גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

8 מיליון אירו בשנה הפכו קבוצת אופניים אנונימית מישראל לסנסציה

במרוץ ג'ירו ד'איטליה היוקרתי, שנערך בימים אלה, לוקחת חלק זו השנה השמינית קבוצת האופניים ישראל פרמייר טק ● העיניים כולן נשואות אליה, לאחר שבשנים האחרונות רוכביה גורפים פעם אחר פעם הישגים בתחרויות מובילות בעולם ● הפילנתרופ סילבן אדמס, שמשקיע בה כ–8 מיליון אירו בשנה, מסביר איך הצליח לשים קבוצה אנונימית על מפת הספורט העולמי

ישראל פרמייר טק באימון המסלול של המרוץ באיחוד האמירויות. ''הנוכחות שלנו במדינה ערבית מסמלת את הכוח של הספורט'' / צילום: נועה ארנון
ישראל פרמייר טק באימון המסלול של המרוץ באיחוד האמירויות. ''הנוכחות שלנו במדינה ערבית מסמלת את הכוח של הספורט'' / צילום: נועה ארנון

ביום שישי שעבר, יצא לדרך מרוץ אופני הכביש השני בחשיבותו בעולם - הג'ירו ד'איטליה. במשך שלושה שבועות הרוכבים הטובים בעולם ירכבו חמש־שש שעות בממוצע ביום, וסך הכול יגיעו למרחק מצטבר של כ-3,400 ק"מ. בין 23 הקבוצות שישתתפו בתחרות הנחשבת השנה תהיה קבוצה אחת בכחול־לבן, ישראל פרמייר טק, שזוכה לקחת בו חלק בפעם השמינית.

הניסוי הסתיים? ענקיות הטכנולוגיה מחזירות את העובדים למשרדים
ראיון | ראש ממשלת אוסטרליה לשעבר: "אלה זמנים מטרידים להחריד עבור היהודים כאן"

אל התחרות הזאת מגיעה הקבוצה המקומית עם ציפיות רבות, לאחר שבמרץ האחרון הצליחה לכבוש, בשנה השנייה ברציפות, את טור דה טייוואן. בעונה שעברה היא ניצחה את הטור עם הרוכב ג'ו בלקמור (הבריטי), והשנה היה זה בריידי גילמור (האוסטרלי), שחתום בה והצליח להניף את הגביע לאחר חמישה קטעים של המרוץ. אם זה לא מספיק - את המקום השני כבש מוריץ קראצ'י (הגרמני), גם הוא רוכב של הקבוצה הישראלית.

כשגילמור הניף את הגביע אל על, לבוש בחולצת המנצח הצהובה המסורתית, הוא לא שכח להודות לחברי הקבוצה שתמכו בו ושמרו עליו מ"התקפות" הרוכבים היריבים: "בלעדיהם לא הייתי יכול לעשות זאת", אמר כשהוא מתנשף. "רוכב צריך שתהיה לו קבוצה מספיק חזקה להגן על החולצה הצהובה שעל הכתפיים שלו - והיא עשתה זאת בצורה פנטסטית".

אך מעבר לתחרות כזו או אחרת, נראה שישראל פרמייר טק הצליחה לחולל שינוי מהותי בענף האופניים המקומי, שהפך מתחום מנומנם שעניין בעיקר את עכברי הספורט לכזה שהולך ומתמקם במיינסטרים הישראלי. אחד האחראים העיקריים לכך הוא המיליארדר סילבן אדמס. צללנו להיסטוריה של הקבוצה ולאירועים שהביאו לתפנית.

הרוכב הישראלי איתמר איינהורן מנצח קטע בטור דה טייוואן, השנה. ''השגנו ניצחונות גדולים והצלחנו לקדם את ישראל'' / צילום: סונוקו

אדמס התאהב ברעיון

ישראל פרמייר טק הוקמה באופן רשמי בסוף 2014 תחת השם סייקלינג אקדמי (Cycling Academy). האנשים שעמדו מאחוריה היו איש העסקים רון בר און ורן מרגליות, בעצמו רוכב אופני כביש מקצוען. אליהם הצטרף סוכנו של מרגליות, ג'ובאני לומברדי. השלושה רקמו יחד את הרעיון להקים קבוצה ישראלית מקצוענית שתיקח חלק בתחרויות בדרג העולמי.

