גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משקיעים בנדל"ן בחו"ל? ייתכן שתצטרכו לשלם מסים גם בישראל

כשקונים דירה להשקעה באתונה, בפורטו או בניו ג'רזי, חובה להביא בחשבון גם את שיעור המסים בכל מקום, ולזכור שאמנת המס מביאה לכך שבכל מקרה לא תשלמו פחות מ־25% מס שבח במכירה ● גלובס חושף את האותיות הקטנות שכל משקיע נדל"ן חייב להכיר, כולל הפתעה לגבי המיסוי בישראל

אסף לבנת, אופיר הררי, עו''ד ורו''ח גדי אלימי / צילום: איל יצהר, תמונה פרטית
אסף לבנת, אופיר הררי, עו''ד ורו''ח גדי אלימי / צילום: איל יצהר, תמונה פרטית

"לאחרונה נתקלתי בבחור שהשקיע בנדל"ן בארה"ב, ואגב גם בניירות ערך שרבים לא יודעים - אבל גם כפופים למס עיזבון. כשהוא הלך לעולמו, הכסף הגיע לישראל רק לאחר ששולמו כנגדו כ־40% מס עיזבון", מספר רו"ח גדי אלימי.

תוכנית "דירה בהנחה" צפויה לעבור למתכונת חדשה. כך היא תעבוד
"לבטל את המס הארור": הארנונה קפצה, ובעלי העסקים יצאו למאבק

בשנים האחרונות אנחנו מוצפים בהצעות נדל"ניות להשקעה בשלל מדינות. השיווק, כדרכו, מפתה, מבטיח וקוסם, אך עד כמה המשווקים ממהרים להצביע על "האותיות הקטנות" שכרוכות בהשקעות הללו, ושלעיתים רבות מייצגות סיכונים וסעיפים שעשויים להוות את ההבדל בין בוננזה, לנפילה עסקית?

סעיף מרכזי שכזה הוא המיסוי שעוטף כל השקעה מרגע הקנייה, דרך תקופת ההחזקה בנכס וההכנסות משכר הדירה, וכן מס המכירה ועד מס עיזבון שחל במדינות שונות ועשוי להיות כבד במיוחד.

בעזרת רו"ח אלימי ואורחים נוספים, כסף בקיר, פודקאסט ההשקעות והנדל"ן של גלובס, יצא למסע מיסוי עולמי כדי לעשות סדר בתחום, וגם כדי לענות על אחת השאלות הכי מסקרנות בתחום - האם בישראל המשקיעים משלמים יותר מסים משנדרשים משקיעים במדינות אחרות.

ארה"ב: הבדלי מיסוי משמעותיים בין מדינות

"ארה"ב היא אחד מיעדי ההשקעה הפופולריים בשנים האחרונות", אומר רו"ח אלימי, שמסביר כי "בארה"ב יש מנגנון של מס פדרלי, ומס מדינתי. מס רכישה עשוי להגיע לכדי 5.5%, ברמה המדינתית, כאשר בדרך כלל הוא יהא בשיעור של 0.1% עד 1.5%.

"באשר למס על דמי השכירות, כאן אין אפשרות לשני מסלולים כמו בישראל (מסלול נטו ומסלול ברוטו - ג.ל), ויש מסלול נטו בלבד שנע בין 10% ל־37%. כמובן שצריך להכיר מראש את המספרים. בפלורידה אין מס על דמי השכירות, ואילו בניו ג'רזי המס מגיע לכדי 13%", הוא מסביר.

ומה לגבי מס השבח בעת המכירה? "כאן המס עשוי להיות גבוה מהנהוג בישראל (25%), אך בשל אמנת המס שעליו חתומות שתי המדינות, במקרה שבו המס הנדרש בארה"ב גבוה מכך, ניתן להתקזז על הסכום כנגד מיסוי רווחי הון שחל על עסקאות אחרות שביצעתי בחו"ל למשך חמש שנים", מסביר רו"ח אלימי.

