גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הניסוי בגלולת ההרזיה שהצליח יותר מהמצופה

הצלחה מעל לצפוי בניסוי בגלולת ההרזיה של אלי לילי, לתופף באצבעות כדי לשפר את ההבנת הנשמע?, סולג'ל של מורי ארקין השיגה מזומנים שיספיקו לה עד 2027, ד"ר מיאמי מגייס 17.5 מיליון דולר לאתר המחבר בין מטופלים למנתחים פלסטיים, וקבוצת אריאלי השקעות מרחיבה את הקשר עם חברות המסחור בהסכם עם אוניברסיטת בר-אילן ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי; צילומים: Shutterstock, יונתן בלום, תמר מצפי
חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי; צילומים: Shutterstock, יונתן בלום, תמר מצפי

לתופף באצבעות כדי לשפר את ההבנת הנשמע? כן, זה מדעי

אם אנחנו בשיחה בחדר מלא אנשים או בזום בסביבה רועשת, ואיננו מבינים את הנאמר, הנטייה הטבעית היא לעשות אחד מכמה דברים: להגביר את הווליום של השמע, לשים אוזניות או מכשיר שמיעה, לנסות לעבור למקום שקט יותר. אבל כל הפעולות הללו נועדו לשנות את הפיזיקה של האות שמגיע לאוזניים שלנו לעומת הרעש. מסתבר כי אפשר גם לחדד את המוח כדי לשמוע טוב יותר.

חזית המדע | עצירת ההזדקנות וטיפול בהתמכרות: מתברר שהתרופות החדשות נגד השמנה לא רק מרזות
חדשות הביומד | רצים מרתון? לא בטוח שתשמחו לקרוא את המחקר הזה

למשל, אולי שמתם לב כי בשפה שנייה ושלישית שלכם, יותר קשה לכם להבין את הנשמע. אם אתם משתמשים בכתוביות כשאתם צופים בסדרה באנגלית, זה לא אומר שהאנגלית שלכם לא טובה, וזה לא רק עניין של מבטא. ככל שאנחנו יותר מאומנים יום-יומית בשמיעת שפה מסוימת, כך נדע להבין את הנשמע טוב יותר.

אך זו רק דרך אחת לחדד את הבנת השמע שלנו. במחקר הנוכחי, שנערך על ידי קבוצת חוקרים מאוניברסיטת אקס-מרסיי בצרפת, ופורסם בכתב העת Proceedings of the Royal Society B. החוקרים חילקו 35 צעירים לשלוש קבוצות, ובכל אחת התבקשו הנבדקים לתופף בקצב אחר: לאט, בינוני ומהר. לאחר מכן הם התבקשו להקשיב למשפטים בסביבה של רעש רקע גבוה, ולכתוב כל מילה שהם הצליחו להבין.

הקצב הבינוני, בערך שתי תפיפות לשניה, הוא זה ששיפר בצורה הברורה ביותר את הבנת הנשמע. החוקרים ציינו כי מדובר בערך בקצב הטבעי של השפה האנושית.

אבל מה בכלל הוביל את החוקרים לחשוש שתיפוף יכול לשפר הבנת שמיעה? מסתבר שהתיפוף עוזר למוח להסתנכרן עם הקצב של השפה. כך, הוא נכנס למצב שבו הוא יודע לנבא טוב יותר מתי תבוא מילה בשיחה, ולהפריד בינה לבין רעש.

זה לא מספיק לשמוע את הקצב - תיפוף אקטיבי היה יעיל יותר. הוא ככל הנראה הפעיל את המערכות המוטוריות בגוף, אשר על פי החוקרים, הן חשובות במיוחד כאשר רוצים לעבד מידע שקשור בזמן.

מה עוד עזר? אם הנבדקים דיברו בעצמם בקול רם לפני שביצעו את משימת פענוח השמע. גם כאן, היה צורך לאמור את המילה בקול רב, ממש להפעיל את החלק המוטורי במוח, ולא רק לשמוע מילים או לחשוב עליהן.

מחקרים קודמים הראו כי כאשר מאפשרים לאנשים עם פגיעות שפתיות שונות לנוע לפי קצב מסוים, הם יכולים להבין טוב יותר מידע שמועבר בדיוק באותו הקצב. זוהי כבר שיטה טיפולית קיימת. האפקט הודגם בצרפתית ובהונגרית, אבל לא שוחזר באנגלית. כעת, לראשונה, הודגם כי הסתנכרנות לקצב תעזור לעיבוד מידע שמגיע בקצב טבעי, ולא במיוחד בקצב שתורגל.

ייתכן ואותר כאן כלי נגיש וזול לטיפול בלקויות למידה ופגיעות שפה, הפרעות קשב ואובדן שמיעה, וגם כאמור לשיפור הבנת הנשמע על ידי אדם בריא בסביבה רועשת, כמו במחקר הנוכחי. כמובן שדרוש מחקר רחב יותר, אבל בינתיים אתם מוזמנים לנסות זאת בעצמכם.

הצלחה מעל לצפוי בניסוי בגלולת ההרזיה של אלי לילי

מניית חברת אלי לילי נסקה ביותר מ-14% ביום שישי, והביאה את החברה לשווי של 796 מיליארד דולר, לאחר שהחברה פרסמה תוצאות טובות בניסוי שלה בגלולה (במקום זריקה) במנגנון ה-GLP1. הירידה במשקל בשימוש בגלולה הייתה 7.9%, גבוהה מן הרף של 7% שהציב השוק, אם כי נמוכה ממה שמתקבל מתרופות בזריקה.

הירידה במשקל הייתה המטרה המשנית של הניסוי, בעוד היעד העיקרי היה ירידה משמעותית ברמות ה-A1C, מדד לסוכרת. גם יעד זה הושג, גם כן בשיעור נמוך מזה של הזריקות אך עדיין משביע רצון. כל המשתתפים בניסוי היו חולים בסוכרת סוג 2 שלא הצליחו לנהל אותה באמצעות התרופות הקלאסיות למחלה. עם תוך הניסוי, לאחר 40 שבועות, מחציתם הגיעו לרמת A1C תקינה.

התרופה היא מולקולה קטנה, לעומת התרופות המוזרקות שהן פפטידים (חלבונים קצרים). מולקולות קטנות קל יותר לייצר ולשנע, ולילי ציינה כי אם המוצר יאושר, לא צפויות לה מגבלות כושר יצור, וזאת לעומת התרופות המוזרקות.

לילי ציינה כי המשתתפים בניסוי המשיכו לרדת במשקל עד תום הניסוי, כלומר ייתכן שניסוי ארוך יותר היה מסתיים בירידה גדולה עוד יותר במשקל.

מבחינת תופעות הלוואי, היו אלו דומות לתרופות בזריקה, וכללו שלשולים, בחילות והקאות. כ-8% מהמטופלים הפסיקו את הטיפול בעקבות תופעות הלוואי.

הזכויות לפיתוח התרופה נרכשו על ידי לילי מ-Chugai Pharma הסינית ב-2018, כחלק מגל של רכישות של תרופות בפיתוח סיני על ידי חברות אמריקאיות.

המפסידה מן האירוע היא המתחרה השנייה בשוק ההשמנה, נובו נורדיסק , שמנייתה איבדה 7%. גם לנובו יש גלולת GLP1 בשוק, אך היא מבוססת פפטיד ויעילה פחות. שתי החברות נמצאות במרוץ לפיתוח החידוש הבא בתחום ההשמנה, כאשר לאחרונה השיגה נובו תוצאות טובות בניסוי מתקדם בזריקה שהיא יעילה פחות או יותר כמו הזריקות היעילות ביותר של לילי.

ד"ר אורלי ויינשטיין נבחרה להקים את בית החולים החדש של שיבא וקופות החולים בבאר שבע

ד"ר אורלי ויינשטיין, האחראית כיום על בתי החולים של שירותי בריאות כללית, נבחרה לתפקיד חדש: ויינשטיין תקים ותנהל את בית החולים הציבורי השני שיקום בבאר שבע, בבעלות קופות החולים לאומית ומאוחדת ובניהולו בפועל של בית החולים שיבא.

ויינשטיין סומנה לאחרונה גם כמועמדת המובילה של משרד הבריאות לניהול בית החולים איכילוב, אולם בסופו של דבר בחר בית החולים בד"ר אלי שפרכר, ששימש לפני כן כסגן בית החולים.

ההחלטה להקים בית חולים שני בבאר שבע התקבלה ב-2014, אולם הבחירה בלאומית ומאוחדת כבעלות בית החולים ובשיבא כמפעילה, התקבלה רק לפני כשנה, ורק אז יצא הפרויקט לדרך בפועל.

זהו בית החולים הציבורי הראשון שבו מחזיקות הקופות הקטנות יותר, בעוד לכללית בתי חולים רבים, כולל סורוקה בבאר שבע בו יתחרה בית החולים החדש, ואילו מכבי מחזיקה ברשת אסותא. מבחינת בית החולים שיבא, זהו צעד משמעותי בתהליך ההתפרשות שלו מחוץ לקמפוס המרכזי ברמת גן.

התקציב השנתי המיועד להפעלת בית החולים הוא כ-3-1.5 מיליארד שקל ומועד ההשקה המיועד הוא 2028, אם כי גורמים בתחום העריכו בעבר כי 2032-2030 הוא יעד ריאלי יותר. תקציב ההקמה מוערך בכ-3-1 מיליארד שקל, כאשר בבית החולים צפויות להיות 1,900 מיטות, כלומר גדול יותר מכל בית חולים שקיים בישראל כרגע.

סולג'ל של מורי ארקין השיגה מזומנים שיספיקו לה עד 2027

סולג'ל, חברת הדרמטולוגיה בניהולו של משקיע הביומד מורי ארקין, העבירה את זכויות השיווק לשני מוצריה המסחריים לחברת Mayne Pharma, תמורת 16 מיליון דולר שיאפשרו לה לפעול עד 2027. בתקופה זו, החברה תתמקד בפיתוח התרופה SGT-610, למניעה של גידולים בחולים בתסמונת Gorlin. על פי החברה, למוצר זה שוק של 500-400 מיליון דולר בשנה. סולג'ל מאמינה שהיא תוכל להגיע להכנסות של כ-300 מיליון דולר מן המוצר, אם תצליח בשלב III של הניסויים הקליניים, שאמור להניב תוצאות בסוף 2026.

סולגל נסחרת היום בנאסד"ק לפי שווי של 15 מיליון דולר. זו חברה ותיקה, שהוקמה ב-1997, שעברה כמה גלגולים עד שארקין, שמגיע במקור מן התחום הדרמטולוגי, הפך לבעל השליטה בה ב-2014. החל מינואר האחרון ארקין משמש גם כמנכ"ל סולג'ל. זו היום החברה היחידה שהוא מנהל בפועל, בנוסף להיותו משקיע ויו"ר קרן ההשקעות ארקין הולדינגס.

סולג'ל הוקמה כדי לפתח טכנולוגיה שמשפרת את היעילות של תרופות בעת מריחתן על גבי העור. תחילה פיתחה כך תכשיר להגנה מהשמש, ומכרה אותו לחברת מרק כדי להתמקד בפיתוח תרופות. היא פיתחה תרופות גנריות, ומכרה את זכויות השיווק לאגיס, כדי להתמקד בפיתוח תרופות בהן הטכנולוגיה שלה מביאה יותר ערך מוסף.

כאלה היום למשל המוצרים Twyneo ו-Epsolay , אותם מסחרה סולג'ל לפני חמש שנים בחוזה זמני לחברת גלדרמה. הסכם יצירתי זה היה אמור להיות בעל ערך לשני הצדדים: גלדרמה הייתה אמורה לרשום בזכותו הכנסות בתקופה של "חור" בהכנסותיה עד שתסיים לפתח מוצר אינובטיבי יותר, ובמקביל לבנות לסולג'ל שוק לשני המוצרים בזכות מערך ההפצה המבוסס שלה, ואז להחזיר לסולג'ל את המוצרים.

העסקה הזו החזיקה את סולג'ל בחיים בתקופה הזו אבל ההכנסות לא היו גבוהות. תשלומי אבני הדרך מגלדרמה הגיעו ל-11 מיליון דולר ועוד כמה מיליוני דולרים בתמלוגים לאורך השנים האחרונות. עסקה נוספת למסחור המוצרים הללו בשוק הקדני הניבה עוד 11 מיליון דולר. כעת המוצרים חוזרים מגלדרמה לסולג'ל, שבחרה למסחר אותם שוב בעסקה הנוכחית ולא לבנות מערך הפצה משלה.

היא עושה זאת כדי להתמקד במוצר אינובטיבי, שאינו מבוסס על הטכנולוגיה המקורית שלה אלא מדובר ברכישה מחברת PellePharm. המוצר הוכר על ידי ה-FDA הן כתרופת יתום והן כמוצר פורץ דרך, עדות להבדל שהוא יכול לעשות עבור החולים, אך פלאפארם נכשלה בניסוי קודם במוצר, ולכן החליטה למכור אותו. סולג'ל מאמינה כי שיפרה את מבנה הניסוי, כך שיניב תוצאות טובות ויאפשר את רישום במוצר לשיווק.

נכון למרץ 2025, לחברה 16.9 מיליון דולר בקופה, ויש לה מוצר נוסף בשלב 1b של הניסויים הקליניים.

ד"ר מיאמי מגייס 17.5 מיליון דולר לאתר המחבר מטופלים למנתחים פלסטיים

חברת Bliss Aesthetics הודיעה על גיוס של 17.5 מיליון דולר לפלטפורמה מבוססת AI המחברת בין מטופלים לבית מנתחים פלסטיים. את הגיוס הובילה Shine Capital, בהשתתפות Synchrony Ventures ,Sheva Ventures ,Point72 Ventures, ו-Cerca Partners.

המערכת מאפשרת למטופלים לצפות בתוצאות האפשריות של הניתוח האישי שלהם בשיטות שונות, ואז לבחור מטפל שהוא מומחה בשיטה הזו, בתמחור ותנאי תשלום המתאימים להם. עוד מציעה הפלטפורמה מידע על מימון אפשרי לפרוצדורה.

מבחינת הרופאים, אמורה הפלטפורמה להקל על השיווק. ניתוח פלסטי נחשב היום למוצר יוקרה והשיווק שלו הוא בהתאם: יקר, מורכב, והרופאים המצליחים ביותר הינם אלה שהצליחו להפוך את עצמם לסלבריטאים. מצב זה יוצר לחץ רב על הרופאים.

מי שמכיר את הבעיה דווקא משום שהצליח כל כך בפתרונה (אם כי במחיר אישי לא טריוויאלי) הוא כוכב הרשתות החברתיות ד"ר מיאמי, ד"ר מייקל סזהאור אותו ראיינו בגלובס לפני מספר חודשים. סלזהאור הוא אחד ממייסדי החברה, וישמש גם כסמנכ"ל הרפואי של החברה. מנכ"ל החברה והמייסד השני שלה הוא גל יוסף, שייסד בין היתר את פלטפורמת התוכן 101 Network ומספר חברות נוספות.

קבוצת אריאלי השקעות מרחיבה את הקשר עם חברות המסחור בהסכם עם אוניברסיטת בר-אילן

חברת ההשקעות אריאלי, חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם ביראד, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן. במסגרת ההסכם, שפרטיו המסחריים לא נחשפו, אריאלי תפעל לקידום החברות והפרויקטים שנוצרו על ידי ביראד על בסיס טכנולוגיה שפותחה באוניברסיטת בר-אילן, תמורת חלק מן הרווחים. המיזם יתמקד בתחום התרופות ומדעי החיים.

אוון רנוב, שותף-מייסד בקבוצת אריאלי, אמר כי "אנחנו מאמינים שבתוך המעבדות של בר-אילן ייתכן שנמצא הגילוי המהפכני הבא, התרופה פורצת הדרך הבאה, והמטרה שלנו בשיתוף הפעולה הזה היא לרתום את כל המשאבים שלנו, הניסיון העשיר והקשרים עם התעשייה על מנת שהגילויים הללו לא יישארו במעבדות אלא ימצו את הפוטנציאל שלהם להפוך לטכנולוגיות משנות חיים".

לקבוצת אריאלי יש עוד מספר שיתופי פעולה בתחום מדעי החיים עם אוניברסיטאות, בתי חולים ומרכזי מחקר בישראל ובעולם. בין היתר ייסדה קבוצת אריאלי פלטפורמה משותפת עם בית החולים שערי צדק בירושלים, תחת השם "שער". המיזם ממוקם בתוך המשרדים של מדעית, זרוע המסחור של בית החולים, ובמסגרתו נוצרים מפגשים בין מומחים רפואיים משערי צדק, צוות החדשנות של אריאלי ויזמים שעובדים על סטארט-אפים בתחום הבריאות.

כמו כן, קבוצת אריאלי שותפה ב-NGT Healthcare, קרן הון סיכון בהיקף של 100 מיליון דולר בתחום הבריאות הדיגיטלית הממוקמת בנצרת. עוד משתפת פעולה הקבוצה עם חברת Induction Bio האמריקאית, אשר עוסקת במסחור טכנולוגיה בתחום הפוריות.

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש