מארק צוקרברג / צילום: ap, David Zalubowski
ענקית הטכנולוגיה מטא (פייסבוק לשעבר) פרסמה לפני זמן קצר את התוצאות הפיננסיות שלה לרבעון הראשון לשנת 2025. מטא דיווחה על הכנסות של 42.31 מיליארד דולר, ובכך עקפה את תחזיות האנליסטים שעמדו על 41.35 מיליארד דולר. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 6.43 דולר למניה, ובכך עקפה גם את תחזיות האנליסטים שעמדו על 5.22 דולר למניה. אחרי פרסום הדוחות, מניית מטא עולה בכ-4.5% במסחר המאוחר.
בדומה לשאר ענקיות הטכנולוגיה, גם מטא מתמודדת עם התחרות על הבינה המלאכותית. בעוד שלפני כמה חודשים חברה סינית קטנה בשם DeepSeek פיתחה מודל רזה וזול שניצח את המודל הקיימים בשוק, היה חשש כי ענקיות הטכנולוגיה יבינו את טעותן וינסו לפתח את המודלים הקטנים יותר. אפילו ברבעון הקודם דווח ב-The Information, כי מטא פתחו "חדרי מלחמה" כדי לטפל בנושא.
ברבעון הנוכחי מטא יצאה עם סבב פיטורים עליו דווח ברבעון שעבר. מטא אז דיווחה כי מפטרת 5% מהעובדים בעלי הביצועים הנמוכים ביותר שלה, מה שממשיך את אסטרטגיית "שנת היעילות" של צוקרברג משנת 2023. במטא ישראל פוטרו כ-40 עובדים, שם דווח כי מארק צוקברג המנכ"ל מייצר אווירה של פחד בחברה.
החשש ממלחמת הסחר
ענקיות הטכנולוגיה כולן הושפעו ממדיניות המכסים של נשיא ארצות הברית טראמפ, ובמקרה של מטא שוק הפרסום עתיד להיפגע מהשינוי במדינויות הסחר. חברות חומרה שבכוונתן לפרסם מוצרים בעזרת מטא, יאלצו להתמודד עם עלויות גבוהות יותר בשל העלאת המכסים. גם חברות כמו יוטיוב ושאר חברות המדיה החברתית שמתבססות על פרסום, יתמודדו עם האטה בשוק הפרסום בצל המכסים.
במהלך הרבעון הזה, נפתח אחד השימועים החשובים ביותר נגד ענקית הטכנולוגיה מטא, שמנהל השופט עמית מהטה, שדן האם אינסטגרם ו-וואטסאפ יישארו חלק ממוצרי מטא. בבית המשפט כעת ייבחן האם השירותים נרכשו במטרה לחסל תחרות ולמנוע מהשוק להתנהל בצורה חופשית, ואם כך הדבר - המשמעות היא אולי שמטא תיאלץ לוותר על הפלטפורמות הפופולריות. נזכיר, אינסטגרם מהווה מחצית מהכנסות הפרסום של מטא בארצות הברית, ולכן מדובר בהחלטה משמעותית במיוחד.