גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלי שהמציא סוג חדש של ביטוח והפך לסנסציה בניו יורק

היזם רון גורה הקים את הסטארט-אפ אמפת'י לאחר שחווה אובדן במשפחה ● המוצר של החברה מסייע לאמריקאים להתמודד עם האבל ברמה המנהלתית, ויותר מ-4 שנים אחרי הקמתה הפכה אמפת'י לאחד ממנועי הצמיחה הגדולים של חברות ביטוח החיים ● כעת היא מגייסת 72 מיליון דולר

רון גורה / צילום: אמפת'י
רון גורה / צילום: אמפת'י

יזמי הייטק ישראלים נוטים להקים חברות בדרך כלל בשל צורך עסקי או מחסור בפתרון טכנולוגי. רק מעטים מהם פונים ליזמות בגלל כאב אישי. אבל את הסטארט-אפ אמפת'י הקים היזם הסדרתי רון גורה בעקבות אובדן במשפחה, שהותיר אותו מבולבל וזועם. חוסר הוודאות הכרוך בתהליכים שדורשים הטיפול בנפטר וסידורי האבלות, ועבודת הטפסים שכרוכה בסגירת חשבונות והעברת נכסים, היוו תוספת לא נעימה לאבל שנחת.

החברה הישראלית שמסייעת בבניית מפעלי אינטל מגייסת מיליונים

רק כאשר התבגר והפך לאחד ממייסדיה של חברת סטארט-אפ שנמכרה לאיביי, נחשף בדרך אגב לשוק הדיגיטלי שנוצר סביב טיפול בקרובים שנפטרו. הדרך שבה מכרו נכדים או בנים של קרובים שנפטרו פריטים הקשורים אליהם באתר הקניות - ספרים, חפצי נוי, או אפילו בגדים - הזכיר לו את הכאוטיות שהוא עצמו חווה כמה שנים קודם לכן.

את הסטארט-אפ הבא שלו, אמפת'י (Empathy), הקים עם היזם יונתן ברגמן, מתוך כוונה לסייע לאמריקאים להתמודד עם אבל של קרוב משפחה - ברמה המנהלתית, אבל לא פחות מכך גם ברמה הרגשית.

ממנועי הצמיחה הגדולים

יותר מארבע שנים לאחר הקמתה מהווה אמפת'י את אחד ממנועי הצמיחה הגדולים של חברות ביטוח החיים בארה"ב. אף על פי שאיננה חברת ביטוח, המוצר שלה מוגדר כתוסף לביטוחים קיימים, והחברה פועלת במודל של "תוכנה כשירות" (SaaS), ומייצרת הכנסות של עשרות רבות של מיליוני דולרים מהשירות שלה, שמסייע לעובדים שחוו אובדן אישי של קרוב משפחה: החל מתביעת עיזבון, דרך מציאת בתי לוויות, בתי עלמין, סגירת חשבונות סושיאל ותקשורת אישיים, ועד תמיכה נפשית.

"פונים אלינו אלפי אנשים ביום שאינם יודעים מה לעשות עם הכלב של אמא שנפטרה, או מה לעשות עם האקדח של אבא, ולכולם צריך לסייע באופן רגיש ומכיל, באמצעות בינה מלאכותית או נציג אנושי שקיבל הכשרה מיוחדת - זה לא עוד מוקד שירות לקוחות", אומר גורה לגלובס.

בתעשייה מדברים עליה כ"חברה שהמציאה סוג חדש של ביטוח", בשוק המנומנם וחסר החדשנות של ביטוח החיים. ביום ה' היא הודיעה על גיוס ענק בהובלת קרן אדמס סטריט, שמוכרת בחוף המזרחי כמשקיעה מוגבלת בקרנות הון סיכון. היקפו של הסיבוב, שברובו התבצע כבר בינואר האחרון, עומד על 72 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 500-600 מיליון דולר. אמפת'י סירבה להתייחס לנתון השווי המתפרסם כאן.

45 מיליון פוליסות בארה"ב

בחברה, שכבר גייסה בסך הכול 162 מיליון דולר ממשקיעים כמו קרן אנטרי הישראלית, אינדקס וג'נרל קטליסט האמריקאיות, מושקעות יחד באופן נדיר כמה ענקיות ביטוח שבדרך כלל מתחרות זו בזו באגרסיביות: מאטלייף, מאס מיוצ'ואל, אליאנז, ניו יורק לייף, סקיוריאן וסומיטומו היפנית. ויש לכך סיבה: תוסף הביטוח של אמפת'י, שנמכר דרך חבילות של ביטוח חיים, מכסה כבר 45 מיליון פוליסות בארה"ב, ומשרת כיום 20% מכלל תביעות ביטוח החיים בכל רחבי ארה"ב. כלומר, אחד מכל חמישה מבוטחים שתובעים את ביטוח החיים שלהם בארה"ב משתמש גם בשירות של החברה הישראלית, שנעשה תחת המותג שלה, ולא של חברת הביטוח.

במהלך ארבע השנים האחרונות נדרשה החברה הישראלית לכתת רגליים ולהוציא אישור רגולטורי למכירת המוצר שלה בכל אחת מ-50 המדינות של ארה"ב. היא גם הייתה צריכה לדאוג שתוכל לעשות זאת בשלל מודלים עסקיים: אפשרות לרכוש את חבילת השירות ישירות מחברת הביטוח, או כחלק מחבילה לעובד שמוצעת על ידי מעסיק - בסבסוד חלקי שלו או אפילו בסבסוד מלא.

AT&T ואולפני פרמאונט, למשל, מציעות את תוסף הכיסוי של אמפת'י נוסף על ביטוחי החיים של חברת מטלייף שהן מספקות לעובדים. "יש חברות ביטוח שמסבסדות את המוצר שלנו באופן מלא, כדי להרוויח חברות ענק כלקוחות", אומר גורה.

בשנתיים האחרונות הרחיבה אמפת'י את דריסת הרגל שלה בקרב גופים פיננסיים, וכיום כ-35 מהם מציעים את המוצר שלה ללקוחותיהם. לא רק חברות הביטוח שמשקיעות בה, אלא גם ארגוני ביטחון גדולים בארה"ב, איגוד הרופאים בארה"ב וקרן הפנסיה של המורים, TIAA. לפי ההערכה, חברת הביטוח, המעסיק או הלקוח, מוציאים כמה עשרות דולרים נוספים בשנה כחלק מפרמיית ביטוח החיים (או נוסף עליה), שבלאו הכי מסתכמת בממוצע בכ-2,000 דולר.

אמפת'י מתווספת למסלול הביטוח הפנסיוני ארוך-הטווח שמציעות חברות הביטוח (Whole life), מסלול יקר יותר שמאפשר גם חיסכון ארוך-טווח יותר מאשר ביטוח החיים הזול והסטנדרטי יותר בארה"ב, המכונה Term life. הדבר מקנה לה אומנם מעמד של תוסף ביטוחי למוצר פרימיום שנמכר, כאמור, במחיר ממוצע של 2,000 בשנה, אך גם קושר אותה למוצר חסכוני שניתן לפדות אותו ולהוריש אותו לדור הבא.

הפוטנציאל בדור הבא

בהמשכיות ובקשר לדור הבנים או הנכדים טמון הפוטנציאל העסקי של אמפת'י, וההתלהבות של חברות הביטוח מהמוצר החדש. בחברות הביטוח מצאו כי כאשר לקוחות של אמפת'י מבטחים עצמם למקרה של פטירה, הסיכוי שקרוביהם יהפכו גם הם ללקוחות גבוה פי 3.3. בחברה מתגאים ב-100% שיעור חזרה של חברות ביטוח ("מעולם לא איבדנו חברות ביטוח, אומנם איבדנו מעסיקים קטנים", אומר גורה), ורואים יחד עם הלקוחות את אמפת'י ככלי להגדלת מכירות ביטוחים גם בתחומים אחרים.

חלק מהיתרון של חברה כמו אמפת'י נמצא בדאטה - חברות הביטוח יודעות אגב יותר על המבוטח, ויכולות להעריך מתי בשלב זה או אחר הוא צפוי לתבוע את הביטוח שלו. מבלי לפרט, מסביר גורה, החברה "תתרחב למשברים נוספים שתוקפים את המבוטח באמצע החיים". מתוך זה ניתן יהיה להניח שהחברה תפעל להתרחב לאירועי ביטוח נוספים בגילים צעירים יותר, הכרוכים גם הם בטיפול בריבוי מסמכים ובתיאום בין קרובי משפחה.

ההבדל בינם ובין חברות הביטוח הסטנדרטיות הוא בגישה. מעסיק ממוצע בדרך כלל מסתפק בשליחת פרחים ובמתן שלושה ימי חופשה לסידורים - שלאחריהם נדרש העובד לחזור למשרד, כשהוא עדיין בעיצומו של האבל. "היום, העובדים מצפים לקבל פרחים - ואת הליווי של אמפת'י - במקרה של אבל במשפחה". מדובר לא רק בתמיכה רגשית הנעשית באמצעות נציגי השירות, אלא גם בהנגשה כמערך של שיעורים מודרכים ומדיטציות מודרכות.

מוצר חדש שהשיקה החברה באחרונה, ו"חווה בחודשיים את הצמיחה שהמוצר הראשון שלנו חווה בשנתיים", הוא תוכנה נפרדת לתכנון צוואות וכתיבתן למבוטחים, בשם "כספת לחיים" (Life Vault Legacy Planning), שמכסה כיום מיליוני מבוטחים. המוצר מאפשר לשמור העדפות אישיות לטקס קבורה ותוכניות הלוויה, ניסוח הצהרות שיישלחו לבני משפחה וחברים, מינוי אנשים שיבצעו את רצון הכותב והנחיות לפעולה, או הימנעות ממנה, במקרה של התדרדרות רפואית.

עוד כתבות

דאצ'יה דאסטר הייבריד / צילום: יח''צ

דור חדש והיברידי: המכונית הזו עברה עדכון גרסה והמחיר קפץ

הדור החדש של הדאסטר זונח את תדמית הלואו־קוסט של המותג לטובת עיצוב מתוחכם, טכנולוגיה מודרנית והנעה היברידית חסכונית. אבל ההשקעה באיכות החומרים והגימור עדיין לא מיישרת קו עם המחיר ● מבחן דרכים

סירה בחופי גרינלנד / צילום: Reuters, SMichael KappelerPool

המדינה שמצאה דרך לעשות כסף מהמוצר הבסיסי ביותר שלה - קרח

יזמים גוררים קרחונים מהאי הארקטי, ומהמרים על כך שיש מספיק אנשים שמוכנים לשלם הרבה עבור משקה צונן במיוחד ● כוס ויסקי ב-218 דולר

אסותא המחודש. כוח האדם הוא אתגר / צילום: דוברות אסותא

ההבטחה של אסותא בדרום לקיצור תורים והשאלה הגדולה: מאיפה יגיעו הרופאים?

ביה"ח ייפתח אחרי חמש שנות בנייה והשקעה של 300 מיליון שקל, בגרסה גדולה וחדשנית יותר ● בנגב מברכים על התחרות בין קופות החולים ועל קיצור התורים, אבל נערכים לאירוע המטלטל באמת: פתיחת ביה"ח של שיבא בעיר בעשור הקרוב

פעילי ארגון הטרור חמאס / צילום: Associated Press, John Minchillo

חמאס: "נכונים להתחיל במו"מ עקיף כדי להגיע להסכם"

הרמטכ"ל הורה על הרחבת התמרון בעזה ● טיל מתימן ששוגר לפני ערב החג למרכז ולירושלים יורט ● גורם ביטחוני אמר כי חמאס נמצא תחת לחצים גדולים ומעוניין בעסקה ● כתב אישום הוגש נגד שני ישראלים שהעבירו ליו"ש מאות טונות של חומרים לייצור מטעני נפץ ● שגריר ארה"ב בישראל: ארה"ב לא תיקח חלק בוועידה של צרפת להכרה במדינה פלסטינית ● עדכונים שוטפים

חדשות הרכב / צילום: יח''צ

הם שולטים בשוק הרכב הישראלי, עכשיו הם מסתערים על יעדים חדשים

מותגים סיניים דוחפים את קבוצות יבוא הרכב הישראליות לפעילות בחו"ל, ביניהן קבוצת סמלת, זכיינית המותג "צרי" ברומניה, וקבוצת לובינסקי, זכיינית המותג "הונגצ'י" בצרפת ● וגם: המותגים הסיניים החדשים שבדרך לישראל ● השבוע בענף הרכב

רוצים עמדת טעינה לרכב חשמלי? כך תעשו את זה נכון

מה היתרונות של טעינה ביתית, כמה זה עולה, מה חשוב לדעת מבחינת תשתיות - ואיך מתמודדים עם אתגרים בבניין משותף ● המדריך למתעניינים בהתקנת עמדת טעינה לרכב החשמלי ● המדריך לכיס

מניות הפארמה באירופה עשויות להמריא / אילוסטרציה: Shutterstock

בנק אוף אמריקה: הסקטור הזה ימריא אם מכסי טראמפ ייכנסו לתוקף

סקטור הפארמה באירופה ניצב בפני "סערה מושלמת" אפילו אם מכסי טראמפ ייכנסו לתוקף בסופו של דבר ● מניות הסקטור נסחרות כיום לפי שווי שוק הנמוך ביותר מאז 2009 ● בבנק רואים הזדמנות משמעותית להשקעה במניות שווייצריות, במיוחד בפרמצבטיקה ובתחום המזון והמשקאות

תלמיד בספרייה. בביה''ס יסודי בארה''ב / צילום: Reuters

תשכחו מאקזיטים: הנוסחה להתעשרות בארה"ב עוברת דרך הכלכלה המסורתית

הכירו את מי שמכונים "העשירים החשאיים", שמרוויחים הון בדרך "המשעממת" של הקמת עסקים בתחומים כמו חידוש רצפות לבתי ספר או זכיינות והפצת משקאות ● מחקר מגלה כי הם עדיין מהווים חלק דומיננטי וצומח בכלכלה האמריקאית

טיל קורנט EM רוסי / צילום: צילום מסך מיוטיוב

במחיר של 26 אלף דולר: הטיל שנותן פייט משמעותי למקבילו הישראלי

מצרים מעוניינת לרכוש מטוסי קרב מהדור החמישי מסין, צבא הפיליפינים קיבל את המשלוח השלישי של הטנקים הישראלים, רוסיה הציגה בתערוכה טילים שבהם משתמש ארגון הטרור חיזבאללה, חברת סמארטשוטר הישראלית הודיעה כי היא נבחרה לספק לצבא ארה"ב מערכות מתוצרתה בסכום של כ-13 מיליון דולר, והודו חנכה לאחרונה מפעל חדש לייצור טילים עם רוסיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הקומיקס שלא נכנע לאתוס הגיבור ומחזיר את השכול מהלאומי אל האישי / צילום: מתוך ''גוף ראשון רבים'' באדיבות יוקה ספרים

הקומיקס שלא נכנע לאתוס הגיבור ומחזיר את השכול מהלאומי אל האישי

מי שצפה בסרט של נוגה פרידמן, ששודר ביום הזיכרון ומציג את חייה מאז נפל בן זוגה בקרב ב־7 באוקטובר, לא יכול שלא לעמוד בפני הכנות הנדירה שלה ● בקומיקס חדש היא מדברת אל הגולגולת שלו ויוצרת מבט חדש על השכול, או כמו שהיא כותבת: "המוות מקלף בולשיט"

רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Vlasov Sulaj

טורקיה חזקה מישראל בכל היבט צבאי למעט אחד. עכשיו טראמפ מאיים לשנות גם את זה

טורקיה ממצבת את עצמה כאיום מהחמורים ביותר על ישראל ● חרם סחר, מיקום שמאפשר לה לחבל בקשרים הדיפלומטיים ומעל לכול - צבא כפול בגודלו וחמוש בטנקים וספינות מהשורה הראשונה ● וזה עוד לפני מטוסי הקרב שטראמפ שוקל לתת לארדואן

חג שבועות, קיבוץ עין המפרץ בשנת 1979 / צילום: יעקב סער - לע''מ

איך ניכסו ענקיות החלב את חג הביכורים

איך חג הביכורים הפך מחג חקלאי מלווה ברוח ציונית, לחג של פרסומת לגבינות ותחרויות פשטידות במטבחון המשרדי? ● כנראה שאין תשובה אחת, אבל מהפסוק התנ"כי "דבש וחלב תחת לשונך" ועד גימטריה שקושרת בין החג למעמד הר סיני, ניתן לומר שמועצת החלב נהנית כהוגן מהקשר שנוצר

אל''מ ט' / צילום: דובר צה''ל

בכיר בצה״ל טוען: זה הפתרון לבעיית הירי של החות׳ים

אל"מ ט', מפקד מִנהלת מגן, מתאר את האתגרים שעמדו בפני ההגנה האווירית במלחמת חרבות ברזל, מסביר למה חיזבאללה הפתיע את צה"ל ומספר איך הוציאו תותח וולקן ממוזיאון חיל האוויר כדי להתמודד עם האיום ● רגע לפני שהוא עובר לתפקיד חדש, הוא מזכיר: "הגנה לא יכולה לנצח לבד - צריך גם התקפה"

אילוסטרציה: shutterstock

שיא של מעל שנה: מה עשו קופות הגמל וקרנות ההשתלמות בחודש מאי?

תשואה מרשימה במיוחד של 2.3% במסלולים הכלליים ושל 5.7% באלה המנייתיים ● על פי הערכות של אבי ברקוביץ, משנה למנהל השקעות ראשי מיטב גמל ופנסיה, התחזקות השקל פגעה בתשואות ובמסלולים מחקי ה-S&P 500 ● בעקבות התשואות החזקות: גם המסלולים המנייתיים חזרו לתשואה חיובית מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החוזים על וול סטריט יורדים; הדולר נחלש בעולם אך מתחזק מול השקל

מגמה מעורבת באירופה ● מורגן סטנלי: הדולר יחלש ב-9% ב-12 החודשים הקרובים ● אסיה ננעלה ברובה באדום לאחר שביום שישי נשיא ארה"ב הודיע כי מתכוון להכפיל את המכסים על פלדה ל-50% ● מחירי הנפט בעלייה ● שער הביטקוין עומד על יותר מ-104 אלף דולר

אילו שימושים מטופלים עושים בכלי ה-AI? / איור: Shutterstock

רוצים להתייעץ עם הצ'אט שלכם על מצבכם הבריאותי? ממה כדאי להיזהר

אנשים עם בעיות רפואיות עברו מחיפוש בגוגל לצ'אטים של בינה מלאכותית, וזה יכול להיות מדהים או נורא ● שאלנו רופאים ומומחי בינה מלאכותית אילו שימושים מטופלים עושים בכלים האלה, מתי זה מסוכן ומה אפשר לעשות כדי לקבל תשובות שבאמת יעזרו ● כשה-AI פוגש את השטח, פרויקט מיוחד 

האם הפתרון הדני יציל את אירופה המזדקנת? / צילום: Shutterstock

המדינה שמחלקת מיליארדים במענקי לימודים, רוצה להקפיץ את גיל הפרישה

דנמרק העלתה השבוע את גיל הפרישה ל–70 כדי להתמודד עם העלייה בתוחלת החיים ולוודא שאזרחיה ימשיכו ליהנות מפנסיות נדיבות ● לא בטוח שניתן לשכפל את המודל לכלל המדינות באיחוד האירופי, אך הצעד עורר דיון סוער על משבר הילודה והאיום הפיננסי המרחף מעל היבשת ● האם בישראל ישקלו מהלך דומה?

סטנלי פישר / צילום: MIT

סטנלי פישר נגיד בנק ישראל לשעבר הלך לעולמו בגיל 81

פישר מהדמויות הכלכליות הבולטות בארץ ובעולם כיהן כנגיד בתקופת המשבר הכלכלי של 2008 ונקט שורה של פעולות שסייעו לחילוץ המשק ● לאחר מכן מונה לסגן יו״ר הפד ● מאחוריו עשרות שנים של עשייה כלכלית ואקדמית משמעותית ופורצת דרך

אמריקאים מבוגרים מדווחים על רמות גבוהות יותר של רווחה רגשית / צילום: Shutterstock

אמריקאים בגיל הרביעי מגדירים מחדש את הזקנה

שיעורי הדמנציה בקרב המבוגרים בארה"ב בירידה, ושיעורי ההחלמה בעלייה ● רבים משגשגים נפשית ופיזית גם עמוק אל תוך שנותיהם המאוחרות

פינגווינים באנטרטיקה / צילום: Shutterstock, vladsilver

מה עושה הקקי של הפינגווינים לעננים?

מחקר חדש הראה כי אמוניה המשתחררת מצואת הפינגווינים יכולה לתרום להיווצרות עננים מעל אנטארקטיקה, אשר עשויים לחסום את קרינת השמש ולמתן את ההתחממות הגלובלית ● החדשות הרעות: ההתחממות פוגעת בדפוסי החיים של הפינגווינים ומפחית את מספרם, מה שכנראה מאיץ עוד יותר את משבר האקלים