גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עדי קייזמן מגיב לראשונה להפסד המשפטי. האם ישלם לרני רהב 11 מיליון שקל?

ביהמ"ש המחוזי קבע אתמול כי קייזמן ישלם לרני רהב 11.3 מיליון שקל לאחר שלא החזיר הלוואה של 2 מיליון אירו ● קייזמן הודיע כי יערער על פסק הדין, וקרא לרהב להיפגש בשידור חי כדי "לחשוף את האמת" ● רהב: "בית המשפט אמר את דבריו ללא מורא ופחד"

רני רהב ועדי קייזמן / צילום: שלומי יוסף, ענבל מרמרי
רני רהב ועדי קייזמן / צילום: שלומי יוסף, ענבל מרמרי

איש העסקים עדי קייזמן הגיב הלילה להחלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב לחייב אותו לשלם לאיש יחסי הציבור רני רהב 11.3 מיליון שקל ועוד 150 אלף שקל הוצאות משפט. רהב טען כי תיווך בין קייזמן לאיש העסקים ברוך איבצ'ר למתן הלוואה לקייזמן. האחרון לא החזיר את ההלוואה, ואיבצ'ר המחה לו את זכויותיו לקבלת ההחזר. התביעה נגד אשתו של קייזמן, אסתי גינזבורג, נדחתה.

עדי קייזמן חויב לשלם לרני רהב 11.3 מיליון שקל

בפוסט בפייסבוק שהפנה לרהב, כתב קייזמן כי הוא מתכוון לערער על הפסיקה, והוסיף: "קיבלתי עדכון על פסק דין חלקי בתביעה שלך. אני שמח לעדכן כי אשתי, אסתי גינזבורג, זוכתה לחלוטין מהתביעה. לעומתי, קיבלתי פסק דין בהיעדר הגנה מספקת, אך לא הופתעתי מהממצאים, שכן יש לי את הזכות לערער עליהם. רק לאחרונה התחילו לטפל בי כמו שצריך, ולצערי זה כבר היה מעט באיחור".

קייזמן, שמתגורר עם משפחתו בלוס אנג'לס, האשים את רהב כי הוא משתמש בהשפעה התקשורתית שלו בשביל להשפיע על המשפט. "לאורך חודשים ארוכים, נראה כי אתה מפעיל מערכת משומנת כדי לתמוך במערכת המשפט בישראל. כמי שצבר ניסיון רב בתחום, אתה יודע היטב שלעתים גם פסק דין המיטיב עם אחד הצדדים לא תמיד משקף את האמת המלאה. במהלך הזמן קיבלתי מידע על כך שאחת מהעיתונאיות ששלחת להכין כתבה עליי, טענה כי 'רני הולך להגיש תביעה, והוא אמר לי שאם רגע לפני הגשת התביעה תהיה כתבה מספיק חזקה, גם שופטים הם בני אדם, והם קוראים עיתונים'".

"אבל אחרי 5 שנים של שתיקה. הגיע הזמן לשנות את המשחק", המשיך קייזמן, וקרא לרהב: " אני רוצה להציע רעיון מעניין. הגיע הזמן לחשוף את האמת על הכול! מה דעתך על פגישה בשידור חי, מול מצלמות, מחוברים למכונת אמת? כל אחד מאיתנו יוכל לשאול 50 שאלות, בלי פילטרים, צנזורה או עריכה".

רהב לא נשמר חייב, והגיב בתגובות לפוסט, בו דחה את כל הטענות של קייזמן, ציין כי היה החבר היחיד שניסה לסייע לו, והאשים אותו בהתנהלות כספית בעייתית סביב הלוואה של 2 מיליון אירו שלא הוחזרה, תוך הדגשה כי במהלך השנים האחרונות היו איומים ומחלוקות משפטיות, והוא מצר על השינוי באופיו של מי שהיה פעם חברו הקרוב, ומאתגר אותו לחזור לישראל ולברר את האמת באופן גלוי.

"לצערי הרב אתה לא עדי שהכרתי, ואני מצר על כך יום יום", כתב רהב. "אבל מה לעשות שההסכם הלוואה קבע שאני אחראי, אבל גם ללא ההסכם הכתוב העניין המוסרי שלקחת הלוואה של 2 מליון אירו ולא ניסית להחזיר מעולם, כולל 100 פעם שהתחננתי בפניך 'עדי בוא תמכור אמנות, ונחזיר את הכסף לברוך'. אבל אתה ורעייתך המשכתם בדרך החדשה שלכם.

"בית המשפט אמר את דבריו ללא מורא ופחד! אני מבטיח לך שכל מי שהיה שותף לאיומים ישלם על הכול. בבית הדין הישראלי או האמרקאי לא יהיה אחד שלא יקבל את מה שמגיע לו. וגם לי יש הצעה עבורך - תחזור מחר לישראל, נזמן את כל החברים שלנו, ושנינו נשב ונהיה מחוברים למכונת אמת, ונראה איזה מכונה תישרף. ממתין לך בישראל".

כל טענותיו של קייזמן נגד ההלוואה לאיבצ'ר נדחו

השופטת מיכל עמית-אניסמן קבעה אתמול (ד') כי קייזמן לא הכחיש בתחילה את החוב ואף עדכן את רהב בניסיונות להסדיר אותו. התביעה של רהב הוגשה גם בנוגע להסכם הלוואה נוסף בגובה 33 אלף אירו, אך הטענות לגבי הסכם זה נדחו.

כל טענותיו של קייזמן נגד החוב מהסכם ההלוואה בגובה 2 מיליון אירו לאיבצ'ר נדחו, תוך שנקבע כי רהב הצליח להוכיח את תשלום ההלוואה, וכי הוא בעל תביעת החוב.

את רהב ייצגו עורכי הדין צבי גלמן ודפנה אזולאי-רגב. את קייזמן יצגו עורכי הדין דורון אפיק ושלי וילנר.

עוד כתבות

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

שאלת המעורבות הסינית בתשתיות של ישראל חוזרת לשולחן

מכרז התשתיות הגדול בתולדות המדינה, בעלות של 65 מיליארד שקל, נפתח כשעדיין לא גובשו קווים מנחים לגבי השתתפות חברות סיניות ● בלחץ אמריקאי גובר, לצד דעיכת עניין מצד חברות אירופיות וצמצום התחרות המקומית, שאלת המעורבות הסינית חוזרת למרכז הזירה

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

סטארלינק של אילון מאסק תצייד את הלוויינים שלה בשבבים מקריית גת

אקסייט לאבס של יזם השבבים הסדרתי אביגדור וילנץ תספק לסטארלינק של אילון מאסק שבבי תקשורת מהירים לדור הבא של הלווינים שלה - ה-V3 ● מתג התקשורת שפותח בחברה ישמש כמרכז הרשת במהירות גבוהה בלוויני ה-V3

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

החוב של אורקל תופח, המניה צונחת, ועסקה אחת מדאיגה במיוחד את השוק כולו

אחרי חוזה הענק עם OpenAI והשקעות עתק בדאטה סנטרים, השוק מתחיל להטיל ספק בקצב החזרת ההשקעות ובתזרים המזומנים של אורקל ● האם החברה תצליח להפוך את ההבטחות הגדולות להכנסות ממשיות, ומה זה אומר על עתיד כלכלת הבינה המלאכותית?

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה: 11 בני אדם נרצחו, בהם ישראלי אחד

לפחות 11 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד במדינה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

אמבולנסים בדרך לאוניברסיטת בראון לאחר אירוע הירי / צילום: ap, Mark Stockwell

ארה"ב: הרוגים ופצועים באירוע ירי המוני באוניברסיטת בראון היוקרתית

לפחות 2 הרוגים ועוד 8 פצועים במצב קשה מאוד אך יציב, בתקרית שעדיין מתנהלת • הסטודנטים הונחו להסתגר בכיתות נעולות ולהשאיר טלפונים על שקט • מפקד המשטרה המקומית: "מנהלים מרדף אחר גבר לבוש בשחור" • גורמים רשמיים טענו שהיורה נתפס - וחזרו בהם לאחר מכן

כלב-רובוט בדמות אילון מאסק / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הלהיט הוויראלי חדש: כלב-רובוט עם פרצוף של מאסק ב-100 אלף דולר

לאמן ביפל, שהצית את טירוף ה־NFT ונחשב לאחד האמנים החיים היקרים בעולם, יש אטרקציה חדשה במחיר מופקע: רובוט דמוי כלב, שלגופו פרצוף אמיתי להפליא של מיליארדי טק כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס ● ביפל: "זה לא נגד אף אחד, גם אני אחד מהכלבים"

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

דירקטוריון צים מקבל רוח גבית במאבק מול בעלי המניות מישראל

לגלובס נודע כי חברת הייעוץ האמריקאית לגופים המוסדיים Glass Lewis ממליצה ללקוחותיה לתמוך בדירקטורים שהציע דירקטוריון צים ● יו"ר צים, יאיר סרוסי: "לבעלי המניות יש אישור חיצוני ברור שהדירקטוריון עצמאי, מוסמך ופועל לטובת כלל בעלי המניות"

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

נתניהו בתגובה לחיסול: "לא נסבול הפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש"

צה"ל תקף בדרום לבנון בפעם השלישית היום ● המסר של חמאס לפעילי הארגון לאחר החיסול: "גלו ערנות וזהירות" ● משרד הפנים של חמאס: אחמד זמזם, קצין במשרד הפנים של חמאס - חוסל בידי חמושים במחנה הפליטים אל-מע'אזי שבמרכז הרצועה ● עדכונים שוטפים

מפעל סוגת בקרית גת / צילום: יח''צ

מותגים שחוזרים לתקופת המנדט הבריטי ועסקה עם שרי אריסון: הדרך של אחת החברות הוותיקות בישראל להנפקת ענק

כשהיא חמושה בשורה של מותגי מזון שמוכרים בכל בית, מניית סוגת נחתה על שולחנם של המשקיעים בת"א ● עם נתחי שוק משמעותיים במלח, סוכר, אורז ושמן, היא מחפשת להמשיך להתרחב ● ובזמן שהמשקיעים מסתערים, יש מי שחושש מעליות מחירים עתידיות: "יודעים מה קורה לחברה שמנפיקה ורוצה לחלק דיבידנדים"

ביג פאשן בת ים / צילום: ענת גרוס

תודה למטרו: BIG בת ים יקבל תוספת שטח בשווי של כ-25.5 מיליון שקל

תמ"א 70 שנכנסה לתוקף מאפשרת הגדלת זכויות בנייה סמוך לתחנות המטרו ● בהתאם לכך, ועדת המשנה המחוזית אישרה תוספת של כ־10,200 מ"ר תעסוקה במתחם BIG בת ים שבבעלות ביג ואשטרום ● התוספת תאפשר הקמת מגדל משרדים בן 20 קומות סמוך לתחנת המטרו המתוכננת ● שווי הזכויות שאושרו מוערך בכ־25.5 מיליון שקל

כסף בקיר. עם טינר בן דוד / צילום: יח''צ

המשקיע שהתחיל עם 150 אלף שקל ומחזיק כיום תיק נכסים בארץ ובארה"ב

טינר בן דוד התחיל את מסע ההשקעות שלו בגיל 23 עם דירה קטנה בשדרות, המשיך לכמה בתים בקליבלנד ומשם לדירה עם בעיית רישום בגבעתיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על הדרך ונותן טיפים למשקיעים מתחילים

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הקשיש מת? משרד המשפטים: הזכויות בפרויקט פינוי בינוי שיעברו בירושה

המשנה ליועמ"שית, עו"ד כרמית יוליס, פרסמה חוות-דעת העוסקת בסוגיית העברת התמורות הייחודיות המוקנות לבעלי דירות קשישים, במסגרת עסקאות התחדשות עירונית ליורשיהם ● בין היתר נקבע כי קבלת התמורות הייחודיות של הקשיש תיחשב כנכס מנכסי העיזבון שעובר בירושה ליורשיו

העסקה נסגרה: אלביט עקפה את טורקיה, ותספק נשק לפרו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: פרו תרכוש שלוש מערכות ארטילריה של אלביט בהיקף של 60 מיליון דולר, ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל האשים את חמאס בפשעי מלחמה, ושיתוף הפעולה הצרפתי-אמריקאי שיכול לפרק את חיזבאללה מנשקו ● כותרות העיתונים בעולם

''סיח''. הפופ-אפ יהפוך למסעדה קבועה / צילום: נדב יהלומי

"קולינריה היא היום הדרך להביא אנשים לשטחי מסחר, ויזמי הנדל"ן מבינים את זה"

"רביעיית פלורנטין" היה מתחם עירוני תל אביבי שלא התרומם, עד שאנשי JTLV החליטו להפוך אותו לאתר עלייה לרגל קולינרי ● הם הציעו לאנשים עם סיפור טוב ואוכל טוב נכס לתקופה קצובה ללא שכ"ד, ומעטפת יח"צ ● עסקי האוכל ניערו את המוניטין: "אוכל זה משהו שאנשים מוכנים לנסוע בשבילו"

קולקציית החורף של יוניקלו, בייג'ינג / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

סוף עונה: תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית חדשה של קיץ שלא נגמר

חורפים קצרים וקייצים ארוכים מייתרים את החלפת הארונות המסורתית ומאלצים את עולם האופנה לחשוב מחדש ● מותגים ישראליים ובינלאומיים מגיבים באימוץ קולקציות רב־עונתיות גמישות, המורכבות מפריטים על־זמניים ● במקביל, הצרכן לומד שקנייה בזול עולה ביוקר: "כל הרשתות המהירות מרעילות אותנו, לא רק שיין"

אילוסטרציה: shutterstock

שתי המניות שמדאיגות את וול סטריט, ואיך זה ישפיע היום על ת"א?

לאחר שבוע שיא נוסף בבורסה בתל אביב, המסחר צפוי להיפתח היום בצל סגירה מעורבת בוול סטריט ● בעוד דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו לשיאים חדשים, נאסד"ק נחלש עקב האכזבה מדוחות אורקל וירידה במניות ה-AI • מניות דואליות, ובראשן טאואר, נובה וקמטק, יחזרו למסחר בת"א עם פערי ארביטראז' שליליים • ברקע: חדשות מהזירה הגיאופוליטית ופרסום מדד המחירים לצרכן