גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביקשו מהם מימון לפרויקט נדל"ן - אז הם הקימו סטארט-אפ: זו בחירת הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

אטלס אינווסט, שפיתחה פלטפורמה דיגיטלית המאפשרת ליזמי נדל"ן לגייס הון והלוואות ממשקיעים, היא הזוכה בקטגוריית "בחירת הגולשים" במסגרת דירוג הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס לשנת 2025 ● המנכ"ל טל שחר: "אנחנו מאפשרים לשני הצדדים - יזמים שזקוקים למימון מהיר, ומשקיעים שמחפשים אפיק סולידי - להיפגש בצורה חכמה"

מייסדי אטלס אינווסט
מייסדי אטלס אינווסט

אטלס אינווסט (Atlas Invest), שפיתחה פלטפורמה דיגיטלית המאפשרת ליזמי נדל"ן לגייס הון והלוואות ממשקיעים, היא הזוכה בקטגוריית "בחירת הגולשים" במסגרת דירוג הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס לשנת 2025. למקום השני הגיעה חברת פורט (Port.io), שפיתחה פורטל פנימי עבור מפתחי תוכנה; ולמקום השלישי הגיעה חברת הסייבר זירו (Zero Networks), שמסייעת לחברות להתמודד עם תנועת האקרים ברשת הארגונית, בעיקר לצורכי מניעת מתקפות כופרה.

לקראת חשיפת הסטארט-אפים המבטיחים ל-2025: מה מחפשים המשקיעים בשוק?

על הסקר, שכלל 30 חברות סטארט-אפ צומחות, ענו ב-6,000 גולשי אתר גלובס במהלך השבוע האחרון. בין החברות הנוספות שנכללו בו: חברת גיבוי הענן EON שהפכה לסנסציה בקרב המשקיעים; Asterix, חברת הסייבר לסוכני בינה מלאכותית; מנוע התכנות מבוסס בינה מלאכותית Qodo; מערכת התשלומים לבתי חולים PayZen; וגם חברת אגורה (Agora), שגם היא מספקת פתרון מתחום הפינטק להשקעות נדל"ן, רק עושה זאת מזווית של ניהול השקעות משותפות בנכסים.

הסיפור של אטלס אינווסט (Atlas Invest) התחיל כמעט במקרה. רוני וניר פלד - אב ובנו, יזמים ותיקים בתחום הנדל"ן בישראל - החלו לקבל פניות בלתי צפויות מיזמי נדל"ן בארה"ב שביקשו מהם מימון לפרויקטים. "בהתחלה הם לא הבינו למה פונים דווקא אליהם", מספר טל שחר, המנכ"ל והשותף השלישי. "אבל לאט-לאט התבהרה התמונה - הבנקים פשוט לא מעוניינים לטפל בהלוואות קטנות וקצרות-טווח, כי העלויות התפעוליות גבוהות מדי בשבילם".

הצורך שזיהו אותם יזמים, יחד עם חוסר המענה מצד המערכת הפיננסית, הפך להזדמנות. שחר, שבא מרקע טכנולוגי והשקעות - עם תואר במדעי המחשב ויזמות, ניסיון בהקמת סטארט-אפ קודם ושותפות בקרן ההון סיכון Deep Insight, בה הוא פעיל גם כיום - הצטרף כאמור אל השניים.

בסוף 2022 הם הקימו את אטלס אינווסט, זאת מתוך מטרה ברורה - לפתח פלטפורמה שתאפשר חיבור בין משקיעים מוסדיים לבין הלוואות מגובות נדל"ן - בדיוק במקום שבו השוק המסורתי מתקשה לפעול.

כיום, שלוש שנים בלבד לאחר הקמתה, החברה מפעילה משרדים בניו יורק ותל אביב, מעסיקה 24 עובדים - רובם בישראל, ותיווכה עד כה עסקאות בהיקף של יותר מ-60 מיליון דולר באמצעות הפלטפורמה שלה, כך מספרים היזמים.

החברה לא מעניקה את ההלוואות בעצמה, אלא מספקת לגופים מוסדיים - בהם בתי השקעות, קרנות ו-family offices (משרדי ניהול הון משפחתי) - תשתית טכנולוגית שמאפשרת להם לנהל ולפזר השקעות בהלוואות מגובות נדל"ן בארה"ב, לצד חיסכון בזמן ובעלויות.

"אנחנו מאפשרים לשני הצדדים - יזמים שזקוקים למימון מהיר, ומשקיעים שמחפשים אפיק סולידי - להיפגש בצורה חכמה", מסביר שחר. אפיק סולידי, הוא מוסיף, הוא השקעה שנחשבת בטוחה יחסית - עם סיכון נמוך ותשואה יציבה. "הטכנולוגיה שלנו מנתחת את כל העסקאות בזמן אמת - הערכת שווי נכסים, זיהוי סיכונים, בדיקות נאותות - בצורה הרבה יותר עמוקה ויעילה ממה שמקובל כיום בקרנות חוב פרטיות".

שוק ישן, פלטפורמה חדשה

שוק ההלוואות הקצרות ליזמי נדל"ן בארה"ב נשלט במשך שנים על-ידי קרנות חוב פרטיות קטנות, שפועלות לרוב בצורה מסורתית ומבוססת-אדם - עם הרבה טפסים, תהליכים ידניים וזמן תגובה איטי. "מי שמקים קרן של 100 או 200 מיליון דולר, מגלה מהר מאוד שקשה לו לגדול מעבר לזה", מסביר שחר. "ככל שקרן כזו גדלה, היא כבר לא יכולה להתמודד עם מספר גדול של הלוואות קטנות - זה פשוט לא משתלם לה תפעולית. לכן הן נוטשות את התחום הזה, ושם בדיוק אנחנו נכנסים".

שחקניות מרכזיות הפעילות כיום בתחום כוללות בין היתר קרנות חוב פרטיות דוגמת Hirshmark ו-S3 Capital, המתמקדות במתן מימון ליזמי נדל"ן, זאת לרוב בסכומים של עשרות מיליוני דולרים. לצד אלה פועלות גם חברות כמו ShareStates, המציעה הלוואות מגובות נכסים במודל של גיוס הון מהציבור, ו-Upright, הפונה בעיקר למשקיעים כשירים.

לטענת אטלס, מרבית השחקנים בשוק נשענים עדיין על מודלים תפעוליים מסורתיים, עם תהליכי בדיקה ידניים וניהול מבוזר של סיכונים. בנוסף, היתרון הגדול של אטלס אינווסט, לדברי שחר, טמון בכך שהמערכת שפיתחו מאפשרת לנהל כמות גדולה של עסקאות קטנות ביעילות ובמהירות - או במונחי עולם הטכנולוגיה, "לעבוד בסקייל" - לבצע הרבה פעולות בלי לאבד שליטה או לייקר את התהליך. כמו כן, הוא מדגיש את ההתמקדות בהיקף ההלוואות, כשהחברה מתמקדת - להבדיל ממתחרותיה - בהלוואות של עד 20 מיליון דולר.

המודל העסקי של החברה הוא B2B - כלומר, היא פונה לגופים מוסדיים בלבד. כמו כן, כל ההלוואות הניתנות באמצעות הפלטפורמה הן לפרויקטים נדל"ניים בארה"ב. "הסיבה העיקרית לכך היא זמינות המידע", מסביר שחר. "בארה"ב יש נגישות גבוהה לדאטה - גם על נכסים, גם על לווים - וזה מאפשר לנו לבצע ניתוח מעמיק של כל עסקה. באירופה ובישראל המידע הזה פשוט לא קיים באותה רזולוציה, ולכן כרגע אנחנו ממוקדים בשוק האמריקאי. בעתיד אולי נתרחב, אבל לא בטווח הנראה לעין".

גייסה 13 מיליון דולר

מאז הקמתה, גייסה החברה 13 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס, כשהאחרון שבהם - בנובמבר 2024 - עמד על 8.5 מיליון דולר. בין המשקיעים - קרנות ההון סיכון State of Mind Ventures ו-The Garage Fund (שהובילה את הסבב האחרון), לצד משקיעים פרטיים דוגמת גיא גמזו, בועז שוורץ, ג'ונתן קולבר ורועי אורון. לצדם גם משרד ההשקעות המשפחתי Anfield וחברת ההחזקות SaxeCap.

בימים אלה, מספר שחר, אטלס נמצאת לקראת סגירת עסקה משמעותית עם גוף מוסדי גדול - עסקה שמוערכת בכפול מסך כל ההון שגויס עד כה. "העסקה הזאת תאפשר לנו להגיע לרווחיות כבר בטווח הקצר", הוא אומר.

שחר מדגיש כי הגישה של אטלס נבדלת מזו של סטארט-אפים אחרים בשוק. "אני לא מאמין במרוץ אחרי גיוסים בלי שתהיה תוכנית עסקית אמיתית". לדבריו, "אנחנו מתקדמים בצורה אחראית - עם הכנסות בפועל, לקוחות פעילים וצמיחה שמבוססת על צורך ברור".

בהקשר לטלטלות האחרונות בשווקים ולמדיניות המכסים של טראמפ, שחר מציין כי חוסר הוודאות דווקא משחק לטובתם. "בתקופות של תנודתיות, משקיעים נוטים לחפש יציבות", הוא אומר, "והלוואות מגובות נדל"ן נתפסות כפתרון בטוח ואטרקטיבי יותר".

כנס TECH IL, שיתקיים ביום רביעי הקרוב ב-Startup Nation Central בתל אביב, יחשוף את דירוג 10 הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס לשנת 2025. הרשימה הורכבה באמצעות הצבעה של משקיעי הייטק מ-80 קרנות הון סיכון הפעילות בישראל, זו הפעם ה-19.

כנס TECH IL - גלובס

עוד כתבות

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

"יוכל לשמש לתקיפה באיראן": חשיפת גלובס מעוררת סערה בעולם

המשא ומתן בין ישראל לארה"ב על רכישת טילי שיוט מסוג JASSM, שנחשף בגלובס השבוע, מכה גלים בתקשורת העולמית ● רבים מכלי התקשורת בתחום התעשיות הביטחוניות הבליטו את יתרונותיהם של הטילים בתקיפת יעדים ארוכי־טווח, וציינו באופן ספציפי כי הם עשויים לשמש את ישראל לתקיפה באיראן

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

יונדאי סנטה פה הייבריד 2025 / צילום: יח''צ

הרכב הזה טוב וראוי מכל בחינה, למעט תג המחיר

הדור החדש של יונדאי סנטה פה מציג עיצוב נועז, שמהווה מחווה לשוק האמריקאי ● יש לו תא נוסעים איכותי ומרווח, יכולות דינמיות טובות ומנוע די חסכוני ● אבל המחיר דוחק את גבולות התדמית העממית של המותג ומציב אותו בתחרות קשה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ הביע תמיכה בהפחתת המכסים הנוכחיים על סין; המסחר בוול סטריט ננעל בירידות

טראמפ כתב ברשתות החברתיות כי מכס של 80% על סחורות סיניות "נראה נכון" לקראת שיחות סחר מרכזיות שצפויות להתקיים בסוף השבוע ● דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 איבד 0.1% והנאסד"ק נותר ללא שינוי ממשי ● ענקית הפארמה הישראלית טבע נחתכה ב-6.4%

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

המנהיג העליון של קוריאה הצפונית, קים ג'ונג־און, בוחן את טנק צ'אונמה־2 / צילום: Reuters, KCNA

מעתיקה מישראל? קוריאה הצפונית חשפה טנק עם דמיון חריג למערכת של אלביט

בשבת האחרונה חשפו בפיונגיאנג תמונות של גרסת הטנק החדשה מתוצרתם, צ'אונמה־2, שפותח באופן מקומי ● בחינה עמוקה של התמונות שביצע צוות אתר "ארמי רקוגנישן" מצאה באחד מחלקיו של הטנק דמיון חריג למערכת "חץ דורבן" של אלביט ● הנדסה הפוכה מהווה שיטה נפוצה בשוק הביטחוני, במיוחד במדינות בעלות יכולות טכנולוגיות נמוכות

אילוסטרציה: Shutterstock

התחרות של המותגים היא על 6 שעות מדיה ביום. כך הם יוכלו לנצח

צפייה בטלוויזיה, גלישה ברשתות החברתיות ובאינטרנט לצד האזנה למוזיקה - כל אלה מתכנסים כיום לשש שעות בממוצע של צריכת מדיה, שבהן למפרסמים יש הזדמנות להגיע לכיס של הצרכנים ● הדוח השנתי של חברת הייעוץ דלויט מציע כיצד לעשות את זה

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

האיום החות'י: חברת התעופה החזקה הודיעה - לא חוזרת בינתיים לטוס לישראל

רשימת חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לטווחי זמן ארוכים מתארכת ● כעת גם לופטהנזה מודיעה על הארכה נוספת, מה שעלול להוביל חברות נוספות בעקבותיה ● גם ריינאייר הודיעה הערב על הארכה

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

סטארט-אפ הבינה המלאכותית של אמנון שעשוע מגייס עוד 300 מיליון דולר

לא נמסרו פרטים לגבי זהותם של משקיעים חדשים או שווי החברה בגיוס החדש, ומהחברה לא נמסרה תגובה ● יחד עם הגיוס הנוכחי, מגיעים סך הגיוסים של AI21 ל- 637 מיליון דולר, כאשר הגיוס האחרון שנערך בנובמבר 2023 שיקף לחברה שווי של 1.4 מיליארד דולר, כך לפי PitchBook

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

שינוי הגרסה של יונתן אוריך: קיבל כסף מקטאר - אבל עבור המונדיאל

אחרי שהכחיש קשר לכסף הקטארי, יועצו של נתניהו שינה גרסה • הוא אישר שעבד עם הקטארים, אך רק בתקופת המונדיאל - ולא בזמן המלחמה ובנושאים הקשורים לה • בית המשפט המחוזי האריך את מעצרו של אוריך: "החשד בעניינו התחזק" • במסגרת חקירת קטארגייט, המשטרה גם בוחנת חשד הנוגע לנושא ביטחוני • כל הפרטים

ביל גייטס / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ביל גייטס הודיע: יחלק את רוב הונו ויסגור את קרן הפילנתרופיה שלו ב-2045

יחד עם העובדה שהוא מתכוון לחלק את כל 200 מיליארד הדולר בקופת הקרן, גייטס יהיה אחראי על חלוקה של כ-300 מיליארד דולר עד שיגיע לגיל 89 ● "אנשים יגידו עליי הרבה דברים כשאמות, אבל אני נחוש בדעתי שהאמירה 'הוא מת עשיר' לא תהיה אחת מהם", כתב 

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

התחזית השלילית של S&P נשארת: "הצמיחה תתאושש אבל המצב הביטחוני מסכן את כלכלת ישראל"

החלטת הדירוג הניטרלית שפירסמה הפעם S&P מגיעה לאחר שתי הורדות דירוג רצופות שרשמה למדינה ● בחברת הדירוג כתבו כי ההחלטה להותיר את התחזית שלילית נובעת מהסיכונים הגיאו פוליטיים ● מדובר בהחלטה שתואמת את הקו שבו בחרו שתי החברות המתחרות מודי'ס ופיץ' בסבב הדירוג הנוכחי

רוני אשורי (מימין), שי כהן, רענן גבירצמן, אוולין לנדמן, קית' מורטון. הנהלת פרוטאנטקס / צילום: איל יצהר

החברה של יוצאי מלאנוקס מגייסת לפי שווי של יותר מחצי מיליארד דולר

פרוטאנטקס, שמנכ"ל אינטל העולמית נמצא בדירקטוריון שלה, מייצרת רכיב להוזלת עיבוד ה־AI ומגייסת כ־50 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל־600 מיליון דולר ● אנבידיה במו"מ לרכישת מוצריה

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

המדינה שנחשבה תומכת של ישראל וכעת יוצאת נגדנו

שר החוץ ההולנדי הודיע במכתב רשמי לאחראית על יחסי החוץ של האיחוד האירופי כי הולנד תסרב לקדם את היחסים עם ישראל מעתה והלאה ותדרוש לדון אם היא נשארה מחויבת לעקרונות החוק הבינלאומי ● האיחוד הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל, עם סחר שנתי של יותר מ-50 מיליארד אירו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הרפורמה שלא מורגשת: מה קרה להבטחה לחסוך 6,000 שקל למשפחה?

קרוב לחצי שנה חלפה מאז שרפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" נכנסה לתוקף, אבל בינתיים המחירים כמעט בכל קטגוריה רק מטפסים ● במשרד הבריאות, אחד הגופים האמונים על התוכנית, נשמעים יותר מסויגים לגבי היעד: "אם יהיו השפעות על יוקר המחיה - מבורך"