גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מה עם קטאר"? דיון סוער בהצעת החוק נגד עמותות המקבלות תרומות ממדינות בחו"ל

ועדת החוקה דנה בהצעת החוק המטילה מס של 80% על כל תרומה שמקבלת עמותה מ"ישות מדינית זרה" ואוסרת על העמותות לעתור לבג"ץ ● יוזם ההצעה, ח"כ אריאל קלנר: "החוק ישמור על מדינה יהודית" ● באופוזיציה תקפו את הפגיעה בחברה האזרחית והזכירו את המימון מקטאר לסביבת רה"מ

הדיון בוועדת החוקה על מיסוי עמותות אזרחיות, היום / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת
הדיון בוועדת החוקה על מיסוי עמותות אזרחיות, היום / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

ועדת החוקה של הכנסת דנה הבוקר (ב') בהצעת החוק שמקדמת הממשלה לפגיעה בארגוני חברה אזרחית וזכויות אדם. לפי ההצעה, שהוגשה כהצעת חוק פרטית על-ידי ח"כ אריאל קלנר (הליכוד) ונתמכת על-ידי הקואליציה, יוטל מס בשיעור של 80% על כל תרומה שמקבלת עמותה מ"ישות מדינית זרה", ועמותות אלה לא יוכלו לעתור לבתי המשפט, כולל בג"ץ. שר האוצר יוכל להעניק פטור מהמס, וההצעה לא תחול על מוסד ציבורי המתוקצב על-ידי המדינה או שהמחזור השנתי שלו מגיע לכל היותר ל-100 אלף שקל.

פרשנות | כשהפוליטיקה ניצחה: חמש שנים לפסק הדין שאיפשר לנתניהו לנהל מדינה ומשפט במקביל
"חשש כבד שהעיתוי נועד להשפיע על משפט נתניהו": היועמ"שית נגד הצעת החוק לפיצול תפקידה

הדיון היה סוער, ובמהלכו האשימו חברי כנסת מהאופוזיציה כי בקואליציה שותקים לנוכח פרשת קטארגייט והחשדות להעברת מימון מהמדינה במפרץ הפרסי לסביבתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

יו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית), אמר כי הכיוון של הצעת החוק הוא נכון, אך יש למצוא הסדרים לגבי מעורבותן של מדינות זרות בישראל, גם אם זו לא מתבצעת באמצעות עמותות; ולגבי פעולות שהן לא לגיטימיות או לא חוקיות דוגמת קריאה לסרבנות, גם אם הן לא נתמכות על-ידי ישות זרה.

"מדינת ישראל אינה למכירה"

לפי יוזם הצעת החוק, ח"כ קלנר, "הגיעה השעה לומר שמדינת ישראל אינה למכירה. יותר מ-1.3 מיליארד שקל זרמו בשנים האחרונות לארגוני שמאל קיצוני. הארגונים האלה לא מייצגים את החברה הישראלית. 1,000 עתירות הוגשו בשנים האחרונות על-ידי ארגונים כאלה, כולל עתירות ארגוני זכויות אדם להכנסת סיוע הומניטרי לעזה וסיוע לפליטים. הגיע הזמן לשים סוף לטירוף. החוק הזה איננו נגד חברה אזרחית אלא נגד עיוות של חברה אזרחית. החוק הזה ישמור על מדינה יהודית ויחסום התערבות זרה פסולה".

בפברואר האחרון עברה הצעת החוק בקריאה הטרומית וברוב של 47 תומכים מול 19 מתנגדים. שר המשפטים יריב לוין הביע תמיכה בהצעה, והדיון בוועדת החוקה התקיים במסגרת הכנתה לקריאה הראשונה.

ההגדרה בהצעת החוק לגבי "ישות מדינית זרה" מתייחסת למדינה בחו"ל או לגופים מטעמה, ובהם שגרירויות. בפועל, רוב התרומות מגיעות מארה"ב וממדינות במערב אירופה המצויות בקשרים קרובים עם ישראל.

הנפגעים המרכזיים מהצעת החוק צפויים להיות ארגונים חברתיים הפועלים לקידום סוגיות דוגמת זכויות אדם, שינוי חברתי ושוויון לחברה הערבית, לנשים ולקהילה הלהט"בית.

המכון הישראלי לדמוקרטיה, מכון זולת, האגודה לזכויות האזרח, קואליציית ארגוני הקהילה הגאה, אחים לנשק, עדאלה וארגונים נוספים הגישו לקראת הדיון ניירות עמדה המפרטים את התנגדותם להצעת החוק. גם הנציבות האזרחית לחקר פשעי חמאס ב-7 באוקטובר עמדה על התנגדותה והסבירה כי ארכיון העדויות שמפעילה הנציבות מתקיים בזכות תמיכתה של שגרירות גרמניה בישראל.

רמי שוורץ, חוקר במרכז המחקר והמידע של הכנסת, הציג בדיון נתונים, ולפיהם מתוך כ-20 אלף עמותות פעילות בישראל, 233 עמותות דיווחו על קבלת תרומה מישות מדינית זרה. ל-227 עמותות יש מחזור שנתי של למעלה מ-100 אלף שקל.

"תורמי ארגוני הימין עושים שמות בחברה"

הדיון בוועדה התלהט סביב מעורבותו של ארגון הימין "אם תרצו" בקידום הצעת החוק. נציג מטעם הארגון הציג מצגת לפיה בין השנים 2012-2024 קיבלו 485 ארגונים למעלה מ-2 מיליארד שקל בתרומות מישויות מדיניות זרות. ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) מחתה נגד הבמה שקיבל ארגון הימין להציג נתונים מטעמו, וחברי כנסת מהאופוזיציה העירו כי ארגוני ימין מקבלים מימון מבעלי הון פרטיים בחו"ל.

ח"כ יסמין פרידמן (יש עתיד) וח"כ נעמה לזימי (הדמוקרטים) הזכירו שבית המשפט קבע כי "אם תרצו" הוא ארגון עם סממנים פשיסטיים. לזימי ציינה כי התורמים של ארגוני הימין נותרים עלומים ו"עושים שמות בחברה הישראלית בשביל תכנוני מס ואינטרסים זרים - וזה בסדר מבחינתכם".

ח"כ אפרת רייטן (הדמוקרטים) ציינה כי ישנם ארגוני ימין אשר עשרות אחוזים מהמימון שלהם מגיעים מחו"ל. "עם זה אין לכם בעיה. כשמדובר בנושאים המבקרים את הממשלה, אתם באים וסותמים להם את הפה. בזה נילחם ולא ניתן שהחוק הנורא הזה יעבור", אמרה.

"חלק מהרצון לפרק את המוסדות במדינה"

ח"כ אלהרר אמרה כי הצעת החוק נועדה למשטר את החברה האזרחית, "כדי שלא יהיו ארגונים שחושבים אחרת מכם". היא ציינה כי ארגונים כאלה מקדמים, בין היתר, זכויות נשים וזכויות להט"בים בניגוד לעמדת הממשלה.

ח"כ אורית פרקש-הכהן (המחנה הממלכתי) תהתה כיצד הצעת החוק מטפלת במימון שמספקת קטאר לגורמים בלשכת ראש הממשלה.

ח"כ אחמד טיבי טען כי הצעת החוק נועדה לפגוע בעמותות המעודדות השתתפות בבחירות בקרב החברה הערבית, וזאת לנוכח מצבו של הליכוד בסקרים. בתגובה לטענה כי עמותות המקבלות תרומות מישויות זרות מעודדות השתמטות, טיבי הזכיר כי סביב שולחן הממשלה ישנם שרים המעודדים השתמטות וקוראים "נמות ולא נתגייס".

טיבי התעמת עם ח"כ משה סעדה (הליכוד) ותקף את תמיכת האחרון בהרעבת האוכלוסייה בעזה. סעדה, שתמך בהצעת החוק, כינה את טיבי ואת ח"כ עידא תומא סלימאן (חד"ש) "תומכי טרור".

ח"כ יואב סגלוביץ (יש עתיד) אמר: "החוק הזה הוא חלק מהרצון לפרק את המוסדות במדינת ישראל. תלכו ותראו לאן הלכו בעבר כספים, תלכו ותראו את קטארגייט. תסתכל במראה, קלנר".

ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) אמרה כי היא תומכת "רעיונית" באיסור על ישויות זרות לתמוך בעמותות בישראל, וכי יש "לעשות סדר" גם בכספים שמגיעים מתורמים פרטיים במקרה שאלה עשו את הונם מסחר בנשק או בסמים. עם זאת, לדבריה, "צריך לחשוב על אוכלוסיות חלשות ועל שיתופי-פעולה בתחום המדע, צריך לאפשר דיון פומבי במתן פטור - אבל צריך לדון בהכול רק אחרי המלחמה".

"חוק לרדיפת החברה האזרחית"

ח"כ עידא תומא סלימאן (חד"ש) אמרה: "זהו חוק לרדיפת החברה האזרחית הפועלת לסגירת פערים ולמאבק באפליות למיניהן. כמי שהגיעה מארגון חברה אזרחית שפעל נגד אלימות כלפי נשים ערביות, לא היינו מצליחות לעשות את זה בלי תמיכה מחו"ל, כי המדינה לא הייתה מוכנה לקחת על עצמה אחריות. ארגוני החברה האזרחית הם בעיניי הרבה יותר פטריוטיים כאשר הם מגנים על בני אדם שנרמסים על-ידי מדיניות הממשלה. הארגונים האלה מנסים לשמור על צלם אנוש".

סלימאן הזכירה כי ישראל חתומה על הסכמים עם האיחוד האירופי המחייבים אותה להגן על החברה האזרחית. "אתם בונים על כך שתישארו לעד בשלטון. תתפלאו לשמוע שגם חוקים אפשר לבטל. לבוא ולבטל את החברה האזרחית זה מעשה פשיסטי מדרגה ראשונה, לא יחיד במדינה בימים האלה, אבל מהבולטים", אמרה.

ח"כ לזימי (הדמוקרטים) אמרה: "החוק הזה עוד נדבך בהפיכה המשטרית. אתם החלטתם שאת הבחירות הבאות, אם לא תנצחו בהגינות, אתם תנצחו ברודנות. כל המדינות שתומכות בעמותות בישראל פועלות בשיתוף-פעולה גלוי ופומבי ומסייעות למדינת ישראל. המדינה מקבלת סיוע ממדינות שהיא אוסרת על עמותות לעבוד איתן. אף מילה לא נאמרת כאן על קטאר שפלשה לקודש-הקודשים של לשכת ראש הממשלה. מילה לא נאמרת כאן על מדינה שתומכת בחמאס, אבל יש בעיה עם מדינות שישראל משתפת איתן פעולה".

ח"כ אביחי בוארון (הליכוד) תקף את העמותות המקבלות תמיכה מצד מדינות זרות בקידום אינטרסים המנוגדים, לטענתו, לאלה של מדינת ישראל ושל צה"ל. לדבריו, יש "לשמור על האינטרס הלאומי שלנו, על ההתיישבות ביהודה ושומרון - צריך לומר את זה בלי כחל וסרק". בוארון ציין כי "מועצת יש"ע ועמותת רגבים לא מקבלות תמיכה כזו, והן עושות עבודת קודש".

רוטמן: "נפלנו על השכל"

יו"ר הוועדה, ח"כ רוטמן (הציונות הדתית), אמר כי "אם אנחנו רוצים חברה אזרחית פעילה, אנחנו רוצים אזרחים פעילים - לא מדינות זרות פעילות. בכל העולם מדברים על זה. בארה"ב דיברו על המעורבות הרוסית בבחירות. כאן זה נתפס חלק מאושיות ההליך הדמוקרטי. נפלנו על השכל".

לצד זאת, רוטמן ציין כי "סוגיית המימון היא לא האירוע. האירוע הוא הפעולה עצמה של הארגונים. לכן הכיוון של הצעת החוק הוא טוב, אבל צריך למצוא פתרון לבעיה למקרה שמדינה זרה תחליט לפעול לא באמצעות עמותה אלא באמצעות לוביסט או עורך דין".

פרופ' אלון טל מאוניברסיטת תל אביב, המתמחה בנושאי סביבה ושימש בעבר כחבר כנסת, אמר כי ארגוני סביבה, דוגמת מכון ערבה שייסד בעבר, ייפגעו מהצעת החוק. "תעשו הבחנה ואל תזרקו את הסביבה", ביקש.

עו"ד דבי גילד חיו מהאגודה לזכויות האזרח טענה כי החוק נועד לפגוע ב-10 ארגוני זכויות אדם "שלא באים טוב" לשלטון. לדבריה, החוק בלתי חוקתי ופוגע בשוויון ובחופש ההתאגדות.

"החוק יגרום לקטסטרופה"

עו"ד אופיר כץ, המתמחה במלכ"רים, אמר כי "החוק יגרום לקטסטרופה. הפילנתרופיה בעולם שתשמע שישראל מטילה 80% מס - תפסיק את הפילנתרופיה לישראל. לא מכירים שם את המונח 'ישות מדינית זרה', וזה לא מעניין אותם. תחשבו מה טראמפ יעשה אם הוא יידע שמטילים כאן מס על תרומות מארה"ב".

ב-2017 נכנס לתוקף חוק שחייב עמותות הנתמכות על-ידי ישויות מדיניות בחו"ל לדווח על כך לרשם העמותות ולהצהיר על התמיכה שהן מקבלות בפורומים פומביים.

המאבק למען החטופים עלה גם הוא שוב ושוב במהלך הדיון. בפתיחת הדיון סירב היו"ר רוטמן לאפשר למשפחות חטופים להשתתף בדיון, אחרי שאלה דיברו בדיון שקיימה הוועדה מוקדם יותר בבוקר. בשעה 12 בצהריים עמדו חברי כנסת מהאופוזיציה 59 שניות בדומיה כאות הזדהות עם 59 החטופים בעזה.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק בשבוע הגרוע מאז תחילת אפריל

נעילה אדומה בבורסות אירופה ● היצוא של סין ירד באוקטובר לראשונה כמעט מזה שנתיים ● בעלי המניות של טסלה אישרו את חבילת השכר ההיסטורית של המנכ"ל אילון מאסק, שעשויה להגיע לטריליון דולר במניות בעשור הקרוב ● הנשיא דונלד טראמפ הודיע אתמול בערב על הסכם סחר עם אוזבקיסטן

פמקה ינסן ב''אימפריית אמסטרדם''. נקמה וכוח / צילום: באדיבות נטפליקס

אימפריות נופלות: כשאישה מחליטה לשים יד על רשת הסמים של הבעל הבוגדני

"התן" היא אינה עוד דרמת פשע על אימפריית סמים, אלא סיפור על נקמה נשית בעולם גברי ● במרכז הדרמה ההולנדית החדשה שעלתה בנטפליקס, עומדת אישה שמסרבת להישאר ברקע ● כשבטי מגלה שבעלה, ברון סמים כריזמטי, בגד בה - היא יוצאת למסע נקמה חכם ואכזרי שמערער את האימפריה שלו ומאתגר את הסדר הקיים

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

היכונו למס חדש שינחת עליכם בינואר הקרוב

הצעד היצירתי לסבסד משכנתאות של מי שנכוו מהריבית ● הפצ"ר אולי ראוי, אופן המינוי - לא ● והמס שמכה ויכה בנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

BYD דולפין סרף / צילום: יח''צ

עודף מ־120 אלף שקל: כמעט ולא תמצאו מכונית חדשה במחיר הזה

לעירונית החשמלית של BYD, דולפין סרף, יש מחיר של "פעם", עיצוב צעיר ותא נוסעים מרווח ומאובזר לארבעה נוסעים. הטווח מוגבל יחסית אבל עונה על הצרכים היומיומיים והביצועים זריזים ● מבחן דרכים

שרון רייך וגדעון עמיחי / צילום: רמי זרנגר, מנחם רייס

אחרי שנים שנעדרה מהפסקת הפרסומות: איילון ביטוח בוחרת משרד פרסום

לראשונה זה שנים, חברת איילון ביטוח ופיננסים בוחרת משרד פרסום ובקרוב תעלה בקמפיין טלוויזיה ● מעבדת החדשנות הטכנולוגית סיטיזון קיבלה הכרה רשמית כ"מעבדה חיה" של האיחוד האירופי ● אריקה כרמל-טק (בי-קיור לייזר), פותחת חנות פיזית ראשונה בקניון עזריאלי "מול הים" באילת ● וגם: זה המנכ"ל החדש של סוכנות מקפת שירותים פיננסיים מבית מגדל ● אירועים ומינויים

אליה ודניאל ברקת / צילום: ירדן בירנבאום, פנדה

עם גיוס המונים של 9 מיליון דולר: השוקולד הישראלי שמוכר אפילו לבלגים

אליה ודניאל ברקת חלקו אהבה משותפת לשוקולד, ונפגשו במטבח כדי להכין יחד גרסה טבעונית ● אותו הניסוי הוליד חתונה - וגם את מותג פנדה המצליח, עם עשרות עובדים, 2,000 נקודות מכירה בארה"ב וכניסה לשווקים נוספים בעולם ● המנוע העיקרי לצמיחה המטאורית שלהם היה התומכים הנלהבים בהדסטארט, שחלקם גם זכו בתמורה למניות

זוהרן ממדאני. מגלם דור חדש / צילום: Reuters, Jose Luis Magana

ממדאני הוא רק סימפטום? כך מתגבש הדור החדש באקדמיה האמריקאית נגד ישראל

ניצחונו של זוהרן ממדאני בבחירות לראשות עיריית ניו יורק מגלם דור חדש ביחסו העוין לישראל, ונוכח בשני צדי המפה הפוליטית בארה"ב ● מומחים מזהירים: אם בעבר האמריקאים חשו הזדהות איתנו, כעת פריחת הגישה הפוסט־קולוניאליסטית באוניברסיטאות מצמיחה איבה כלפינו

רוברט אנטוקול, דיוויד קוסטמן, גבי ויסמן / צילום: אוהד רומנו, נובה, נועם גלאי

למה נובה יורדת אחרי דוחות טובים, והישראלית הקטנה שצונחת בוול סטריט

דוח מצויין לנובה, אך תחזית פושרת מפילה את המניה ● התוצאות של פלייטיקה מאכזבות, אך החברה מאשררת את התחזית ● הכנסות טידס (אאוטבריין לשעבר) זינקו, אכזבה בשורה הרווח, המניה צוללת

יפעת תומר-ירושלמי, הפרקליטה הצבאית הראשית / צילום: דובר צה''ל

גורם במשטרה: "הטלפון הנייד שנמצא בחוף הצוק שייך לפצ"רית ועובר בדיקה"

על פי אותו גורם, בימים הקרובים יבדקו במשטרה אם נמחקו תכנים מהמכשיר לפני שהושלך לים ● "הפצ"רית בעת מעצרה מסרה לנו את הקוד של הנייד שלה", הוא הוסיף ● אישה כבת 50 ששחתה במים הרדודים מצאה את הטלפון והזעיקה את כוחות השיטור ● תיעוד: תמונות ראשונות של הפצ"רית ביציאה מבית המעצר

פרופ' בועז המאירי / צילום: יח''צ אוניברסיטת תל אביב

החוקר שקיבל 2 מיליון דולר כדי לגלות איך אפשר לפתור סכסוכים אלימים

פרופ' בועז המאירי, ראש התוכנית לניהול סכסוכים וגישור באוניברסיטת ת"א, קיבל לאחרונה מענק יוקרתי ממועצת המחקר האירופית ● המטרה: לבחון אילו התערבויות מועילות בסוגי סכסוכים שונים בין קבוצות אוכלוסייה ● המחקר ייערך בין השאר בקולומביה, בניגריה ובארה"ב ● האם ממצאיו יוכלו להועיל גם לחברה הישראלית?

עלמה זק ואסי כהן בקמפיין מאוחדת / צילום: צילום מסך

דאבל בינה מלאכותית, דאבל אסי כהן: השחקן האהוב מוביל את הפסקת הפרסומות

הפרסומת האהובה ביותר שייכת לקופ"ח מאוחדת, שכהן הוא הפרזנטור הקבוע שלה, ובמקום החמישי בזכירות נמצאת בזק שהחתימה אותו כעת כפרזנטור - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות

אמבולנס של הצלב האדום ברצועת עזה

ליאור רודאיף הוא החטוף החלל שהוחזר לישראל אמש

לאחר השלמת הליך הזיהוי, הודיעו נציגי צה״ל למשפחתו של החטוף החלל, רס"ב (במיל') ליאור רודאיף ז"ל, כי יקירם הושב לישראל ● חמישה חטופים חללים עדיין מוחזקים ברצועת עזה ● דיווח: ארה"ב תחליף את ישראל כגורם המפקח על כניסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה ● חמישה חטופים חללים נותרו כעת בעזה: סגן הדר גולדין, דרור אור, מני גודארד, רס"ל רן גואילי וסודתיסאק רינתלאק ● עדכונים שוטפים

יאיר הבן של בנימין נתניהו / צילום: שלומי יוסף

כשלהיות ישר זה להיות פראייר: השבוע שבו הנורמות המקולקלות היכו בנו

מחלוקת ג'ובים במוסדות ציוניים ועד פרשת הפצ"רית: השבוע נוכחנו בעוצמה יתרה שהנורמות מתפוררות, והדרך לשחיתות מתקצרת ● כשאנשים מפסיקים להאמין שמישהו שומר על השיטה, הם מפסיקים לשמור עליה בעצמם

דירת גן בדרום ירושלים / צילום: רימקס שירז מרכז ירושלים

"השוק רותח": בכמה נמכרה דירת גן עם בריכה בירושלים?

דירה בת 5 חדרים ברחוב אליעזר שילוני בירושלים, עם גינה בשטח של 195 מ"ר, נמכרה תמורת 5.8 מיליון שקל ● "יש ביקוש חזק מאוד לדירות בירושלים, השוק ממש רותח" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

ואסט דאטה הישראלית חתמה על חוזה ענק בהיקף של כ-1.2 מיליארד דולר

חוזה ענק לחברת ואסט דאטה הישראלית: תספק שרתי אחסון נתונים עבור שרתי AI של ענקית הבינה המלאכותית האמריקאית קורוויב ● המהלך עשוי לגלם עבור החברה גידול בקצב ההכנסות של עד 390 מיליון דולר בשנה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועמ״שית: מינוי קולה - התערבות פוליטית פסולה בהליכים פליליים

אתמול בערב קבעה בהרב-מיארה כי החלטתו של שר המשפטים להטיל על השופט בדימוס אשר קולה, לחקור את פרשת הפצ״רית - אינה חוקית ● קראה למחוק את העתירה שהוגשה נגד עיסוקה בחקירת הפרשה לנוכח הודעתה כי לא תעסוק בכך

הטלפון שאותר בחוף הים / צילום: חדשות 12

טלפון אותר בחוף הצוק, גורם במשטרה ל-N12: "הוא שייך לפצ"רית לשעבר - בוודאות"

אישה כבת 50 ששחתה במים הרדודים מצאה את הטלפון והזעיקה את כוחות השיטור • במשטרה הטילו תחילה ספק שהנייד אכן שלה, אך העבירו אותו לבדיקה • חקירת הפרשה נמשכת, בית המשפט שחרר את הפצ"רית למעצר בית של 10 ימים • תיעוד: תמונות ראשונות של הפצ"רית ביציאה מבית המעצר

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

בעלי המניות אישרו: אילון מאסק יקבל את חבילת השכר הגדולה בתולדות וול סטריט

בעלי המניות של טסלה אישרו את חבילת השכר ההיסטורית של המנכ"ל אילון מאסק, שעשויה להגיע לטריליון דולר במניות בעשור הקרוב ● המתנגדים הזהירו מפני תלות מוגזמת באדם אחד - אך טסלה בחרה להמר עליו שוב ● כעת יצטרך מאסק להוכיח שהיעדים שהציב, בהם מיליון רובוטים לשימוש מסחרי והגעה לשווי של 8.5 טריליון דולר, הם לא חלום רחוק

בארי וייס / צילום: Daniel Paik/Paramount - רויטרס

האבטחה סביבה עולה 10,000 דולר ליום: הכירו את העורכת היהודייה של CBS

בארי וייס עזבה את הניו יורק טיימס בטריקת דלת בעקבות טענות להשתקה - והפכה לסמל לחופש ביטוי עיתונאי ● הפלטפורמה שהקימה צברה יותר ממיליון מנויים, ונרכשה החודש בעסקה שהפכה אותה לעורכת CBS הראשית ● היהודייה הציונית, שזוכה לאהדת טראמפ ומתנגדת לתרבות הביטול אך תומכת בהפלות ובלהט"ב, תנהיג את ספינת הדגל

גולן, קמי וגלעד פלם / צילום: אלעד ברמי

גם יין הוא אידאולוגיה: על ההחלטה האמיצה של יקב פלם להתמקד אך ורק בטרואר של הרי יהודה

ב-25 שנות קיומו, הסגנון של יקב פלם הלך והתהדק, והוא ניכר היטב ביינות, שזכו להצלחה בארץ ובעולם ● עם הרוח הגבית הזו החליטה משפחת פלם שהיקב יהיה עצמאי ומקומי לחלוטין