גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סקר חדש מגלה: אלה המדינות שהכי פחות תומכות בישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: התמיכה בישראל באירופה נופלת לשפל חדש, צבא לבנון לא מצליח להשתלט על דרום לבנון, ואיראן מאשימה את ישראל בניסיון להשפיע על מדיניות החוץ של ארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.

ראיון | למה שיגור הטילים החות'ים דווקא טוב לישראל? התשובה המפתיעה של בכיר במערך ההגנה
טורקיה חזקה מישראל בכל היבט צבאי למעט אחד. עכשיו טראמפ מאיים לשנות גם את זה

1סקר חדש: התמיכה בישראל במערב אירופה בשפל הנמוך אי־פעם

סקר חדש של מכון הסקרים YouGov מראה כי "התמיכה הציבורית בישראל במערב אירופה בשפל הנמוך ביותר אי־פעם", פורסם בגרדיאן הבריטי. לפי תוצאות הסקר שבדק 6 מדינות במערב אירופה, "פחות מחמישית מהנשאלים מחזיקים בדעה חיובית על ישראל".

הסקר בחן 6 מדינות: גרמניה, בריטניה, ספרד, צרפת, דנמרק ואיטליה. "הסקר מצא כי רמת החיוביות כלפי ישראל בגרמניה (מינוס 44), צרפת (מינוס 48) ודנמרק (מינוס 54) הייתה הנמוכה ביותר מאז שהסקרים בנושא החלו ב־2016, בעוד שבאיטליה (מינוס 52) ובספרד (מינוס 55) היא גם הייתה הנמוכה ביותר או שוות ערך לשפל הקודם. בבריטניה, רמת החיוביות הכוללת עמדה על מינוס 46 - מעט גבוהה מהשפל של מינוס 49 שנרשם בסוף השנה שעברה".

לפי הסקר, "רק בין 13% ל־21% מהנשאלים בכל מדינה שהשתתפה בסקר החזיקו בדעה חיובית על ישראל, לעומת 63%-70% שהביעו דעה שלילית. באופן דומה, מתוך כל שש המדינות שנסקרו, רק בין 6% (באיטליה) ל־16% (בצרפת) הסכימו עם האמירה שישראל 'צדקה כששלחה כוחות לעזה ותגובתה למתקפת חמאס הייתה בדרך כלל מידתית' - ירידה מהסקר הקודם באוקטובר. בבריטניה עמד הנתון על 12%".

פחות ופחות אזרחים במערב אירופה רואים את פעולות ישראל בעזה כמוצדקות. לאמירה ש"ישראל הלכה רחוק מדי במלחמה בעזה" הסכימו 29% באיטליה ו־40% בגרמניה.

עם זאת "מספר הנשאלים שציינו שהם חושבים שמתקפות חמאס באוקטובר 2023 היו מוצדקות נותר נמוך בכל מדינה - בין 5% ל־9% - אם כי עלה מעט בבריטניה (מ־5% ל־6%) ובאיטליה (מ־6% ל־8%)".

הנתון המדאיג ביותר הוא שפחות ופחות אנשים אומרים כי הם נמצאים לצד ישראל. רק 7%-18% מהנשאלים אמרו שהם מזדהים עם ישראל. זה הנתון הנמוך ביותר מאז ה-7 באוקטובר. "לעומת זאת, בין 18% ל־33% מהנשאלים אמרו שהם מזדהים יותר עם הצד הפלסטיני".

מתוך הגרדיאן מאת ג'ון הנלי. לקריאת הכתבה המלאה.

2איראן מאשימה את ישראל בהשפעה על ארה"ב וגם מואשמת בריגול בפינלנד

על רקע המתיחות הגוברת בין איראן לישראל' משרד החוץ האיראני מאשים כי "ישראל מנצלת את נושא הגרעין כדי להשפיע על מדיניות החוץ של ארה"ב", פורסם בטהרן טיימס המזוהה עם השלטון האיראני. במסיבת עיתונאים אמר דובר משרד החוץ האיראני איסמעיל בקאאי כי הדוח האחרון של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית הוא "פעולה פוליטית. לצערנו, הדוח הזה הופק תחת לחץ מצד אירופאים ואחרים החברים במועצת הנגידים של IAEA".

בנוסף בקאאי טען כי האזהרות של ישראל בנוגע לתוכנית הגרעין הן "טקטיקה מכוונת" והוסיף "אם תעיינו בדוחות הנוגעים לנושא הגרעין של איראן, תבחינו שמאז 1984, גורמים ישראלים טענו שאיראן תשיג פצצה גרעינית תוך שישה חודשים. עברו כבר 40 שנה מאז". בקאאי אמר כי ישראל אינה חוששת מתוכנית הגרעין אלא "מאי יכולתה לממש שאיפותיה באזור כפי שעתה בעשורים קודמים".

כשבקאאי נשאל על התקדמות השיחות עם ארה"ב והדיווחים הסתורים על חילוקי הדעות בין המדינות אמר "אם ישנם הבדלים, הם נוגעים יותר לשאלה כיצד להפעיל לחץ על העם האיראני. אין ספק ששני הצדדים, הן בדברים והן במעשים, שואפים לפגוע באינטרסים של הרפובליקה האסלאמית של איראן".

הוא ציין כי ישראל היא המכשול המרכזי להתקדמות באזור והזהיר מפני תקיפה: "כל פעולה טיפשית מצד ישראל תיענה בתגובה נחרצת מצד הרפובליקה האסלאמית של איראן. אין בכך כל ספק".

במקביל, פינלנד הצהירה רשמית כי איראן מנהלת פעולות ריגול במדינה וטענה כי מטרת טהרן "להשיג מידע על מתנגדים וקבוצות אופוזיציה שממוקמות מחוץ למדינה, לעיתים קרובות דרך מודיעין אנושי, כדי להשתיק קולות ביקורתיים למשטר" פורסם ב-The Long War Journal, אתר ביטחוני אמריקאי. איראן הוגדרה לראשונה כאיום מודיעיני זר על ידי Supo (שירות הביטחון והמודיעין של פינלנד). לפי המשרד, רשתות פשע מאורגן וכנופיות ביצעו תקיפות נגד ישראלים בשליחות איראן ותכננו פעולות טרור.

בקאאי התייחס להאשמות של פינלנד ואמר "פינלנד היא מדינה איתה קיימנו תמיד יחסים סבירים והגיוניים; טענות כאלה מעולם לא הועלו קודם לכן", פורסם בטהרן טיימס.

מתוך טהרן טיימס. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך The Long War Journal מאת ג'ונתן סייה. לקריאת הכתבה המלאה.

3לאחר הפסקת האש, הממשלה הלבנונית עדיין נאבקת על דרום המדינה

מאז הפסקת האש בין חיזבאללה לישראל בנובמבר 2024, ממשלת לבנון מנסה להשליט את סמכותה בדרום המדינה, אזור מוכה קרבות שבמשך שנים היה נתון לשליטת ארגון הטרור. למרות התקוות כי הפסקת האש תביא לפירוק הארגון מנשקו, בפועל המציאות אחרת. "ישראל ממשיכה לתקוף מטרות שלטענתה שייכות לחיזבאללה" וכוחה של הממשלה הלבנונית עדיין חלש, פורסם בניו יורקר.

גם תושבי דרום לבנון עדיין תומכים בשליטת ארגון הטרור. תושב האזור אמר לניו יורקר כי המדינה חסרת אונים מול חיזבאללה ואמר "נשיב את אדמתנו רק דרך התנגדות". תושבת נוספת הוסיפה - "העם, הצבא וההתנגדות - עד טיפת הדם האחרונה!".

