גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חמישה כשלים שחושף דוח המפקח על המערכת הבנקאית

הדוח השנתי של הפיקוח על הבנקים מצביע על שורת כשלים במערכת, חרף התוצאות החזקות ● מעל 200 מיליארד שקל עדיין נשחקים בחשבונות העו"ש ● בנוסף, מספר הבכירים עם עלות שכר של לפחות מיליון שקל קפץ בחדות ● והמפקח מודה: "מבצעי המימון של הקבלנים יצאו משליטה"

המפקח על הבנקים, דני חחיאשוילי / צילום: דוברות בנק ישראל
המפקח על הבנקים, דני חחיאשוילי / צילום: דוברות בנק ישראל

שנת 2024 הייתה שנה חלומית למערכת הבנקאית, שבה חמשת הבנקים הגדולים הציגו תשואה דו-ספרתית על ההון (15.9%) - זו השנה החמישית ברציפות. זאת, לאחר שבמשך שנים ארוכות קודם לכן עמדה התשואה על ההון על שיעור חד-ספרתי של 7%-8%. אבל מן הצד השני של הרווחים החזקים ישנם כשלים שנוצרו לכלכלה, ואלה למעשה נחשפים בדוח השנתי שמפרסם אגף הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל.

הריבית סייעה, אך גם הפסדי האשראי גדלו: הרווח הנקי של בנק הפועלים עלה ב-25%
רווח נקי של מיליארד שקל ברבעון לדיסקונט: מהרבעון הבא יוכל לחלק מחצית מהרווח הנקי כדיבידנד
המפקח על הבנקים: מבצעי 20/80 יצאו משליטה - רצינו להחזיר את הרציונליות לשוק

הדוח שפורסם היום (ב') הציג נתונים שמעידים על סדרה של כשלים שזועקים מתחת לפני השטח, וביניהם הר עצום של שקלים שאינו נושא ריבית, והולך ונשחק בשל האינפלציה, מקפח את הציבור ומעשיר את הבנקים.

נוסף על כך מבצעי הקבלנים עודם נמשכים, ולדברי המפקח על הבנקים, דני חחיאשוילי, אף קיים חשש שהם "יוצאים משליטה", מה שהוביל אותו לבסוף להטיל מגבלות באפריל האחרון.

ואם לא די בכך, הדוח חושף גם בעיות ביעילות המערכת, וועדה חדשה בראשותו של פרופ' אבי שמחון גם בוחנת את חלקו של בנק ישראל בבלימת ירידת מחירי הדירות. כמו כן, נראה גם כי חגיגת השכר במערכת הבנקאית החלה לחזור.

1הר של 227 מיליארד שקל הולך ונשחק

"שיעור הכספים בחשבונות העובר ושב (עו"ש) עדיין גבוה", מודה חחיאשוילי, ואומר: "אנחנו רוצים לראות שינוי שם". הנתונים שהוצגו בדוח של המפקח מראים תמונה מדאיגה, של כשל מתמשך במערכת הבנקאית. בחשבונות העו"ש ישנו הר עצום של כספים, בסך של 227 מיליארד שקל כמעט, שאינו נושא ריבית. לנוכח קצב אינפלציה שנתי של 3.6% (לפי המדד האחרון) וריבית של 4.5% של בנק ישראל, זו תמונה מדאיגה ביותר. מהנתונים עולה כי כמעט אחד מכל 10 בעלי יתרת זכות מחזיק בעו"ש 100 אלף שקל לפחות.

הדוח גם מצביע על קיפאון בהעברת כספים מחשבון העו"ש לפיקדונות נושאי ריבית. שיעור הפיקדונות נושאי הריבית מסך הפיקדונות של הציבור אומנם עלה מ-63% (מסך פיקדונות הציבור) ב-2021, ערב עידן העלאות הריבית, ל-76% בסוף השנה שעברה. אך בשנתיים האחרונות כמעט לא נרשמה צמיחה בהפקדות לפיקדונות נושאי ריבית. בשנת 2023 היוו פיקדונות נושאי ריבית 74% מסך הפיקדונות של הציבור.

נוסף על כך בדקו בפיקוח על הבנקים שתי תקופות: פברואר 2025 ודצמבר 2023 - כחודשיים לאחר שפרצה המלחמה. בשני המקרים שכבו בעו"ש של הציבור כ-227 מיליארד שקל. עם זאת, כאשר בודקים את המצב בפיקדונות נושאי ריבית בבנקים, הרי ששם נרשם גידול מתון בין שתי התקופות. בפברואר האחרון היו בפיקדונות נושאי הריבית 407 מיליארד שקל, מול 398 מיליארד שקל בדצמבר 2023.

כמו כן, מנתוני הפיקוח על הבנקים עולה כי נרשם גידול בכספים שהופקדו לקרנות נאמנות כספיות, שממקסמות את הריבית, בין שתי התקופות, ל-103 מיליארד שקל בפברואר האחרון, מול 72 מיליארד שקל בדצמבר 2023.

