חסכונות ותשואות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
רגע לפני יום העצמאות התפרסמו נתוני ההעברות בין גופי החיסכון המקומיים בחודש מרץ ובסיכום הרבעון הראשון של השנה. מהנתונים עולה כי מי שממשיך להוביל את טבלת הגיוסים בגמל ובקרנות ההשתלמות הוא בית ההשקעות אנליסט, שגייס בחודש שעבר 1.6 מיליארד שקל. אנליסט, המוביל את טבלת התשואות בשנים האחרונות היה גוף השקעות שגייס הכי הרבה גם בשנה שעברה (13.2 מיליארד שקל) וגם מתחילת הרבעון החולף שבו גייס יותר מ-4.1 מיליארד שקל.
● צעד חריג: יבוטל כתב האישום נגד רון אילון בפרשת בזק-yes
● במקום 87 מיליון שקל: דוד אפל מציע לשלם 50 מיליון שקל בהסדר חוב
במקום השני בחודש מרץ נמצא בית ההשקעות מיטב שגייס 809 מיליון שקל ומתחילת השנה 2.1 מיליארד שקל. מעבר לשניים אלה, אף גוף אחר לא גייס מתחילת השנה יותר ממיליארד שקל.

כך ילין לפידות, המתחרה הקבוע של אנליסט בצמרת התשואות עד לאחרונה , אמנם גייס יפה בחודשיים הראשונים של השנה, אך תשואות חלשות מזה מספר חודשים על רקע העדפתו להשקעות בוול סטריט, מתחילות לחלחל גם לגיוסים.
כך, בחודש מרץ גייס בית ההשקעות 32 מיליון שקל בלבד לעומת יותר מ-900 מיליון שקל בחודשיים הראשונים של השנה, וזאת לאחר שבשנה שעברה היה במקום השני בגיוסים עם כמעט 13 מיליארד שקל.
האתגרים של חברות הביטוח
בתחתית טבלת ההעברות ממשיכים להיות חברות הביטוח הראל וכלל ובית ההשקעות אלטשולר שחם. הראל, שבלטה לטובה בתשואות בחודש מרץ, עדיין נמצאת בסיכום השנה האחרונה במקום האחרון ואיבדה כמעט 200 מיליון שקל בחודש האחרון ו-614 מיליון שקל מתחילת השנה.
כלל ממשיכה גם היא לאבד כסף בקצב מהיר יחסית אם כי בחודש מרץ ניכר שיפור עם אובדן כספים למתחרים בהיקף של 368 מיליון שקל ובסה"כ יציאת כספים של 1.2 מיליארד שקל מתחילת השנה.
גוף ההשקעות שממשיך לאבד הכי הרבה כסף למתחרים הוא השחקן הגדול ביותר בשוק הגמל, אלטשולר שחם. בית ההשקעות שנחשב לסמן הימני בחשיפה לחו"ל, ובעיקר לארה"ב, הציג את התשואה החלשה ביותר בגמל מתחילת השנה, ואיבד למתחרים בחודש מרץ 1.5 מיליארד שקל. בסיכום הרבעון הראשון של שנת 2025 מדובר בזליגה של יותר מ-3.3 מיליארד שקל ובשנת 2024 כולה של 13.5 מיליארד שקל .