמישים נחשב פעם לנקודת הזמן האידיאלית, אבל היום כבר לא", אמר המנתח הפלסטי ד"ר באבאק עזיזדה מבוורלי הילס, קליפורניה, והוסיף כי הוא מבצע את הניתוח במספר הולך וגדל של מטופלים צעירים יותר.

רופאים מייחסים את השינוי למספר גורמים, כולל העלייה בשימוש בתרופות להורדה במשקל כמו אוזמפיק, שעלולות להותיר את העור נפול, ובשימוש באינטראקציות וירטואליות. "המוח שלנו נחשף למראה שלנו בקצב גבוה בהרבה, מה שהופך אותנו לרגישים יותר לשינויי הגיל", אמר ד"ר פטריק ביירן, מנהל מרכז הניתוחים Integrated Surgical Institute של רשת המרכזים הרפואיים 'קליבלנד קליניק'.

ג'ולי מרטינז החליטה על ניתוח בגיל 39 בגלל האופן שבו שנראתה לעצמה בתמונות. כדי להשיג קו לסת "מסותת יותר", בחרה סוכנת הנדל"ן מסן פרנסיסקו במתיחת פנים של 120 אלף דולר אצל עזיזדה. נדרשו למרטינז, כיום בת 41, יותר משמונה שבועות כדי להתאושש מן הניתוח, שכלל הרמת פנים, צוואר, גבות והרמת החלק התחתון של העיניים. למרות זמן ההחלמה, היא אומרת שהיא מרגישה בטוחה יותר בעצמה. "זה היה הדבר הכי טוב שעשיתי אי פעם".

הניתוח מניב תוצאות טובות מבעבר

רופאים אומרים שסיבה נוספת לכך שנשים צעירות יותר עוברות ניתוחים פלסטיים, היא השימוש הגובר בטיפולים קוסמטיים כמו מילוי בוטוקס וחומצה היאלורונית, אליהם פונות נשים רבות בשנות ה-20 לחייהן. כפי שניסח זאת ד"ר מייק נאיאק, מנתח פנים פלסטי בסנט לואיס: "כשאת מתחילה בוטוקס בגיל 25, מתיחת פנים בגיל 40 לא נראית כמו קפיצה גדולה כל כך".

זה היה המקרה של אמנדה הורד, מתווכת נדל"ן המתגוררת בסנטה רוזה ביץ', פלורידה, שהוציאה כ-15 אלף דולר בשנה על חומרי מילוי וטיפולים קוסמטיים אחרים. בשנת 2023, בגיל 43, היא החליטה לאזור אומץ ולעבור מתיחת פנים (שכללה גם מתיחת צוואר וניתוח אף) אצל ד"ר שון עלמי, מנתח פלסטי של הפנים בניו יורק. "אני אפיק מזה יותר תועלת עכשיו מאשר אם הייתי עושה את זה בגיל 60", אמרה הורד, ששילמה 71 אלף דולר עבור הניתוח שלה.

שיגעון האוזמפיק עורר גם הוא בקשות למתיחת פנים של מטופלים צעירים, שירדו במשקל במידה רבה ונשארו עם עור רפוי, אומר עלמי. "ברגע שרפיון העור מגיע לרמה מסוימת, מתיחת פנים היא הדרך היעילה ביותר לשחזר מראה צעיר", אמר.

פרט לכל אלה, יש את הניתוח עצמו, שהתפתח במשך העשורים וכיום הוא מניב תוצאות טבעיות יותר, שמחזיקות מעמד זמן רב יותר, עם זמני החלמה קצרים יותר.

מתיחות הפנים של פעם משכו את השכבות השטחיות של העור והרקמות כדי להיפטר מקמטים ומעודפי עור, ולעתים קרובות השאירו צלקות מסביב לאוזניים ומתחת לסנטר. הטכניקות של היום פועלות ברמה עמוקה יותר כדי לשחזר רצועות, כריות שומן וקווי מתאר בצורה אורגנית יותר למראה. עדיין נעשים חתכים סביב האוזניים, אך הרופאים משתפרים בהסתרת צלקות, על־ידי מיקומן בתוך האוזן ומזעורן בלייזר לאחר ניתוח.

"מאחר שלעתים קרובות, לא ניתן להבחין בכך שבוצעו ההליכים האלה, הניתוח הפך מושך יותר עבור מטופלים צעירים יותר", אמר ד"ר מארק מרפי, מנתח פלסטי של הפנים בפאלם ביץ' גארדנס, פלורידה.

לדעתו של ד"ר אמיר כארם, מנתח פלסטי של פנים בסן דייגו, כדאי לנקוט משנה זהירות, ולדבריו, הוא הפך שמרני יותר בנוגע לקבלת מטופלים. "כמנתחים, אנחנו לא צריכים להיות להוטים מדי לנתח לנוכח הסימן הראשון של רפיון", אמר כארם. הוא מייעץ למי ששוקלים מתיחת פנים לזכור שלניתוח עלולים להיות סיבוכים פוטנציאליים, ושהוא גורם אי־נוחות והשבתה. וכל זה בנוסף לעלות הגבוהה.

עוד כתבות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%