גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האנליסטים מזהירים: ספרד עלולה להיפגע מביטול עסקת הנשק עם ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: אנליסט ביטחוני מזהיר: הניתוק של ספרד מישראל "יפגע בביטחון שלה" ● ישראל חסמה סיוע הומניטרי לעזה, כעת היא שוב מוזמנת להאג ● איסלנד קוראת לאסור את השתתפות ישראל באירוויזיון, וההסכמה המפתיעה להניף דגלי פלסטין ● הלחץ לפרק את חיזבאללה מנשקו גובר, אבל איך זה יקרה? ● כותרות העיתונים בעולם

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.

כותרות העיתונים | לבטל את החוזה "באופן מיידי": הקואליציה בספרד מאיימת להתפרק אם תמומש עסקת נשק עם חברה ישראלית
כותרות העיתונים | איראן מזהירה את ישראל: אל תתערבו בשיחות הגרעין

1 ספרד ביטלה עסקת נשק עם ישראל, אך זה עלול להתנקם בה

לאור הלחימה של ישראל בעזה, ספרד החלה לבטל עסקאות נשק עם ישראל, ולאחרונה היא ביטלה חוזה עם אלביט "בשווי 6.6 מיליון אירו ליבוא של 15 מיליון כדורי 9 מ"מ", לאחר שחברי קואליציה מהשמאל דרשו את ביטולו המיידי. כעת, אנליסטים ובכירים מזהירים כי ביטול החוזה עם ישראל עלול "לפגוע בביטחון של ספרד עצמה" ולפגוע במעמדה בזירה הבינלאומית, כך פורסם במדיה ליין.

"מה שהתחיל כהזמנת רכש עבור המשמר האזרחי, התפתח למחלוקת לאומית שגררה לתוכה מפלגות קואליציה, יועצים משפטיים, משרדי חוץ ואנליסטים אסטרטגיים. החוזה, שניתן לחברת Guardian Homeland Security SA שבסיסה בולנסיה, נועד לספק תחמושת שיוצרה על ידי אלביט מערכות. אף על פי שהממשלה הספרדית הכריזה על השעיית כל עסקאות הנשק עם ישראל באוקטובר 2023, חוזה זה נותר פעיל, לאחר שאושר בהליך משא-ומתן ללא מכרז פומבי", נכתב.

אולם ביטול חד-צדדי של החוזה עלול לחייב את ספרד לשלם את סכום החוזה במלואו.

הרמן טרטש, חבר הפרלמנט האירופי ממפלגת הימין הקיצוני VOX, האשים את הממשלה בחבלה אידיאולוגית ואמר למדיה ליין, "זו ממשלה של גזל הנאחזת בשלטון בכל מחיר", והוסיף, "הם מוכנים להפר חוזה חתום ולחייב את משלמי המיסים הספרדים לשלם את הקנס - רק כדי לשמר קואליציה שברירית הבנויה על אידיאולוגיה אנטי-מערבית". טרטש אמר כי ספרד משדרת מסר של חוסר ביטחון משפטי לכל שותף ביטחוני וכך "שוחקת את אמינותה בזירה הבינלאומית".

גם בישראל גינו את ביטול בעסקה ומשרד החוץ פרסם הצהרה שהאשימה את ספרד "בעמידה בצד הלא נכון של ההיסטוריה", והוסיף "ישראל תשקול מחדש את שיתוף-הפעולה הביטחוני עם מדריד בעתיד".

למרות הסערה הדיפלומטית, מומחי ביטחון קוראים לשים לב להשלכות הביטחוניות. חסוס מ. פרס טריאנה, אחד מהאנליסטים לענייני ביטחון מהמובילים של ספרד, אמר למדיה ליין כי ההשלכות המעשיות של ביטול העסקה עם ישראל כבר מתרחשות. "זה לא עניין של מוכנות קרבית, אלא של המשכיות תפעולית בסיסית". לדבריו, המשמר האזרחי מסתמך על סוג זה של תחמושת לאימונים, ביטחון גבולות ומבצעי סמים. "בוודאות תהיה הקצבה של תחמושת לאימונים, תרגילים יתעכבו, ויהיו סיבוכים בשמירה על כוננות בסיסית. יחידות עשויות להיאלץ לבקש העברות חירום של תחמושת ממלאי צבאי".

האנליסט הביטחוני הוסיף ואמר כי ביטול העסקה מהווה "אתגר לוגיסטי משמעותי" והזהיר מניתוק מוחלט של הקשר הביטחוני עם ישראל משום ש"מערכות צבא רבות של ספרד - ציוד תקשורת, טילים נגד טנקים ואפילו פלטפורמות ארטילריה - מקורם בישראל. אם ישראל תפרש את הביטול הזה כתקדים, אנחנו עלולים לראות עיכובים או סירובים באספקת חלקי חילוף חיוניים, עדכוני תוכנה או תחזוקת מערכות" במקרה כזה, אומר האנליסט "זה נהיה מסוכן. אי אפשר להחליף מערכת הגנה משולבת בן-לילה".

לסיום הוא מוסיף ואומר שמה שמטריד אותו במיוחד הוא "שספרד מוכנה לבטל הסכמים חתומים מסיבות פוליטיות. זה דגל אדום בכל סביבת רכש".

מתוך המדיה ליין, מאת גבריאל קורודו. לקריאת הכתבה המלאה.

2 בית הדין בהאג דן במלחמה בישראל. המדינה לא התייצבה לדיון

השבוע התחילו דיונים בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג (ICJ), בנוגע לאיסור הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. בעוד שבמשך יותר מחודש וחצי ישראל חסמה כניסת סיוע, מזון ותרופות לרצועה "בניסיון ללחוץ על חמאס לשחרר חטופים", ישראל טוענת כי המצור חוקי וכי בעזה יש "די אספקה למרות ההגבלות". אולם האו"ם וארגוני סיוע אומרים כי "המצור החמיר את המצב של הפלסטינים", כך פורסם בניו יורק טיימס.

בדיונים משתתפים נציגים מ-40 מדינות וארבעה ארגונים בינלאומיים. הדיונים החלו בהצגת עמדת האו"ם, ולאחריה דיברו נציגים פלסטינים. במהלך השבוע, צפויים להישמע טיעונים ממדינות כמו ארה"ב, סין, צרפת, גרמניה, סעודיה, אירלנד, ספרד, סלובניה, טורקיה, מצרים, מלזיה, וכן נציגים מהליגה הערבית. מי שנעדרת באופן מופגן מהדיונים היא ישראל שלא שלחה משלחת משפטית. חוות-הדעת הרשמית לא צפויה בקרוב. חוות-הדעת אינה מחייבת, אך "נושאת משקל סמלי ועלולה להשפיע על מדיניות נגד ישראל", נכתב.

ישראל לא הגיעה, אך הגישה בתגובה 38 עמודים. שר החוץ, גדעון סער, גינה את ההליכים כ"מוטים" ו"פוליטיים", והאשים את האו"ם בשיתוף-פעולה עם חמאס. ​

"מאז 2 במרץ לא הותרה כניסת סיוע הומניטרי או סחורות מסחריות לעזה, דבר שיש לו השלכות הומניטריות הרסניות ברצועת עזה", אמרה אלינור המרשולד, היועצת המשפטית הבכירה של האו"ם, לבית הדין.

"היחסים בין ישראל לאו"ם שכבר רוויים בהאשמות הדדיות, הידרדרו עוד יותר מאז פרוץ המלחמה. גורמים ומוסדות באו"ם מותחים ביקורת פומבית וחוזרת על מדיניות ישראל. ישראל האשימה את האו"ם בהטיה וטוענת כי אונר"א משתפת פעולה עם חמאס ובעלי בריתו", נכתב.

מתוך הניו יורק טיימס, מאת אהרון בוקסרמן. לקריאת הכתבה המלאה.

3 אירוויזיון בזמן מלחמה: קריאות לחרם ואישור להניף דגל פלסטין

בעקבות הלחימה של ישראל בעזה, שרת החוץ של איסלנד ת'ורגרדור קתרין גונארסדוטיר, אמרה בתקשורת המקומית לערוץ Visir כי זה "מוזר ולא טבעי" שישראל תשתתף באירוויזיון. גם השידור הציבורי האיסלנדי (RUV) אישר כי העלה חששות בפני איגוד השידור האירופי ׁ(EBUׂ) בנוגע להשתתפותה של ישראל, כך פורסם ב-New Arab.

"איסלנד צריכה לשלוח את המשלחת שלה ולא להחרים את האירוויזיון, אבל אני בהחלט חושבת שעלינו לשקול את העניין ולפעול מול איגוד השידור האירופי", אמרה.

למרות ההתנגדות, מנהל האירוויזיון מרטין גרין אמר כי אין תוכניות לחסום את השתתפותה של ישראל בתחרות השירים השנתית שתתקיים במאי.

בנוסף, השנה האירוויזיון מבטל את האיסור על הנפת דגלי פלסטין, "איגוד השידור האירופי מאפשר הנפת דגלים 'המותרים בחוק'", כך פורסם בטלגרף הבריטי.

"הכללים אוסרים על דגלים גזעניים או מפלים, הכוללים סמלים המסיתים לשנאה או לאלימות, וכן על כרזות פוגעניות או משמיצות, או על דגלים וסמלים של ארגוני טרור אסורים כמו חמאס", נכתב בטלגרף.

מתוך הניו ערב. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך הטלגרף, מאת ג'יימס קריספ. לקריאת הכתבה המלאה.

4 הלחץ לפרק את חיזבאללה מנשקו גובר, אבל איך זה יקרה?

לאחרונה ישראל תקפה אווירית בדרום לבנון "מתקן אחסון טילים של חיזבאללה", וזאת על רקע הלחץ לפרק את ארגון הטרור מנשקו "שהפך הכרח בלתי נמנע". אך כעת לא ברור כיצד ואיך פירוק הנשק יקרה, כך פורסם בוושינגטון פוסט.

ישראל וארה"ב ממשיכות לדחוף לפירוק מהיר של חיזבאללה מנשקו. גם נשיא לבנון, ג'וזף עאוון אמר כי הוא מחויב להעביר את הנשק לשליטת המדינה "אך שזה ייעשה באמצעות דיונים ולא באמצעות כוח".

יחד עם זאת, רבים בלבנון חוששים כי הנושא הזה עלול להוביל שוב, לעימות אזרחי.

"בכירים בחיזבאללה אמרו עקרונית שהם מוכנים לדון בארסנל של הארגון, אך המנהיג נעים קאסם אמר בנאום מוקדם יותר החודש שכל דיון רציני מותנה בנסיגת ישראל מהשטחים שהיא מחזיקה בדרום לבנון ובסיום התקיפות האוויריות היומיומיות כמעט", נכתב.

ארם נרגוזיאן, עמית בכיר במרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים אמר לוושינגטון פוסט כי לבנון צריכה לנקוט בגישה מאוזנת בנוגע לפירוק הנשק ואמר, "אם תלכו לאט מדי... תאבדו מומנטום פנימי ולגיטימציה בינלאומית. אם תלכו מהר מדי תואשמו על ידי קהילה שיעית פגועה ומוכה, שהיא עיקר בסיס התמיכה של חיזבאללה, בכך שאתם שליחים של ישראל, תוך סיכון בכך ששאריות חיזבאללה יפתחו במרד מזוין נגד ממשלת לבנון".

איך ומתי עשוי להיראות הפירוק מנשק?
הנשיא הציג את חזונו בו "לוחמי חיזבאללה לשעבר יוכלו להגיש מועמדות להצטרף לצבא לבנון כפרטים. נשק שיימצא כ'שמיש' על ידי הצבא יהפוך לחלק מהארסנל שלו, בעוד נשק שיימצא 'בלתי שמיש', יושמד".

"נרגוזיאן אמר כי יותר מ-90% מהנשק 'המתקדם והכבד' של חיזבאללה - שכלל בעבר עשרות אלפי טילים ומל"טים - ככל הנראה הושמדו כבר על ידי ישראל", נכתב.

הנשק שנותר לדבריו, לא יתאים לארסנל של צבא לבנון שמבוסס על ציוד מערבי בעוד שארגון הטרור משתמש בנשק מתוצרת איראן רוסיה וסין. לדבריו, התוכנית של הנשיא לא סבירה משום שלוחמי חיזבאללה אידיאולוגית "אינם מתאימים לצבא של מדינה, וזאת לאחר ששימשו בעיקר ככוח פרה-צבאי שתאם את האינטרסים של איראן".

לגבי מועד פירוק הנשק, שליח ארה"ב מורגן אורטגוס אמר מוקדם החודש כי "יש לפרק את חיזבאללה מנשקו בהקדם האפשרי". במקביל דיפלומט לבנוני אמר כי האמריקאים לוחצים בנושא.

ועמדתו של חיזבאללה? זאת צפויה לעכב את התהליך, אלא אם כן ישראל תיסוג מהשטחים בלבנון.

מתוך הוושינגטון פוסט, מאת אבי סוואל. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

ירידות באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית