גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מה עם קטאר"? דיון סוער בהצעת החוק נגד עמותות המקבלות תרומות ממדינות בחו"ל

ועדת החוקה דנה בהצעת החוק המטילה מס של 80% על כל תרומה שמקבלת עמותה מ"ישות מדינית זרה" ואוסרת על העמותות לעתור לבג"ץ ● יוזם ההצעה, ח"כ אריאל קלנר: "החוק ישמור על מדינה יהודית" ● באופוזיציה תקפו את הפגיעה בחברה האזרחית והזכירו את המימון מקטאר לסביבת רה"מ

הדיון בוועדת החוקה על מיסוי עמותות אזרחיות, היום / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת
הדיון בוועדת החוקה על מיסוי עמותות אזרחיות, היום / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

ועדת החוקה של הכנסת דנה הבוקר (ב') בהצעת החוק שמקדמת הממשלה לפגיעה בארגוני חברה אזרחית וזכויות אדם. לפי ההצעה, שהוגשה כהצעת חוק פרטית על-ידי ח"כ אריאל קלנר (הליכוד) ונתמכת על-ידי הקואליציה, יוטל מס בשיעור של 80% על כל תרומה שמקבלת עמותה מ"ישות מדינית זרה", ועמותות אלה לא יוכלו לעתור לבתי המשפט, כולל בג"ץ. שר האוצר יוכל להעניק פטור מהמס, וההצעה לא תחול על מוסד ציבורי המתוקצב על-ידי המדינה או שהמחזור השנתי שלו מגיע לכל היותר ל-100 אלף שקל.

פרשנות | כשהפוליטיקה ניצחה: חמש שנים לפסק הדין שאיפשר לנתניהו לנהל מדינה ומשפט במקביל
"חשש כבד שהעיתוי נועד להשפיע על משפט נתניהו": היועמ"שית נגד הצעת החוק לפיצול תפקידה

הדיון היה סוער, ובמהלכו האשימו חברי כנסת מהאופוזיציה כי בקואליציה שותקים לנוכח פרשת קטארגייט והחשדות להעברת מימון מהמדינה במפרץ הפרסי לסביבתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

יו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית), אמר כי הכיוון של הצעת החוק הוא נכון, אך יש למצוא הסדרים לגבי מעורבותן של מדינות זרות בישראל, גם אם זו לא מתבצעת באמצעות עמותות; ולגבי פעולות שהן לא לגיטימיות או לא חוקיות דוגמת קריאה לסרבנות, גם אם הן לא נתמכות על-ידי ישות זרה.

"מדינת ישראל אינה למכירה"

לפי יוזם הצעת החוק, ח"כ קלנר, "הגיעה השעה לומר שמדינת ישראל אינה למכירה. יותר מ-1.3 מיליארד שקל זרמו בשנים האחרונות לארגוני שמאל קיצוני. הארגונים האלה לא מייצגים את החברה הישראלית. 1,000 עתירות הוגשו בשנים האחרונות על-ידי ארגונים כאלה, כולל עתירות ארגוני זכויות אדם להכנסת סיוע הומניטרי לעזה וסיוע לפליטים. הגיע הזמן לשים סוף לטירוף. החוק הזה איננו נגד חברה אזרחית אלא נגד עיוות של חברה אזרחית. החוק הזה ישמור על מדינה יהודית ויחסום התערבות זרה פסולה".

בפברואר האחרון עברה הצעת החוק בקריאה הטרומית וברוב של 47 תומכים מול 19 מתנגדים. שר המשפטים יריב לוין הביע תמיכה בהצעה, והדיון בוועדת החוקה התקיים במסגרת הכנתה לקריאה הראשונה.

ההגדרה בהצעת החוק לגבי "ישות מדינית זרה" מתייחסת למדינה בחו"ל או לגופים מטעמה, ובהם שגרירויות. בפועל, רוב התרומות מגיעות מארה"ב וממדינות במערב אירופה המצויות בקשרים קרובים עם ישראל.

הנפגעים המרכזיים מהצעת החוק צפויים להיות ארגונים חברתיים הפועלים לקידום סוגיות דוגמת זכויות אדם, שינוי חברתי ושוויון לחברה הערבית, לנשים ולקהילה הלהט"בית.

המכון הישראלי לדמוקרטיה, מכון זולת, האגודה לזכויות האזרח, קואליציית ארגוני הקהילה הגאה, אחים לנשק, עדאלה וארגונים נוספים הגישו לקראת הדיון ניירות עמדה המפרטים את התנגדותם להצעת החוק. גם הנציבות האזרחית לחקר פשעי חמאס ב-7 באוקטובר עמדה על התנגדותה והסבירה כי ארכיון העדויות שמפעילה הנציבות מתקיים בזכות תמיכתה של שגרירות גרמניה בישראל.

רמי שוורץ, חוקר במרכז המחקר והמידע של הכנסת, הציג בדיון נתונים, ולפיהם מתוך כ-20 אלף עמותות פעילות בישראל, 233 עמותות דיווחו על קבלת תרומה מישות מדינית זרה. ל-227 עמותות יש מחזור שנתי של למעלה מ-100 אלף שקל.

"תורמי ארגוני הימין עושים שמות בחברה"

הדיון בוועדה התלהט סביב מעורבותו של ארגון הימין "אם תרצו" בקידום הצעת החוק. נציג מטעם הארגון הציג מצגת לפיה בין השנים 2012-2024 קיבלו 485 ארגונים למעלה מ-2 מיליארד שקל בתרומות מישויות מדיניות זרות. ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) מחתה נגד הבמה שקיבל ארגון הימין להציג נתונים מטעמו, וחברי כנסת מהאופוזיציה העירו כי ארגוני ימין מקבלים מימון מבעלי הון פרטיים בחו"ל.

ח"כ יסמין פרידמן (יש עתיד) וח"כ נעמה לזימי (הדמוקרטים) הזכירו שבית המשפט קבע כי "אם תרצו" הוא ארגון עם סממנים פשיסטיים. לזימי ציינה כי התורמים של ארגוני הימין נותרים עלומים ו"עושים שמות בחברה הישראלית בשביל תכנוני מס ואינטרסים זרים - וזה בסדר מבחינתכם".

ח"כ אפרת רייטן (הדמוקרטים) ציינה כי ישנם ארגוני ימין אשר עשרות אחוזים מהמימון שלהם מגיעים מחו"ל. "עם זה אין לכם בעיה. כשמדובר בנושאים המבקרים את הממשלה, אתם באים וסותמים להם את הפה. בזה נילחם ולא ניתן שהחוק הנורא הזה יעבור", אמרה.

"חלק מהרצון לפרק את המוסדות במדינה"

ח"כ אלהרר אמרה כי הצעת החוק נועדה למשטר את החברה האזרחית, "כדי שלא יהיו ארגונים שחושבים אחרת מכם". היא ציינה כי ארגונים כאלה מקדמים, בין היתר, זכויות נשים וזכויות להט"בים בניגוד לעמדת הממשלה.

ח"כ אורית פרקש-הכהן (המחנה הממלכתי) תהתה כיצד הצעת החוק מטפלת במימון שמספקת קטאר לגורמים בלשכת ראש הממשלה.

ח"כ אחמד טיבי טען כי הצעת החוק נועדה לפגוע בעמותות המעודדות השתתפות בבחירות בקרב החברה הערבית, וזאת לנוכח מצבו של הליכוד בסקרים. בתגובה לטענה כי עמותות המקבלות תרומות מישויות זרות מעודדות השתמטות, טיבי הזכיר כי סביב שולחן הממשלה ישנם שרים המעודדים השתמטות וקוראים "נמות ולא נתגייס".

טיבי התעמת עם ח"כ משה סעדה (הליכוד) ותקף את תמיכת האחרון בהרעבת האוכלוסייה בעזה. סעדה, שתמך בהצעת החוק, כינה את טיבי ואת ח"כ עידא תומא סלימאן (חד"ש) "תומכי טרור".

ח"כ יואב סגלוביץ (יש עתיד) אמר: "החוק הזה הוא חלק מהרצון לפרק את המוסדות במדינת ישראל. תלכו ותראו לאן הלכו בעבר כספים, תלכו ותראו את קטארגייט. תסתכל במראה, קלנר".

ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) אמרה כי היא תומכת "רעיונית" באיסור על ישויות זרות לתמוך בעמותות בישראל, וכי יש "לעשות סדר" גם בכספים שמגיעים מתורמים פרטיים במקרה שאלה עשו את הונם מסחר בנשק או בסמים. עם זאת, לדבריה, "צריך לחשוב על אוכלוסיות חלשות ועל שיתופי-פעולה בתחום המדע, צריך לאפשר דיון פומבי במתן פטור - אבל צריך לדון בהכול רק אחרי המלחמה".

"חוק לרדיפת החברה האזרחית"

ח"כ עידא תומא סלימאן (חד"ש) אמרה: "זהו חוק לרדיפת החברה האזרחית הפועלת לסגירת פערים ולמאבק באפליות למיניהן. כמי שהגיעה מארגון חברה אזרחית שפעל נגד אלימות כלפי נשים ערביות, לא היינו מצליחות לעשות את זה בלי תמיכה מחו"ל, כי המדינה לא הייתה מוכנה לקחת על עצמה אחריות. ארגוני החברה האזרחית הם בעיניי הרבה יותר פטריוטיים כאשר הם מגנים על בני אדם שנרמסים על-ידי מדיניות הממשלה. הארגונים האלה מנסים לשמור על צלם אנוש".

סלימאן הזכירה כי ישראל חתומה על הסכמים עם האיחוד האירופי המחייבים אותה להגן על החברה האזרחית. "אתם בונים על כך שתישארו לעד בשלטון. תתפלאו לשמוע שגם חוקים אפשר לבטל. לבוא ולבטל את החברה האזרחית זה מעשה פשיסטי מדרגה ראשונה, לא יחיד במדינה בימים האלה, אבל מהבולטים", אמרה.

ח"כ לזימי (הדמוקרטים) אמרה: "החוק הזה עוד נדבך בהפיכה המשטרית. אתם החלטתם שאת הבחירות הבאות, אם לא תנצחו בהגינות, אתם תנצחו ברודנות. כל המדינות שתומכות בעמותות בישראל פועלות בשיתוף-פעולה גלוי ופומבי ומסייעות למדינת ישראל. המדינה מקבלת סיוע ממדינות שהיא אוסרת על עמותות לעבוד איתן. אף מילה לא נאמרת כאן על קטאר שפלשה לקודש-הקודשים של לשכת ראש הממשלה. מילה לא נאמרת כאן על מדינה שתומכת בחמאס, אבל יש בעיה עם מדינות שישראל משתפת איתן פעולה".

ח"כ אביחי בוארון (הליכוד) תקף את העמותות המקבלות תמיכה מצד מדינות זרות בקידום אינטרסים המנוגדים, לטענתו, לאלה של מדינת ישראל ושל צה"ל. לדבריו, יש "לשמור על האינטרס הלאומי שלנו, על ההתיישבות ביהודה ושומרון - צריך לומר את זה בלי כחל וסרק". בוארון ציין כי "מועצת יש"ע ועמותת רגבים לא מקבלות תמיכה כזו, והן עושות עבודת קודש".

רוטמן: "נפלנו על השכל"

יו"ר הוועדה, ח"כ רוטמן (הציונות הדתית), אמר כי "אם אנחנו רוצים חברה אזרחית פעילה, אנחנו רוצים אזרחים פעילים - לא מדינות זרות פעילות. בכל העולם מדברים על זה. בארה"ב דיברו על המעורבות הרוסית בבחירות. כאן זה נתפס חלק מאושיות ההליך הדמוקרטי. נפלנו על השכל".

לצד זאת, רוטמן ציין כי "סוגיית המימון היא לא האירוע. האירוע הוא הפעולה עצמה של הארגונים. לכן הכיוון של הצעת החוק הוא טוב, אבל צריך למצוא פתרון לבעיה למקרה שמדינה זרה תחליט לפעול לא באמצעות עמותה אלא באמצעות לוביסט או עורך דין".

פרופ' אלון טל מאוניברסיטת תל אביב, המתמחה בנושאי סביבה ושימש בעבר כחבר כנסת, אמר כי ארגוני סביבה, דוגמת מכון ערבה שייסד בעבר, ייפגעו מהצעת החוק. "תעשו הבחנה ואל תזרקו את הסביבה", ביקש.

עו"ד דבי גילד חיו מהאגודה לזכויות האזרח טענה כי החוק נועד לפגוע ב-10 ארגוני זכויות אדם "שלא באים טוב" לשלטון. לדבריה, החוק בלתי חוקתי ופוגע בשוויון ובחופש ההתאגדות.

"החוק יגרום לקטסטרופה"

עו"ד אופיר כץ, המתמחה במלכ"רים, אמר כי "החוק יגרום לקטסטרופה. הפילנתרופיה בעולם שתשמע שישראל מטילה 80% מס - תפסיק את הפילנתרופיה לישראל. לא מכירים שם את המונח 'ישות מדינית זרה', וזה לא מעניין אותם. תחשבו מה טראמפ יעשה אם הוא יידע שמטילים כאן מס על תרומות מארה"ב".

ב-2017 נכנס לתוקף חוק שחייב עמותות הנתמכות על-ידי ישויות מדיניות בחו"ל לדווח על כך לרשם העמותות ולהצהיר על התמיכה שהן מקבלות בפורומים פומביים.

המאבק למען החטופים עלה גם הוא שוב ושוב במהלך הדיון. בפתיחת הדיון סירב היו"ר רוטמן לאפשר למשפחות חטופים להשתתף בדיון, אחרי שאלה דיברו בדיון שקיימה הוועדה מוקדם יותר בבוקר. בשעה 12 בצהריים עמדו חברי כנסת מהאופוזיציה 59 שניות בדומיה כאות הזדהות עם 59 החטופים בעזה.

עוד כתבות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

"חשש כבד שהעיתוי נועד להשפיע על משפט נתניהו": היועמ"שית נגד הצעת החוק לפיצול תפקידה

ועדת השרים לחקיקה אישרה לקריאה טרומית את הצעות החוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, שמשמעותו הוצאת התביעה הפלילית מהתפקיד ● בהרב-מיארה: "חשש כבד שההצעות והעיתוי שלהן נועדו להשפיע על משפטו של רה"מ ועל הליכים פליליים" ● "מדובר במהלך חפוז - הצעות חוק פרטיות שלא קדמה להן עבודת מטה"

מימין לשמאל: עמית כוכבי, אליעזר שקדי ואופיר פלדי. הובילו את שמיים להנפקה בבורסה / צילום: איל יצהר

זיהתה יהלום? המשפחה שנכנסה למניה שזינקה 500% בחודש האחרון בת"א

הטיסה במניית שמיים אימפרוב: משפחת היהלומנים מולדבסקי רכשה כ–5% מחברת התוכנה שמכוונת לתחקור אירועים בטיחותיים במוסדות רפואיים ● את הזינוק מנסה החברה המפסידה, שהקימו יוצאי חיל האוויר, לנצל לגיוס הון לנוכח קופתה המרוקנת

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ריטיילורס וטבע קפצו בכ-11% כל אחת, אל על ב-7%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול המטבעות הזרים בסוף השבוע האחרון ● ענקיות הטכנולוגיה פרסמו דוחות מעורבים ● הביטקוין ממשיך במומנטום החיובי ● ביום רביעי הקרוב צפויה להתקיים החלטת הריבית של הפד ● ובלומברד אודייר מעריכים: פרמיית הסיכון במניות אמריקאיות נמוכה במונחים היסטוריים

ראסל באלוג בקמפיין החדש של תדיראן / צילום: טמיר ווקסלר

נפרדים ממורגן פרימן: כמה השקיעו בתדיראן במהלך החדש?

אחרי שש שנים עם זוכה האוסקר מורגן פרימן, בתדיראן מחליפים פרזנטור ועולים עם קמפיין חדש בסגנון ג'יימס בונד בהשקעה כוללת של 12 מיליון שקל ● וגם: ריטיילורס תפתח בשלוש השנים הקרובות 15-30 חנויות של נייקי בגרמניה ● אירועים ומינויים 

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בתל אביב; מדד הבנקים קפץ ב-2.6%, פוקס עלתה ב-7%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% ● החברה לישראל ואיי.סי.אל קפצו בכ-5% ● השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים ● מיטב: האג"ח הממשלתיות הארוכות בישראל יקרות מדי ● מחירי הנפט יורדים בחדות בעקבות החלטת אופק + על הגדלת התפוקה

קרקע חקלאית / צילום: איל יצהר

בעקבות חשיפת גלובס: יזם הנדל"ן שכבר מסובך בעבירות מרמה נעצר שוב

היזם חשוד בפרשה חדשה שנחשפה בגלובס, ולפיה המשיך לעסוק בנדל"ן ולמכור קרקעות חקלאיות, למרות שביהמ"ש אסר עליו לעשות זאת ● נגד היזם מתנהל בשנים האחרונות משפט בגין שתי פרשיות חמורות של הונאת נדל"ן, גניבת עשרות מיליוני שקלים מלקוחות, סחיטה באיומים ושורת עבירות נוספות

ריצ'רד פרנסיס, גבי ויסמן, רפי עמית, אורן הולצמן / צילום: אלעד מלכה, נובה, טל רענן, MATT MONFREDI

חברת השבבים פרסמה דוחות חיוביים, והקפיצה את המתחרות הישראליות

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טבע נסחרה במגמה חיובית לקראת פרסום הדוחות ברביעי הקרוב ● אודיטי טק שברה שיא חדש בעקבות הדוחות ● ונובה וקמטק נסחרו בעליות על רקע דוחות חזקים של KLA, החברה הגדולה בתעשיית בדיקות השבבים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

הטיסה בוטלה בגלל הטיל מתימן? אלה הזכויות שלכם

בכל מקרה של ביטול טיסה, החוק קובע כי הנוסע יכול לבחור בין החזר כספי מלא לבין כרטיס טיסה חלופי, ובנוסף הוא זכאי לשירותי סיוע ● עם זאת, החוק קובע חריג לכלל הפיצוי, המכונה "כוח עליון" ● אז מה כן מגיע לכם אם טיסתם בוטלה בגלל פגיעת הטיל בנתב"ג?

אתר הבניה של חברת דמרי בבאר שבע / צילום: איחוד הצלה

טרגדיה באתר בנייה של דמרי: לקוח נפל מהקומה השביעית ונהרג

אדם כבן 60 ואישתו הגיעו לאתר בניה של חברת דמרי בבאר שבע כדי לבדוק דירות לרכישה ● הזוג, מלווים באיש מכירות "סיירו בדירה בקומה ה-7, כשבשלב מסוים אבד קשר עין עם הלקוח, שלאחר מספר דקות נמצא ללא רוח חיים בקומת הקרקע" לפי חברה

אלה הסיבות לירידת השקל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השקל יורד לעומת הדולר, אלה הסיבות

הדולר עולה היום מול השקל, למרות שהוא נחלש בעולם ובשינוי חד מהמגמה בשבוע הקודם ● הסיבה העיקרית: המתיחות הביטחונית והפוליטית בישראל

"ישראל תיירט חמישה טילים מתוך 200": איראן טוענת שברשותה נשק חדש ומתקדם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמהוהפעם: באיראן טוענים כי פרסו ברחבי המדינה טילים שיכולים לעקוף את ההגנה האמריקאית; המחאות במרוקו נגד נורמליזציה עם ישראל מתגברות; ומערכות הפריצה המתקדמות של איראן נחשפות ● כותרות העיתונים בעולם 

תקיפה אמריקאית בתימן / צילום: Reuters, Mohammed Hamoud

המומחים מעריכים: ישראל תהיה חייבת להגיב על נפילת הטיל בנתב"ג

החות'ים ממשיכים לשגר טילים לעבר ישראל למרות המבצע האמריקאי ● "המו"מ עם איראן מעודד את החות'ים להפגין יכולות - בתור מסר לארה"ב", טוען האלוף (במיל') איתן דנגוט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

אחד התפקידים המרכזיים של הכנסת הוא לפקח על הממשלה. איך זה נראה בפועל?

אחד מתפקידי הליבה של הכנסת מטיל עליה את האחריות לוודא שהחלטות הממשלה מבוצעות ומשרתות את הציבור • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים 

ילדים בבית הספר / צילום: Shutterstock, Monkey Business Images

למרות ההסכמות בין הסתדרות המורים למשרד האוצר: עשרות אלפי מורים מתכוונים להמשיך לשבות

הסתדרות המורים והאוצר הגיעו להסכמות, המורים זועמים: "ביזיון, לא מוכנים" • לפי ההסכם המסתמן, האחוזים שהורדו משכר המורים יופחתו ממקורות אחרים - ויתווספו שני ימי חופש • אחרי שהיום נעדרו כ-25 אלף עובדי הוראה, המספרים צפויים להכפיל את עצמם מחר

עדות נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב / צילום: גדעון מרקוביץ׳

כשהפוליטיקה ניצחה: חמש שנים לפסק הדין שאיפשר לנתניהו לנהל מדינה ומשפט במקביל

חמש שנים מלאו השבוע להחלטת בג"ץ לאפשר את הרכבת הממשלה ע"י נאשם בפלילים, וזאת בנימוק שאין מניעה לכך בחוק – אלא "בנסיבות קיצוניות" ● אבל הכאוס שבו אנחנו חיים לא התחיל היום, והנסיבות היו קיצוניות כבר ב-2020 ● השופטים חששו מעימות, ואת המחיר אנחנו משלמים מאז

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

תזמון, אובססיה למניות וכישרון שאין שני לו: לעולם לא יהיה עוד וורן באפט

בתחילת דרכו הוא הסתובב בביתו כל-כך שקוע בדוחות כספיים, עד שנתקע ברהיטים שוב ושוב ● בשיחת טלפון בינינו הוא הדגים איך נראה זיכרון פנומנלי, כשציטט במדויק מספר שקרא לפני 50 שנה ● המודל העסקי שהנהיג עושה בית ספר לקרנות הגידור הגדולות ● המשקיע האינטליגנט בטור מיוחד: "חזירים יצמיחו נוצות לפני שמישהו יעז לנסות להשתוות לוורן באפט"

מייק וולץ, היועץ לביטחון לאומי של ארה''ב לשעבר / צילום: ap, Alex Brandon

יועץ טראמפ לביטחון לאומי שכח להשאיר את סדר היום האישי שלו בבית - ונפל

ה"וושינגטון פוסט" טוען כי מייק וולץ הודח לאחר שעבר את הגבול כשהמתיק סוד עם נתניהו בעניין איראן ● לצד זאת, נראה שהוא גם עורר אי־אמון בין נאמני הנשיא בגלל ניציותו הכללית ● הוא הזכיר להם יותר מדי דור קודם של רפובליקאים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

אם חברות התעופה האלה יצטרפו לגל הביטולים, נדע שהלך עלינו

הפגיעה בנתב"ג הבוקר עלולה להפוך לקו פרשת מים עבור לא מעט חברות תעופה שבתקופה האחרונה החזירו את הטיסות לישראל לפעילות מלאה • ביטול של קבוצות תעופה גדולות כמו לופטהנזה הוא בשורות רעות מאוד לענף אך כל עוד החברות האמריקאיות כאן ואין אזהרות רשמיות של רשויות התעופה אפשר לנשום מעט לרווחה

יוני אסיא, מנכ''ל איטורו / צילום: יח''צ eToro

הנפקת הענק של איטורו יוצאת לדרך ועשויה לכלול מרוויח מפתיע במיוחד

חודש לאחר שפלטפורמת המסחר הקפיאה מהלך הנפקה בוול סטריט - היא צפויה לחדש אותו בעקבות המהפך החיובי בשווקים ● הגיוס עתיד לשקף לאיטורו שווי של כ-5 מיליארד דולר אחרי הכסף - כמחצית מזה שביקשה ב-2021 ● בין בעלי המניות בחברה: שר הכלכלה ניר ברקת ואחיו אלי

קווין או'בקלי, מנהל תחום הלקוחות בחטיבת הייצור של אינטל / צילום: אינטל

בכיר באינטל חושף: עתיד המפעל בישראל, המאמץ להתפצל והפגישה עם TSMC

קווין או'בקלי, מנהל תחום הלקוחות בחטיבת הייצור של אינטל, מסביר למה נדרש פיצול בין חטיבת הפיתוח של החברה לחטיבת הייצור ● בראיון לגלובס הוא מדבר גם על עתיד המפעלים בישראל ובאירלנד, ומספר עד כמה הוא מודאג מהמכסים והאם מיזוג עם המתחרה TSMC בא בחשבון