גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יוסי אברהמי: "יכול להיות שאמכור חלק מהחברה, יכול להיות שאצא להנפקה. הלוואות אני לא צריך"

יוסי אברהמי, הבעלים והיו"ר של החברה הנושאת את שמו, משך בשנה שעברה את התשקיף שהגיש לקראת הנפקה וכעת שוקל את צעדיו ● בינתיים הוא מתמקד בדירות יוקרה באילת, בתל אביב וביפו, ואף קנה מגרש ל–144 דירות במכרז האחרון בשדה דב

יוסי אברהמי, בעלים ויו''ר קבוצת יוסי אברהמי / צילום: יונתן בלום
יוסי אברהמי, בעלים ויו''ר קבוצת יוסי אברהמי / צילום: יונתן בלום

"אחד המוסדיים הגדולים פנה אלי ואמרו לי שהם רוצים לקנות 20% מהחברה", מספר יזם הנדל"ן יוסי אברהמי, שאיחר לפגישה שלנו בגלל אותה פגישה עם אחד מאנשי הגוף המוסדי. ואולם אברהמי אינו ממהר לשום מקום. "לפני פחות משנה רציתי להנפיק, אבל ברגע האחרון, אחרי שעברתי את כל הרשויות וקיבלתי את כל האישורים, הבטן שלי אמרה 'לא'", הוא מספר.

חי בגדול: המנכ"ל שרוצה להיות מלך הקניונים של ישראל
ניתוח | העיר שבה ייקח ליזמי הנדל"ן 8 שנים למכור את כל הדירות החדשות שבנו

התשקיף שהגיש אברהמי בשנה שעברה היה לפי שווי חברה של יותר ממיליארד שקל, וכעת הוא מתלבט באשר לעיתוי הנכון, אם בכלל, להנפיק את החברה, או למכור נתחים ממנה, ובפניו עומדות כמה אפשרויות: "ייתכן שאמכור חלק מהחברה לאחד מהמוסדיים ונצא ביחד להנפקה, וייתכן שאמכור לאחד הבנקים חלק ואז אצא, ויכול להיות שאצא לבורסה כמו שאני. אג"חים נראים לי האפשרות הפחות טובה. אם אצא - אצא להנפקה. הלוואות אני לא צריך. אני מקבל כל הזמן מהבנקים בתנאים טובים", הוא אומר.

שדה דב: כ־2 מיליון שקל לקרקע לדירה

קבוצת יוסי אברהמי פעילה כבר 43 שנה. החברה יזמה, ובנתה כ-8,500 יחידות דיור בישראל ועוד 4,500 יח"ד בחו"ל, וכן ביצעה פרויקטים של תשתיות ופיתוח.

כיום יש לחברה בתכנון כ-10,000 דירות בשלבים שונים. בין היתר היא בונה שני פרויקטי יוקרה בתל אביב. הראשון הוא מגדל דניאל, בין הרחובות הרברט סמואל והירקון, יכלול מגדל מגורים בתכנון האדריכל אבנר ישר. במגדל יהיו 24 קומות ו־57 דירות, וכן מלון בוטיק שיכלול 81 חדרים.

השני הוא פרויקט "נגה 1" במתחם נגה ביפו, על הקרקע שבה שכן הסניף הראשון של בנק אנגלו-פלשתינה. שם נבנה בניין בן 10 קומות ו-53 יחידות דיור מעל קומת מסחר, בתכנון האדריכל גידי בר אוריין. הפרויקט מתאכלס בימים אלה.

בירושלים מתכננת החברה את פרויקט עדן שייבנה ברחוב ההסתדרות פינת הלל במרכז העיר, במקום שבו שכן מלון עדן. הפרויקט יכלול 78 דירות בבניין בן 9 קומות, תוך שימור של חזית המלון ההיסטורי.

בחודש שעבר זכה אברהמי באחד מעשרת המגרשים ברובע שדה דב בתל אביב במכרז של רמ"י. על המגרש ל-144 יחידות דיור ישלם אברהמי 302.2 מיליון שקל, שהם כ-2.1 מיליון שקל ליחידת דיור. זהו מחיר שנמצא במקום טוב באמצע, שכן קבוצת הרכישה של נחשון קיוויתי הציעה 3.1 מיליון שקל ליחידת דיור על קרקע סמוכה שמצויה בקו ראשון לים.

איך חישבת את המחיר שתציע על המגרש בשדה דב?
"לפני שלוש שנים היה מכרז שבו זכו ב-3.2 מיליון שקל קרקע ליחידת דיור. אם נוסיף לזה את הריבית שעלתה מאז, המחיר מגיע היום לכמעט 4 מיליון; במכרז שהתקיים לפני חודשיים זכו כמה חברות, וראינו שהמחירים לקרקע ליחידת דיור נעים בין 1.7 ל-2.3 מיליון שקל. אני ניגשתי למכרז האחרון לפי 2.1 מיליון שקל ליחידת דיור, כולל השטח המסחרי (ללא השטח הזה, זה בערך 2 מיליון).

"ראיתי שבמגרש הזה אין עירוב שימושים של משרדים, מלונאות, מסחר ודירות. אלה המון שימושים שמוטלים על מי שקנו את הקרקעות למגדלים של 45 קומות. המגרש הזה קרוב לים, ויש בו רק 20 קומות ומסחר למטה. אהבתי את זה והחלטתי על המחיר כשראיתי מה קרה במכרזים הקודמים. אני שמח שזכיתי".

בכמה תמכור את הדירות בשדה דב?
"חשבנו על מחיר ממוצע של 85-90 אלף שקל למ"ר בגלל הקרבה לים, ובניין יהיה מיוחד ומושקע. אני יודע שאחרים ימכרו יותר בזול, כי הם מרוחקים יותר מהים ויש להם 45 קומות עם עירוב שימושים ובסטנדרטים פחות טובים".

שמאים ששוחחו באחרונה עם גלובס העריכו כי מחירי הדירות בפרויקטים השונים יהיו גבוהים אף יותר מההערכות של אברהמי, ויגיעו ל־90־100 אלף שקל למ"ר.

עקבת אחרי המכרז מלפני שלוש שנים?
"כן, התחריתי בו ולא זכיתי, אבל מהצד השני של רחוב ש"י עגנון בניתי את פרויקט 'הפילהרמונית' והייתה לי אינדיקציה טובה יותר מכולם לקבוע את מחיר השוק. הריבית קפצה מאז בצורה אגרסיבית ושינתה את המחירים בצורה משמעותית. כשאתה מביא בחשבון את השנים שלוקח לך להשיג היתר בנייה, והריבית עובדת בכל אותו זמן - זה הופך את המצב של הזוכים מאז לקשה ביותר".

איך אתה רואה את שוק הנדל"ן במדינה היום?
"ניקח את שדה דב כדוגמה. שיווקו של 5,000 יחידות דיור ונתנו פתרון לתל אביב. אבל זה לא קורה במקומות אחרים. אם ישווקו קרקעות בכל הארץ ויוציאו יותר סחורה לשוק - יימצא פתרון למצב בארץ.

"הביקוש גדול, המחסור כבר הצטבר מקודם, וכדי להשלים את המחסור, אתה צריך להוציא ים של קרקעות. גם הפינוי־בינוי הולך מאוד לאט. הרשויות, הביורוקרטיה, הרגולציה. זה לא מתקדם כמעט".

"מתמחים בדירות יוקרה ליד הים"

אתה לא פועל בפריפריה בצפון ובדרום.
"נכון. בניתי בקריית מוצקין, אני בונה באילת, ובעבר בניתי בבאר שבע ואם אמצא הזדמנות - אכנס לשם. אבל אין שם הרבה מקום ליוקרה. בתל אביב ובירושלים לשוק היוקרה יש כוח גדול. יש הייטק, יש יהודים שמגיעים מהעולם. החברה שלנו מתמחה בדירות יוקרה, ליד הים, במקומות אסטרטגיים ויקרים. שם ההתמחות שלנו".

איך אתה רואה את תוכניות מחיר למשתכן ודירה בהנחה?
"צריך שצעירים יוכלו לקנות דירות, במיוחד כאלה ששירתו במלחמה בצבא. חשוב שיהיה להם כוח ושיתנו להם יתרון. לא כולם חייבים לקנות ישר דירה בתל אביב או בגוש דן. אפשר להתחיל בערד ובדימונה ובשדרות ובקריות. אף אחד לא נולד בדירה של 7 מיליון שקל. מי שקונים דירות כאלה הם אנשים שעברו דרך בחיים. שהצעירים יתחילו בעיירות, שיתקדמו ושישגשגו גם שם. הנה אני גרתי 30 שנים בערד, ובניתי באילת ובבאר שבע ובתל אביב ובעוד ערים בישראל וגם בחו"ל".

מגדל דניאל של קבוצת יוסי אברהמי בתל אביב / הדמיה: סנאפשוט

מה אתה אומר על כך שהאוצר רוצה לבטל את תוכניות הדיור?
"אני חושב שצריך לנקד, ולתת הנחות לאנשים שתרמו למדינה והיו בלחימה. לא לשכוח שהם היו שנה פלוס במילואים לפעמים, וצריך לקדם אותם".

אתה מציע מבצעים נוסח 10%-90% ו-20%-80%?
"בעיקרון לא, פה ושם רק במקרים מיוחדים. אני מוכר דירות יוקרה, ומדובר באנשים שיש להם יותר כסף, שלפעמים גם לא לוקחים משכנתה. אלה לא דירות ממוצעות".

מה דעתך על המבצעים הללו?
"זו שיטה לא טובה, כי זה מושך את האנשים עד לסוף התקופה. אנשים שקנו דירות ב־20%־80% חשבו שהם ימתינו עד לסוף הבנייה ואז ימכרו וירוויחו 20-30% ממחיר כל הדירה, אבל זה לא תפס הפעם, ואנשים נבהלים, כי הם מפסידים כסף והעסקה לא מתממשת".

מדוע לא תפס?
"השוק השתנה קצת. הוא עבר את הפגנות קפלן וקיבל שוק, אחר כך עבר מלחמה של שנה וחצי וקיבל שוק. אבל לדעתי בהמשך יהיה דומה למה שקרה עם הקורונה, ויהיה בסוף זינוק מחירים למעלה".

בנק ישראל אמר שהוא רוצה להפסיק עם המבצעים האלה. מה דעתך?
"גם את ההלוואות שיזמים נתנו הבנק ביטל. השוק יחזור למה שהוא היה, פחות משקיעים של ה-20%-80%, שבעיקר היו מהמרים על המחיר הסופי ועל עליות המחירים.

"אבל מעל ליזמים יש שוטר וזה הבנקים. הם לא יכולים להוריד את המחירים. חייבים להראות לבנק שהמספרים מסתדרים. ואם בבנק רואים שאין מכירות - הם ידרשו מהיזמים להביא עוד הון עצמי לעסקה איתם, או שיתנו למכור במחירים נמוכים יותר, אבל היזם יצטרך להוסיף כספים מהכיס. הבנק הוא כמו מסור: הולך לוקח - חוזר לוקח".

"אני שמח שלא ייכנסו יותר עובדים פלסטינים"

מאז תחילת המלחמה התבטאו קבלנים רבים - וגם חלק משרי הממשלה - נגד ההחלטה לאסור על כניסתם של פלסטינים מהשטחים לעבודה בישראל. אברהמי חושב אחרת.

"אני שמח שלא יכניסו לכאן יותר עובדים פלסטינים, למרות שזה מעלה את המחירים וגורם לקשיים. תראה מה קרה ב-7 באוקטובר. עדיף שהישראלים יתרגלו לעבוד בצורה אחרת", הוא אומר.

אתה העסקת פלסטינים?
"כן, אבל פחות, ואני שמח שהם לא יבואו לכאן ולא יתערבבו איתנו. העובדים הסינים טובים, יש עובדים ממדינות אחרות שטובים לגמר, ויש מדינות שהעובדים שהביאו לא מתאימים לבניין. אני מציע למדינה להוריד את המיסוי על העובדים הזרים, לשפר את הרגולציה ולהביא כאלה שלא נתקעים בארץ. אבל אסור להביא יותר פלסטינים".

מה אתה אומר לגבי העיכובים במסירות שנוצרים בגלל בעיות כוח האדם?
"הבנייה התעכבה במיוחד במלחמה, כי סגרו אתרים ולא רק בגלל שהעובדים חזרו לשטחים. גם מנהלים לא היו - גם הם היו במלחמה בעזה. יש לי שלושה טייסים בחברה, שכל פעם גייסו אותם. מי צריך עובדים כשאין מנהלים? עכשיו יש תביעות של דיירים כנגד כל החברות, ואף אחד במדינה לא נותן על זה תשובה. החוק אומר שאם מאחרים בשלושה חודשים צריך להתחיל לפצות אותו, אבל כאן זה כוח עליון וזה משהו חדש לגמרי. בנוסף לזה, לפני המלחמה עלתה הריבית והיה קפלן, וקפלן שיגע את השוק".

קפלן, או הממשלה?
"לא יודע. שניהם ביחד. השוק עמד. בגלל מי, לא משנה. לא עבדו כמעט שנה. אז היו ההפגנות, ריבית גבוהה, מלחמה, אין עובדים ואין מנהלים, ועכשיו יגידו לקבלן 'איחרת במסירה'? זה נשמע לא נורמלי.

בחוזה לא כתוב מה נורמלי ומה לא. השאלה, מה המדינה צריכה לעשות במקרה הזה?
"היא צריכה למצוא את שביל הזהב, לחשב את הזמנים הבעייתיים, ולקבוע זמן מסויים ולהוסיף אותו למועד האיכלוס. אם, לדוגמה, החוק מתיר שלושה חודשים איחור, שהממשלה תקבע, למשל, 7 חודשים ומי שעבר את זה - שישלם. אבל לתת לפחות שבעה חודשים, כי ארבעה חודשים לפחות היתה קטסטרופה באתרים.

יש בעיה לכולם, גם לרוכשי דירות שהתחייבו לעזוב דירות.
"יש כאלה שמצבם גרוע יותר. יש כאלה שנפל להם טיל על הבית והרס אותו. יש כאלה שגרים שנה וחצי מחוץ לבית; ויש כאלה במצב עוד יותר גרוע - שהבן שלהם נהרג. ויש חטופים. אז מה לעשות? גם היזמים חטפו. כולם חטפו".

בתחום ההתחדשות העירונית החברה מקדמת כיום כ-3,000 יח"ד במתחמי פינוי בינוי באזורי ביקוש בערים תל אביב, רמת גן, ירושלים, חולון וחיפה.

בשנים האחרונות אתם בהתחדשות עירונית. מה מצאת בזה?
"אנחנו בזה כבר 10 שנים לפחות. עשינו ברמת גן נסיון על בניין שפינינו, אותו, הרסנו אותו, בנינו והחזרנו את הדיריים וזה לקח לנו 10 שנים. ואז נבהלנו ממשך התקופה, למרות שאתה לא משלם על הקרקע. קצת ירדנו מזה, אבל חזרנו לזה כי ראינו שזה העתיד, אז בשנים האחרונות אנחנו כבר עם אלפי יחידות שאנחנו מקדמים בכל השלבים: לפני היתר, לפני תב"ע, בתב"ע. בשנים האחרונות המצב קצת יותר טוב".

כמה זמן לוקח לך לקדם פרויקט כזה?
"אם הפרויקט עם תב"ע, אני יכול לקבל היתר בתוך שלוש שנים; אם צריך לקדם תב"ע - 10 שנים לפחות, והכל לפני הבנייה שזה עוד שלוש שנים".

"אילת מושכת משקיעים בגלל התשואה על הכסף"

אברהמי החל את דרכו באילת, בנה בה דירות רבות, וגם כיום הוא מקדם בה שני פרויקטים משמעותיים. האחד הוא פרויקט SEA SIDE - קומפלקס מגורים ונופש על קו הטיילת, הכולל כ-200 יחידות דיור במבנה בן שבע קומות ו-100 יחידות מלונאיות במלון אקויה (AKOYA) מרשת YHotels של החברה. הפרויקט השני הוא "ונציה על הים האדום" שתוכנן על ידי משרד טיטו אומן אדריכלים וכולל ארבעה מבנים בני חמש קומות עם כ-115 יח"ד, וכן קומת מסחר ובית מלון יוקרתי.

מה קורה באילת? בונים שם יותר פרויקטים מהגידול בתושבים.
"זה נכון. חלק מהפרויקטים זה מלונאות, וחלק זה דירות, שמושכות הרבה משקיעים מהארץ ומחו"ל, כי זו תשואה טובה על הכסף, ולאילת יש את התנאים המיוחדים שלה של נוף, וים ונופש".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עולה ב-0.5% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● מגמה חיובית באירופה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה