גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראש הממשלה לשעבר שבטוח: אלה שלוש הדיקטטורות שרוצות לרסק את המערב הליברלי

רגע אחרי הבחירות באוסטרליה, ראש הממשלה לשעבר טוני אבוט בראיון מיוחד ● הוא מודאג מהשלטון הנוכחי במדינתו, שמחריף את מצב הקהילה היהודית בה, סבור שישראל נלחמת מלחמה צודקת, מאמין בסחר חופשי אבל לא שולל מכסים על סין, ובטוח: "טראמפ לא שמרן. בלב השמרנות נמצאת תפיסת הכבוד"

טוני אבוט / צילום: פרטי באדיבות המצולם
טוני אבוט / צילום: פרטי באדיבות המצולם

"אני יכול להבין מדוע יהודים החיים באוסטרליה חשים אימה מוחלטת", אומר ראש ממשלת אוסטרליה לשעבר טוני אבוט בראיון בלעדי לגלובס. "ב-9 באוקטובר, על מדרגות בית האופרה בסידני, היה לנו אספסוף זועם שצעק דברים שלא יתוארו נגד יהודים. זה היה יום הבושה של אוסטרליה, יום החרפה. מאז היו לנו הפגנות רבות למען חמאס. היו ניסיונות להשליך פצצות תבערה על בתי כנסת ומתקנים יהודיים אחרים. והממשלה בכל הרמות לא עשתה מספיק, או במקרים רבים לא טיפלה כלל. זה מטריד אותי בצורה קיצונית, ואני מניח שזה פוגע בצורה בלתי נתפסת בשלווה הנפשית של יהודים כאן, של חבריהם ושכניהם".

הניסוי הסתיים? ענקיות הטכנולוגיה מחזירות את העובדים למשרדים
הקבוצה הישראלית ששואפת לכבוש את ענף האופניים העולמי

אחרי כמעט שנתיים של אירועים אנטישמיים קשים - שריפות בתי כנסת, הצקות, התנכלויות, חרמות עסקיות ואלימות פיזית - הקהילה היהודית באוסטרליה חשה שהשלטון אינו קשוב למצוקה שלה. רובה תמכה באופוזיציה בבחירות שנערכו במדינה בראשית החודש, וקיוותה לשינוי. אלא שהממשלה הקיימת זכתה שוב באמון הבוחר, והיהודים נותרו עם החששות והפחדים.

הבחירות הפדרליות שנערכו באוסטרליה ב-3 במאי הסתיימו בניצחון היסטורי למפלגת הלייבור, בראשות ראש הממשלה המכהן אנתוני אלבנסי. הלייבור זכתה ב־89 מתוך 151 מושבים בבית הנבחרים, הבית התחתון של הפרלמנט - הרבה מעל לרף 76 המושבים הדרוש להקמת ממשלה, ויותר מ־77 המושבים שהיו לה בפרלמנט היוצא.

ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי. התחזק בבחירות החודש / צילום: ap, Lukas Coch

מדובר בפעם הראשונה מאז 2004 שבה ראש ממשלה מכהן נבחר מחדש עם רוב מוגדל. מפלגת האופוזיציה המרכזית, הקואליציה הליברלית-לאומית בראשות פיטר דאטון, נחלה תבוסה קשה וזכתה ב־40 מושבים בלבד. דאטון עצמו הפסיד את מושבו בפרלמנט - מקרה חסר תקדים שבו יו"ר אופוזיציה באוסטרליה לא נבחר מחדש במחוז שלו.

"אלה זמנים מטרידים להחריד", אומר אבוט בנוגע ליחס ליהודים במדינה. "אני חושב שמנהיגי הממשלה הנוכחית במידה מסוימת בעלי כוונות טובות, אבל גם חושש שבהחלשה הדרגתית של תמיכתם בישראל באו"ם וויתורים למצביעים אנטישמיים בחלקים מסידני ומלבורן, הם מחריפים את הבעיה".

חברי היהודים באוסטרליה ימשיכו לעמוד לצדם

אבוט נולד בלונדון ב־1957 להורים ממוצא אוסטרלי ובריטי, והם עברו לסידני עוד בילדותו. לאחר שהשלים תואר ראשון באמנויות באוניברסיטה המקומית, המשיך ללימודים באוקספורד, שם התמחה בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה.

