"אני מלאת השראה ואופטימיות, ואופטימיות משתלמת!" - כך פתחה עדי מור בירן, מנהלת הגראז' - מרכז החדשנות של מיקרוסופט ישראל, את הרצאתה המרתקת בכנס TECH IL של גלובס. "וייב קודינג - שמעתם על זה?", שאלה את הקהל, והמשיכה להסביר את המונח החדש שסוחף את עולם הטכנולוגיה. וייב קודינג, כפי שהסבירה מור בירן, הוא המפגש המהפכני בין בינה מלאכותית מתקדמת לעולם פיתוח התוכנה.
● כנס TECH IL | נדב צפריר בהופעה ראשונה: "צ'ק פוינט תמציא מחדש איך נראה סייבר בעידן הבינה המלאכותית"
● כנס TECH IL | מנכ"ל רשות החדשנות: "הגל הבא של ההייטק - חברות דיפ-טק; נשקיע בתחום כ-200 מיליון דולר בשנה הקרובה"
● כנס TECH IL | שלו חוליו: "אם הייתה נשמעת אזעקה על כל מתקפת סייבר, הציבור היה מבין איפה אנחנו חיים"
זהו שינוי פרדיגמה מרחיק לכת - מעבר מעולם שבו מתכנתים מזיעים על כתיבת קוד, לעולם שבו אנחנו פשוט מתארים את מה שאנחנו רוצים, והקוד נכתב כמעט מעצמו. "זה בעצם מעביר את הדור מהשלב של לכתוב קוד מזיעת אפך, פשוט לתאר מה אנחנו רוצים, והקוד פשוט נכתב כמעט מעצמו", היא הסבירה בהתלהבות.
מור בירן שיתפה חוויה אישית שהמחישה את המהפכה: היא צפתה בבנה בן ה-17, בעל יכולות תכנות בסיסיות בלבד, משתמש בכלי בינה מלאכותית לפיתוח משחק המשלב אלמנטים של שחמט ומיינקראפט. "מה שהיה מדהים זו לא רק התוצאה אלא גם התהליך", סיפרה. "הבינה המלאכותית העשירה והעצימה את היכולות שלו - לא החליפה אותן". זה גרם לה לעצור ולחשוב על המסע שלה בעולם הטכנולוגיה, כמי שנמצאת בתפר שבין אנשים לטכנולוגיה כבר מעל שני עשורים.
דמוקרטיזציה של היזמות - כשכולם הופכים לבנאים דיגיטליים
עוד סיפרה כי בגראז', מקום שבו מחברים בין יזמים חיצוניים ואנשים סקרנים ועוזרים להם להפוך רעיונות למציאות. מור בירן צפתה בעשרות, אם לא מאות, מיזמים נולדים לאורך השנים.
בתקופה האחרונה היא הבחינה בשינוי דרמטי - לוחות הזמנים מתקצרים, והתהליכים משתנים באופן מהותי. "זאת תקופה מדהימה להיות בחיים", היא אומרת בהתרגשות. הבינה המלאכותית מנגישה לכולם את היכולת לבנות, ליצור ולהגשים חלומות טכנולוגיים - זוהי דמוקרטיזציה אמיתית של היזמות. מור בירן עושה הקבלה לעולם הבנייה- "פעם בעולם הישן, אם היה לנו רעיון היינו מחכים שתבוא איזו חברת בנייה ותראה את השרטוט ותהפוך את הרעיון לבניין, למציאות. והיום לא צריך לחכות, אפשר להוציא את השרטוטים הללו ולבנות משהו".
אנחנו נמצאים בתהליך של אבולוציה של תפקידים. השאלה "מי יכול לבנות היום?" מקבלת תשובה פשוטה ומהפכנית: כולם. זוהי אבולוציה המשנה את כל סוגי התפקידים בעולם הטכנולוגי.
מבנאים לאדריכלי פתרונות - כיצד המקצועות משתנים
לדבריה של מור בירן, תפקיד המפתח אינו מצטמצם בעידן הבינה המלאכותית, הוא משתנה, מתרחב ומקבל משמעות חדשה. כלי הבינה המלאכותית מאפשרים למפתחים להשתחרר מהעבודה הסיזיפית של כתיבת שורות קוד ולהתפנות לתכנון ולחשיבה אסטרטגית, לפתרון בעיות מורכבות באמת. וכפי שציטטה את סאטיה נדלה, מנכ"ל מיקרוסופט: "חדוות הקידוד חזרה".
לדבריה, הכלים החדשים מייעלים את עבודת הפיתוח ב-55%, ומאפשרים למפתחים לעסוק במה שהם באמת אוהבים. הם מציעים הצעות חכמות, משלימים קוד, בונים תשתית, בודקים עמידה בסטנדרטים ארגוניים, ומאיצים את תהליכי הפיתוח.
עוד סיפרה כי קווין סקוט, מנהל בכיר במיקרוסופט, אצר שבקרוב 95% מהקוד יהיה כתוב באמצעות בינה מלאכותית. ובכל זאת, באותה נשימה הוא הדגיש שתפקיד המפתח מתרחב - הידע העמוק, הניסיון והיכולת לתכנן ולראות את התמונה הארכיטקטונית הרחבה הופכים קריטיים יותר. המפתח עובר מלהיות בנאי ללהיות אדריכל, מתכנן ומעצב של פתרונות.
צמצום הפער בין צוותים עסקיים לטכנולוגיים
מור בירן הסבירה כי המהפכה אינה מוגבלת למפתחים בלבד. הבינה המלאכותית מאפשרת לאנשים שאינם כותבים קוד לבנות וליצור כלים ופתרונות. היא מצמצמת את הפער בין צוותים עסקיים לטכנולוגיים. מור בירן מתארת את ההתפתחות ההיסטורית- איך הכלים איפשרו מניתוח תרחישים וכתיבת מקרואים, דרך כלי לואו-קוד, ועד לשלב הנוכחי שבו גם אנשי שיווק ומכירות יכולים לבנות כלים המסייעים בעבודתם, ולפתח אבות טיפוס שמנגישים בצורה ברורה את הצרכים.
"אנחנו צריכים להיות שותפים פעילים בבניית הפתרון", היא מדגישה. "זה משנה את הדינמיקה של העבודה, את כללי המשחק. המשתמשים הם לא רק הצרכנים - הם הבנאים יחד עם המפתחים. וזה משחק חדש".
לדבריה של מור בירן, עבור סטארט-אפים, הכלים החדשים מהווים מאיץ אולטימטיבי לתהליך היזמי. אמנם התהליך עצמו לא השתנה באופן מהותי - מתחילים ברעיון, עוברים לשלב התכנון, ואז בונים MVP - אך המהירות והיעילות השתנו דרמטית. "היכולת לשים בידיים משהו, לבחון אותו ולקבל משוב עוד לפני שיצאנו לתהליכי גיוס, משנה דרמטית את כל הסיפור של סטארט-אפים", מסבירה מור בירן. זה מקטין את הסיכונים ומאפשר לבדוק התאמה לשוק בשלב מוקדם הרבה יותר.
גם בארגונים גדולים דוגמת מיקרוסופט, המהפכה משנה את נוף העבודה. פעם, תהליכי חדשנות סבלו מצווארי בקבוק כאשר צרכים עסקיים נתקלו בקשיי מימוש טכנולוגיים. היום נוצרים "צוותי פיוז'ן" המשלבים אנשי עסקים ואנשי טכנולוגיה, כאשר הצד העסקי יכול ליצור אב טיפוס ראשוני, והמפתחים מספקים עומק ותשתית. צוותים אלה מדווחים על עלייה של עשרות אחוזים באפקטיביות.
"בתור מי שמנהלת חדשנות בארגון גדול" אומרת מור בירן, "הכלים האלה הופכים את כל הארגון לפלטפורמה של חדשנות. כי ברגע שהדינמיקה היא שאין הרבה סיכון לנסות משהו חדש, והמחזורים יותר קצרים, וכולם שותפים ומעיזים להביע דעות, אז התרבות בארגון הופכת להיות תרבות של חדשנות. זה מרגש עד מאוד". אך האם הכל ורוד כשבונים מהר? "ברור שלא" מזהירה מור בירן. בדיוק כפי שבבניין אמיתי יש לבדוק שהקירות יציבים והרצפה תומכת, כך גם בעולם של וייב קודינג, סוגיית האבטחה הופכת מהותית מאוד. "מי שבונה בבינה מלאכותית ולא נותן את הדעת על כך, מכניס סיכון".
"הבינה המלאכותית צריכה לעבוד לצידנו"
לסיכום, מור בירן מדגישה את האופטימיות שלה לגבי העתיד. "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו את השאלה מה הבינה המלאכותית מאפשרת לנו לעשות טוב יותר". הבינה המלאכותית אינה טייס אוטומטי - אנחנו מוסיפים אותה לצידנו. עוד לדבריה, היתרון התחרותי של הדור הבא טמון ביצירתיות, בחשיבה הביקורתית וביכולת לתכנן. בעשורים האחרונים ראינו מהפכות גדולות, כמו מהפכת הענן, אך דבר אחד לא השתנה: חדשנות אף פעם לא נולדה ממה שאפשר לבנות או לתכנת, אלא תמיד מהבעיה שאנחנו רוצים לפתור.
עוד אמרה כי ״מיקרוסופט נוסדה כשהיא שאלה את עצמה 'מה יקרה אם ניתן לכל אחד גישה למחשב?'", היום השאלה היא "מה יקרה אם ניתן לכל אחד את היכולת לבנות משהו?" זוהי שאלה הרבה יותר נועזת״. לדבריה, "אם אנחנו רוצים להישאר רלוונטיים, אנחנו צריכים להפשיל שרוולים ולהתחיל להשתמש בכלים האלה, בכל הרבדים, בכל התפקידים ובכל זמן - כדי שנמשיך להיות רלוונטיים. זה לא רק יתרון, זה הכרח תחרותי בעידן הזה".
מור בירן סיימה עם שאלה לקהל - "מה אתם מדמיינים, והאם אתם מעיזים כבר היום לפתח כלי בינה מלאכותית ולנסות לבנות משהו? אם כן - תספרו לי״.
*** גילוי מלא: הכנס מתקיים בשיתוף-פעולה עם Startup Nation Central STARKWARE, מיקרוסופט ישראל, DREAM, פישר (FBC & Co), רשות החדשנות ומקורות