עו''ד דודי קופל. ייכנס לתפקיד היועץ המשפטי של משרד האוצר / צילום: דוברות אוצר
עו"ד דודי קופל נבחר היום (א') לתפקיד היועץ המשפטי הקבוע של משרד האוצר. קודם לכן כיהן קופל כמשנה ליועץ המשפטי הקודם, עו"ד אסי מסינג, וניהל את הלשכה המשפטית בפועל מאז שהאחרון פרש לפני כחודש.
● היועמ"שית בוועדת החוקה: "בניגוד לכותרת הדיון, אין אכיפה בררנית"
● לקראת תקציב 2026: האתגרים של ממלא־מקום יועמ"ש האוצר
קופל נבחר פה־אחד בהליך מכרזי בנציבות שירות המדינה, הן על־ידי נציגי הייעוץ המשפטי והמשפטנים בוועדת האיתור והן על־ידי מנכ"ל האוצר אילן רום.
חלק מההערכות המוקדמות היו ששר האוצר בצלאל סמוטריץ' אינו מעוניין בבחירתו של האיש הקרוב ביותר למסינג, שלמען עזיבתו פעל סמוטריץ', לאור החיכוכים המתוקשרים ביניהם. אולם בוועדת האיתור לתפקיד יועמ"ש האוצר אין לסמוטריץ' רוב מובנה - ההרכב כולל גורמים משפטיים שונים, לצד המנכ"ל רום, המייצג את השר. לבסוף, כאמור, גם רום הצביע בעד מינוי קופל, ובהודעה משותפת עם סמוטריץ' בירכו אותו השניים בשלל מחמאות.
בין האתגרים עמם יצטרך להתמודד קופל: הכרעה בגורל כספים בהיקף של יותר ממיליארד שקל המיועדים למגזר החרדי, אשר "תקועים" ברזרבות התקציב בהמתנה לאישור משפטי. מעבר להעברת הכספים עצמם, אחת הדילמות המשפטיות היא האם להשאיר כספים אלה ואחרים במעמד של תקציבים קואליציוניים שיש לאשרם מחדש מדי שנה - או להטמיעם בבסיס התקציב לקראת תקציב 2026, כפי שמעוניינות המפלגות החרדיות וכמותן גם סמוטריץ'.
קופל, בן 48, נשוי ואב לארבעה, מתגורר במושב דתי במטה יהודה, והוא בוגר תואר ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת בר־אילן.
לקופל יש ניסיון רב בעבודה המשפטית בממשלה. לפי הודעת האוצר, הוא החל את עבודתו המשפטית בבית המשפט העליון, כמתמחה וכעוזר משפטי. ב־2007 הוא השתלב בלשכה המשפטית של משרד התקשורת, וב־2010 עבר ללשכה המשפטית של משרד האוצר. ב־2016 מונה קופל לסגן היועץ המשפטי באוצר, וב־2021 מונה ליועץ המשפטי (בפועל) של משרד האנרגיה. ב־2022 חזר למשרד האוצר לתפקיד המשנה של מסינג.