בשנים אלה בלונדון גם ביקר לראשונה בארץ. "ב־1982 יצאתי לטיול תרמילאים. הייתי שם בערך חודש, ומצאתי שזה מקום פשוט מרתק. עשיתי לא מעט טיולים לישראל במהלך השנים, בפעם האחרונה ב־2019. הייתי שמח לחזור".

לפני כניסתו לפוליטיקה עבד כעיתונאי וכיועץ פוליטי, ובשנת 1994 נבחר לבית הנבחרים האוסטרלי מטעם המפלגה הליברלית. בהמשך כיהן בכמה תפקידי שרים, עמד בראש המפלגה הליברלית ונבחר לראש ממשלה ב־2013. כהונתו, שנמשכה עד 2015, התאפיינה במדיניות שמרנית, במיוחד בתחומי הכלכלה, ההגירה והביטחון הלאומי.

אבוט, הידוע בסגנונו הישיר, נותר דמות בולטת בשיח הפוליטי במדינה. הוא ממשיך להשפיע על הדיון הציבורי בנושאים כמו זהות לאומית, חופש דת ותפקידה של אוסטרליה בזירה הבינלאומית.

תוצאות הבחירות האחרונות אמנם לא הפתיעו אותו, אבל הוא מביע דאגה עמוקה מהן. "בחודשיים האחרונים הסקרים אכן היו נגדנו, אבל אני מאוד מאוכזב", אומר אבוט וצוחק במרירות. "זה היה קמפיין עם הצעות מדיניות די מאכזבות. אך אני חושב שהקואליציה הליברלית־לאומית של המרכז־ימין תתחזק מכאן. יש לנו ערכים טובים, יש לנו אינסטינקטים בריאים, עדיין יש לנו אנשים טובים ואיכותיים מאוד בפרלמנט.

"לא רק שאנחנו יכולים, אלא שאנחנו צריכים להתארגן מחדש למען ארצנו. אנחנו מפלגה ליברלית במובן שאנחנו מאמינים בממשלה קטנה יותר, מיסים נמוכים יותר, חופש גדול יותר, ושמרנית במובן שאנחנו תומכים במשפחה, עסקים קטנים ומוסדות שעמדו במבחן הזמן. אבל מעל לכול - פטריוטיות. אנחנו מאמינים שאוסטרליה היא המדינה הטובה ביותר בעולם לחיות בה ורוצים לשמור עליה ככזו".

לאחרונה רבים מיהודי אוסטרליה חששו שהבחירות יסתיימו כפי שאכן הסתיימו. הם תמכו בכם ואתם לא הצלחתם. איך אתה רואה את הדברים?
"תראה", הוא אומר בטון מפוכח, "אנשים כמוני ימשיכו לנסות לדבר לטובת הערכים האוסטרליים הטובים ביותר ולתמוך ביהודים שמרגישים תחת איום, ואני מניח שנילחם במשך הרבה זמן. כל מה שאני יכול לומר הוא שיש הרבה אנשים כאן שאינם יהודים ועדיין תומכים מאוד בישראל כדמוקרטיה הליברלית היחידה במזרח התיכון. חבריהם של היהודים באוסטרליה ימשיכו לעמוד לצדם, וככל שיתמודדו עם יותר קשיים, כך ננסה להראות יותר סולידריות".

"אי אפשר לעצור עד שחמאס יחוסל"

איך זה בכלל מתקבל על הדעת שלדבריך יש גוש של מצביעים במלבורן וסידני שפשוט תומכים בחמאס, ומפלגת השלטון מנסה לרצות אותם?
"אחת הבעיות שיש להרבה מדינות מערביות כיום היא קבוצות מהגרים שלא משולבות היטב, שהורשו להביא איתן את שנאתן. המחשבה שיש הרבה אזרחים אוסטרלים בערים הגדולות שלנו שמתעניינים יותר במה שקורה בעזה מאשר במה שקורה בסידני או במלבורן - די ביזארית, למען האמת. לא היינו צריכים לאפשר לזה לקרות.

גרפיטי נגד ישראל בסידני. הקהילה היהודית חשה שהשלטון אינו קשוב / צילום: ap, Mark Baker

"אני לגמרי בעד אוסטרליה רב־אתנית. אנחנו אומת מהגרים מאות שנים וזה חלק מהכוח שלנו. אבל צריך לעודד כל מי שמגיע להיות חלק מהנבחרת, לא רק אורח. וחלק מזה הוא תמיכה בערכים אוסטרליים ושיפוט של מה שקורה מעבר לים בהתאם לאינטרסים הלאומיים של המדינה ולערכיה, ולא בהתאם לאיזושהי תפיסה של סולידריות דתית. אני יכול להבין את האמפתיה שאוסטרלים, שאולי יש להם קרובי משפחה בעזה, עשויים לחוש כלפי הסכנה שהם עלולים להיות חשופים אליה. אבל בסופו של דבר ישראל נלחמת מלחמה צודקת נגד אויב בלתי מתפשר, חמאס.

"יש אנשים טובים בעזה. אני מניח שהזכרנו את זה לפני כמה ימים כשאלפים רבים סיכנו את חייהם במחאה נגד חמאס, ולמרבה הצער, אנשים שם נהרגו לאחר מכן בנסיבות הברבריות ביותר. אז כל הכבוד למי שמוכנים לקחת סיכונים למען הגינות אנושית, אבל העובדה שהדיקטטורה התיאוקרטית של חמאס הגיבה בצורה כה פראית רק מראה שישראל אכן מעורבת במלחמה צודקת, ואי אפשר לעצור אותה עד שחמאס יחוסל לחלוטין. זה לא רצח עם. זה ניסיון לגיטימי להשמיד תנועה רעה שמקדישה את עצמה לא רק להשמדת מדינת ישראל, אלא גם לחיסול העם היהודי, וזה פשוט רוע".

לא ראינו במערב הפגנות למען המוחים העזתים שחמאס רצח.
"בדיוק. מה שראינו לאחרונה הוא ברית טמאה בין אנשים אנטישמים לבין השמאל המרקסיסטי התרבותי שרואה בישראל מעין ביטוי של פריבילגיה לבנה, של קולוניאליזם התיישבותי. זה פשוט מסלף לחלוטין את מה שקורה בארץ. יהודים חיים במה שנחשב כיום לישראל במשך אלפי שנים. מבחינה אתנית הישראלים כמעט ולא ניתנים להבחנה משכניהם בירדן ובמצרים, מאנשים בעזה".

דיברתי לאחרונה עם אשת הרוח והסופרת ההולנדית אייאן חירסי עלי, שטענה שאסלאמיסטים יודעים מה יעשו אם יפילו את המערכת הקיימת במערב, אבל לשמאל הקיצוני אין מושג באמת מה יגיע במקום המערכת הקיימת.
"ובכן, יש סוג של מרקסיסטים תרבותיים שהם למעשה ניהיליסטים. הם רוצים להרוס את התרבות האנגלו־קלטית, את האתיקה היהודית־נוצרית, למרות העובדה שהן יצרו כמה מהחברות הנפלאות ביותר על פני כדור הארץ. על אף הפגמים בעלייתה של האנגלו־אמריקאיות, לפחות עד לאחרונה העולם היה בטוח יותר, הוגן יותר, חופשי יותר ועשיר יותר עבור יותר אנשים מאשר בכל זמן אחר בהיסטוריה. ואני אומר לכם, ככל שהוא דועך כפי שהוא נראה עכשיו, נתחרט על כך מאוד כשהוא ייעלם".

"נשיאותו של טראמפ היא עדיין לא מוצר מוגמר"

אתה מגדיר את עצמך כשמרן. הזכרת בהתחלה שאתה תומך בממשלה קטנה, פחות מסים, שמירה על מוסדות קיימים, משפחה ועוד. איפה אתה רואה את הנשיא טראמפ בסקאלה?
"אם לדבר בכנות, אני לא חושב שהנשיא טראמפ שמרן. אני לא אומר שכל מה שהוא תומך בו הוא שגוי, או שכל מה שהוא עושה הוא רע. אבל שמרנות מבוססת בסופו של דבר גם על כבוד - למשפחה שלך, לשכונה שלך, לאמונה שלך, למדינה שלך. בהקשר זה שמרנות היא תחושת כבוד לכל מה שעיצב אותך. אנחנו חושבים שלא משנה אילו טעויות אנחנו עושים ואילו כישלונות יש לנו, אנחנו טובים במהותנו. ומה שעיצב אותנו הוא טוב במהותו. זה לא אומר שזה לא צריך להשתנות, לפעמים בדרכים משמעותיות. זה תמיד ימשיך להתפתח, אבל בלב השמרנות נמצאת תפיסת הכבוד, מה שלא ניתן לומר על הנשיא טראמפ, וחבל.

"אני צריך לומר שלדעתי יש כמה טראמפים. אני חושב שטראמפ שעוסק בבית פנימה עשה כמה דברים די חכמים. גבולות חזקים זה טוב, ניצול משאבים זה טוב, ממשל יעיל זה טוב. ואז יש את טראמפ שעוסק ביחסי חוץ. לתמוך בישראל זה טוב, אבל לנסות לתבוע לעצמך את גרינלנד זה לא משהו, ללעוג כל הזמן לקנדים כמדינה ה־51 זה עלבון, עלבון לחבר ובעל ברית. וכשהוא אמר את זה לראשונה, זו הייתה בדיחה משעשעת למדי. אבל הוא ממשיך לומר את זה, ואני פשוט חושב שזה שגוי מיסודו".

מה לגבי עניין המכסים?
"באופן יסודי אני חושב שסחר חופשי ממקסם את הרווחה הכלכלית, שסחר חופשי בין מדינות בעלות דעות דומות ורמת חיים דומה הוא כמעט תמיד דבר טוב. אני יכול להבין מדוע ייתכן שלא תרצו ליישם סחר חופשי מלא עם המתחרים האסטרטגיים שלכם. לכן אני חושב שיש טיעון חזק הרבה יותר להטלת מכסים נגד סין הקומוניסטית מאשר נגד מדינות כמו קנדה ואוסטרליה.

"כמובן, נשיאותו של טראמפ היא עדיין לא מוצר מוגמר. מוקדם מדי לשפוט אותה באופן מקיף. כפי שאמרתי, מבחינה פנימית, הייתי נותן לו קצת קרדיט, אבל אני חושב שהיו הרבה טלטלות מיותרות ברחבי העולם. אני רק מקווה שהוא יעריך איזה כוח למען הטוב הייתה אמריקה".

כראש ממשלה חתמת בעצמך על כמה וכמה הסכמי סחר חופשי. אני מניח שאתה מסתכל על מה שקורה בעניין אישי כמעט.
"כן, תראה, העולם הגלובלי, במיוחד תחת הנשיא קלינטון והצטרפות סין הקומוניסטית לארגון הסחר העולמי, בהחלט הגדיל את הרווחה הכלכלית. אני חושד שזה הועיל לסין באופן לא פרופורציונלי. סין הקומוניסטית הייתה טורפת כלכלית. היו סובסידיות חשאיות, הייתה גניבה של טכנולוגיות, ולדעתי יש צורך להדגיש את כל אלה ולהתנגד להם. אבל אין ספק שבאופן כללי סחר חופשי ממקסם את הרווחה הכלכלית, ודאי בין מדינות בעלות דעות דומות ובעלות רמת חיים דומה, עלינו תמיד לשאוף למקסם את הסחר, לא להגביל אותו".

שמעתי אותך אומר שיש שלושה סכסוכים גדולים שבהם נלחמים למען ערכים מערביים: במזרח התיכון, אוקראינה ולבסוף טייוואן וסין, בתקווה שזה לא יתממש. בהתחלה דאגת שטראמפ ינטוש את אוקראינה. דעתך נחה כעת?
"אני חושב שהוא מתחיל להעריך את טבעו האמיתי של משטר פוטין. זה טוב. אני חושב שזה קריטי שמדינות המערב, ידידי החופש בכל מקום, ממשיכות לתמוך באוקראינה. ובעוד מדובר במאבק לא שוויוני במידה רבה, הדבר יוצא הדופן עד כה היה היצירתיות והאומץ המדהימים של העם האוקראיני. יש להם תשוקה ומעורבות בצורה שאין למגויסים הרוסים. אז אם הם יקבלו אפילו שמץ של תמיכה, אני חושב שהם לפחות ישמרו על חירותם, גם אם הם לא בהכרח יצליחו לכבוש מחדש את כל השטח הלגיטימי שלהם. אני מקווה שאמריקה תעבור את השלב הזה, שהרגיש לכל הפחות כתמיכה אמביוולנטיות באוקראינה, לפעמים אפילו היה נדמה שהיא נוטה לכיוון פוטין.

ולדימיר פוטין (מימין) ושי ג'ינפינג. ''מוסקבה, בייג'ינג וטהרן מאוחדות ברצון לרסק את המערב'' / צילום: ap, Sergei Bobylev

"אבל אתה צודק לגמרי, למען הסר ספק. יש שלושה אתגרים קריטיים העומדים בפני המערב הליברלי הדמוקרטי כרגע: הדיקטטורה הפשיסטית במוסקבה, הדיקטטורה הקומוניסטית בבייג'ינג והדיקטטורה האסלאמיסטית בטהרן. אין סימפטיה אמיתית ביניהן, אך הן מאוחדות לחלוטין ברצונן לרסק את המערב הליברלי. ואנחנו חייבים להבין שהן מהוות איום קיומי ועלינו להגיב בהתאם".

עוד כתבות

יקי רייסנר, בעלים ויו''ר רייסדור / צילום: רמי זרנגר

בין הפיגומים לחובות: יזם הנדל"ן שמפיק סרטים ומככב בטיקטוק מגיע לבורסה

יקי רייסנר גדל למשפחה חרדית בבני ברק, אך כבר כילד חלם על אתרי בנייה ● כיום הוא חולש על חברה הבונה אלפי דירות, מפיק סרטים וחולק תובנות עם עוקביו ברשת החברתית ● כמו יזמי נדל"ן נוספים הוא מגיע כעת לשוק גיוסי האג"ח, בעקבות הריבית הגבוהה והצורך במזומנים

פאם בונדי. שרת המשפטים הלא עצמאית הראשונה של ארה''ב זה 50 שנה / צילום: ap, Ben Curtis

לא בטוח שהחוקה והמסורת יעצרו את המתקפה על שלטון החוק באמריקה

235 שנה לאחר שנכנסה לתוקפה, חוקת ארה"ב מתנדנדת ● "האם אתה מחויב לציית לה?", נשאל הנשיא. "אינני יודע", הוא ענה

הפצצת שדה התעופה של צנעא על ידי חיל האוויר / צילום: Reuters, Anadolu

התקיפות הישראליות בתימן נובעות מבורות מודיעינית ומתפיסה מערבית שגויה

השבתת הנמלים הימיים של המורדים החות'ים על ידי ישראל היא אכן מרשימה, אבל היא נובעת מתפיסה מערבית שגויה שמניחה שלחץ צבאי יוביל לכניעה ● האיראנים בינתיים ממשיכים להזין את החות'ים דרך נתיבים יבשתיים ● הפתרון היחידי להתמודד עם החות'ים: להוריד את ראש הנחש

אליזבת הולמס / צילום: Associated Press, Jeff Chiu

אדם נוימן לא לבד: מוכרי החלומות לא טורחים לחפש טריק חדש

בילי אוונס מוכר למשקיעים אבחון מהיר למצב רפואי - אותו רעיון שבגינו מרצה זוגתו אליזבת הולמס 11 שנות מאסר ● ואם כל כך קל למחזר חלומות ענק, מה הפלא שאדם נוימן הקים חברה שנשמעת דומה מדי לוויוורק ● למה הם חוזרים לשיטת הפעולה שכשלה? פשוט, כי הם יכולים

אלעד פרנקל / צילום: שלומי יוסף

הסבים שלו ייסדו את תל אביב, את קרן ההשקעות שלו הקים עם חבר מכיתה א'

אלעד פרנקל, נצר למשפחה בוהמיינית ידועה, הקים את העסק הראשון שלו בכיתה ו': "קיבלתי צ'קים בדואר" ● קרן ההשקעות שהקים עם שניים מחבריו מ־8200 מגייסת עשרות מיליונים ממשקיעים בכל העולם ● שיחה קצרה עם מייסד IL Ventures

טילי 'ספייק' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות 'רפאל'

היא אחת המדינות העוינות את ישראל, היא מאיימת על שכנותיה ופוטנציאל עסקאות הנשק בשמיים

טורקיה מאיימת על יוון שמגדילה את תקציבי הביטחון והחברות הישראליות נלחמות על חוזים בהיקף של מיליארדי אירו: "יש כאן פוטנציאל עסקי עצום" ● אלביט, רפאל והתעשייה האווירית מתחרות ראש בראש בענקיות כמו לוקהיד מרטין האמריקאית ונבאל הצרפתית, בתקווה להיות אלו שיעזרו ליוון להיערך לאיום הטורקי מעבר לים

ייפוי כוח מתמשך הוא כלי חשוב בניהול נדל''ן משפחתי / איור: Shutterstock

מכירה, תחזוקה והשכרה: ניהול נכסי נדל"ן בייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך הוא כלי משפטי חשוב להסדרת שאלות מהותיות בניהול נדל"ן משפחתי, במיוחד לאור השינויים הצפויים בחוק שיקלו על מכירת נכסים בעתיד

עורב. בעל יכולת לזהות את עצמו במראה - השמורה מלבדו רק לדולפינים, פילים, קופי האדם ולוויתני אורקה / צילום: Shutterstock

לא שוכח פרצופים: הזיכרון המדהים שהפך את העורב לאימת הרחוב

יש להם יכולת לזהות פרצוף גם במרחק של עשור, לפתור בעיות סבוכות, וגם זיכרון פנומנלי שמשמש אותם לקטלג דרכים להשגת מזון ● העורבים הם מבעלי החיים החכמים ביותר בממלכת החי, גם בהשוואה ליונקים. לא תרצו שהם יסמנו אתכם

איור: Shutterstock

המדד כמעט מאופס, אך מחירי הדירות בשיא

אחרי חודשיים שפתחו את 2025 בסערה, עם עלייה של כ-2%, מדד מחירי הדירות הנוכחי, של פברואר-מרץ 2025, מורה על "עלייה חודשית אקדמית" במחירים של 0.1%, ובפועל מדובר במדד אפס ● וגם: הלמ"ס פירסמה שני נתונים שצריכים להדאיג את שוכרי הדירות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר קובי ברדה וד''ר אבנר גולוב / צילום: טל גבעוני, אלן ציפלסקי

מומחים לפוליטיקה אמריקאית: מה שקרה השבוע ביחסים בין ארה"ב לישראל - "מטורף"

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא במכון מיינד ישראל, וד"ר קובי ברדה, מומחה לפוליטיקה אמריקאית מהמכון הטכנולוגי חולון ● על הסדר העולמי המשתנה, ומה שמניע את נשיא ארה"ב, אישית ואסטרטגית ● טראמפ מול העולם, כתבה שנייה בסדרה ● האזינו

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם "חדר סודי": בכמה נמכר בית פרטי בשטח של 420 מ"ר במבשרת ציון?

ברחוב ברקת במבשרת ציון נמכר בית פרטי בשטח בנוי של כ־232 מ"ר, תמורת 6 מיליון שקל ● לבית שבעה חדרים והוא זקוק לשיפוץ יסודי ● "בתהליך המכירה גילינו בנכס חדר נוסף בעליית הגג שהבעלים בכלל לא היו מודעים אליו" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

גילעד אלטשולר / צילום: כפיר זיו

גילעד אלטשולר מדבר על הכול: וול סטריט, מחירי הדיור והשוק הישראלי

גילעד אלטשולר, מייסד ומנכ"ל משותף בבית ההשקעות אלטשולר שחם, מדבר על המשבר האחרון ועל ההבדלים הגדולים מקודמיו ● הוא בטוח שירידת המחירים בשוק הנדל"ן למגורים כבר כאן, מתייחס לכסף הגדול שעבר ממנו למתחרים ומסביר את פילוסופיית ההשקעות שלו: "אין לי מניעה להשקיע בישראל, אבל הסקטור שאני מאמין בו - הטכנולוגיה - לא מיוצג פה מספיק"

מערכת מעיל רוח של רפאל / צילום: אתר רפאל

מערכת הנשק הישראלית שזוכה לביקושים גדולים במיוחד

מערכת ההגנה האקטיבית של רפאל "מעיל רוח" הצילה חיים רבים והופכת מבוקשת במיוחד, מטוס הקרב הדור החמישי של טורקיה יוצג בשנת 2027, סינגפור רוכשת צוללות מטיסנקרופ הגרמנית שמכרה בעבר צוללות לישראל, ודנמרק תגן על נתיבי הסחר הימיים עם כשב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יירוטים / צילום: Shutterstock, Shimon Gabai

דובר צה"ל: יורט טיל אחד ששוגר מתימן

ירי מתימן: אזעקות נשמעו בגוש דן ובשפלה ● נתניהו: "יש עוד 20 חטופים חיים בוודאות, פועלים להחזיר את כולם" ● בכיר חמאס: מנהלים משא ומתן ישיר עם ארה"ב על סיום המלחמה ● הרמטכ"ל בזירת הפיגוע בשומרון: "נגיע למרצחים על מנת לבוא איתם חשבון" ● ביוזמה אמריקנית: המועד שבו יחל להיכנס סיוע מחדש לעזה ● 58 חטופים - 587 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

צילומים: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ענקיות השבבים שכבר נהנות מההסכם של טראמפ עם סעודיה

בעקבות עסקאות הענק שנחתמו במהלך ביקורו הנשיאותי של טראמפ בחצי האי ערב, בנק אוף אמריקה כבר העלה את תחזיותיו לחברות השבבים אנבידיה ו-AMD, והקפיץ את מחירי היעד של מניותיהן ● הבנק העלה גם את מחירי היעד של מניות ברודקום ומארוול, על אף שהן חשופות לאפל ולגוגל, שמעמדן הרגולטורי והעסקי רגיש

וורן באפט. עסקים כרגיל / צילום: Associated Press, Nati Harnik

ההשקעה הסודית החדשה וזו שנעלמה: השינויים שבאפט עשה בתיק רגע לפני שהוא עוזב

ברקשייר האת'וויי הכפילה את השקעתה ביצרנית משקאות אלכוהוליים, חיסלה את אחזקותיה בסיטיגרופ וקיבלה שוב אישור מהרשות שלא לחשוף השקעה אחרת ● שמרה על אחזקתה הגדולה ביותר, 300 מיליון מניות של אפל

חוזרים לעבודה במשרד / צילום: AI

באינטל וגוגל כבר שינו את הכללים: ברוכים הבאים לעידן החדש בשוק העבודה

יותר ויותר חברות ענק בעולם נפרדות מהמודל ההיברידי ומקשיחות מדיניות לעיבוי הנוכחות במשרד - וגם בישראל כבר מיישמים את המגמה ● איך תעשו את זה נכון, בלי לאבד את הטאלנטים שלכם?

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס העלתה את תחזית הרווח הנקי שלה, אך נפלה בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה נייס, שנסחרת בתל אביב ובנאסד"ק, דיווחה על צמיחה של כ-6% ברבעון הראשון והעלתה את תחזית הרווח הנקי שלה ● המניה רושמת תשואה אפסית מתחילת השנה ותשואה שלילית בשנה החולפת, אך מרבית האנליסטים חיוביים לגביה, כאשר מחיר היעד הממוצע משקף פרמיה של 19% על המחיר הנוכחי בנאסד"ק

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

מודי׳ס: ארה״ב מאבדת את דירוג האשראי המושלם שלה

חברת הדירוג מודי׳ס החליטה להפחית את המעמד של ארה״ב בדרגה אחת ● המשמעות: אף אחת מחברות הדירוג כבר לא מעניקה לארה״ב טריפל A ● הסיבה: העלייה העקבית בגירעון ובהוצאות על ריבית

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק. החסם היחיד הוא חוסר היכולת לייצר את התרופות מהר / צילום: Shutterstock

מנכ"ל נובו נורדיסק, לארס פרוארגורד יורגנסן, מתפטר מתפקידו

יורגנסן יישאר בתפקידו "לתקופה מסוימת כדי לתמוך במעבר חלק להנהגה חדשה" ● מניית החברה שירדה בכ-50% בשנה האחרונה יורדת כעת ב-4% במסחר המוקדם