מעבר לכך, רו"ח אלימי מצביע על תמרור אזהרה חשוב למשקיעים בארה"ב - מס העיזבון. "מאוד חשוב לקחת את היבטי מס העיזבון כחלק משיקול מרכזי באופן ההשקעה", הוא אומר.

בנייה בפלורידה. ''ארה''ב היא אחד מיעדי ההשקעה הפופולריים בשנים האחרונות'' / צילום: Shutterstock

יוון: עד מתי תימשך חגיגת המיסוי של המשקיעים הזרים

"יוון היא בהחלט מדינה אטרקטיבית מאוד כיום מבחינת השקעה, ובהקשר המיסוי היא יוצאת דופן מכל המדינות בסקירה שלנו, וזה בשל הוראת שעה שמתחדשת בכל שנה, כבר תשע שנים, שמעניקה פטור גם ליווני וגם לישראלי (זרים - ג.ל) שמשקיע בנדל"ן ביוון מתשלום מס על רווחי הון", מסביר רו"ח אלימי ומכוון בעיקר לפטור ממס השבח שכאמור בישראל עומד על 25% ובשל אמנת המס עם מדינות רבות, מתכנס לסכום הזה במקרים רבים.

וזה לא הכול. בשונה מישראל, שבה רשויות המס מסתכלות לרוב על זוג נשוי כעל ישות אחת, ביוון כל אחד מבני הזוג יכול לרשום על שמו נכס וליהנות מאותו הפטור - דבר שלדברי רו"ח אלימי ישראלים רבים אכן עושים.

ומה בנוגע למס רכישה? כאן התשלום עומד על 3.09%, אך אם מביאים בחשבון הוצאות נוספות שלא ניתן לעקוף אותן כמו תשלום לנוטריון, המספר האמיתי הינו כ־7%.

המס על דמי השכירות עשוי להיות גבוה מאשר בישראל - והוא משתנה בהתאם לגובה ההכנסה. "על הכנסות משכר דירה של עד 12 אלף אירו בשנה, המס הוא 15%, מעבר לכך ועד ל־35 אלף אירו, המס קופץ ל־35% ולמעלה מכך המס הינו 45%", אומר רו"ח אלימי. הוא מסביר כי המיסוי הוא בהחלט פקטור משמעותי בריצה של הישראלים ליוון, ויש לו עצה חשובה למשקיעים: שימו לב שאתם לא מבצעים פעילות שתיחשב לפעילות עסקית.

פורטוגל: מס השבח נמוך, אך במכירה תשלמו 25%

"בפורטוגל מס הרכישה נע בין 5% ל־6%, והמס על דמי השכירות ינוע בין 13% ל־48%" אומר רו"ח אלימי. מכיוון שמרבית המשקיעים אינם מבצעים פעילות עסקית משמעותית במדינה מעבר להחזקת דירה או שתיים, המס על דמי השכירות יתקרב למינימום הקבוע בחוק.

בנוגע למס השבח במכירה, רו"ח אלימי אומר שהוא נמוך במעט מבישראל, אך בשל קיומה של אמנת המס - בישראל יגבו מאיתנו את ההפרש עד ל־25%, כך שאין כאן סוכריה עבור ישראלים.

בריטניה: מדרגות מס הרכישה לזרים לא מפסיקות לעלות

"מס הרכישה בבריטניה עלה ועומד כיום סביב 5%־7%. המס על דמי השכירות נע לרוב סביב 20% על ההכנסה נטו. בנוגע למס רווחי ההון ומס השבח, יש כאן מדרגות, אבל המס על דירות מגורים יכול להגיע לכדי 28%", אומר רו"ח אלימי שמזכיר כי גם בבריטניה קיים מס עיזבון.

זרם המשקיעים הישראלים בבריטניה נחלש לאחרונה, כפי שמסביר מלווה המשקיעים אופיר הררי. לדבריו, התנאים במדינה גרמו לו לשנות כיוון ולהעביר את מרכז הכובד של פעילותו ליוון. "לפני שבע־שמונה שנים מס הרכישה בבריטניה נע בין אפס ל־2%, אלא שמאז הוא עלה בתהליך הדרגתי. כיום מי שמחזיק בנכס נוסף בעולם, זה מעלה לו את מס הרכישה ב־3%.

"לרוב הישראלים שמשקיעים אצלי בבריטניה, יש נכס בישראל, אז זה מעלה את המס ב־3%, ולאחרונה הם העלו את המס לתושבי חוץ בעוד 2%, אז כבר הגענו ל־7%. יש דיבורים (בממשלה - ג.ל) על ההעלאה של עוד אחוז או שניים, כך שזה יכול להגיע ל־9% מס רכישה. זה בהחלט כבר מתחיל להיות מאוד מאוד קריטי ומשפיע על המחיר, על התשואה, ועל הכדאיות".

אתה חושב שבבריטניה שמו לעצמם מטרה להדיר את רגלי הזרים?
"כשיש לך מס שמיועד אך ורק לזרים, התשובה היא כן".

גרמניה: האם הלהיט של העשור הקודם יעשה קאמבק?

לפני כעשור ישראלים רבים בחרו בגרמניה כאחד מהיעדים המועדפים להשקעות, אלא שנראה כי בשנים האחרונות היקפי ההשקעות מישראל פחתו. רו"ח אלימי מסביר כי חלק מההסבר לכך טמון בשינויים רגולטוריים שחיזקו את כוחם של השוכרים, אם כי לדבריו "עכשיו ההשקעות קצת חוזרות".

לגבי מיסוי, הוא מזכיר שגרמניה מחולקת ל־16 מדינות, ויש לבדוק את התנאים בכל אחת מהן, אם כי בדרך כלל אם הפעילות איננה מסווגת כעסקית, לא צריכות להתעורר הוראות יוצאות דופן.

מס הרכישה נע סביב 5%, והמס על דמי השכירות דומה לישראל (מסלולי נטו וברוטו) ונע בין 14% ל־45%.

לגבי מס השבח בעת המכירה, כאן יש חשיבות קריטית לתקופת ההחזקה בנכס. "אם אני מחזיק בנכס יותר מעשר שנים אני פטור ממס בגרמניה, ולא משלם מס שבח בגרמניה. בישראל כמו שאמרנו אני משלים את המס ל־25%", מסביר רו"ח אלימי.

אז לנו כישראלים זה לא משנה, כך או אחרת אני משלם מס על הרווח של 25%?
"זה מאוד משנה, כי אם אני מחזיק בנכס במישרין פחות מעשר שנים, אני עלול להגיע למיסוי של 40%־42% ואני לא רוצה להגיע למצב הזה ולשלם עודף מס שלא בטוח שאני אוכל לנצל אותו כנגד מכירות של נכסים אחרים", מסביר רו"ח אלימי.

הוא מסביר כי אחת מהשיטות להימנע ממיסוי כה גבוה הוא להקים גופים שקופים או היברידיים. לדבריו, "בישראל זה נקרא חברה משפחתית. היא שקופה לצרכי מס ובגרמניה למשל היא משלמת תמיד מס קבוע של 15.8%, ואז אני אמנם אשלים בישראל ל־25%, אבל לא אמצא את עצמי במס גבוה יותר. ישות כזו גם נותנת הגנה מפני מס ירושה שחל בגרמניה ושיכול להגיע לעשרות אחוזים".

ספרד: רה"מ שרוצה להטיל מס של 100% על משקיעים זרים

"מס הרכישה למשקיעים בספרד עומד על 6%־7%, תלוי באזור שבו אני משקיע", מסביר רו"ח אלימי. גם המיסוי על דמי השכירות איננו קבוע ועומד על 10%־47% בהתאם למסלול הנטו, שלוקח בחשבון את כלל ההכנסות שלנו במדינה. אך לכך יש להוסיף כוכבית: משך ההחזקה משחק פה תפקיד. "הספרדים לא אוהבים השכרות לטווח קצר, ועשויים להעניק הנחה של עד 50% להשכרות לטווח ארוך", אומר רו"ח אלימי.

בעת המכירה המיסוי עומד על 19%, אך, כמו במרבית המדינות, גם פה קיומה של אמנת המס בין המדינות מובילה לכך שבישראל אנחנו נשלים ל־25%. למרות המספרים שנשמעים בסך הכול שגרתיים, נראה כי בספרד עושים לא מעט בכדי להדיר את רגלי המשקיעים הזרים ממדינתם. "בספרד יש מסלול שהוא עדיין מפותח וזה השקעה בקרנות ריט ספרדיות, אבל ההשקעה של אדם בודד ישירות בנכס מרובה השכרות, סטייל Airbnb וכל הדברים הללו, זה משהו שהספרדים בורחים ממנו", אומר אלימי.

מצטרף לדבריו גם אסף לבנת, שמזה למעלה מעשור פעיל בשוק הספרדי, ועל רקע השינויים החליט בשנים האחרונות לפעול ביעדים נוספים. "בספרד אנחנו רואים בשנים האחרונות הרבה מהלכים שבאים לחזק את האוכלוסייה המקומית על פני המשקיעים הזרים", הוא מסביר ומצביע על כמה צעדים שמבהירים את השינוי שחל בספרד. "היום, אם אתה רוצה להוציא היתר בנייה של יותר מ־600 מ"ר לבנייה חדשה למגורים, אתה צריך להקצות 30% מהשטח לדיור סוציאלי. אתה לא תיתן שטח בחינם, פשוט ייקבע תג מחיר שהוא נמוך מהשוק - ויש כעת הלך רוח להעלות את זה ל־40%.

"נוסף לכך, אם אתה מחזיק מעל 15 דירות, יוטלו עליך תנאים שונים מול השוכרים, בעיקר בהקלה על שוכרים בקשיים כלכליים.

"לאחרונה ראש ממשלת ספרד אף יצא בהצהרה שהוא רוצה להטיל 100% מס רכישה על זרים. זה צעד משנה שוק. הוא עדיין לא יצא לפועל, אבל לאמירה כזו יש כבר השפעה".

אז אתה היום פחות ממוקד בספרד בגלל מהלכים שכאלה?
"בהחלט פחות ממוקד במגורים בספרד. אנחנו משקיעים גם בנדל"ן לוגיסטי ובעוד אפיקים".

קפריסין: מדינה קרובה פיזית ומס רכישה לא נמוך

"בקפריסין מס הרכישה יכול להיות להגיע עד כדי 10% - שיעור לא נמוך", מבהיר רו"ח אלימי שמוסיף כי בגין דמי השכירות תידרשו למס מירבי של 35% במסלול הנטו, ואילו מס השבח במכירה עומד על כ־20%, עם השלמה בישראל ל־25%. הוא מזכיר שכמו במדינות נוספות, גם בקפריסין המיסוי הוא פר אדם, כך ששני בני זוג יכולים לרכוש שני נכסים שונים ולשלם בגין כל אחד מהם את המיסוי הבסיסי, בלי להגיע להכנסה אחת גבוהה פר משק בית - דבר שמקל את נ טל המס בהשוואה לישראל.

נוסף לכך, קפריסין קרובה פיזית לישראל וגם עדיין מציעה תוכניות ויזה שמובילות לתושבות ובהמשך לקבלת אזרחות - דבר שקוסם לרבים. ומה לגבי השקעה באמצעות חברה? לדבריו רבים בוחרים באופציה הזו, שיש בה יתרונות מסוימים, אך לדבריו בשורה הסופית לא תמיד עדיפה על השקעה ישירה בנכס.

עוד כתבות

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה