גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה קרה לאופציות של עובדי ההייטק, ואיזו שיטת תגמול חדשה סוחפת את השוק?

מימושי האופציות של עובדי ההייטק כמעט הוכפלו בשנת 2024 לסכום של 1.4 מיליארד דולר - שיא של 3 שנים ● עם זאת, מתחילת השנה ההייטקיסטים רואים את שווי האופציות שלהם נחתך בחדות - חוץ משתי חברות בולטות ● וגם: החברות כבר לא נותנות הרבה אופציות לעובדים. מה הם מקבלים במקום?

הקאמבק של האופציות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
הקאמבק של האופציות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בימים שוול סטריט רועדת, לא רק המשקיעים עוצרים את נשימתם, אלא גם העובדים בעשרות חברות הייטק ישראליות שרואים את שווי האופציות שלהן נופל. אחרי שנה פנומנלית ב־2024, שבה מדד נאסד"ק זינק בכמעט 29% ומניות טכנולוגיה ישראליות טסו בשיעורים דו־ספרתיים ואף תלת־ספרתיים, שנת 2025 טרפה את הקלפים.

שיא ברילוקיישן של הייטקיסטים: האם המגמה תימשך, ואיך אפשר לבלום אותה?
הזינוק היומי הגדול אי־פעם: מומחים מנתחים את הכאוס בשווקים
עומדות במבחן? מה עשו מניות דפנסיביות במפולת של השבוע האחרון בוול סטריט

זו לא הפעם הראשונה שהאופציות של עובדי ההייטק בטלטלה בעקבות שוק ההון. למעשה, ב־5 השנים האחרונות שווי ההטבה הגלומה באופציות הללו נראה כמו רכבת הרים של ממש. בשנת 2020, אחרי ירידות חדות בשווקים עם פרוץ מגפת הקורונה, השוק התאושש במהירות והחל במגמת עלייה משמעותית שנמשכה גם ב־2021, שהייתה שנת שיא למניות הטכנולוגיה. אבל ב־2022 התמונה התהפכה. האינפלציה זינקה, הריביות התחילו לטפס ווול סטריט נכנסה לשנה של שוק דובי (ירידה של 20% ויותר מהשיא). אלא שאז הגיעה 2023, והירידות הפכו לעליות. במחצית השנייה של השנה הבורסה האמריקאית כבר הייתה בשוק שורי (עלייה של 20% מהשפל), והוא נמשך יותר משנתיים. עד סוף 2024 המדדים המובילים כמו S&P 500 רשמו תשואה של כ־60%.

אז, כמובן הגיעה שנת 2025 ושוב התמונה התהפכה. רפורמת המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מזעזעת את השווקים. חלק מהמדדים המובילים כבר נכנסו לשוק דובי בשבוע האחרון, ואז יצאו ממנו בבת אחת ביום רביעי, באחד הימים הכי טובים שראתה הבורסה האמריקאית אי־פעם.

איך הטלטלות הללו השפיעו על האופציות של עובדי החברות הישראליות שנסחרות בוול סטריט? רוב החברות הן מתחומי הטכנולוגיה השונים, ובהן העובדים נהנים במקרים רבים גם מתגמול הוני - מניות חסומות ואופציות. אופציה היא למעשה נייר ערך שמקנה למחזיק בו זכות לקנות בעתיד מניה, במחיר שנקבע מראש. לדוגמה, אם במועד שבו האופציה הבשילה וניתן לממש אותה, מחיר המניה הוא 100 דולר ומחיר המימוש (המחיר שבו המחזיק יכול לרכוש את המניה) הוא 70 דולר, ההטבה (הרווח) מבחינתו הוא 30 דולר. עם זאת, אם מחיר המניה הוא 50 דולר, האופציה נמצאת "מחוץ לכסף", כלומר לא משתלם לשלם את מחיר המימוש כי הוא גבוה ממחיר המניה. אז למעשה לא מממשים ואין תמורה.

החברות הנסחרות בוול סטריט נדרשות לפרט בדוח השנתי המורחב שלהן על המימושים וההחזקות באופציות. מבדיקת גלובס עולה שב־50 חברות ישראליות (ובעלות זיקה לישראל) שפרסמו את הנתונים האלה, העובדים מימשו במהלך 2024 אופציות בהטבה (רווח) בהיקף מצטבר של כ־1.38 מיליארד דולר. מדובר בסכום הגבוה כמעט פי שניים מזה שנרשם ב־2023, אז עובדים ב־48 חברות מימשו אופציות בהטבה של 824 מיליון דולר. ועדיין מדובר בהיקפים רחוקים מהסחרור של שנת השיא 2021, אז הסכום הגיע ל־2.65 מיליארד דולר (נתוני 49 חברות). נציין שהנתונים אינם ספציפיים לעובדים ישראלים, אלא לכל עובדי החברות ולכולן יש גם עובדים במדינות נוספות. בנוסף במקרים רבים התגמול ההוני כולל לא רק אופציות אלא גם מניות חסומות, שלא נכללו בבדיקה שערכנו; לנושא התגמול ההוני יש גם היבטי מיסוי; וגם התגמול ההוני כמובן לא מחולק באופן שווה בין כלל העובדים בחברות - לפי מומחים, האופציות בחברות ציבוריות מוקצות בעיקר לדרג הניהולי (ראו הרחבה בתיבה).

כאמור, המגמה בשווקים השתנתה בשבועות האחרונים, מה שמשפיע כמובן על שווי ההטבה באופציות שהעובדים מחזיקים כיום. בלא מעט חברות, מחירי המימוש של האופציות שהבשילו ונמצאות בידי העובדים גבוהים ממחיר המניה בבורסה, כלומר האופציות הן "מחוץ לכסף". דוגמה לכך היא חברת הגיימינג פלייטיקה: בסוף 2024 עובדי החברה החזיקו בכמיליון אופציות שניתנות למימוש, אך מחיר המימוש הממוצע שלהן היה כ־18.5 דולר - רחוק ב־73% מהמחיר הנוכחי בנאסד"ק, שהוא 4.94 דולר. דוגמה בולטת נוספת היא זו של סולאראדג'. עובדי חברת האנרגיה הסולארית מחזיקים בכ־282 אלף אופציות שמחיר המימוש שלהן הוא 58.07 דולר, בעוד שהמניה נסחרת ב־14.35 דולר - פער של 75% לרעת העובדים.

כשבוחנים רק את החברות שבהן האופציות שניתנות למימוש נמצאות "בתוך הכסף" (35 חברות), מגלים שנכון להיום עובדי החברות האלה מחזיקים באופציות המגלמות הטבה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר. זוהי כמובן הטבה "על הנייר" כל עוד הם לא מממשים את האופציה, וכל תנודה במחירי המניות משנה את גובה ההטבה. הזינוקים בוול סטריט ביום רביעי אחרי הקפאת רוב המכסים הגדילו משמעותית את ההטבה המצרפית, אחרי שהיא התכווצה מאוד בירידות האחרונות.

השינויים האלה באים לידי ביטוי משמעותי עם ירידת מחירי המניות של חלק גדול מהמניות מתחילת השנה. עובדי חברת האינטרנט Wix למשל, החזיקו בסוף 2024 בכ־2.9 מיליון אופציות שניתנות למימוש ומחיר המימוש הממוצע שלהן הוא 105.47 דולר. בסוף 2024 מחיר מניית Wix היה כ־215 דולר והוא ירד מאז לכ־165 דולר. בהתאם, ההטבה המגולמת באופציות ירדה בכ־145 מיליון דולר - מכ־320 מיליון דולר בסוף השנה ל־175 מיליון דולר כיום (על הנייר). גם עובדי חברת הפינטק גלובל־אי ספגו ירידה בשווי ההטבה של האופציות שהם מחזיקים, מכ־324 מיליון דולר בסוף 2024 לכ־209 מיליון דולר כעת. יש עוד חברות שבהן שווי ההטבה ירד מתחילת 2025, ביניהן סנטינל וואן וסלברייט.

מהכיוון השני יש גם יחידות סגולה שלמרות הכל בלטו בעליות מתחילת השנה, והעובדים שלהן יכולים להיות מרוצים בהחלט משווי ההטבה של האופציות שהם מחזיקים. מדובר בחברה הביטחונית אלביט מערכות ובחברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט. באלביט, מחיר המימוש הממוצע של האופציות שהחזיקו העובדים בסוף השנה היה 186.9 דולר. בסוף 2024 מחיר המניה היה כ־258 דולר וההטבה שגולמה באופציות עמדה על כ־204 מיליון דולר; מאז, המניה זינקה לכ־390 דולר, כך שכיום ההטבה מגיעה ל־580 מיליון דולר - גידול של 376 מיליון דולר. בצ'ק פוינט ההטבה גדלה מכ־318 מיליון דולר בסוף 2024 לכ־468 מיליון דולר כעת - גידול של 150 מיליון דולר. כל הנתונים נכונים למחירי הנעילה של המניות ב־9 באפריל.

מאנדיי: רווח של למעלה ממיליארד דולר ב־4 שנים

במהלך שנת 2024 עלתה מניית מאנדיי ב־26.8%, מעט פחות מהעלייה במדד נאסד"ק. עובדי החברה מימשו במשך השנה אופציות ברווח של 265 מיליון דולר - גבוה משמעותית מהמימוש ב־2023 שהיה ברווח של כ־113 מיליון דולר, אך נמוך מהמימושים בשנים 2021־2022. במצטבר, עובדי החברה מימשו ב־2021־2024 אופציות ברווח של למעלה ממיליארד דולר.

מאנדיי פיתחה מערכת הפעלה ארגונית לעובדים, והיא מנוהלת על ידי המייסדים המשותפים ערן זינמן ורועי מן. החברה הונפקה בנאסד"ק בשנת השיא 2021 לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר, והיום שוויה הוא 11.2 מיליארד דולר.

נכון לסוף 2024, עובדי מאנדיי החזיקו בכ־1.4 מיליון אופציות שניתנות למימוש ונמצאות "בתוך הכסף": מחיר המימוש הממוצע הוא 53.66 דולר בעוד שמחיר המניה גבוה משמעותית, 252 דולר. ההטבה המגולמת באופציות היא כ־278 מיליון דולר.

הנפקת מאנדיי בנאסד''ק ביוני 2021 / צילום: נאסד''ק

סנטינל וואן: העובדים מחקו מאות מיליונים על הנייר

בדומה למאנדיי, גם חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן הונפקה בוול סטריט ב־2021. החברה, שהוקמה ומנוהלת על־ידי תומר וינגרטן, נסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי של 6.2 מיליארד דולר, נמוך משוויה בהנפקה שהיה 9 מיליארד דולר. בניגוד למגמה בשוק, מניית סנטינל וואן דווקא נחלשה ב־2024 ורשמה תשואה שלילית של כ־19% כשהמגמה השלילית המשיכה גם מתחילת 2025, הפעם בהתאם למגמה הכללית בשוק, עם ירידה של עוד כ־15% במחיר המניה.

עובדי סנטינל וואן (ש־11% מהם מועסקים בישראל, כלומר מעל 300) מימשו בשנת הכספים האחרונה, שהסתיימה בסוף ינואר 2025, אופציות בערך פנימי של כ־147 מיליון דולר. מדובר על ירידה לעומת השנתיים הקודמות בהן הערך היה סביב 170 מיליון דולר, ובוודאי לעומת 2021 שבה הוא הגיע ל־334 מיליון דולר. במצטבר, ב־4 השנים האחרונות מימשו עובדי החברה אופציות בערך פנימי של 824 מיליון דולר.

נכון לסוף שנת הכספים האחרונה של סנטינל וואן, עובדיה החזיקו בכ־10.3 מיליון אופציות במחיר המגלמות הטבה של 138 מיליון דולר (הטבה ששוויה ירד על הנייר בכ־35 מיליון דולר מתחילת 2025).

Wix: המימושים קפצו פי 5 בשנה

כאמור, עובדי Wix ספגו ירידה חדה על הנייר בשווי ההטבה של האופציות שנמצאות בידיהם וניתנות למימוש. מניית Wix איבדה מתחילת 2025 כ־23% מערכה, ואף שמחיר המימוש הממוצע של האופציות עדיין בתוך הכסף, הפער בינו לבין מחיר המניה התכווץ וכיווץ את שווי ההטבה בכ־145 מיליון דולר ל־175 מיליון דולר. חברת האינטרנט, בניהולו של המייסד אבישי אברהמי, נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של 9.2 מיליארד דולר.

במהלך שנת 2024, מניית Wix עלתה ב־74% ועובדי החברה נהנו ממימושי אופציות בערך פנימי של כ־102 מיליון דולר, עלייה משמעותית לעומת השנתיים הקודמות בהן הערך היה 11.8־19.5 מיליון דולר. בסך הכול בשנים 2021־2024 מימשו עובדי החברה אופציות בערך פנימי של כ־248 מיליון דולר.

הנפקת וויקס (wix) במסחר הנאסד''ק / צילום: נאסד''ק OMX

סלברייט: מחירי מימוש נמוכים דרמטית

חברת הטכנולוגיה לתחום החקירות הדיגיטליות סלברייט לא בלטה בשנים הקודמות בסכומי האופציות שלה, אך בשנת 2024 זינוק של 154% במחיר המניה הוביל לגידול משמעותי גם בערך הפנימי של האופציות שמימשו עובדי החברה. במהלך השנה, עובדי סלברייט מימשו קרוב ל־6 מיליון אופציות שהיו להם, במחיר מימוש ממוצע של 2.91 דולר בלבד, בעוד שמחיר המניה בנאסד"ק הגיע במהלך השנה ליותר מ־20 דולר. ככל הנראה מדובר באופציות שניתנו לעובדים לפני ההנפקה, מאז המניה עלתה מאוד, ולכן מחירי המימוש נמוכים ביחס למחיר בבורסה. הערך הפנימי של האופציות שמומשו הגיע ל־72.6 מיליון דולר, בהשוואה ל־33.2 מיליון דולר ב־2023.

מתחילת השנה הנוכחית מניית סלברייט נחלשה ב־13.8% (לא חר שהגיעה לשיא של כל הזמנים), ונכון להיום עובדי החברה מחזיקים באופציות שניתנות למימוש שההטבה המגולמת בהן מגיעה לכ־118 מיליון דולר - ירידה של כ־24 מיליון דולר לעומת שווי ההטבה בסוף 2024.

עוד כתבות

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים