מהם הפיצ'רים החדשים בוואטסאפ? / צילום: Shutterstock
אחת מהאפליקציות הפופולריות ביותר להעברת מסרים ברחבי העולם, ובפרט במדינת ישראל (שיעור שימוש של 98% לפי נתוני איגוד האינטרנט הישראלי) - היא הוואטסאפ. האפליקציה, שבבעלות ענקית הטכנולוגיה מטא (פייסבוק), מתחדשת באופן קבוע בפיצ'רים שיגרמו לצרכנים לרצות להשתמש בה אפילו יותר - הנה כמה מהחידושים האחרונים.
● בדיקה טכנולוגית | הטלפון שמציב תחרות לענקיות הטכנולוגיה, לפחות מבחינת המחיר
● בדיקה טכנולוגית | כך תעשו סדר וניקיון בסמארטפון שלכם
● בדיקה טכנולוגית | לא רק וואטסאפ: המתחרות שכדאי להכיר
התראות ואירועים: כלים לניהול
וואטסאפ מעוניינת לחזק את הקהילות שפועלות בה ולהגדיל את תדירות השימוש, ולכן הכניסה את האפשרות לדעת מי מהחברים שלכם בכל קבוצה מחובר בזמן אמת. מדובר בפיצ'ר קצת טריקי, מכיוון שניתן לראות מי "מחובר" לאפליקציה, כלומר מספר המשתמשים המחוברים לוואטסאפ בכלל, ולא האם הם בתוך הצ'אט הקבוצתי הספציפי.
בנוסף, וואטסאפ הוסיפה אפשרות עדכונים לאירועים לא רק בקבוצות (כמו "ערב סרט לעובדי החברה" או "פגישת עבודה צוות תוכן"), אלא גם בשיחה אישית. היא אף מאפשרת להשיב על הזמנה לאירוע בקבוצה ב"אולי", להוסיף בן או בת זוג, להוסיף תאריך ושעת סיום לאירועים ארוכים - ואף להצמיד את האירוע בצ'אט.

עבור התראות בקבוצות, שלעתים נשלחות בכמות עצומה עד כדי הצפה וחוסר יכולת לעקוב, פותחה אפשרות לתעדף התראות באמצעות ההגדרה "התראות על". ניתן לבחור באפשרות "הודעות נבחרות" ולהגביל את ההתראות שאתם מקבלים עבור מישהו שמאזכר אתכם (@והשם שלך), תשובות והודעות מאנשי קשר שמורים - או לבחור את האפשרות "הכול", כדי לקבל את כל ההתראות.
שמירת הודעות בצ'אט: לא לפספס מידע
חלק מהמשתמשים כנראה כבר ראו את ההודעה הבאה: "עכשיו אפשר לשמור הודעות בצ'אט כדי שלא ייעלמו". הכוונה היא שאפשר להקיש על סמל הסימנייה, לשמור הודעות ולחזור אליהן מאוחר יותר. לא מדובר בסימון בכוכב (ההודעות שאנחנו רוצים לחזור אליהן כי יש בהן מידע חשוב), אלא על הודעות שנרצה לחזור אליהן מאוחר יותר.
כחלק מהפיצ'ר, כולם יכולים לשמור הודעות, אבל כל משתמש יכול להגביל את האפשרות לבצע שמירה על ההודעות שלו. בנוסף, בשיחות שבהן נמחקות ההודעות, הודעות שיישמרו לא יימחקו מהצ'אט - וכולם יוכלו לראות אותן.
שיחות וידאו: זום ואיכות טובה יותר
עבור לא מעט אנשים, וואטסאפ משמשת לא רק להעברת הודעות ומסרים אלא גם לצורך שיחות וידאו, וגם בחטיבה זו יש כמה פיצ'רים חדשים. ראשית, באפליקציה מבטיחים ששיפרו את הטכנולוגיה כדי ששיחות הווידאו יהיו מהימנות ואיכותיות יותר. לפי החברה, השיפור הזה יפחית את מספר ניתוקי השיחות או ה"קיפאון" בשיחות וידאו.
פיצ'ר נוסף שיכול לשנות את חוויית שיחות הווידאו הוא היכולת לעשות זום באמצע השיחה - בינתיים רק עבור משתמשי אייפון. בזמן שיחת וידאו ניתן "לצבוט" את המסך בתמונה שלכם או של מי שמשוחרר אתכם, ולהגדיל את ריבוע התמונה שלכם או לעשות זום דיגיטלי לתמונת המסך של הצד השני.
קבצים: יכולת לסרוק מסמכים
אחד השינויים המבורכים שוואטסאפ הכניסה הוא האפשרות לסרוק מסמכים ישירות לתוך שיחות. נכון לעכשיו הפיצ'ר זמין רק לבעלי אייפון, ולמרות שהוא נשמע בסיסי, הביצוע מעולה ומלא אפשרויות.
ברגע שתפתחו את אפשרות הסריקה תחת "קבצים", המצלמה תזהה את הדפים שבפריים, ו'תיקח' את התמונה לבד מבלי שתצטרכו לצלם בעצמכם. לאחר מכן האפליקציה מציעה כמה אפשרויות עריכה: לחתוך ולבחור רק חלק מהמסך; לבחור את סוג הסריקה - האם בצבעים, בשחור או לבן או כתמונה; לסובב את המסמך ועוד. לבסוף, המסמך הסרוק יישמר כקובץ PDF, להבדיל מתמונה רגילה.
תמלול הקלטות: גם בערוצים
עבור רבים, אפשרות התמלול להודעות קוליות משמעותית במיוחד, בגלל בעייתיות בהאזנה להקלטות, כמו למשל בזמן פגישה או שיעור באוניברסיטה. למרות שהפיצ'ר עדיין לא עובד היטב בעברית (המצב טוב בהרבה באנגלית), וואטסאפ מאפשרת לתמלל הקלטות שנשלחות בערוצים רשמיים באפליקציה.
פרטיות: הפיצ'ר שישמור עליכם
בימים האחרונים החליטו בוואטסאפ לנסות "להרגיע" את הצרכנים, ולחזק את רמת הפרטיות. בהודעה שיצאה לעיתונות נכתב שהשירות מבוסס על הצפנה מקצה לקצה, משמע רק השולח והנמען רואים את ההודעות.
בוואטסאפ הציגו שכבה חדשה לפרטיות, שנקראת "הגדרה מתקדמת של פרטיות בצ'אט". כשההגדרה הזו פועלת, אפשר לחסום את האפשרות של אחרים לייצא צ'אטים, להוריד אוטומטית מדיה לטלפון שלהם ועוד. בוואטסאפ ממליצים להשתמש בזה בעיקר בקבוצות שבהן לא מכירים את כל המשתתפים והן רגישות מטבען - כמו קבוצות בריאות או תמיכה.
נעילת צ'אטים: שמירה על המידע
אמנם לא מדובר בפיצ'ר חדש, אבל הרבה לא מכירים אותו: אם הטלפון שלכם עובר לידיים אחרות, ואתם רוצים לשמור על שיחה ספציפית - יש אפשרות לנעול את הצ'אט. ברגע שתפעילו בהגדרות הצ'אט את הפיצ'ר, השיחה תועבר לתיקייה מיוחדת שבה נמצאות כל השיחות הנעולות, ויהיה צורך בזיהוי שזה אתם (סיסמה, זיהוי פנים או טביעת אצבע) על מנת לפתוח אותה. כאשר הצ'אט עצמו נעול, כל התכנים שלו מוסתרים אוטומטית גם בהתראות.

ומה בעתיד? האופציות שנבחנות
בין הפיצ'רים העתידיים עליהם דווח בעולם נמנית האפשרות עתידית לתרגם הודעות בוואטסאפ לשפות אחרות, גם בצ'אטים וגם בערוצים השונים. בנוסף, בוואטסאפ בוחנים את האפשרות של הורדת תמונות באיכויות שונות, אם רוצים לשמור על שטח האחסון במכשיר, וגם את גבולות השימוש בבינה מלאכותית.