גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משבר אמצע החיים בלוקיישן חלומי: הבינג' הבא של טינה פיי

טינה פיי חוזרת למסך עם קומדיה חדשה בנטפליקס: שלושה זוגות ותיקים יוצאים לחופשות עונתיות, וחושפים משברים זוגיים, מחלות, פרידות ודינמיקות מעניינות ● בשילוב של הומור, רגש ותובנות על משבר אמצע החיים הסדרה הפכה לנצפית בעולם

וויל פורטה וטינה פיי ב''ארבע העונות''. בין התוכניות המובילות של ענקית הסטרימינג / צילום: Francisco Roman/Netflix ©
וויל פורטה וטינה פיי ב''ארבע העונות''. בין התוכניות המובילות של ענקית הסטרימינג / צילום: Francisco Roman/Netflix ©

טינה פיי שוחה היטב בקומדיה. מהסדרה "רוק 30" ועד הסרט "ילדות רעות", פיי ידועה בהומור שנון וסאטירי ובשנת 2009 אף הגיעה למקום החמישי ברשימת 15 הבדרנים הטובים של העשור שפרסם המגזין אנטרטיינמנט וויקלי. עכשיו היא חוזרת למסך עם קומדיה חדשה, שבליבה שלושה זוגות ולא מעט משברים.

הסדרה החדשה של יוצר "טהרן": שורד שואה שהפך לסוכן מוסד ונשלח לאתר את מנגלה
סרט שנגנז, כישלון בקופות ומכירה פוטנציאלית: המותג שהגדיר את תעשיית האנימציה בצומת דרכים

"ארבע העונות" מבוססת על סרט מ-1981 מאת אלן אלדה באותו השם. במסגרת הסדרה, שלושה זוגות חברים ותיקים יוצאים לחופשה בכל אחת מעונות השנה; כל צמד פרקים מוקדש לזוג אחד, לעונה אחת ולמהמורה שנקרית בדרכו. הדינמיקה בין הזוגות מספקת הצצה לאופן בו בני זוג ותיקים תופסים את מערכת היחסים שלהם בשלב הבשל של חייהם.


החברים מכירים מתקופת הקולג', אבל הבעיות שלהם בצעירותם לא מעניינות. הזוגיות בגיל המבוגר היא זו שחושפת צורות שונות ומעמיקות של יחסים, והקהל של נטפליקס אכן הסתער. בין אם בגלל הקאסט המוצלח ובין אם בגלל הנושא, ארבע העונות היא בין התוכניות המובילות היום של ענקית הסטרימינג.

פיי לוקחת את הדמויות לחופשה שנפתחת בקלישאה גברית: ניק (סטיב קארל) חווה את משבר אמצע החיים ומחליט לעזוב את אשתו אן (קרי קני-סילבר), לאחר 25 שנות נישואים לטובת צעירה בלונדינית ויפה בשם ג'יני (אריקה הניגסן). קלוד (מרקו קלוואני) ודני (קולמן דומינגו) הם זוג גאה ונשוי, ואף שמעל פני השטח הדינמיקה ביניהם קלילה ומלאת הומור, בהמשך צפים רבדים מורכבים יותר. ולצד כל אלה - קייט (פיי) נשואה לג'ק (וויל פורטה); הזוגיות הזו מוצגת די שגרתית, פרווה, אבל גם שם, איך לא, יש משברים.

התסריט לא מדלג על נקודות קשות וכואבות. כמו אן, שבתמימותה מארגנת לבעלה טקס חידוש נדרים, בעוד שהאחרון כבר בדרך החוצה; או איום המוות שמרחף מעל דני. כל אלה מדגימים את הבשלות שאליה הגיעה פיי בכתיבה שלה, את התובנות שקיבלה בשנות ה-50 לחייה, כמו הקביעה של דמותה באחת הסצנות: "אהבה רומנטית דועכת".

פיי צוללת לעומקים בלי לוותר על התזמון הקומי, והתוצאה היא יצירה מוצלחת ומרעננת, שגם מספקת בריחה ללוקיישנים מעוררי קנאה.

תקציר העלילה

שלושה זוגות חברים יוצאים לחופשה הקבועה שהם עורכים בכל אחת מעונות השנה. קייט וג'ק הם זוג יציב ודי בורגני, אך עם הזמן קייט מתחילה להרגיש שחיקה מצד הפרטנר שלה. דני וקלוד הם זוג גאה ונשוי במערכת יחסים פתוחה. דני מתמודד עם מחלת לב וקלוד דואג לו מאוד, עניין שיוצר מתחים ביניהם. אן וניק למעשה נפרדים עם תחילת הסדרה ובכך מניעים את העלילה.

ספוילר

בלית ברירה, נעשה ספוילר חלקי: בפרק השביעי אנחנו עדים למותה של אחת הדמויות בתאונת דרכים. הפרק האחרון מוקדש לפרידה ממנה.

ההקשר למציאות

משבר אמצע החיים הוא מונח המתאר תקופה של חוסר סיפוק עצמי בגיל המעבר. הפסיכואנליטיקאי הקנדי אליוט ז'אק הציג את המושג לראשונה והוא הפך פופולרי בשנות ה-70. התופעה מתוארת כמשבר שמגיע מתוך התקדמות חייו של אדם שמדגישה את עובדת היותו בן תמותה. מי שצוחק על התופעה מזכיר ביטויים חיצוניים קלישאתיים שלה כמו רכישת אופנוע כבד, פרידה מהאישה או נטישת קריירה. בתרבות הפופולרית כולה חוזרים יוצרים רבים שוב ושוב לואתה נקודה נפיצה, אולם בספרות המדעית קיימת מחלוקת לגבי התופעה וקיומה.

3 דברים שכדאי לדעת

● פיי היא זוכת פרס גלובוס הזהב, שבעה פרסי אמי וארבעה פרסי גילדת שחקני המסך. כבר בחטיבת הביניים התעניינה בקומדיה. כיום היא נשואה לג'ף ריצ'מונד, שהיה המעבד המוזיקלי בסדרה אותה יצרה ובה כיכבה, "רוק 30", ולהם שתי בנות. פיי נכללה בעבר ברשימת "100 האנשים המשפיעים ביותר בעולם" של מגזין טיים.

● פורטה הוא שחקן, קומיקאי ותסריטאי שמוכר בזכות משחקו בתוכנית המערכונים "סאטרדיי נייט לייב" ובסדרה "האיש האחרון בעולם". הוא בעל תואר בהיסטוריה מאוניברסיטת קליפורניה, אף לפני שפנה לקריירה קומית, חלם להיות ברוקר כמו אביו.

● קארל, זוכה פרס גלובוס הזהב, קנה את עולמו כשגילם את מייקל סקוט בסדרה "המשרד". לפני כן הוא היה מועמד לפרס אוסקר לשחקן הטוב ביותר ושיחק בסרטי קומדיה כמו "מבול של צרות", "בתול בן 40" ו"דייט לילי" (האחרון לצידה של פיי). הילדים שלכם אולי יכירו את קולו מהסרט "המיניונים: עלייתו של גרו", שקארל היה בין מדבביו.

למה בחרנו בה

כשזורקים לקדרה אחת קומיקאים כמו טינה פיי וסטיב קארל, קשה מאוד לפספס. פחות משבוע לאחר שעלתה, ארבע העונות כבר כבשה את המקום הראשון ברשימת הכי נצפות של נטפליקס בעולם, כולל בישראל.

עוד מהז'אנר

הלוטוס הלבן (2022) - סדרה מוצלחת בת שלוש עונות בכיכובם של ג'ניפר קולידג' ("מרוששות"), וולטון גוגינס ("המגן") ועוד. גם "הלוטוס הלבן" מתרחשת באווירת נופש: העלילה מתמקדת בחופשה של אורחי אתר נופש יוקרתי שמשתנה בין עונה לעונה. האורחים לנים בו במשך שבוע, ובכל יום שעובר מתגלים מתחים, סודות אפלים, רומנים אסורים ותועפות של דרמה. כל עונה נפתחת בגופה שמתגלית ולאורך הפרקים אנו הצופים מגלים מי היא ומה קרה לה, תוך חשיפת היחסים המורכבים בין הדמויות.

עקרות בית נואשות (2012-2004) - דרמה קומית בת 8 עונות. ארבע נשים המתגוררות בעיירה רדומה מטולטלות כשאחת השכנות שמה קץ לחייה. דמותה ממשיכה לשמש כקריינית ולחשוף סודות של תושבי השכונה.

סדרה לחזור אליה

בנות


שודרה:
2017־2016
זמינה לצפייה: HOT, Yes Oh, סלקום טי וי
מספר עונות: 6
מספר פרקים: 62
משך פרק: 30 דק'

דרמה קומית אמריקאית, מעוטרת גלובוס הזהב, שעוקבת אחר נשים צעירות בניו יורק שמתמודדות עם אתגרי החיים, ממערכות יחסים ועד דימוי גוף. הסדרה הכירה לעולם את היוצרת לינה דנהאם, שבה היא הכריזה על עצמה כעל "הקול של הדור שלי. או לפחות קול של דור כלשהו", ומאז הוסיפה לרזומה את הספר "לא כזאת" ושנה שעברה את הסרט "טיול שורשים".

סדרה לחכות לה

פשוט ככה


תשודר:
מ-30.5
זמינה לצפייה: הוט
עונה: 3

סדרת ההמשך לסדרה האייקונית "סקס והעיר הגדולה". עונה שלישית בדרך ובה קארי (שרה ג'סיקה פרקר) מתמודדת עם מערכת יחסים מורכבת עם איידן (ג'ון קורבט), תוך כתיבת רומן. מירנדה (סינתיה ניקסון), עורכת דין מצליחה שמתמודדת עם שינויים בקריירה שלה, חוקרת משיכה חדשה, ושרלוט (קריסטין דיוויס) מאזנת בין חיי המשפחה לקריירה.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; חברות האנרגיה בולטות, מניית הבורסה מזנקת

מדדי ת"א 35 ות"א 90 עולים בכ-1% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות קלות בוול סטריט; פאלו אלטו נופלת ב-10%

הפוטסי עולה בכ-1%, הדאקס מטפס בכ-0.8% ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● מניית גלובל אי קופצת בשיעור דו ספרתי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"