חחיאשוילי אמר לגלובס כי "אחד המהלכים שאנחנו מובילים הוא להכניס עוד גופים שיעבדו תחת רישיון בנקאי ויגייסו פיקדונות". צעד זה אמור להגביר את התחרות ולאפשר לציבור "לסגור" כספים בפיקדונות בריבית גבוהה יותר.

לדבריו, "אלה גופי אשראי חוץ-בנקאיים. אם ירצו לגייס פיקדונות (מהציבור) הם יצטרכו לקבל רישיון בנק. חלקם מוחזקים על-ידי מוסדיים, שיש להם פעילות ביטוח או אחרת. בהקשר הזה, בדוח שפרסמנו הגבלנו את היכולת של המוסדיים להחזיק בנקים, כך שיוכלו להחזיק רק בבנקים קטנים. אנחנו כן חושבים שהגופים האלה יוכלו לתרום לתחרותיות".

2החשש: מבצעי 20/80 של הקבלנים "יצאו משליטה"

כשל נוסף שנוצר למשק שייך לשוק הדיור. כיום ישנו קיפאון במכירת דירות, כמה חודשים לאחר שהמפקח חחיאשוילי הטיל מגבלות חדשות על מבצעי השיווק האגרסיביים של הקבלנים. המפקח הגביל בסוף מרץ האחרון את הקצאת ההון של הבנקים בפרויקטים שבהם מעל ל-25% מהדירות נמכרות במבצעי 20/80. כמו כן הטיל מגבלות על הלוואות הבלון לקבלנים (שבהן משולמת הקרן בסוף התקופה).

עם הצגת הדוח השנתי היום אמר המפקח כי עשה זאת לאחר שחשש שהמבצעים האלה יוצאים משליטה. חחיאשוילי אומר לגלובס כי "מבצעי המימון של הקבלנים התחילו קצת אחרי פרוץ המלחמה. השוק נכנס אז לקיפאון מסוים, ומספר העסקאות היה מאוד נמוך. המבצעים הצליחו להוציא את השוק קצת מהקיפאון". בהמשך, בפיקוח על הבנקים מזהים לדבריו את העלייה בסיכון. "זיהינו את הסיכון שיכול להיות בעיקר לרוכשי הדירות שייכנסו לתוך העסקאות האלה. לקוחות נכנסו לרכישת דירה מבלי שהם מבינים עד הסוף את המשמעות, ואת היכולת לעמוד במימוש העסקה".

בעבר אמר חחיאשוילי כי "השוק מצא מנגנונים, כאשר ברגע שהוא חזר לרמה הגיונית, הוא ידע לצאת מהמבצעים האלה. אבל כשראינו (הפעם) שהשוק לא יוצא מהמבצעים האלה, ביצענו כמה מהלכים מול המערכת הבנקאית".

הוא מדגיש כי ההוראה שפרסם מוקדם יותר השנה באה לאחר שהצעדים האלה לא צלחו. "צעד רגולטורי הוא מוצא אחרון, ואנחנו נוקטים אותו כשאנחנו חושבים שהסיכון מחייב אותנו", אומר המפקח. "בסוף, כשראינו שהמבצעים ממשיכים, ואפילו נוצרו עיוותים בשוק, מבחינת ההתנהלות התקינה שלו, יצאנו עם ההוראה. הבנו שהשוק מתחיל ללכת לכיוונים של עיוות. אז אמרנו הולכים להתערב, בשביל להחזיר את השוק למקום הנכון. הצעד שלנו לא בא לעצור לחלוטין את המבצעים האלה, כי ראינו שזה היה קיים גם לפניהם. המטרה הייתה להגביל אותם".

3חגיגת השכר בבנקים התגנבה מהדלת האחורית

נתון מפתיע נוסף שעולה מהדוח הוא שחגיגת השכר במערכת הבנקאית חזרה, מהדלת האחורית, למרות שכבר כמעט עשור מוגבל שכר הבנקאים הבכירים ומרוסן לפי חוק. מהדוח עולה כי נרשם אשתקד זינוק במספר הבכירים בבנקים שמשתכרים מעל למיליון שקל בשנה, כמו גם בעלות שכרם למערכת. מדובר בעלייה של 7.5% ל-798 במשרות בצמרת הבנקים, ועלות שכרם המצרפית קפצה בשיעור כפול ממספרם, של 14%, והסתכמה ב-1.3 מיליארד שקל אשתקד. באותו זמן מספר העובדים הזוטרים ביותר (מבחינת רמת השכר) בבנקים דווקא ירד, בשיעור שמתקרב ל-10%.

כשבודקים את הדוח, מגלים כי במשרדי הבנקים עבדו 26 עובדים שהשתכרו עד 5,000 שקל בחודש (עד 60 אלף שקל בשנה). עלות שכרם הכוללת עמדה אשתקד על 1.4 מיליון שקל, ומדובר בירידה במספר עובדים זה, שכן בשנת 2023 עבדו 29 עובדים במשרות דומות (ועלות העסקתם הסתכמה ב-580 אלף שקל באופן מצרפי).

מנגד, ברמת שכר אחת מעל אותם עובדים זוטרים, כלומר שכר שנתי של 60 עד 120 אלף שקל, הועסקו במערכת הבנקאית 862 עובדים. גם בדרגת שכר זוטרה זו, מדובר בקיטון של כ-10% במספר המשרות ביחס לשנה הקודמת. עלות העסקתם פחתה ל-83 מיליון שקל, למול 102 מיליון שקל בשנת 2023.

עוד עולה מנתוני הדוח כי המסה הגדולה של עובדי הבנקים היא בדרגות שכר שנתיות שנעות בין 360 עד 600 אלף שקל (12.7 אלף עובדים). גם כאן נרשמה ירידה במספר העובדים ביחס לשנה הקודמת, בשיעור של 1.1%. עלות העסקתם נשחקה גם כן בשיעור של 0.6%, והסתכמה ב-6 מיליארד שקל. בסך-הכול ירד מספר המשרות במערכת הבנקאית אשתקד ב-0.6% ביחס לשנה הקודמת ל-37,670 משרות. העלות של המשכורות ושל ההוצאות הנלוות עמדה על כ-15.3 מיליארד שקל, ירידה של 1% בשנה.

4המאבק: מי אשם בעליית מחירי הדירות?

מוקדם יותר החודש הוחלט כי יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון, יעמוד בראש ועדה שתבדוק את מעורבות הבנקים והסכמי המימון שהם חותמים עם הקבלנים בבלימת הירידה של מחירי הדירות. חחיאשוילי אומר לגלובס כי הפיקוח הוא חלק מהוועדה שהוקמה. "הטענה היא שבהסכמים בין היזמים ובין הבנקים יש תנאים שמונעים ירידה של מחירי הדירות. ברמה העובדתית רואים שמחירי הדירות בשנים האחרונות עלו בצורה ניכרת. יש כאן שאלה בהינתן הפרמטרים האחרים: האם יש כשל שוק? ומה התפקיד של הבנקים בנושא הזה?".

הוא טוען כי בפיקוח על הבנקים סבורים כי "צריך להרחיב את השאלה, ולא לבדוק רק את תפקיד הבנקים. יש עוד נושאים, כמו משך השיווק של הדירות ונושאים אחרים. בסוף זו שאלה עובדתית, ואנחנו כן דנים בזה במסגרת הוועדה".

כך או כך, הקמת הוועדה היא במידה רבה עדות לכשל נוסף שנוצר מפעילות הבנקים בשוק הדיור - הסכמי מימון עם קבלנים, שלמעשה מקבעים ואולי אף מסייעים לניפוח בלתי פוסק של מחירי הדירות.

5השיפור ביחס היעילות נבלם

ואם לא די בכל אלה, אחרי חגיגת הרווחים הדרמטית בבנקים אשתקד, מסתבר כי גם השיפור ביעילות הבנקים נבלמה. הדוח של הפיקוח חושף כי "במהלך שנת 2024 לא חל שינוי במדדי היעילות, זאת לאחר שבשנים האחרונות חל שיפור ניכר ביחס זה".

הסיבה לבלימה בהתייעלות של הבנקים? בפיקוח מסבירים כי בשנה שעברה חל קצב גידול דומה בהוצאות מול הגידול בהכנסות מריבית נטו, וכך תהליכי ההתייעלות נבלמו. בשורה התחתונה, יחס היעילות התפעולית במערכת הבנקאית נותר ללא שינוי ביחס לשנת 2023, והוא עומד, נכון לדצמבר האחרון, על 40%.

הבנק היעיל ביותר הוא בנק לאומי, שעמד בסוף 2024 על יחס של 30% (ככל שהיחס נמוך יותר כך הוא טוב יותר), לאחר שירד מ-37% ב-2022. בבינלאומי, בדיסקונט ובפועלים עלה יחס היעילות, כך ששלושת הבנקים היו יעילים פחות בסיכום 2024 ביחס לשנה הקודמת. בבנק ירושלים, אחד מהבנקים הקטנים במערכת הבנקאית, עלה יחס היעילות בשלוש השנים האחרונות בהתמדה מ-60% ל-65% בשנת 2024.

בסך-הכול, במערכת השתפר יחס היעילות ב-2023 ביחס לקודמתה וירד מ-46% ל-40%, אך כאמור הוא נותר ללא שינוי אשתקד.

עוד כתבות

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

שעות לאחר התקיפה בתימן: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים