מנכ''ל אינטל, ליפ–בו טאן / צילום: ap, Business Wire
אינטל דיווחה הלילה (חמישי) על המשך הירידות בביצועים, בעיצומה של טלטלה שהיא עוברת ביוזמתו של המנכ"ל החדש ליפ-בו טאן, ששם לו למטרה לשנות התרבות הארגונית של החברה עם פיטורי 20% מהעובדים.
● שתי המניות האלה היו מתחרות צמודות. ואז אחת מהן צללה ב-55%
● מובילאיי עקפה את הציפיות ומצהירה: "נעמוד בתחזית שלנו"
ההכנסות לרבעון הראשון של השנה עמדו על 12.67 מיליארד דולר, גבוה מציפיות האנליסטים שחזו מכירות של 12.31 מיליארד דולר. והרווח למניה עומד על 13 סנט, לעומת 1 סנט שציפו האנליסטים. לשם השוואה, ברבעון המקביל אשתקד דיווחה אינטל על הכנסות של 12.7 מיליארד, אז היה זה גידול של 9% לעומת הרבעון המקביל ב- 2023.
למרות שעקפה את התחזיות בתוצאות הרבעוניות, ברבעון השני אינטל מאכזבת את התחזיות וצופה אי ודאות לאור סביבת המאקרו.
הכנסות המוצרים הותיקים של אינטל, כמו שבבי המחשבים ממשיכים לרדת משנה לשנה, עם ירידה רבעונית של 8% ל- 7.6 מיליארד דולר. דווקא חטיבת השרתים, הנחשבת לחלשה בגלל חוסר הדומיננטיות של אינטל בתחום ה-AI מראה שיפור ניכר של 8% להכנסות של 4.1 מיליארד דולר - כלומר הכנסות השרתים של אינטל מהוות כבר כמעט שליש מכלל ההכנסות נטו. גם חטיבת הייצור, היכן ששמה אינטל את יהבה כיום כדי לייצר שבבים לחברות אחרות, הגדילה את המכירות ב-7% ל- 4.7 מיליארד דולר.
המשימה של אינטל והפגיעה ממלחמת הסחר
אינטל אמנם פספסה את מהפכת הטלפון הנייד והבינה המלאכותית, ונותרה שחקנית דומיננטית בשוק המחשבים האישיים, אך את היתרון היחסי שלה היא מנסה לקדם כיום בעיקר בתחום טכנולוגיית הייצור, עם הכוונה להשיק שבב בשם 18A שיעמיד אותה לראשונה לצד טייוואן סמיקונדקטור מזה שנים ביכולות מתקדמות. הישג זה יאפשר לה, לטענת אנליסטים, לייצר סוף סוף עבור חברות שבבים גדולות מתחרות, אם היא תצליח במשימתה. לחסרונות הייחודיים של אינטל יש להוסיף גם את אפקט המכסים של טראמפ מהחודש שמטלטל את שוק ההון ויוצר חוסר וודאות גם עבור אינטל שרוב לקוחותיה הן יצרניות מחשבים בסין ושמייצרת שבבים ב- TSMC בטייוואן. סין מהווה כיום 30% מהכנסותיה, לפי וולס פארגו.
על פי אתר Tipranks, ממליצים רוב האנליסטים על פוזיציית "החזק" במניה, כאשר 4 ממליצים למכור ורק אנליסט אחד ממליץ על קניית המניה. מחירי היעד שלהם נעים בין 18 דולר למניה לאנליסטים הדוביים ול- 34 דולר למניה לאנליסט השורי. מניית אינטל עומדת כעת על 22.4 דולר, והיא יורדת בכ-6% דולר המאוחר בנאסד"ק.
מאז תחילת השנה עלתה מניית אינטל בכ-5%, כאשר בחודש האחרון, בזכות אפקט המכסים של טראמפ והתנודתיות בשוק המניות, איבדה המניה 13% משוויה. עם זאת, תנודות אלה משניות כיוון ששווי החברה נמוך הרבה יותר מכל מתחרותיה. אינטל שווה 92 מיליארד דולר בלבד, כאשר אנבידיה שווה 2.5 טריליון דולר, ואילו AMD שווה 146 מיליארד.
מנכ"ל אינטל: "נצטרך לקצץ בעלויות באופן חכם"
בדוחות החברה לא התייחסה אינטל לשמועות על פיטורי 20% מהעובדים שנפוצו בתקשורת האמריקאית אתמול (רביעי), אך במייל שנשלח לעובדים דקות לאחר פרסום ביצועי החברה, כתב המנכ"ל ליפ-בו טאן כי החברה מתכוונת לקבל החלטות קשות שכוללות פיטורים של שכבות הנהלת ביניים, צמצום זמני ישיבות וחזרה לארבעה ימי עבודה בשבוע מהמשרד לכל הפחות. "אנחנו חוזרים למהות של אינטל - חברה שמובלת על ידי מהנדסים", כתב טאן. "לכן החלטתי לקדם את הפונקציות ההנדסיות המרכזיות אל מרכז קבלת ההחלטות בהנהלה. רוב השינויים שנעשה מכאן ואילך נועדו לאפשר למהנדסים שלנו לעבוד בצורה יעילה יותר, תוך הסרת חסמים ביורוקרטיים ותהליכים מסורבלים שמאטו את החדשנות שלנו.
"כדי שנוכל להשקיע באמת בטאלנטים שלנו ובמפת הדרכים הטכנולוגית, נצטרך לקצץ בעלויות באופן חכם. אמנם כבר ביצענו פעולות מהותיות בשנה החולפת, אך העלויות התפעוליות שלנו עדיין גבוהות בהרבה מהסטנדרט התעשייתי. לכן נקטין את הוצאותינו, כפי שאסביר בשיחת המשקיעים שתתקיים אחר הצהריים.
"במקביל להתמקדות המחודשת בהנדסה, נצמצם גם את המורכבות הארגונית. כיום יש צוותים שמדורגים לעומק של שמונה שכבות ניהוליות ויותר - מבנה שלא תורם למהירות ולא ליעילות. ביקשתי מכל חברי ההנהלה לבחון מחדש את המבנה הארגוני ביחידות שלהם, במטרה להסיר שכבות, להרחיב תחומי אחריות, ולהעצים את הכוחות הטובים ביותר שלנו.
"במהלך הבדיקות שערכתי, הופתעתי לגלות שלא מעט מנהלים התייחסו לאורך השנים לגודל הצוותים שלהם כאל מדד להצלחה. זה נגמר. אני מאמין שמנהיגות אמיתית נמדדת לא בכמות האנשים, אלא ביכולת להניע תהליכים עם מעט אנשים מצוינים. אנחנו נאמץ גישה זו לאורך כל החברה - עם העצמה של כישרונות מובילים, קבלת החלטות עצמאית ותחושת אחריות ברורה.
"הצעדים הללו יובילו, באופן בלתי נמנע, לצמצום במספר העובדים. כבר כשנכנסתי לתפקיד אמרתי שנצטרך לקבל החלטות לא פשוטות כדי לבנות בסיס יציב לעתיד שלנו - והשלב הזה מתחיל ברבעון השני. נעשה את זה באופן מהיר אך מדויק, לאורך החודשים הקרובים.
"אחד הדברים המפתיעים ביותר שגיליתי כאן הוא עד כמה זמן מושקע בתהליכים אדמיניסטרטיביים פנימיים שלא באמת מקדמים את העסק. אנחנו חייבים לפשט את זה - בצורה רדיקלית. המיקוד שלנו צריך להיות בלקוחות, לא באקסלים. אני מבקש מכלל ההנהלה להפסיק עם ישיבות מיותרות, ולצמצם משמעותית את מספר המשתתפים. הזמן של כולנו יקר, וחייבים לנצל אותו נכון. אנחנו נעדכן תהליכים, נעבור ללוחות מחוונים (Dashboards) חיים, נשתמש בדאטה עדכנית ואמיתית - כל זאת כדי לאפשר קבלת החלטות מהירה ומדויקת יותר", ציין המנכ"ל.