מנגד, "זמן רב רבים בלבנון מאשימים את חיזבאללה בכך שהוא חוטף את סמכות קבלת ההחלטות בענייני מלחמה ושלום מידי הממשלה. יש המאשימים אותו בהיותו מדינה בתוך מדינה, הפועלת לפי מדיניות חוץ עצמאית בשירות הפטרון שלו, איראן". בינתיים, הצבא הלבנוני משתדל שלא להגיב לנקודות האסטרטגיות בדרום לבנון שישראל כבשה, וגם לא מגיב לאבדות בנפש. "הצבא הלבנוני השיב אש מתוך הגנה עצמית רק בכמה מקרים בודדים", נכתב. הצבא הלבנוני מציג עצמו כניטרלי מבחינה פוליטית ובעיקר נחשב "חלש יותר מחיזבאללה".

לעומת חיזבאללה, ששיגר לישראל במלחמה טילים ארוכי טווח וכטב"מים שהצליחו לחדור את כיפת ברזל, "לצבא הלבנוני, ציוד מיושן וללא הגנות אוויר רציניות. מאז 2019, כשמטבע לבנון וכלכלתה קרסו, המדינה מתקשה לשלם משכורות, וחלק מהחיילים עובדים במשרות צדדיות".

מנכ"ל שירות הביטחון הכללי של לבנון עבאס איבראהים אמר לניו יורקר כי "אם רוצים לחמש צבא, צריך לדבר על מיליארדים". חיזוק זה לדבריו, יחליש את חיזבאללה שממשיך לטעון כי הוא נדרש להגיב לאיומים "שהמדינה לא מצליחה להתמודד איתם". אבראהים גם הזהיר כי פירוק חיזבאללה מנשקו על ידי צבא לבנון, הוא "משחק מסוכן מאוד" שעלול להצית "מלחמת אזרחים".

מתוך הניו יורקר מאת ראניה אבו זיד. לקריאת הכתבה המלאה.

4הווירוס הקטלני של טרור אנטישמי

בשבועות האחרונים האנטישמיות בארה"ב הפכה לקטלנית, מרצח עובדי השגרירות הישראליים בוושינגטון, ועד המתקפה האלימה בקולורדו השבוע, בה הושלכו בקבוקי תבערה על מפגינים למען השבת החטופים, שהביאה לאשפוזם של 8 פצועים ביניהם ניצולת שואה בת 88.

"המניע האנטישמי של התקיפות הללו ברור. פשעי שנאה רצחניים כאלה אינם ניתנים להצדקה; למעשה, הנזק המשני שלהם הוא השמדת המרחב לדיון סביר כלשהו על האופן שבו ישראל ניהלה את המלחמה בעזה. שתי התקיפות מקושרות לא רק במניע, אלא גם באינטימיות המזעזעת וההצגתית שלהן", פורסמה ג'ולייט קאיים, יושבת ראש תוכנית ביטחון המולדת בבית הספר לממשל קנדי של הרווארד, בטור דעה באטלנטיק, שכותרתו "הווירוס הקטלני של טרור אנטישמי".

לדברי קאיים, "המטרה של התקיפות האלה נועדה להטיל אימה על קהילה מסוימת ולהעביר את המסר שלפיו שום יהודי אינו חף מפשע".

מוחמד סולימאן, החשוד בפיגוע בקולורדו, צעק "שחררו את פלסטין" במהלך ההתקפה האלימה. "גם אם הסמליות שלו לא הייתה מכוונת במודע, הניסיון לשרוף יהודים חי טומן הד היסטורי מחריד", אומרת קאיים. "האנטישמיות הנרחבת היא מה שמאפשרת לתוקפים להאמין שהם נוקמים בישראל באמצעות ניסיונות לרצוח כל יהודי, בכל מקום. צורת חשיבה זו מייחסת אחריות למדיניות ישראלית מסוימת ליהודים בכל העולם. כך נידונים היהודים באשר הם - אך ורק בגלל יהדותם. זו אינדיקציה ברורה לאי-רציונליות אנטישמית - שהרי גם היהודים האמריקאים, וגם הישראלים עצמם, אינם תמימי דעים לגבי שום דבר, ובוודאי לא לגבי מדיניות ממשלת נתניהו בעזה".

מתוך האטלנטיק מאת ג'ולייט קאיים. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד