גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אסף רפפורט התקשר אליה ב-2 לפנות בוקר, והיא הייתה בטוחה שהיא באה לעבוד בחברה קטנה

הדרך של לירון חורשי לוויז התחילה בשיחת טלפון מאסף רפפורט ב-2:00 בלילה: "חשבתי שאני באה ל–70 עובדים" ● הכירו את הסמנכ"לית הגלובלית בחברה שעשתה היסטוריה, ותחלק לעובדים מיליארד דולר - רק כדי שיישארו ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

לירון חורשי / צילום: יונתן בלום
לירון חורשי / צילום: יונתן בלום

"ההורים שלי חשבו שלא תהיה לי תעודת בגרות", אומרת לירון חורשי. "תמיד הייתי ילדת צופים, פחות אהבתי ללמוד, עם בעיות קשב וריכוז. אחותי הייתה החנונית ואני הפטפטנית. אבל בכל זאת, הצלחתי. יש לי תמונה מטקס סיום הבגרות שבה כתבתי: אמא, הצלחתי".

40 עד 40 | בלבנון השנייה טיל חדר לטנק שלו. היום הוא מפתח את מערכות ההגנה של ישראל
40 עד 40 | "מכונת הרעל הפלסטינית פועלת 365 ימים בשנה. דורות שלמים גדלים על שקרים"
40 עד 40 | שיחת טלפון בטיול בהודו גרמה לו לשנות כיוון. משם הדרך לניהול טסלה הייתה קצרה
40 עד 40 | הכלכלן שניווט את אל על דרך מערבולות הקורונה והמלחמה

היום, כשהיא מנהלת גלובלית בוויז, שרשמה את האקזיט הגדול בתולדות המדינה, אפשר להגיד שהיא רשמה עוד הצלחה קטנה לרזומה. אמנם העסקה שנסגרה בשבוע שעבר, שלפיה החברה תימכר לגוגל בסכום מפלצתי של 32 מיליארד דולר, נעוצה במוצר שהיא מציעה, אך גם המוצר הכי טוב לא יכול להחזיק בלי תרבות ארגונית שמצליחה למשוך אליה את הטאלנטים, וגם נותנת להם את התחושה שהיא קשובה אליהם.

לפרויקט המלא של 40 עד 40 לשנת 2025

"הארגון הזה מצליח בגלל שארבעת הפאונדרים מקשיבים לעובדים", מסבירה חורשי. "אנחנו ערים לכל דבר שקורה אצלם, אפילו המתנות שאנחנו מחלקים ברווחה הן לא המתנות הרגילות. הייתה לנו עובדת שהחלום שלה היה להיות ציירת, אז נתנו לה שיעור פרטי עם הצייר האהוב עליה. אנחנו ממש חושבים מה כל עובד צריך, והעובדים יודעים שנדאג להם. זה סוג של משפחה".

"רכבת הרים מטורפת"

מהעובדה ש־1,800 עובדי וויז ייהנו ממענק של כמיליארד דולר על העסקה אי אפשר להתעלם, אבל לחורשי חשוב להדגיש: "אין פה את הארטיקים הכי טובים, אין את פה את השתייה הכי טובה. אנחנו לא מאמינים בלבזבז כסף, אנחנו עושים דברים עם ערכים. גם במסיבת פורים האחרונה, שבה הבאנו את עומר אדם - כל אחד יכול ללכת להופעה שלו, אבל כאן הוא שר שירים של מדונה. אנחנו עושים דברים שונים. אנחנו לא מאמינים בשוברים, אין אצלנו ביימי ביום ההולדת, אבל אנחנו נביא לך את המתנה שתוציא אותך לחגוג".

חורשי מציינת שתרבות ההקשבה באה לידי ביטוי גם כלפיה. "שום בית ספר לא יכול היה ללמד אותי את מה שעברתי כאן. באמת, זו רכבת הרים מטורפת. מעולם לא עשיתי פרויקטים כמו שאני עושה בוויז, אבל מאפשרים לי כאן ללמוד. תמיד יש סבלנות, והתחושה היא שגם יש מקום לטעויות - אנחנו לא בחדר ניתוח, אף אחד לא מת, אבל אנחנו לומדים מהר, מתקנים ובעיקר עושים בדרך חיים. אנשים באים בבוקר ובא להם להיות כאן".

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט, וינון קוסטיקה / צילום: אבישג שאר ישוב

על פי גורמים המעורים בפרטים, היחס הזה לעובדים ממשיך גם בתקופה הנוכחית. הנהלת החברה קיימה שיחות עם העובדים אחרי פרסום העסקה עם גוגל, והדגישה את חשיבות המשך העבודה הרגילה. מקורבים לחברה מציינים כי התגובות והמחויבות שהם הפגינו לאחר פרסום העסקה מעידות על איתנות התרבות הארגונית והאמון בהנהלה.

"לא עושים דברים בכוח"

חורשי גדלה בבת ים, ואת דרכה בתחום ההון האנושי התחילה כבר בצבא, כששירתה בשב"כ. "זו בעצם הייתה העבודה הראשונה שלי, עם אנשים מבוגרים. הייתי באגף משאבי אנוש ונחשפתי לדברים מטורפים. בכלל, הצבא נותן מסגרת מדהימה ופותח הזדמנויות. בהמשך עברתי לאגף הטכנולוגי ואז גויסתי להיות רכזת חוקרים. סך הכול הייתי שם שבע שנים מדהימות. היה לי ברור שמשאבי אנוש זה המקצוע שלי, אני מונעת מאנשים. גם כשלא היו תקציבים, תמיד הייתי עושה דברים".

אחרי שהשתחררה, היא החלה לעבוד במיקרוסופט ושם הכירה לראשונה את אסף רפפורט, שהיה ממקימי חברת אדאלום. "מיקרוסופט רכשה את אדאלום ואנחנו היינו הרווחה שלהם. היינו צריכים לעזור להם להיקלט במשרד", היא מסבירה.

יום אחד, מעט אחרי שעזבה את מיקרוסופט, הגיעה שיחת טלפון מפתיעה. "אסף התקשר אליי ב־2:00 בלילה ואמר לי: אני פותח סטארט־אפ ואני רוצה שתבואי להיות רווחה. הדבר הראשון שאמרתי לו היה: עכשיו 2:00 בלילה. הוא ענה: בסדר, מה יש לך לעשות?", היא צוחקת. "חשבתי שאני באה לחברה קטנה של 70 עובדים, אבל בתוך זמן קצר וויז הפכה למעצמה. היום יש בחברה 1,800 עובדים".

מה האתגרים שמלווים אותך בשגרה?
"אני מקבלת קהילה של אנשים שהתרבות שלהם שונה משלי. נניח, העובדים האמריקאים רגילים למנגלים ביום העצמאות האמריקאי, אבל הם לא בהכרח יודעים מה זה יום השואה, ואני בעצם צריכה להתמודד עם תרבות שאני לא מכירה. אני גם מגלה הרבה פעמים שהאמריקאים עובדים אחרת".

עם זאת, היא מציינת שהאתגר הזה מעיד על שינוי חיובי. "בעבר רוב חברות הענק, דוגמת מיקרוסופט, היו פותחות שלוחות בארץ ומנחות את ישראל, בין היתר גם בהתנהלות ברווחה. כיום יש חברות שגדלות בישראל ומנחות את השלוחות בעולם - זה מדהים. גם אחרי ארבע שנים בתפקיד אני בכל יום לומדת משהו חדש".

ויש גם כישלונות?
"כל הזמן. כשהגעתי לוויז חשבתי שאני יודעת הכול ושעשיתי את זה כבר במיקרוסופט. אבל בשיחה הראשונה אסף אמר לי שאני לא בכיוון ושהם לא עושים את זה ככה. כאן, אם אין משהו מספיק טוב לעשות ליום המשפחה למשל, אנחנו לא נעשה בכוח. אנחנו מנסים לא לפעול לפי תבניות מוכנות מראש, אלא אם כן אנחנו רואים מה צריך ופועלים על פי זה".

"להמשיך ליהנות מהדרך"

נוסף לעסקה עם גוגל בימים אלה מקימה החברה קמפוס חדש בתל אביב, וחורשי אמונה על הפרויקט. "לא ידעתי לקרוא תוכניות בניין, לא באתי מהתחום הזה. אסף כל הזמן אמר לי 'תשאלי, את תצליחי'. היום אני כבר יושבת עם אדריכלית ויודעים להגיד לה מה הצרכים שלי ומה החומרים שצריך. זה מטורף".

איפה את רואה את עצמך בעתיד?
"למען האמת, אין לי חלומות לעלות על פסגות מסוימות, אלא להמשיך ליהנות מהנוף של הדרך. אני רואה את עצמי עובדת עם אנשים שאני אוהבת, ויש לי מזל גדול לעשות את מה שאני אוהבת. הייתי רוצה להראות שחוויית העובד היא הרבה מעבר לרק הרמת כוסית בפסח - מדובר בפיצוח העשייה הגלובלית, יצירת תרבות ארגונית ושיפור מתמיד.

"בעיניי, הגשמת החיים המקצועיים היא ללמוד כל הזמן, וזה מה שאני עושה גם אחרי הרבה שנים בתחום. אנחנו חיים בעולם שבו העובדים הם שהופכים חברה למובילה, ולכן אני מאמינה מאוד בחוויית העובד והמרכזיות שלה ביצירת תרבות ארגונית. זה תחום שעדיין מתפתח, לא בכל הארגונים מבינים את החשיבות שלו.

"עם שותפים מדהימים בחברות נוספות אני לומדת וממשיכה להוביל שינוי חיובי בתחום, מתוך שיתוף פעולה ושאיפה לבנות קהילה המקדמת תרבות ששמה את העובד במרכז".

עוד כתבות

המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ

ותודה להודו: מה עומד מאחורי הזינוק של החברה הביטחונית בבורסת ת"א

דווקא לאחר שגייסה הון ממוסדיים בדיסקאונט של 8% על מחיר השוק, זינקה מניית יצרנית המרעומים ארית לשיא חדש ● בשוק מעריכים כי הסיבה היא העימות המתפתח בין פקיסטן להודו, שבה יש לחברה משדרות פעילות משמעותית ● גם לאלביט ותע"א פעילות נרחבת במדינה

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock, defotoberg

בעלות של מיליוני שקלים: משרד התחבורה מפקיע תחב"צ להילולה בהר מירון

משרד התחבורה מסיט רכבות ואוטובוסים לטובת מבצע ההילולה בהר מירון, שתתקיים בלילה שבין הימים חמישי ושישי בשבוע הבא ● בין היתר, תחנת כרמיאל תיסגר לשירות, ולא יופעלו רכבות בקו באר שבע-ת"א בין השעות 9:00-13:00 ● מדובר בהיערכות חריגה בהיקפה לעומת שנים קודמות

בורסת טוקיו / צילום: ap, Eugene Hoshiko

מגמה מעורבת באסיה; הביטקוין ממשיך לטפס

הניקיי מזנק ב-1.5%, בורסת שנגחאי מורידה מערכה 0.1%, ההנג סנג והקוספי נסחרים סביב רמות הבסיס ● מחיר הביטקוין עומד כעת על 102.7 אלף דולר, זינוק של 3.9% ● טראמפ קרא אמש למשקיעים "ללכת ולקנות מניות עכשיו"

''מגדלי הקצינים'' בלוד. ''זה כלי מצוין של צה''ל'' / הדמיה: 3 Dvision

צה"ל משווק דירות לאנשי קבע: כמה הן עולות ומי יכול לרכוש?

עמותות המגורים החלו לאחרונה לשווק כמעט 500 דירות בשישה פרויקטים ברחבי הארץ עבור אנשי כוחות הביטחון ● מה גובה ההנחות ומי יכול לקנות

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

חבר של ביל אקמן, האיש הטוב של עולם ההשקעות: הכירו את המיליארדר שמאחורי תרומת הענק

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

הפרויקט בתמל 3006 של L.D.B GLOBAL, הרצליה / הדמיה: דוד בן חמו

18 דונם ביותר מ-200 מיליון שקל: עסקת הענק בהרצליה

חברת L.D.B GLOBAL רכשה 18 דונם של קרקע חקלאית ● בתוך פחות משנה נרכשו במקום קרקעות ביותר מחצי מיליארד שקל

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: Associated Press, Nic Coury

"תזנק ב-40%": האם אנבידיה תחזור להיות הכוכבת הלוהטת בוול סטריט

לאחר פתיחת שנה עגומה, מניית אנבידיה מציגה התאוששות בחודש האחרון ● במקביל, הדיווחים כי טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים בארה"ב צפויים לתת רוח גבית למניה ● ב-FactSet מעריכים כי לאנבידיה יש פוטנציאל אפסייד עצום ● ואילו עוד מניות טכנולוגיה צפויות לעלות?

דגל ברה''מ על בניין הרייכסטאג / צילום: יבגני חאלדיי

ברה"מ לא ניצחה לבדה את גרמניה הנאצית בחזית המזרח. מי עזר לה?

מי ניצח את גרמניה הנאצית בחזית המזרחית? ברית המועצות, אבל לא בלי עזרה מערבית

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

המדינה שנחשבה תומכת של ישראל וכעת יוצאת נגדנו

שר החוץ ההולנדי הודיע במכתב רשמי לאחראית על יחסי החוץ של האיחוד האירופי כי הולנד תסרב לקדם את היחסים עם ישראל מעתה והלאה ותדרוש לדון אם היא נשארה מחויבת לעקרונות החוק הבינלאומי ● האיחוד הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל, עם סחר שנתי של יותר מ-50 מיליארד אירו

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

איור: גיל ג'יבלי

סעודיה מנסה להביא לירידה של מחירי הנפט. וזאת הסיבה

משיא של כ־90 דולר לחבית מחיר הנפט ירד בשליש לרמה שלא נראתה מאז שנת 2021 ● למה זה קרה? מי אחראי לכך? ומה המשמעויות לכיס שלנו, לכלכלה העולמית ולעוצמה של יצואניות הנפט במזרח התיכון ומעבר לו? ● נתון בשבוע

מערכות הארופ ומיני הרפי של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

פקיסטן: הודו משתמשת במל"טים מתאבדים ישראלים נגדנו

הצבא הפקיסטני הודיע כי הודו השתמשה בחימושים משוטטים מדגם "הארופ" של התעשייה האווירית, וכי הצליחו ליירט 12 מתוך מל"טי הארופ ששיגרה הודו לשטחם ● גם צרפת מודאגת מיכולות חיל האוויר הפקיסטני

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה שחותמת עם טראמפ על הסכם סחר ראשון

על פי דיווח שפורסם בניו יורק טיימס, ברטיניה צפויה להיות המדינה הראשונה לחתום על הסכם סחר עם ארה"ב ● אמש פרסם טראמפ כי יקיים היום מסיבת עיתונאים במהלכה יכריז על הסכם סחר משמעותי, אך לא פירט באשר לזהות המדינה עמה נחתם ההסכם או בנוגע לתנאיו

סמל ישי אליקים אורבך ז''ל וסמ''ר ים פריד ז''ל

סמל ישי אליקים אורבך וסמ"ר ים פריד נפלו בדרום הרצועה

שני קצינים ושני לוחמים נוספים נפצעו קשה ופונו לבית החולים, משפחותיהם עודכנו ●  משפחתו של החטוף תמיר נמרודי: אין מידע חדש - הוא עודנו מוגדר כחי ●  האזהרה החריפה של שב"כ: היקף הנשק בחברה הערבית - סכנה לביטחון הלאומי של ישראל ● 59 חטופים - 581 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

טראמפ הקפיץ את וול סטריט ואת הביטקוין; סולאראדג' זינקה ב-24%, סטרטסיס ב-14%

בורסות אירופה ננעלו בעליות ● טראמפ הודיע על הסכם סחר עם בריטניה ואמר: "רוצו לקנות מניות" ● מוקדם יותר טראמפ כינה את פאוול "אידיוט, אין לו מושג", לאחר שהותיר את הריבית על כנה ● הישראליות שזינקו, וזו שנפלה ● מניית המחשוב הקוונטי שזינקה ב-50% ● בואינג זינקה לאחר ההבטחה שהסכם הסחר עם בריטניה כולל רכישה של מטוסי החברה ● תשומת הלב תופנה בסופ"ש לשיחות הסחר בין סין לארה"ב

הפגנת חרדים / צילום: ap, Maya Hitij

אי-תעסוקת החרדים: כמה זה עולה לכלכלה הישראלית?

מה שהתחיל ככותרת על עלות אי־ההשתלבות החרדית בשוק העבודה, התלהט לכדי ויכוח על הדרך הנכונה לחשב אותה ● ניסיון ליישב בין העמדות העלה שהרבה תלוי בשאלה ששואלים ● וגם: האם הגיע הזמן לעדכן את התחזית לגבי האוכלוסייה החרדית?

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

1.5 מיליון דולר לטיל שיוט: ישראל בדרך לעסקת ענק שעשויה לסייע בתקיפת איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשברקע תקיפה אפשרית באיראן, לגלובס נודע כי משרד הביטחון נמצא במשא־ומתן לרכישת טילי שיוט מתקדמים של לוקהיד מרטין ● טיל JASSM-ER נמצא בשימוש בצבאות ארה"ב ואוסטרליה, והוא מאפשר למטוסי קרב לתקוף מטרות בעומק שטח האויב, בלי להיכנס אליו