גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ענקית התרופות בשיתוף־פעולה ייחודי עם אוניברסיטת תל אביב

תביעה שהוגשה נגד היזם סם וקסל מאשימה אותו כי טיפל בילד באמצעות תרופה וטרינרית ● מחקר אדיר־ממדים בתחום בריאות האישה שפועל משנות ה-90 נסגר - והושב לאחר קול זעקה תקשורתית ● Healthee הישראלית גייסה 50 מיליון דולר ● וקול קורא חדש לחברות טכנולוגיות מחפש אחר פתרונות ללוקמיה ● השבוע בביומד 

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק
חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

יזם הביומד סם וקסל עשה קאמבק מפואר אחרי שישב בכלא, ועכשיו הוא שוב מסתבך

הוא עשה את הקאמבק של המאה בתחום הביומד, אבל עכשיו נראה שהוא מסתבך שוב: סם וקסל, שהואשם לפני 20 שנה בסחר במידע פנים בחברת ImClone שניהל, והפיל יחד איתו את ידידתו כוהנת הלייף סטייל מרתה סטיוארט, עומד כעת במוקד תביעה חדשה. נטען נגדו שהוא טיפל בילד אמריקאי בתרופה וטרינרית שייבא באופן לא חוקי מקולומביה. פרטים אלו נחשפו במסגרת תביעה לפשיטת רגל שהגישה חברת Equilibre Biopharmaceuticals, שהקים וקסל ב־2020 וכיהן בה כיו"ר וכמנכ"ל.

השבוע בביומד | הניסוי בגלולת ההרזיה שהצליח יותר מהמצופה
השבוע בביומד | רצים מרתון? לא בטוח שתשמחו לקרוא את המחקר הזה
השבוע בביומד | מחקר חדש מגלה: העור שלנו צורח בעת מצוקה

בפרשת הסחר במידע פנים, וקסל ריצה תקופת מאסר של חמש שנים (סטיוארט קיבלה עונש מאסר של חמישה חודשים), אך עם שחרורו הצליח לעשות קאמבק נאה לתעשיית הביומד: הוא הקים את Kadmon, שנמכרה ב־2 מיליארד דולר וחברות מבטיחות נוספות, ושוב הפך ליזם מקובל ומוערך.

לפי התביעה הנוכחית, אחת מעובדות החברה הייתה אם לילד עם אפילפסיה. וקסל ייבא תרופה שלא הייתה מאושרת לשיווק על ידי ה־FDA ונתן אותה לילד, אף שאיננו רופא. הוא רצה לנסות לפתח מוצר דומה בחברה. הילד קיבל את התרופה במשך כמה חודשים, עד שאחד העובדים בחברה חשף את הדברים, כך על פי התביעה. לא ידוע אם מצב הילד השתפר או הורע, אך מהודעות טקסט שסיפק וקסל לניו יורק פוסט השבוע, במסגרת סיקור התביעה, עולה שהדברים אכן התרחשו והאם כביכול הייתה מודעת לסיכונים. לגורמים אחרים אמר וקסל שמדובר בתביעת סחיטה חסרת משמעות.

לפי כתב התביעה, כשמשקיעי Equilibre גילו את הפרשה ב־2022, וקסל אולץ להתפטר מתפקידיו כיו"ר וכמנכ"ל החברה. עוד לפי התביעה, ה־FDA יודע על כך אך לא נקט כל פעולה נגד וקסל. לאחר מכן, וזהו לב התביעה, וקסל החל להפריע לפעילות החברה על ידי הסטת משקיעים ומחקרים ממנה לחברה חדשה שהקים, Graviton. בסופו של דבר Equilibre פשטה רגל ב־2023.

עד היום גייסה Graviton יותר מ־100 מיליון דולר. הסבב האחרון שלה בוצע לפי שווי של 700 מיליון דולר, ובין המשקיעים בה חברת התרופות סאנופי וקרן ההון סיכון הישראלית פונטיפקס.

עד לפרסום הידיעה לא נמסרה תגובה מסם וקסל.

מכון הבריאות הלאומי בארה"ב הודיע על סגירת מחקר ענק בתחום בריאות האישה, ואז התחרט

ארבעה מרכזים רפואיים בארה"ב, המנהלים מחקר אורך ענק, העוקב אחרי פרמטרים שונים בבריאות האישה מאז שנות ה־90, קיבלו בשבוע שעבר הודעה שהמימון למיזם יופסק. בעקבות זעקה ציבורית שקמה, הובטח שהגזירה תבוטל, אבל במרכזים הרפואיים הללו עדיין לא רגועים.

