גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצרות של המניה שאיבדה את התואר הישראלית הגדולה ביותר ונפרדה מהמנכ"ל הוותיק

מניית ענקית הטכנולוגיה איבדה 50% משווייה בשיא, ואת מעמד החברה הישראלית הגדולה ביותר ● זאת בעקבות פרישתו המפתיעה של המנכ"ל המוערך ברק עילם, אך גם בשל תחזית מאכזבת, חששות המשקיעים מהשפעת ה־AI ותחרות עם מיקרוסופט ● האם המחיר שאליו נפלה מניית נייס מהווה הזדמנות השקעה?

ברק עילם / צילום: CRC Media
ברק עילם / צילום: CRC Media

שנה בדיוק חלפה מאז הודעת העזיבה המפתיעה של ברק עילם, מנכ"ל ענקית הטכנולוגיה הישראלית נייס , שהובילה לנפילה דו יומית של 15% במניית החברה. גם לאחר מכן המשיכה מניית נייס לרדת, והביצועים שלה הם החלשים ביותר מבין מניות מדד ת"א 35 בשנה האחרונה.

ותודה להודו: מה עומד מאחורי הזינוק של החברה הביטחונית בבורסת ת"א
"תזנק ב-40%": האם אנבידיה תחזור להיות הכוכבת הלוהטת בוול סטריט

למעשה, נייס היא כמעט המניה היחידה שירדה במהלך תקופה בה שברו מדדי הבורסה בת"א את השיא פעם אחר פעם, ונכון להיום נסחרת ב־30% מתחת לרמתה ביום ההודעה על פרישתו של המנכ"ל המוערך.

קשה כמעט להיזכר, אך בסוף 2021 הגיעה מניית נייס לשיא כל הזמנים ששיקף לחברה שווי של כ־20 מיליארד דולר, ובתחילת 2022 היא הפכה לחברה הישראלית הגדולה ביותר בוול סטריט, ונראה היה שהשמיים הם הגבול.

באותה עת אמר המנכ"ל עילם כי נייס נמצאת בעמדה התחרותית הטובה ביותר בהיסטוריה שלה, והפרופיל הפיננסי שלה ייחודי במגזר הטכנולוגיה ומשלב צמיחה דו־ספרתית בהכנסות, רווחיות גבוהה וקופת מזומנים גדולה.

אלא שמאז המגמה השתנתה, המניה החלה לרדת, ולמרות עליות מסוימות שהיו לאורך התקופה, היא רחוקה כיום מרמות השיא שלה.

הירידה החדה במניה הגיעה כאמור לפני שנה, כשעילם (50) הודיע על פרישתו לאחר למעלה מעשור בתפקיד המנכ"ל. למעשה, נייס היא החברה היחידה שבה עבד עילם מאז תום שירותו הצבאי כקצין ביחידת המודיעין 8200 - תקופה של 25 שנה שבה צמח עד לתפקידי ניהול בכירים. תחת הנהגתו, הפכה נייס למובילה עולמית בתחומה.

בשנים שהוביל את החברה, הפך עילם לאחד המנכ"לים המוערכים בהייטק הישראלי ובטח למתוגמל שבהם. בשנים 2014־2024 הוא קיבל במצטבר תגמולים בעלות של כ־150 מיליון דולר, עיקרם תגמולים הוניים.

בתחילת השנה הנוכחית, תחת ניהולו של המנכ"ל החדש, סקוט ראסל, החברה אכזבה את המשקיעים בתחזית שסיפקה ל־2025 והמניה שוב נחלשה. למרות שמתחילת 2025 ביצועיה דומים לביצועי המדדים המובילים בוול סטריט, בטווח ארוך יותר של שנה וחמש שנים המניה מציגה ביצועי חסר, ולמעשה מחירה חזר יותר מחמש שנים אחורה. היום, בשווי 10.1 מיליארד דולר - מחצית משווייה בשיא - נייס היא החברה השביעית בגודלה בין הישראליות בוול סטריט, ובבורסה בת"א גם הבנקים הגדולים עוקפים אותה בשווי.

הקו שהוביל עילם

בשנה הבאה נייס תחגוג 40 שנה להקמתה. שבעה חברים יוצאי יחידת 8200 הקימו אותה, והמנכ"ל הראשון היה דידי ארזי. עוד כחברה צעירה ללא רווחים היא הונפקה בת"א ב־1991, ובהמשך כשצמחה ועברה לרווח הונפקה גם בנאסד"ק ב־1996 - הנפקה מוצלחת שבה גייסה 20 מיליון דולר.

מחיר המניה בהנפקה היה 10 דולר, כלומר 5 דולר בהתאמה לפיצול שבוצע בהמשך, וזאת לעומת מעל 160 דולר היום (פי 32). בזמן ההנפקה פעילותה הוגדרה כ"פיתוח ציוד דיגיטלי מתקדם לניהול מידע קולי ומידע המתקבל באמצעות פקסימיליה", אך בשנות ה־2000 נייס כבר נכנסה לתחום ניהול קשרי הלקוחות שבו היא מתמחה עד היום. ב־2007 היא רכשה את אקטימייז הישראלית מתחום ניהול הסיכונים הפיננסיים.

במשך תקופה ארוכה הייתה לנייס גם חטיבה שפנתה ללקוחות ביטחוניים, אך ב־2015, זמן קצר אחרי שעילם נכנס לתפקיד המנכ"ל (במקומו של זאבי ברגמן), הוא החליט להתמקד בתחום הליבה ולמכור את הפעילות הביטחונית, בשתי עסקאות תמורת מעל רבע מיליארד דולר. הכסף שהתקבל יחד עם המזומנים שייצרה החברה אפשרו לנייס לרכוש תמורת כמעט מיליארד דולר את InContact מארה"ב ב־2016, שהאיצה את פעילות נייס בתחום הענן שהיום הוא מרכז הפעילות שלה.

ה־AI - איום או יתרון?

אז מה בעצם מעיק על מניית נייס? החברה פועלת בשני סגמנטים כאמור: מספקת פתרונות לניהול קשרי לקוחות, וכן פתרונות לניהול סיכונים למגזר הפיננסי. עילם, במשך העשור של כהונתו, הוביל כאמור תהליך אסטרטגי של התמקדות בעסקי הליבה, רכישת חברות והשקעה בתחום הענן, שייצרו צמיחה.

מאחר שנחשב למנכ"ל מוערך מאוד על־ידי המשקיעים (ראו מסגרת), עזיבתו של עילם עוררה חששות, אך לדברי סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר ישראל, זו לא בהכרח הסיבה המרכזית לחולשה במניה. "היו הרבה עזיבות של מנכ"לים בשנה האחרונה בוול סטריט, והגורם הזה לא תמיד השפיע על המניה. בחברת סלברייט למשל המנכ"ל עזב במפתיע ועוד לא מינו מחליף, אבל המניה לא מאוד הושפעה", מציין וסצ'ונוק, "כי התחום שבו החברה פועלת נחשב לאטרקטיבי".

לדבריו, מה שבעיקר מעיק על המניה, ולא רק על נייס אלא על חברות אחרות בתחומה, הוא התפיסה לפיה מיקרוסופט עלולה להשתלט על השוק. "כל התחום של UCaaS ו-CCaaS כנגזרת שלו (הראשון הוא תקשורת אחודה הניתנת כשירות בענן, והשני ניהול של מוקדי שירות לקוחות - קול סנטר, שח"ו) נתפס על־ידי המשקיעים כמאוים על ידי פלטפורמת טימס של מיקרוסופט", הוא אומר.

"בקרב חברות ה־SaaS (תוכנה כשירות), המכפילים הכי נמוכים הם בחברות שקשורות לתחומים האלה של תקשורת בענן, ביניהן נייס, זום, ורינט ו־Five9. התפיסה היא שטימס משתלטת על התחום, אך לדעתי יש כאן חוסר הבנה. בתחום ה־CCaaS של ניהול קול סנטר בענן אני לא חושב שמיקרוסופט היא איום של ממש, כי היא ידועה בפתרונות גדולים וגנריים, ופחות מוצלחת בפתרונות ורטיקליים לשווקים נישתיים הדורשים התמחות".

חשש נוסף שמשפיע גם הוא על סנטימנט המשקיעים, הוא התפתחות ה־AI, הבינה המלאכותית, וגם כאן לא מדובר בחשש ספציפי לנייס אלא לתעשייה כולה. אחד היישומים הבולטים הצפויים בתחום הוא המעבר לסוכני AI (AI Agents) שיכולים לבצע משימות באופן אוטומטי, ואמורים להחליף בסופו של דבר את עובדי הקול-סנטר. לכך עלולה להיות השפעה שלילית על נייס וחברות דומות, אם התמחור נקבע לפי היקף העובדים במוקדי השירות ואלה מפוטרים ומוחלפים על־ידי AI. מצד שני, נייס גם עשויה ליהנות מ־AI ובחברה דיברו על כך עוד לפני שזה הפך ל"מילת באזז", והציעו פתרונות בתחום.

לדברי וסצ'ונוק, אם משקיעים חששו מהשיבוש שמגיע עם ה־AI, "מהדוחות אנחנו רואים שלהפך - הבינה מגדילה את השוק", הוא אומר. להערכתו, פתרונות ארגוניים כמו של נייס לא ניתנים להחלפה בפתרונות גנריים דוגמת ChatGPT. "ברמת הארגון צריך הרבה מערכות מסביב וצריך אינטגרציה, זה היתרון של נייס. ה־AI כל הזמן בהתפתחות והערך של חברות נמדד גם בכמה הן מתאימות עצמן לסביבה עסקית משתנה, ובשימוש ב־AI בפלטפורמה שלהן ליצירת יותר תובנות רלוונטיות".

הדוחות והסיכוי לאפסייד

נייס תפרסם את דוחות הרבעון הראשון שלה השבוע. כאמור, עם פרסום דוחות 2024 בפברואר המשקיעים התאכזבו מהתחזית להמשך השנה. ברבעון הראשון החברה צפויה להציג צמיחה חד־ספרתית של 6% (לעומת דו־ספרתית בעבר) ובסיכום 2025 לצמוח בכ־7% בהכנסות ובכ־10% ברווח הנקי למניה.

האנליסט סמאד סמאנה מבנק ההשקעות ג'פריס, העריך השבוע שתחזית ההכנסות לרבעון הראשון סבירה, וכי התחזית לצמיחת תחום הענן השנה ב־12% מותירה מקום לאפסייד, אם כי חוסר הוודאות בנושא המכסים מגביל את העלאת התחזיות בטווח הקצר. סמאנה לא רואה סיכון לדאונסייד ומעריך שהמנכ"ל ראסל יתמקד בהשקעות בצמיחה, ולהערכתו ההנהלה מוכנה לוותר על התרחבות שולי הרווח במטרה להשקיע בכך; הוא סבור גם שהמשקיעים יתמכו בכך "בהינתן פרופיל שולי הרווח החזק ממילא של נייס".

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

האם במצב הנוכחי מניית נייס מהווה הזדמנות למשקיעים? רוב האנליסטים סבורים שהתשובה חיובית - לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל: 14 אנליסטים חיוביים על המניה, 5 נייטרליים ואין מי שמחזיק בהמלצה שלילית עליה. מחיר היעד הממוצע משקף פרמיה של 25.7% על מחירה בנאסד"ק.

בג'פריס, ההמלצה על נייס היא "החזק", והאנליסט סמאנה אמר כי "מניית נייס נותרה זולה הן לפי מכפיל רווח והן לפי תזרים חופשי, והיא נסחרת מתחת למכפיל הממוצע שלה, ובמכפיל הנמוך ביותר מ־2016. עם זאת, אנחנו מאמינים שתידרש האצה מחדש של הצמיחה ו/או עלייה משמעותית בהחזר ההון על מנת לשפר את השווי".

לדברי וסצ'ונוק מאופנהיימר, "נייס נסחרת במכפיל נמוך לעומת חברות SaaS אחרות, יש לה קופת מזומנים גדולה, היא מובילת שוק ועדיין צומחת בשיעור חד־ספרתי גבוה. אין הרבה חברות SaaS כאלה. החברה עושה עבודה טובה, המנכ"ל החדש ניהל קודם חטיבה ב־SAP עם 30 אלף עובדים (לעומת כ־8,700 בנייס, שח"ו), והוא בא עם רקע וניסיון רלוונטי. בסוף, אני כאנליסט מסתכל על מספרים: אם נייס צומחת יותר מ־Five9 למרות שזו קטנה יותר והייתה אמורה לצמוח מהר יותר, זה סימן שנייס זוכה בנתחי שוק משום שיש לה יתרון תחרותי".

וסצ'ונוק מסייג אמנם ומציין שלא ברור כמה זמן ייקח למניה להתאושש, אך הוא מזכיר שבגל הירידות האחרון (על רקע המכסים), נייס ירדה פחות. "הדברים שמעיקים על נייס מקבלים ביטוי די מלא בשווי. התחזית ל־2025 הייתה נמוכה יחסית לציפיות, כנראה שבחברה מעדיפים להציב רף ציפיות נמוך כדי שיהיה אפשר להפתיע לטובה". המלצת אופנהיימר על נייס היא "תשואת שוק", בדומה לחברות אחרות בתחומה, אך וסצ'ונוק אומר כי "נייס הוכיחה עצמה כחברה איכותית, מובילת שוק, תזרימית, איתנה פיננסית וצומחת. חברות כאלה יודעות לעבור משבר ולצאת מחוזקות".

עוד כתבות

גדעון תדמור וקובי כץ, מייסדי נאוויטס / איור: גיל ג'יבלי

מאגר הנפט שיניב למייסדי נאוויטס תמלוגים של 200 מיליון שקל בשנה

יו"ר שותפות הנפט גדעון תדמור ושלושת שותפיו, בראשות קובי כץ, צפויים לחלק ביניהם תמלוגי ענק מההפקה במאגר במפרץ אמריקה ● זאת, בנוסף לזינוק בשווי החזקותיהם בנאוויטס

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר ניצן פלדמן / צילום: אורי קלאוזנר

מה הסיכוי שתפרוץ מלחמה בין שתי מדינות? לחוקר הזה יש דרך ניתוח מפתיעה

שיחה עם ד"ר ניצן פלדמן, חוקר כלכלה פוליטית ● על הקשר בין סחר בינלאומי לבין מלחמות, מדיניות המכסים והאפשרות שהיא תפגע בתחרותיות של ארה"ב וההשלכות על ישראל ● טראמפ נגד העולם, פרק ראשון בסדרה ● האזינו

אורי להב, מייסד אאובריין / צילום: יחצ

אחרי כ-20 שנה: אורי להב פורש מאאוטבריין

להב ייסד את החברה עם ירון גלאי ב-2006, ועד 2023 שימש כסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה ● הוא יפרוש בקרוב מניהול מרכז הפעילות בישראל, ויוחלף על ידי דפנה מיכאלי, סמנכ"לית משאבי האנוש ● אאוטבריין השלימה לאחרונה מיזוג משמעותי, כששילמה כ-900 מיליון דולר תמורת Teads שהייתה בשליטת פטריק דרהי ● אירועים ומינויים

ח''כ שמחה רוטמן בדיון בוועדת החוקה / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

מומחים מתגדים להצעה החדשה של רוטמן לביטול הלכת אפרופים

קבוצת מומחים לדיני חוזים מהאקדמיה שיגרו מכתב ליו"ר ועדת החוקה, ובו הם מתנגדים להצעתו ולפיה הצדדים לחוזה יקבעו כברירת מחדל כיצד יש לפרשו ● המרצים: "ברירת המחדל צריכה להיות כי בית המשפט יפרש חוזה לפי כוונת הצדדים" ● ועדת החוקה תדון השבוע במהלך

איירה רובינס, מנכ''ל Valley National Bank / צילום: Valley National Bank

מנכ"ל הבנק שבטוח: "ארה"ב הולכת לכאוס וזה לאו דווקא רע לכלכלה"

איירה רובינס, מנכ"ל בנק וואלי נשיונל, טוען כי "אם יש לך את היכולת לפעול בסביבה תנודתית, אפשר לעשות הרבה מאוד כסף בארה"ב כרגע" ● את הבנקים בישראל, ובראשם לאומי, בעל המניות הגדול בוואלי, הוא מגדיר "בעלי חוסן פנומלי" ● וגם: מה חושב מנהל שמרוויח מעל 5 מיליון דולר בשנה על מגבלת שכר הבכירים בארץ

נייג'ל פרג', מנהיג מפלגת הרפורמה. ניצחונות מרעישים בבחירות המקומיות / צילום: ap, Jose Luis Magana

80 שנה לתבוסת גרמניה הנאצית, והפוליטיקה העולמית עומדת בסימן עייפות כבדה

ייאוש וחרדה בין מצביעים צעירים באירופה ובאמריקה והמהלומה שהונחתה על ראשה של הפוליטיקה הבריטית: מחשבות לא אופטימיות ביום השנה ה-80 לכניעת הנאצים

קרלוס גוהן, מנכ''ל ניסאן ורנו לשעבר / צילום: ap, Hussein Malla

חמש שנים לאחר שברח בתוך ארגז, קרלוס גוהן, המבוקש הנמלט, מלמד אסטרטגיה עסקית באוניברסיטה

ביקרנו את גוהן בלבנון, שם הוא חי כדי לחמוק מצווי מעצר מיפן וצרפת

דומיסאני וושינגטון / צילום: IBSI

הכומר שנלחם למען יהודים: "לא ברור איך אמריקאים הם כל כך טיפשים כשזה נוגע לישראל"

דומיסאני וושינגטון הוא מטיף כריזמטי ומייסד המכון לסולידריות שחורה עם ישראל (IBSI) - גוף שמבקש לחזק את הקשר בין הקהילה האפרו-אמריקאית ליהודים, שהולך אחורה עד מאבק זכויות האזרח ● לדבריו התמיכה בישראל גדולה מכפי שנראה: "קולות שחורים שלא מתיישרים עם הנרטיב הרצוי בתקשורת פחות או יותר נקברים"

אסותא / צילום: דוברות אסותא

החלטה דרמטית של העליון: התינוקת סופיה תישאר אצל הוריה המגדלים

בהרכב מורחב פסק העליון בפרשת החלפת העוברים באסותא ודחה את הערעור של ההורים הגנטיים ● הרכב השופטים אישר את החלטת בית המשפט המחוזי וקבע: "תיקבע מתכונת מתאימה לקשר בינה לבין הוריה הגנטיים"

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג / צילום: ap, Susan Walsh

ארה״ב הודיעה רשמית: הגענו להסכמות עם סין על הסכם סחר

פרטי ההסכם, שנחתם במהלך משא ומתן בשווייץ בסוף השבוע, עדיין לא נחשפו, אך אנשי הממשל אמרו שפרטיו ייחשפו מחר ● בהודעה רשמית של הבית הלבן, ציין שר האוצר סקוט בסנט כי "אני שמח לדווח שהתקדמנו באופן משמעותי בשיחות הסחר"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר / צילום: ap, Carl Court

מה כוללת עסקת הסחר של ארה"ב עם בריטניה ומה חסר בה?

טראמפ וקיר סטארמר, ראש ממשלת בריטניה, חתמו על הסכם סחר בין המדינות ● האם מדובר בסנונית ראשונה להסכמים עתידיים של ארה"ב, ומה בכלל כולל ההסכם? ● גלובס עושה סדר

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הלהיט החדש של המשקיעים בת"א - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בשבוע שעבר גייסו 9 חברות SPAC נטולות פעילות 1.8 מיליארד דולר בסה"כ, הנתון השבועי הגבוה ביותר זה שלוש שנים ● מדד ת"א 35 שבר את שיא כל הזמנים בפעם ה־10 מתחילת השנה ● רעיון ההשקעה הפשוט של לעקוב אחרי המדד מעט מסתבך כשצוללים לאותיות הקטנות ● וגם: עוד ועוד סוחרים בוול סטריט זונחים את הכלל העונתי העתיק

מטוס של וויזאייר. השפעה מכרעת על שוק הלואו־קוסט / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

גל הביטולים נמשך: ענקיות הלואו-קוסט מאריכות את השהיית הטיסות לישראל

רשימת חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לטווחי זמן ארוכים מתארכת ● לאחר שלופטהנזה וריינאייר הודיעו אתמול על הארכת השהיית טיסותיהן, היום מצטרפת אליהן גם חברת הלואו־קוסט וויזאייר, שהודיעה על השהיית טיסותיה עד ה-14 במאי

מודים לטראמפ על הפסקת האש במומבאי, הודו / צילום: ap, Rajanish Kakade

מדיניות החוץ בעידן טראמפ: הכרזה בציוץ על הפסקת האש בין הודו לפקיסטן

הנשיא משוכנע שהסכסוך ההודי־פקיסטני נמשך כבר "1,500 שנה" (למעשה, רק 78 שנה) ● הוא אמר, "תנו להן להילחם", עד שהתברר גם לו, לאחר שלושה ימים, שפצצה גרעינית מתקתקת ● מה אפשר ללמוד מן הפרשה הזו על מדיניות החוץ האמריקאית

מערכת ההגנה החדשה שגרמניה רוצה לרכוש מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: גרמניה רוצה לרכוש מישראל מערכות חץ 4 שנמצאות בפיתוח, ירדן גוזרת קופון מאספקת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, איראן ממשיכה לאיים על ארה"ב והמודיעין הישראלי והאמירותי ישלבו זרועות בסיוע למדינה זרה ● כותרות העיתונים בעולם

מוחמד בן סלמאן / צילום: ap, Nathan Howard

משלמת בנפט: הצעד המקדים של סעודיה לקראת ביקור טראמפ

מדינות המפרץ החליטו להגביר את קצב הפקת הנפט, למרות שהמהלך יוריד את המחירים ויפגע בהכנסותיהן ● המטרה, על פי הערכות: קבלת אישור לתוכנית גרעין אזרחית ומטוסים מתקדמים

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המניה שצפויה ליפול ב-7%, ומי עוד יכבידו על פתיחת השבוע בבורסה?

בורסת ת"א סגרה שבוע חיובי כאשר המדדים המרכזיים עלו ב-4% ● עם זאת, שבוע המסחר צפוי להיפתח בירידות על רקע פערי ארביטראז' שליליים של המניות הדואליות ● אילו מניות צפויות להכביד על המסחר?

יוסף חיים אוחנה ואלקנה בוחבוט / צילום: N12

חמאס פרסם סרטון של אלקנה בוחבוט ויוסף חיים אוחנה

מדובר באות חיים משותף שני של השניים, אחרי שחמאס פרסם תיעוד שלהם יחד בחודש מרץ ●  אזהרת משפחות חטופים: "ישראל עומדת בפני החמצת המאה" ● נתניהו שוקל למנות את השר דיכטר לראש השב"כ הבא ● וויטקוף: לא תהיה לאיראן תוכנית העשרה, זה קו אדום - צריך להרוס את המתקנים שלה ● 59 חטופים - 582 ימים בשבי ● עדכונים בולטים

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שלחצה לקבל הקלות היא שיאנית ביטולי הטיסות

בריטיש איירווייז הובילה את התיקון לחוק שנועד לעודד חברות לטוס לישראל בעתות חירום בתמורה להקלות בפיצוי נוסעים - אך היא גם הראשונה שהודיעה שלא תחזור לפחות עד אמצע יוני ● ומי דווקא העלו את התדירות?

הריסות בפקסיטן כתוצאה מהפצצה הודית. תגובת הנגד תגיע / צילום: ap, K.M. Chaudary

זו היתה מערכה קצרה והנשק הישראלי כיכב

הנשיא טראמפ הודיע כי הודו ופקיסטן הסכימו על הפסקת אש באופן מיידי ● על רקע ההחלטה - הודו חוששת כי מלחמה כוללת תזיק לכלכלה, ולפקיסטן אין מספיק נשק ● מה עומד מאחורי האינטרס האמריקאי, ומה הקשר של ישראל להפסקת האש בין שתי המדינות?