לאחר שהיא עשתה את טבילת האש ברמות הפחות גבוהות בעולם, קברניטיה הצליחו לגייס ב־2016 את המיליארדר היהודי־קנדי סילבן אדמס (66), שבדיוק עלה לישראל. רוב הונו מגיע מעסקי נדל"ן, ומגזין פורבס אף פרסם השנה כי הוא נמצא ברשימת המיליארדרים העולמית עם שווי נקי של 2.8 מיליארד דולר. אדמס עצמו הוא רוכב חובב (זכה פעמיים באליפות העולם לרוכבי מאסטרס מעל גיל 50) וחיידק האופניים זורם בדמו שנים ארוכות. לכן, כשהם פנו אליו, הוא לא היסס.

"היה לי חשוב לעשות משהו עבור המדינה", הוא מספר היום לגלובס. "כשהוצגה בפניי ההזדמנות להיות מעורב במשהו שאני מכיר ולהיות השגריר שלו, קפצתי פנימה. הדבר הראשון שעשיתי היה לשנות את שם קבוצת האופניים לישראל סייקלינג אקדמי ולאחר מכן לישראל סטארט אפ־ניישן. כל הרעיון היה לתת מקסימום חשיפה חיובית לישראל. כשאחד הרוכבים שלנו עושה משהו יוצא דופן במרוץ גדול, השדרנים באולפנים אומרים את השם ישראל 100 פעמים ויותר. מאוחר יותר, כשחברת PremierTech הקנדית נכנסה והפכה לנותנת החסות המרכזית של הקבוצה, שם הקבוצה השתנה שוב לישראל פרמייר טק, אבל כולם בעולם הרכיבה יודעים ומתייחסים אלינו בפשטות כ'ישראל'".

סילבן אדמס / צילום: שלומי יוסף

כשמסתכלים לאחור, אפשר לומר שברגע שאדמס נכנס לתמונה ניתן היה להתחיל לחלום יותר רחוק וגדול יותר - התקציב של הקבוצה גדל משמעותית ועומד כיום על 16 מיליון אירו בשנה. מתוכם, על פי הערכות, אדמס משקיע כ־8 מיליון אירו בשנה, וחברת PremierTech משקיעה כ־5 מיליון. בכספים אלו גויסו אל הקבוצה ספרינטרים ומטפסים (רוכבים המתמחים בעליות) ובשנת 2020 הגיעה גם ההחתמה שזכתה להשתאות הגדולה ביותר - כריס פרום, אולי אחד האייקונים הגדולים של הענף שזכה ארבע פעמים בטור דה פראנס, פעמיים בוואלטה אספניה ופעם נוספת בג'ירו ד'איטליה. גיוסו אמנם התבצע כששיאו כבר מאחוריו, אך עבור המוניטין של הקבוצה ועבור רוכביה הייתה זו זריקת מוטיבציה משמעותית והשראה ספורטיבית שאין דומה לה.

גרעין של רוכבים מחו"ל

צריך לומר: הקבוצה אמנם ישראלית על הנייר, אך בעולם הספורט העולמי זה לא תמיד אומר שהחברים המרכיבים אותה מגיעים ממדינת האם. כדי להקים קבוצה ברמה בינלאומית היה צריך שהגרעין הקשה שלה, לפחות בהתחלה, יהיה רוכבים בינלאומיים, מכיוון שאלה המקומיים מעולם לא נהנו מהתשתיות הדרושות כדי להפוך אותם לרוכבי אופניים ברמה הגבוהה ביותר. רק רוכבים בינלאומיים יכלו להצעיד אותה קדימה, ולגרום לשאר לשאוף למשהו הרבה יותר גדול מלהיות אלוף ישראל.

וזה אכן קרה. "אם עד היום ילד ישראלי היה רואה משחק בליגת האלופות בכדורגל ומפנטז שהוא מבקיע שער, היום הוא יכול לצפות במרוץ אופניים ולפנטז שהוא מנצח שלב בטור דה פראנס", אמר בעבר במסיבת עיתונאים לתקשורת גיא ניב, אחד מהרוכבים הישראלים הראשונים והבולטים של הקבוצה. את הצ'אנס הראשון קיבל ניב בג'ירו ד'איטליה של 2018, כשהוא וחברו לקבוצה גיא שגיב הפכו לישראלים הראשונים אי פעם שהשתתפו בגרנד טור. לצערו הוא נאלץ לפרוש בקטע החמישי של הג'ירו עקב מחלה. ניב המשיך להתחרות ושנה לאחר מכן הצליח לסיים את הג'ירו ד'איטליה במקום ה־113 מבין 176 רוכבים שזינקו אליו.

קבוצת ישראל פרמייר טק בפתיחת הג'ירו הנוכחי. הפעם ללא ישראלים בסגל / צילום: Reuters, Matrix Images/Armando Babani

את הניסיון שצבר לקח עימו הלאה ובשנת 2020 נבחר להיות בסגל הקבוצה שיצא לגרנד טור היוקרתי בעולם האופניים - הטור דה פראנס. כך הפך ניב לישראלי הראשון שהתחרה בטור הצרפתי, שם סיים במקום ה־139 מבין 176 רוכבים שהחלו אותו.

הדרך שסללו ניב ושגיב עבור הישראלים שיבואו אחריהם הייתה חשובה. הקבוצה הכניסה לשורותיה לאחר פרישתם של השניים צעירים מבטיחים נוספים עם ברק בעיניים, ובהם איתמר איינהורן, עומר גולדשטיין, רותם טנא, עודד קוגוט, נדב רייסברג ועוד רוכבים ששמו להם למטרה להרחיב את הסגל הישראלי ולהגיע לתחרויות בינלאומיות ברמה הגבוהה ביותר.

"אנחנו חוד החנית של הספורט הישראלי", אומר אדמס. "אנחנו הצוות המקצועי הראשון מהארץ שמתמודד בתחרויות עם הרמה הגבוהה ביותר בענף שלו. גם מכבי תל אביב בכדורסל לא מתחרה בליגת הכדורסל הכי טובה בעולם, כי היא נמצאת בארה"ב. אנחנו מתחרים במרוצי האופניים הגדולים ביותר".

ובכל זאת, בג'ירו הנוכחי אין שום רוכב ישראלי בסגל.
אדמס: "ציפינו שהרוכב הישראלי נדב רייסברג יתחרה, אבל למרבה הצער הוא חלה ולא היה כשיר פיזית. עם זאת, אין לנו מערכת של מכסות לישראלים. הישראלים בצוות שלנו הם רוכבי וורלד־טור לגיטימיים. הם הרוויחו את המקומות שלהם ואנחנו לא מרגישים שאנחנו צריכים להציב מישהו מהם במרוץ מוגדר".

אירוע מאגי וסוחף

אירוע משמעותי שהצליח גם הוא להכניס את ענף האופניים למודעות הישראלית היה הבאת הג'ירו דאיטליה לארץ ב־2018. באותם ימים אולי לא כולם הבינו על מה המהומה, אבל מדובר באחד מאירועי הספורט הגדולים בעולם וצופים בו כמיליארד אנשים מ־194 מדינות. עבור המכורים הכבדים של הענף הבאת התחרות לכאן נחשבה לאירוע מאגי, סוחף ורב־משמעות, בעיקר משום שניתן היה לראות בעיניים את גדולי ענף האופניים "טסים" על כבישי הארץ, מראה שזוכים לו בדרך כלל רק בשידורים החיים של יורוספורט.

החגיגה התחילה בירושלים, שם הוזנק הקטע הראשון במרוץ נגד השעון למרחק של 9.7 ק"מ; הקטע השני היה למרחק 167 ק"מ מחיפה לתל אביב, ואילו הקטע השלישי יצא מבאר שבע והסתיים לאחר 229 ק"מ באילת. זו הייתה למעשה הפעם הראשונה בתולדות הג'ירו ד'איטליה שבה המרוץ הוותיק הזה מוציא את ראשו מגבולות אירופה אל העולם הגדול.

מאחורי הקלעים של ההישג החד־פעמי הזה עמד אדמס, שראה בהבאת הג'ירו מטרת־על וחלום שהוא חייב להגשים. עלויות ההפקה נסקו והגיעו לכ־100 מיליון שקל, וגורמים בענף העריכו אז כי אדמס עצמו, שגם השיא משואה ב־2023, תרם כ־70 מיליון שקל ומשרדי הממשלה השונים גייסו עוד כ־30 מיליון שקל.

לפי דיווחים, משרד התיירות העביר מתקציבו כ-6.5 מיליון שקל, משרדי האוצר, התרבות והספורט תקצבו כל אחד 6.2 מיליון שקל, המשרד להגנת הסביבה כ־5 מיליון שקל, ומשרד ראש הממשלה תרם 1.25 מיליון שקל. המשרד לביטחון פנים אמנם לא הקצה סכום מוגדר, אך סיפק את הוצאות השיטור שהגיעו לכ־7 מיליון שקל.

כחול-לבן במדינה ערבית

בימים אלה, שבהם שמה של ישראל נחבט ונקשר בהקשרים של מלחמה ומאבק, יש גם רגעים של ניצחונות קטנים בזירות לא צפויות. אחת הדוגמאות לכך היא הופעת הקבוצה בטור האמירויות שהתקיים בתחילת השנה הנוכחית, ובו התחרתה ישראל פרמייר טק עם הקבוצות המובילות בעולם. היא עלתה עם מדיה המעוצבים בכחול־לבן, ועליהם "ישראל" ומגן דוד צבעוני. כך גם על המכוניות הרשמיות שסופקו לקבוצה.

"התחרינו כאן לראשונה לפני חמש שנים, חצי שנה לפני שישראל ואיחוד האמירויות חתמו על הסכמי אברהם. כבר אז קיבלנו קבלת פנים חמה ולא עוינת", אמר סילבן אדמס, שהגיע במיוחד לשם עם שותפו, מייסד הקבוצה רוני בר און. "אני זוכר ילדים אמירתים עומדים בתור לקבל בקבוק מים עם השם 'ישראל' עליו.

"כשהסכמי אברהם נחתמו בבית הלבן, היה לי הכבוד להיות בין הישראלים הבודדים שהוזמנו בידי המארחים האמריקאים. הדיפלומטים שסייעו בגיבוש ההסכם אמרו לי שהחיבוק שקיבלנו בדובאי נתן להם תקווה שהשלום יהיה חם - וזה בדיוק מה שקרה. הנוכחות שלנו כאן, רוכבים עם חולצות כחול־לבן במדינה ערבית, מסמלת חברות, אחדות ואת הכוח של הספורט לקרב בין אנשים".

עם זאת, אירוע לא צפוי העכיר את האווירה. בקטע הרביעי של טור האמירויות האקורדים היו צורמים, כאשר קומץ של מפגינים השמיעו קריאות בוז נגד הקבוצה. הרוכב עודד קוגוט, שעלה עם חבריו לבמה בפתחו של היום עם החולצה של אלוף ישראל, הגיב להם בתנועה של לב. ייתכן שקריאות הבוז רק דרבנו אותו, כיוון שכבר יום לאחר האירוע הוא התברג בצמרת וסיים במקום החמישי: "אני מאמין שאני מסוגל לנצח אותם", אמר.

בהסתכלות כוללת של עשור אדמס מרוצה. "הצלחנו מאוד, במיוחד במטרה העיקרית שלנו, שהיא לקדם באופן חיובי את שמה הטוב של ישראל. השגנו ניצחונות גדולים בוורלד־טור, כולל זכיות בקטעים בכל אחד משלושת הגרנד טורים: הג'ירו ד'איטליה, הטור דה פראנס והוואלטה אספניה.

"לא פחות חשוב מכך, אנחנו מפתחים את הרכיבה הישראלית" מציין אדמס, "יש לנו קבוצה לג'וניורים, קבוצה לרוכבים בני 18-16, קבוצה ייעודית עד גיל 23 וכמובן את הנבחרת הבוגרת. אנחנו גם מפתחים רוכבי עילית ומקווים שיום אחד זה יוביל לקבוצה ישראלית חזקה שתכלול רוכבים שמסוגלים לנצח במרוצים הגדולים".

עוד כתבות

החשמל הגרעיני אמין, סביבתי ובטוח - אבל יקר / איור: Shutterstock

בצל מדיניות העמימות: ישראל מגששת אחרי תחנת כוח גרעינית

ישראל נערכת לעידן שאחרי הגז ובוחנת הקמת כור גרעיני לייצור חשמל, אך העובדה שאינה חתומה על האמנה הבינלאומית למניעת הפצת נשק גרעיני תהווה מכשול ● התומכים במהלך מצביעים על האמינות הגבוהה של תחנת כוח כזו ועל היתרון הסביבתי שלה, אך מזהירים מהעלויות, משך ההקמה והרגישות המדינית ● השר אלי כהן: "אנרגיה גרעינית היא העתיד של המשק"

סם בנקמן–פריד. נותר שנוא ברחבי תעשיית הקריפטו / צילום: Reuters, Kyle Mazza via Reuters Connect

מתוך תא המאסר: בנקמן-פריד יוצא לעסקה הנועזת ביותר בקריירה שלו

ראיונות מהכלא, הבטחות לפיצוי לקוחותיו לשעבר והצהרות על מהפך בדעותיו הפוליטיות ● סם בנקמן-פריד, שהורשע בהונאה בבורסת הקריפטו שייסד, מנצח על בליץ יחסי ציבור בניסיון להשיג חנינה נשיאותית ● כשעל כף המאזניים 25 שנות מאסר נראה שאין לו מה להפסיד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

הנתונים שהיממו את וול סטריט, והמניה שחוזרת בפער חיובי גדול לתל אביב

שבוע המסחר בת"א ייפתח על רקע עליות חדות בוול סטריט, ששברה שיאים ● חברת הדירוג מודי'ס הפחיתה את הדירוג של ארה"ב לראשונה, וחטפה מתקפה מהבית הלבן ● וגם: המניה שחוזרת עם פער חיובי גדול, ואלו שצפויות לרדת

אילוסטרציה: Shutterstock

כזו צמרת של טבלת תשואות לא ראינו כבר הרבה זמן. מה עשו החסכונות שלכם באפריל?

מנהלי ההשקעות הצליחו לייצר תשואה חיובית בחודש אפריל, למרות הטלטלה בשווקים ● חברות הביטוח מנורה, כלל ומגדל מככבות עם התשואות החזקות ביותר ודוחקות מטה את בתי ההשקעות, שבדרך כלל תופסים את צמרת הטבלה ● ומה קרה עד כה בחודש מאי?

משרדי צ'ק פוינט המתוכננים / הדמיה: ישראל קנדה

כפי שנחשף בגלובס: צ'ק פוינט בונה קמפוס חדש בת"א

צ׳ק פוינט הודיעה על בניית קמפוס חדש בת"א ● בחברה מעריכים כי עבודות הבנייה יחלו בעוד שנתיים ויימשכו כשבע שנים ● לדברי החברה, עם השלמת הבנייה, המטה הגלובלי של צ׳ק פוינט בישראל יכלול כ-100 אלף מ"ר וכ-6,000 מקומות ישיבה לעובדים, ויהפוך לאחד ממבני ההייטק הגדולים בישראל

מערכת מעיל רוח של רפאל / צילום: אתר רפאל

מערכת הנשק הישראלית שזוכה לביקושים גדולים במיוחד

מערכת ההגנה האקטיבית של רפאל "מעיל רוח" הצילה חיים רבים והופכת מבוקשת במיוחד, מטוס הקרב הדור החמישי של טורקיה יוצג בשנת 2027, סינגפור רוכשת צוללות מטיסנקרופ הגרמנית שמכרה בעבר צוללות לישראל, ודנמרק תגן על נתיבי הסחר הימיים עם כשב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דולפינים / צילום: יח''צ

"אנחנו מתקרבים לחלום - להבין את שיחות בעלי החיים, ואולי אפילו להשתתף בהן"

אוניברסיטת ת"א וקרן ג'רמי קולר ערכו תחרות אקדמית נושאת פרסים בין קבוצות החוקרות תקשורת בעלי חיים, הנקראת "אתגר דוליטל" ● הפרס ניתן לקבוצת חוקרי דולפינים, בזכות עושר המידע שהצליחה להביא לאורך עשורים של מחקר ● בין היתר, גילו החוקרים כי דולפינות משתמשות ב"שפת תינוקות" כשהן יוצרות קשר עם הדולפינים הצעירים, בדומה לבני אדם

החוקר שיודע איך להפוך אותנו לחכמים יותר

פרופ' רועי כהן־קדוש, ראש בית הספר לפסיכולוגיה של אוניברסיטת סורי בבריטניה, חוקר איך אנחנו יכולים להעצים את יכולות הלמידה שלנו בעזרת גירוי מוחי ● בראיון לגלובס הוא מספר על חרדת המתמטיקה שהייתה לו כנער, הסטארט־אפים שהיה שותף בהקמתם והחשיבות שהוא מייחס להטמעת שיטות לימוד המבוססות על מדעי המוח במערכת החינוך ● ויש גם טיפ להורים שרוצים לעודד חשיבה כמותית אצל הילדים

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

תוכנית "דירה בהנחה" צפויה לעבור למתכונת חדשה. כך היא תעבוד

תוכנית "דירה בהנחה" תימשך במתכונת הנוכחית שלה עד לסוף אוגוסט, כדי לאפשר שיווק של מלאי קיים ● לאחר מכן, היא צפויה לעבור למתכונת חדשה, עם מיקוד בעיקר ביישובי הפריפריה ● חלק מראשי הרשויות המקומיות התערמו על המתווה החדש, ולא מן הנמנע שיהיה ניסיון להביא להארכה נוספת של התוכנית הנוכחית

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

הישראלים שמנצלים את גל ביטולי הטיסות כדי להזמין כרטיסים בזול

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לא מעט נוסעים רוכשים טיסות לתאריכים קרובים שיתבטלו בסבירות גבוהה, לעתים במחירים נמוכים במיוחד, מתוך הבנה שחברות התעופה שיבטלו את הטיסה יידרשו להציע החזר כספי או אפשרות לשינוי טיסה ללא עלות נוספת

טילי 'ספייק' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות 'רפאל'

היא אחת המדינות העוינות את ישראל, היא מאיימת על שכנותיה ופוטנציאל עסקאות הנשק בשמיים

טורקיה מאיימת על יוון שמגדילה את תקציבי הביטחון והחברות הישראליות נלחמות על חוזים בהיקף של מיליארדי אירו: "יש כאן פוטנציאל עסקי עצום" ● אלביט, רפאל והתעשייה האווירית מתחרות ראש בראש בענקיות כמו לוקהיד מרטין האמריקאית ונבאל הצרפתית, בתקווה להיות אלו שיעזרו ליוון להיערך לאיום הטורקי מעבר לים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר קובי ברדה וד''ר אבנר גולוב / צילום: טל גבעוני, אלן ציפלסקי

מומחים לפוליטיקה אמריקאית: מה שקרה השבוע ביחסים בין ארה"ב לישראל - "מטורף"

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא במכון מיינד ישראל, וד"ר קובי ברדה, מומחה לפוליטיקה אמריקאית מהמכון הטכנולוגי חולון ● על הסדר העולמי המשתנה, ומה שמניע את נשיא ארה"ב, אישית ואסטרטגית ● טראמפ מול העולם, כתבה שנייה בסדרה ● האזינו

סיכום שווקים שבועי / צילום: עיצוב נטלי פורטי, צילומים:

מניות או אג"ח? איפה כדאי להשקיע - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

יש מצבים שבהם הכסף הגדול בורח ממניות ונוהר לאיגרות החוב הממשלתיות, ולעתים קורה ההפך ● בדקו מה עשה החיסכון שלכם ● מומחי שוק ההון מנסים להעריך אם כעת זה הזמן לחזור ולחפש הזדמנויות בוול סטריט ● מניית אפל מציגה ביצועים חלשים, ואמון המשקיעים נשחק ● וגם: וורן באפט בראיון פרישה בלעדי לוול סטריט ג'ורנל

נתב''ג / צילום: ap, Matias Delacroix

הסעיף הבודד שהקפיץ את מדד המחירים לצרכן

רובו הגדול של מדד המחירים לחודש אפריל עלה בגלל סעיף אחד ויחיד: מחירי הטיסות - הם זינקו ב-15.9%, מה שהעלה את המדד בכמעט 0.7% בחודש ● כלומר, בלי הזינוק הזה המדד היה עולה חודשית ב-0.4% בלבד

מוזיאון המט בעת הצגת התערוכה ''קספר דיוויד פרידריך: נשמת הטבע'' בחודש שעבר. פועלים לחקר האמת / צילום: Reuters, Anadolu

ייתכן שלמטרופוליטן יש אומנות גנובה במיליוני דולרים, והוא לא מחכה שיבקשו אותה בחזרה

המוזיאון פועל להערכה מחדש של הפריטים שברשותו, כדי לקבוע מהיכן בכלל הגיעו היצירות, ולהשיבן לבעליהן ● בשנת 2022 הוציאו רשויות מהמט 27 חפצים בשווי 13 מיליון דולר והחזירו אותם למדינות המוצא שלהם ● מנכ"ל המט: "לפני 50 שנה לאיש לא היה אכפת ממסמכים"

עדן בר טל / צילום: תמר מצפי

היועמ״שית פסלה את מינוי בר-טל למ״מ נציב שירות המדינה

המשנה ליועמ״שית כתב לנתניהו, כי בניגוד לאמור בהודעת רה״מ לא בוצעה ההתייעצות הנדרשת לפי החוק עם היועמ״שית לפני ההודעה על המינוי ● מועמדות בר-טל נמצאה בעייתית גם לנוכח הזיקה שלו לדרג הפוליטי

אליזבת הולמס / צילום: Associated Press, Jeff Chiu

אדם נוימן לא לבד: מוכרי החלומות לא טורחים לחפש טריק חדש

בילי אוונס מוכר למשקיעים אבחון מהיר למצב רפואי - אותו רעיון שבגינו מרצה זוגתו אליזבת הולמס 11 שנות מאסר ● ואם כל כך קל למחזר חלומות ענק, מה הפלא שאדם נוימן הקים חברה שנשמעת דומה מדי לוויוורק ● למה הם חוזרים לשיטת הפעולה שכשלה? פשוט, כי הם יכולים

טרטר דג אווסה / צילום: חיים יוסף

המסעדה שכולם מדברים עליה: שימו בצד כל מה שידעתם על אוכל אתיופי

שימו בצד את כל מה שחשבתם על אוכל אפריקאי בכלל ואתיופי בפרט - "סטודיו גורשה" פותח את הראש למטבחים אחרים ונפלאים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; פוט לוקר זינקה ב-86%, סולאראדג' ב-16%

נאסד"ק ירד ב-0.2% ● פוט לוקר נרכשת בפרמיה של 90% ● פאוול מזהיר מפני "שוקים בשרשרת האספקה" ● מנכ"ל ג'יי.פי.מורגן: "המיתון עדיין מהווה אפשרות" ● יונייטד הלת' נפלה בכ-15% לאחר שפורסם שהחברה נמצאת תחת חקירה של משרד המשפטים האמריקאי ● ירידה מפתיעה במדד המחירים ליצרן בארה"ב ● תשואות האג"ח ומחירי הנפט ירדו, מחיר הזהב התאושש

הנהלת טריפלדוט. במרכז: המייסדים ליאור שיף ואייל חמיידס / צילום: Paul Clarke

סודוקו וטטריס בשווי של 2 מיליארד דולר: חברת המשחקים הסודית של הישראלים בלונדון יוצאת לאור

טריפלדוט, מפתחת משחקי קז'ואל למובייל, הפכה בן לילה לאחת מחברות הגיימינג הבולטות בשוק, לאחר שרכשה את חטיבת המשחקים של ענקית הפרסום אפלובין - בתמורה ל־800 מיליון דולר ● בשיחה עם גלובס, מדבר מנכ"ל ומייסד החברה ליאור שיף על ההחלטה וחושף עד כמה החברה קרובה להנפקה: "זו בהחלט אופציה"