מאז החל Women’s Health Initiative, הוא הניב מידע רב ותובנות משמעותיות על בריאות האישה. לדוגמה, הוא גילה שטיפול בהורמונים בתקופת גיל המעבר אינו מגן על נשים מפני מחלות לב, בניגוד לדעה שרווחה עד אז. עוד התגלה שלנטילת ויטמין D או סידן ממקור חיצוני אין תועלת במניעת אוסטיאופורוזיס. רק מחקרי אורך גדולים כמו זה יכולים לענות על שאלות כאלה.

ללא תקציב מ־NIH (מכון הבריאות הלאומי), לא ניתן יהיה לתחזק מאגר מידע ובנק לדגימות הדם, השתן והחומר הגנטי שנאספו לאורך השנים. כמו כן, חוקרים טוענים שמרגע שהמחקר יופסק והנבדקות יתפזרו, וייווצרו מרווחים באיסוף המידע, יהיה קשה מאוד לאתחל אותו.

בתקופה הקרובה, המיזם הזה אמור להתחיל להניב תובנות על גורמים למחלות הגיל המבוגר, כמו אלצהיימר, עם הגעתן של המשתתפות הראשונות לגיל הרלוונטי.

הקיצוץ במיזם בריאות הנשים הוא חלק מקיצוץ נרחב שמבצע ממשל טראמפ במערכת הבריאות האמריקאית, הצפוי לעמוד על כ־40 מיליארד דולר. לפי אתר הביומד STAT, כ־2.3 מיליארד כבר קוצצו. במשרד הבריאות, בראשות רוברט פ. קנדי ג'וניור, קוצצו אחת מכל ארבע משרות.

עוד ביחסי ממשל ארה"ב והעולם המדעי: כתב העת Science פרסם שהתובע הכללי של וושינגטון די.סי (מינוי של טראמפ), שלח מכתב לכמה כתבי עת מדעיים, ובהם הירחון הרפואי המוביל NEJM, בטענה שהם "נוקטים צד פוליטי בוויכוחים מדעיים", והפנה אליהם שאלות כמו כיצד בכוונתם להציג מגוון דעות. במקביל הודיעה הממשלה כי תפחית מימון לשני כתבי עת שמפרסם ה־CDC, המרכז האמריקאי לשליטה במחלות.

החברה הישראלית שגייסה 50 מיליון דולר לניהול ביטוחי בריאות בשוק האמריקאי

הסטארט־אפ הישראלי Healthee, שנועד לסייע למבוטחים בארה"ב להבין מהם זכויותיהם הרפואיות, השלים סבב B בהיקף של 50 מיליון דולר, בהובלת קרן Key1 Capital ובהשתתפות המשקיעים Fin Capital, Glilot Capital Partners, Group11.

סבב הגיוס, שנערך שנה בלבד לאחר סבב A, מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל־108 מיליון דולר.

המערכת של Healthee מיועדת בעיקר למעסיקים הרוכשים תוכניות ביטוח לעובדיהם - השיטה הרווחת בשוק הביטוח הפרטי בארה"ב. המערכת, המבוססת על בינה מלאכותית, מאפשרת למעסיקים לבחור את ביטוחי הבריאות ועוזרת לעובדים עצמם להבין את זכויותיהם, לחפש חוות דעת על רופאים ושירותים אחרים, לקבל מידע על עלות של פרוצדורות שונות מראש ולקבוע תורים. הסכום שגויס כעת יאפשר לחברה להגדיל את מרכז הפיתוח בישראל ולגייס עובדים.

Healthee קמה בשנת 2021 וכיום מובילים אותה גיא בנימין (מנכ"ל), בן נגר (סמנכ"ל התפעול) וד"ר אלעד אופיר (סמנכ"ל הדאטה והמדיקל). החברה מעסיקה היום כ־100 עובדים, בישראל ובניו יורק. לפי הודעת החברה לאחר השלמת סבב הגיוס, Healthee "חצתה את הרף של 15 אלף לקוחות".

ענקית התרופות אסטרהזנקה בשיתוף־פעולה ייחודי עם אוניברסיטת תל אביב וקופות החולים לאומית ומאוחדת

כמה שווה המידע הרפואי הישראלי לחברות התרופות המובילות בעולם? הדעות בנושא הזה חלוקות ומשתנות מעת לעת. קצת לפני שנות הקורונה ובמהלכה, הדעה הרווחת הייתה שמאגרי המידע מזכים את סקטור הביומד הישראלי ביתרון עצום והם גורם שימשוך לכאן פעילות של חברות מובילות. הציפיות האלה התממשו רק באופן חלקי, אך השבוע נחתם הסכם שבכל זאת נותן תקווה למינוף של אוצר הידע.

חברת אסטרהזנקה השיקה עם בית הספר לבריאות הציבור, בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב ועם קופות החולים לאומית ומאוחדת את מרכז Beam - Illuminating Healthcare Through Data. זהו מרכז המחקר השני מסוג זה שמקימה החברה בעולם.

המרכז ישתמש במידע שנאסף בקופות החולים ועבר תהליך התממה (אנונימיזציה), והוא יאפשר לאסטרהזנקה להשתמש בנתונים כדי להבין טוב יותר מנגנוני מחלה, דרכי טיפול חדשות וגם כיצד לשפר את איכות חיי המטופל. חוקרי האוניברסיטה יעזרו לחברה בחקר מאגרי המידע.

בשנים האחרונות השתפרה היכולת לנתח מידע מהעולם האמיתי בזכות כלי הבינה המלאכותית והכוח החישובי. חקר המידע מהעולם האמיתי נחשב היום כלי משלים חשוב לניסויים קליניים, והוא מאפשר להבין את היעילות של תרופות בחולים עם כמה מחלות או בחולים מבוגרים שלא נכללו בניסויים הקליניים; לבחון שילובים של תרופות או לבדוק שיטות טיפול זו מול זו, ולא רק מול קבוצת ביקורת המקבלת טיפול דמה. עוד אפשר לזהות תופעות לוואי נדירות, להבדיל בין מטופלים הצפויים להגיב או לא להגיב לטיפול, או להתאים את הטיפול אישית. כמו כן ניתן להשתמש במאגרי המידע כדי להבין את הערך הכלכלי של טיפול מסוים בקבוצת חולים מסוימת.

בראש המרכז יעמוד פרופ' גבריאל חודיק, מטעם אוניברסיטת תל אביב. לדבריו, מדובר במרכז חדשני בכמה אספקטים: "ראשית, במשולש תעשייה, אקדמיה ושירותי בריאות שמשלבים כוחות כדי לקדם את המחקר והשירות הרפואי. שנית, השקעה בטיוב מאגרי המידע המעולים של קופות החולים על מנת לאפשר מחקר ברמה גבוהה יותר, ושלישית שימוש בלמידה מאוגדת (Federated learning) שתאפשר שיתוף־פעולה מחקרי בין ארגונים ללא שיתוף בדאטה. זאת על מנת להבטיח את פרטיות המידע באופן מוחלט. זהו צעד משמעותי קדימה בעולם מדעי הנתונים בתחום הבריאות".

מנכ"ל אסטרהזנקה ישראל, אוהד גולדברג, הוסיף עם השקת המיזם: "באמצעות שיתופי־פעולה בין האקדמיה, התעשייה וקופות החולים, נוכל לקדם מחקרים מעמיקים ולמידה מבוססת נתונים, להבין טוב יותר את צורכי המטופלים בהווה, ולפתח פתרונות רפואיים שייטיבו עמם גם בעתיד".

Abbvie וסטארט־אפ ניישן סנטרל יחפשו פתרונות ללוקמיה

חברת הפארמה AbbVie ישראל וארגון סטארט־אפ ניישן (Startup Nation Central), משיקים אתגר חדשנות שנועד לאתר יזמים וסטארט־אפים המציעים פתרונות טכנולוגיים פורצי דרך להקלת הטיפול בלוקמיה לימפטית כרונית (CLL). למחלה זו יש טיפולים חדשים מוצלחים, והמיזם מחפש פתרונות טכנולוגיים שיקלו את מהלך הטיפול.

כ־450 חולי CLL חדשים מאובחנים מדי שנה בישראל. הגיל החציוני באבחנה הוא 70. לרוב, המחלה מתקדמת לאט לאורך שנים. בעשור האחרון, פותחו טיפולים ביולוגיים ומולקולות חדשניות כחלופה לכימותרפיה. בחלק מהמקרים, המטופל אף יכול להפסיק את הטיפול אחרי פרק זמן מסוים ולחיות חיים מלאים באיכות חיים גבוהה.

אתגר החדשנות של AbbVie ו־סטארט־אפ ניישן סנטרל, מבקש למצוא פתרונות שיפשטו את התהליך הטיפולי באמצעות ניטור מרחוק, טכנולוגיות למעקב אחר בדיקות דם ותופעות לוואי, גישות חדשניות לניהול תופעות הלוואי כמו עייפות או כאב, תמיכה בניהול החיים לצד הטיפולים וההשפעות הרגשיות של האבחנה ותהליך הטיפול.

היוזמות שיוגשו ייבחנו על ידי ועדה מייעצת שתורכב מנציגי AbbVie ו־סטארט־אפ ניישן סנטרל, רופאים מובילים בתחום, נציגי עמותת החולים וקרן הון הסיכון aMoon. היוזמה הזוכה תקבל מענק של עד 200 אלף שקל מחברת AbbVie. את המועמדות ניתן להגיש עד ה-27 במאי באתר סטארט־אפ ניישן סנטרל.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

בעלי הדירות בדו-המשפחתי הסתכסכו בגלל שער חניה צר. מה קבע ביהמ"ש?

שני אחים העבירו לאחיהם הבכור את מניותיהם בחברה המשפחתית ללא תמורה, ואז דרשו את המניות בחזרה - איך הכריע ביהמ"ש? ● שני בעלי דירות בבית דו-משפחתי הסתכסכו והגישו תביעות הדדיות על שימושים בשטח המשותף. המפקח על המקרקעין התערב ● ביהמ"ש העליון: פגם בערבות בנקאית לא יביא לפסילת המציעה בתנאים מסוימים, בין היתר אם לא ניסתה להשיג יתרון ● 3 פסקי דין בשבוע

מבקרת במוזיאון במרקובה, פולין. ביד ושם משפרים את חוויית המבקר באמצעות AI / צילום: Reuters, Artur Widak/NurPhoto

על הדרכים לנצל כלי AI כדי להנחיל את זיכרון השואה

סערת הרשת בעקבות משפיענית שזלזלה בעדות ניצול חושפת את הפער בין תרבות הריגוש המיידי לצורך בשימור זיכרון היסטורי מורכב ● ביד ושם פונים לבינה מלאכותית כדי לעדכן את דרכי ההנצחה ולהנגיש אותן, וחוקרים מנסים להבין איך לעורר רגש במציאות שבה גם טראומה צריכה להיות "מספיק מעניינת"

תומכת חיזבאללה על חורבות כפר כילא. הארגון השקיע 57 מיליון דולר בשיקום הבתים / צילום: ap, Hassan Ammar

חיזבאללה במשבר חמור, האם הוא עדיין מסכן את ישראל?

חיסול נסראללה, היחלשות הזרוע האיראנית וההפיכה בסוריה שגם חסמה את נתיבי ההברחות: בחודשים האחרונים ספג חיזבאללה מכה אחר מכה, שהורידו אותו ממפת האיומים ● נשיא לבנון כבר הצהיר על כוונתו לפרק את הארגון מנשק, ובביירות אף מסירים את דגליו מרחבי העיר ● האם "הניצחון המוחלט" של ישראל יגיע דווקא מצפון, או שהחגיגה מוקדמת? המומחים מסבירים

הקבב של מסעדת Arasia / צילום: באדיבות Arasia

הסופר הגדול במזרח התיכון נמצא בישראל, ואתם חייבים לבקר בו

הסופרמרקט הגדול במזרח התיכון שמתנהג כמו כל-בו ביפן, שמורת טבע מהיפות בישראל וכנאפה למקצוענים ● יצאנו לנצרת ונוף הגליל, הערים שצופנות הפתעות מתחת לרדאר ● חגית אברון תופרת יום 

כריש עפרורי. בן בית עונתי בחופי ישראל / צילום: Shutterstock

מזג נוח, אבל עדיין טורף: על הכריש העפרורי שתקף השבוע בחדרה

כל עוד הכרישים המגיעים לחופי ישראל יסבלו מהצקות של סקרנים או יוכלו להשיג ארוחת צהריים קלה בגניבת שלל, הם לא יהססו לתקוף ● זה יכול להיגמר כסרטון ויראלי בטיקטוק או באובדן חיי אדם, אך לרשויות יש איך לסייע

לאילון מאסק יש לגיון של ילדים. כך הוא מנהל אותו / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הסודות האפלים ודמי השתיקה: כך מנהל אילון מאסק את 14 ילדיו ואימהותיהם

האובססיה שלו להילחם בהתכווצות האוכלוסייה הפכה את האיש העשיר בעולם לאב ל-14 ילדים, לפחות ● הוא מגייס אמהות פוטנציאליות ברשת X שבבעלותו, ומשלם להן סכומי עתק בתמורה לשתיקה ● הסודות שמאחורי מפעל השושלת של אילון מאסק בתרגום הבלעדי המלא לחשיפת הוול סטריט ג'ורנל

פיטר טוכמן / צילום: ap, Craig Ruttle

הסוחר המפורסם בוול סטריט טוען: "לטווח קצר, זה שוק נהדר"

פיטר טוכמן, אחד הסוחרים המפורסמים בוול סטריט, מכנה את התנהלות טראמפ והבית הלבן כ"טרור כלכלי" ● ואומר כי משקיעים לטווח הארוך לא יכולים לעשות הרבה בתנודתיות הגבוהה, מלבד להחזיק מעמד

שי ג'ינפינג ודונלד טראמפ / צילום: ap, Susan Walsh

סין וארה"ב מציגות גרסאות סותרות, והתחרות: מי תהיה הראשונה שתחתום על הסכם עם טראמפ?

מאז הקפאת תוכנית המכסים, טרם נחתם הסכם עם מדינה כלשהי ● בינתיים, מעל המגעים בין ארה"ב לסין מרחפת עננה של אי ודאות

החברים מהצבא שהביאו את מהפכת ההייטק לשוק הנדל"ן

אגורה, שאחד ממייסדיה הוא בנו של היזם חנן מור, פיתחה פלטפורמה גלובלית לניהול השקעות נדל"ן, בעיקר במודל של קבוצות רכישה, המשרתת כיום כ־70 אלף משקיעים ● בין לקוחותיה בישראל ניתן למצוא את אלטשולר שחם, הראל ואלקטרה נדל"ן

הפגנה נגד טראמפ בגבעת הקפיטול, וושינגטון / צילום: ap, Jose Luis Magana

מאה הימים הראשונים של טראמפ: רוב הסקרים מראים שהאמריקאים לא מתפעלים

66% מהמשיבים לאחד הסקרים אומרים שהוא "מפיח תוהו ובוהו" ו־59% אומרים שהוא "מפחיד", קצת מוקדם בשביל שחיקה כזאת בפופולריות של נשיא ● לפני 8 שנים, יועציו הקרובים העזו לחלוק על טראמפ, עכשיו נראה שנשאר רק אחד: שר האוצר בסנט, שהוריד אותו מעץ גבוה

ארונו של האפיפיור פרנציסקוס / צילום: Associated Press, Evan Vucci

בנוכחות טראמפ ומנהיגי העולם: הלוויית האפיפיור פרנציסקוס

תחת מערך אבטחה חסר תקדים - האפיפיור ה-266 יובא לקבורה בטקס בוותיקן • מאות אלפי בני אדם ישתתפו באירוע, לצד מאות מנהיגי מדינות ונציגים רשמיים - החל מטראמפ, ביידן, מקרון, הנסיך וויליאם ורבים אחרים ● את ישראל ייצג רק השגריר בוותיקן ירון זיידמן

אריק ויינשטיין / צילום: תמונה פרטית

הוא ניהל את קרן ההשקעות של היזם הנודע ומאמין: "טראמפ מרוויח מגרימת כאוס", וזו הסיבה

איש הפיננסים אריק ויינשטיין, מהקולות המשפיעים בעמק הסיליקון, מזהיר שהריצה אל ההייטק בישראל בלתי פרופורציונלית, ועלולה לבוא בעוכרי המדינה ● הוא מציע דרך חדשה להסתכל על שוק ההון הסוער ומנסה להסביר את מהלכי טראמפ ("הוא מרוויח מגרימת כאוס") ● ולמה הוא מאמין שהבינה המלאכותית תחסל בסוף את כולנו?

נטע מוזס, ''איך ליהנות מהטבע (צאו החוצה)'', 2021. לוקחת את הלפטופ לחופשה ומטביעה אותו בים / צילום: יובל פסו

התערוכה שתגרום לכם לנסוע לחיפה ותחזור אליכם בכל פעם שתציצו לדסקטופ

עשירה, רלוונטית ומעוררת מחשבה: תערוכה חדשה במוזיאון חיפה עוסקת בתפר בין העולם הפיזי והדיגיטלי, שבו שולחן העבודה - הגשמי וגם זה שבמחשב - הוא הבסיס לעולם הפנימי של היוצרים ● האוצר יובל סער: "עבור כולנו, העידן הדיגיטלי מכתיב את סדר היום"

השטח שקנו דניאלה פיק וקוונטין טרנטינו. בעיגול: דניאלה וקוונטין / צילום: כפיר זיו, AP- Gregorio Borgia

בלעדי: שני דונם בצפון ת"א - הבית שרכשו דניאלה פיק וקוונטין טרנטינו

הבמאי ההוליוודי ואשתו חיפשו מזה זמן בית בישראל ● על השטח של 2.2 דונם בשכונת תל ברוך הצפון תל־אביבית שרכשו, מצויים שני קוטג'ים שככל הנראה ייהרסו לטובת הבית החדש

שכונת מורשת במודיעין ושכונת גליל ים בהרצליה / צילומים: סלע בינוי, יח''צ

מה קורה כשזוכי מחיר למשתכן יכולים למכור? השכונה בלב אזור הביקוש שהמחירים בה יורדים

בשכונת גליל ים בהרצליה, הגידול בהיצע הוביל לירידה במחירי הדירות שהוגרלו במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן" ● בשכונת מורשת במודיעין, מוכרי דירות יד שנייה מוכנים להתפשר יותר - אך לא עד כדי ירידות מחיר מובהקות

מושל אילנוי, ג'יי.בי. פריצקר / צילום: ap, Erin Hooley

עם כמעט 4 מיליארד דולר בכיס: הפוליטיקאי ששם עין על הבית הלבן

המושל המיליארדר ג'יי. בי. פריצקר מאילינוי סומן כאחד הדמוקרטים שעשויים להוציא את המפלגה מהשממה הפוליטית ● הוא יכול לממן בעצמו קמפיין נשיאות, והוא לא מהסס לצאת נגד טראמפ ה"סמכותני", גם כשהאחרון לועג למשקל שלו

מחלקת מוצרי חשמל ברשת אושר עד / צילום: שירה ספיר

נינג'ה בפחות מאלף שקל: השיטה שהפכה את אושר עד לשחקנית בשוק מוצרי החשמל

קמעונאית המזון אושר עד, שידועה בעיקר במחירים נמוכים, משקיעה בשלוש השנים האחרונות גם בתחום מוצרי החשמל, שמהווה זרוע הכנסה בולטת עבורה ● עם היצע מנינג'ה ועד שואבי דרימי ואסטרטגיה שמדלגת על משלוחים, הובלות והתקנות - מתהווה שחקנית שנותנת פייט לשוק כולו

קמפוס מיקרוסופט בהרצליה / צילום: עמית גרון

מיקרוסופט ישראל עוברת לצי ליסינג של מכוניות חשמליות בלבד

כחלק מהמדיניות הגלובלית לא תאפשר לעובדים לקבל רכב צמוד עם מנועי בעירה פנימית החל מהקיץ

הבניין של חברת סולם יעקב, בדרום קריית אתא / הדמיה: Sveta Aryeva

קבוצת רוכשים קנתה בניין בקריית אתא. כמה זה עלה לה

הרוכשים קיבלו הטבות שונות כמו עו"ד על חשבון החברה ותנאי תשלום נוחים של 10/90 ● הבניין הוא חלק מפרויקט "מול הקיבוץ" של סולם יעקב, הפונה אל שדות הקיבוצים הסמוכים אושה ורמת יוחנן

עדי גזית, מנכ''ל חברת המימון ברקת / צילום: גדי סיירה

המנכ"ל שמזהיר מעליית מחירים: "העולם שבו קנו דירות כמו לחמניות נגמר"

חברת המימון ברקת כבר נמצאת במגעים עם חברות יזמיות לגבי ליווי פרויקטים במסגרת המבצעים הפיננסיים הבנקאיים שעומדים להצטמצם ע"י בנק ישראל ● מנכ"ל החברה, עדי גזית, סבור כי חברות הנדל"ן מגלות עמידות כלפי הטלטלות בשוק, ואינו רואה ירידות מחירים בקרוב