גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אין בי פחד": הנדל"ניסט שבנה כבר 4,500 דירות מנתח את השוק

קלוד נחמיאס, בעלי קבוצת נחמיאס, החל לעבוד כבנאי באשדוד כבר בגיל 17 והגיע עד לקרקע היוקרתית בישראל, ברובע שדה דב, וכבר החל במכירות פריסייל במחירים של 75 אלף שקל למ"ר ● בריאיון לגלובס הוא משדר עסקים כרגיל, אך טוען שהשוק נמצא בבלבול - ושהבנקים יקשיחו עמדות מול היזמים בשל המצוקה בתחום הביצוע

קלוד נחמיאס / צילום: יח''צ
קלוד נחמיאס / צילום: יח''צ

"אני לא אוהב לדבר על קבלנים אחרים, רק על עצמי. אני לא מוכר אוויר - אני מוכר מקצוענות, טיב, אצלי יש אבא ואמא. מי שקונה בכל הרעש הזה שנוצר עכשיו סביב שדה דב, שידע שייקח לו עוד זמן. ארבע־חמש שנים מהיום עד לעלייה על הקרקע. כל יום שולחים לי כתבות על כמה מוכרים בשדה דב, אבל אני לא מסתכל על זה. אני מוכר במחירים הריאליים, ומוכר טוב".

נפלו בין הכיסאות: בעלי דירות להשקעה שנפגעו לא יקבלו פיצוי מלא מרשות המסים, בינתיים
קבוצת רוכשים קנתה 10 דירות ביפו ד'. כמה הן עלו?

קלוד נחמיאס, בעלי קבוצת נחמיאס, התמודד עם לא מעט קשיים עד שהוציא לדרך את הפרויקט ברובע שדה דב, פרויקט UTOPIA שבו 337 יחידות דיור במגדל בן 35 קומות, בבניין בן 15 קומות ובשני מבנים מרקמיים בני שמונה קומות, לצד 620 מ"ר שטחי מסחר. הפרויקט, בדרום הרובע, יצא בקרוב לפריסייל (קדם מכירה), לקראת השיווק הרשמי שלו המתוכנן לספטמבר הקרוב. בחודשיים הקרובים יעלו הטרקטורים על הקרקע.

את הקרקע רכש נחמיאס במרץ 2022 כחלק ממגרש 103, ומאז, במשך יותר משלוש שנים, ניהל הליך לא פשוט של פירוק שיתוף מול בעלי הקרקע הנותרים במגרש, כדי להעביר אותו בסופו של דבר לבעלותו המלאה. רגע לפני קבלת היתר חפירה ודיפון מעיריית תל אביב־יפו, הוא ראה כמו כולם את הפרסום של חברת גינדי החזקות - דירה בשדה דב החל ב־49 אלף שקל למ"ר, נמוך בעשרות אחוזים מהמחירים שבהם נמכרו דירות עד היום ברובע, כולל בפרויקט של נחמיאס. אבל עושה רושם שהוא פחות מתרגש מכך.

"הקרקע מדברת בפני עצמה", הוא אומר. "לדעתי, זה אחד המקומות היפים ברובע. אנחנו כבר עם היתר ראשון ביד, שילמנו את האגרות ובקרוב נעלה על הקרקע, זה חשוב מאוד. את ארבע השנים הראשונות הקשות כבר עברנו. אני לא מסתכל על המחירים של האחרים. יש פה גל מסוים, והוא יעבור. יש הרבה 'סירות' בים, וההבדלים ביניהן עצומים, ובסוף כל אחד בוחר את מה שמתאים לו".

לנחמיאס יש גם נתונים להיאחז בהם: על אף שהפרויקט טרם יצא לפריסייל באופן רשמי, והתנהל בחודשים האחרונים בשיווק שקט, נמכרו בו כבר כ־70 דירות, במחיר של 75 אלף שקל למ"ר ומעלה. לדברי החברה, נמכרו בו גם דירות ב־100 אלף שקל למ"ר ויותר, ואחת המכירות הבולטות בו עד כה היא מכירה של מיני פנטהאוז בשטח 260 מ"ר, תמורת 26 מיליון שקל.

מה היתרון שלכם, בעיניך, לעומת גינדי?
"אני לא אוהב לדבר על יזמים אחרים, אני מסתכל על עצמי. אבל מי שמדבר כבר בשלב הזה על היתר בעוד שנתיים, זה לא רציני. יש הרבה דברים נעלמים, והעיתונאים מפרסמים מה שמפרסמים. רק כדי להראות תוכנית עיצוב רצינית לעירייה אתה צריך לעבור 24 חודשים. עיריית תל אביב קשה מאוד, לא מתפשרת אפילו על עמוד, מתעכבת על כל פרט, מהאלומיניום ועד לזכוכית, והדברים האלה לוקחים זמן. חשוב לי לציין גם שהיא עשתה עבודה טובה מאוד בשדה דב, התכנון של השכונה מצוין".

פרויקט UTOPIA, ''הקרקע מדברת בעד עצמה'' / הדמיה: ויו פוינט

מה גרם לך ללכת דווקא על המגרש הספציפי שבו זכית בשדה דב?
"זה היה מכרז קשה, אחד ויחיד מסוגו. לא קשה רק מבחינת פירוק השיתוף, מדובר בפרויקט מאתגר. אבל אהבתי מאוד שזו קרקע פרטית: לא צריך לבוא לרשות מקרקעי ישראל בעוד 49 שנים (תקופת החכירה הראשונה שמעניקה רמ"י בדרך כלל בקרקעות מדינה - י"נ). גם בעוד מיליון שנה הקרקע תישאר שלי, והיא נמצאת בלב ליבו של המקום הכי טוב, בקרבת הים, בסמוך לפארק של השכונה. יש לי זכות לבנות במקום הזה".

"אני גם היזם, גם הקבלן וגם המתכנן"

נחמיאס עלה עם משפחתו מפס שבמרוקו בגיל שמונה, לעיר אשדוד. הוא הבן הבכור במשפחה בת שבעה ילדים. בגיל צעיר החל לעבוד כדי לסייע בפרנסת הבית. "מדי פעם עבדתי בבניין, אבל עבדתי גם במכולת, חשבתי בכלל על כיוונים כמו ביגוד, מכירת כלי בית - אבל כבר בגיל 17 ראיתי משהו בבניין, אהבתי את התחום הזה. הייתי בנאי, עבדתי בטפסנות, עשיתי קבלנות, בניתי וילות, עבדתי עבור דודים שלי שהיו בזמנו קבלנים גדולים באשדוד. העיקר להביא עוד כסף הביתה, לא היה מי שיעזור לי. רציתי להחזיר להורים שלי מעט ממה שעשו בשבילי".

בשנת 2007 הקים חברת בנייה עם שוש, אשתו דאז וגרושתו כיום. בשנת 2018 נפרדו דרכיהם, וכיום קבוצת נחמיאס נמצאת בבעלותו הבלעדית. לדבריו, הניסיון שלו בשטח, בבנייה בידיים, תורם לו ומסייע לו עד היום.

"אחד היתרונות שלי זה שאני יודע מה זה בניין. נפל בחלקי להקים את המגדל שהיה בזמנו החמישי בגובהו בארץ, 'מגדלי K טאוור' באשדוד. מגדל של מגורים, מסחר, משרדים, חניונים - זה פרויקט שלמדתי ממנו הרבה. עשיתי גם טעויות, אבל אפשר לטעות כל עוד לא ממשיכים לעשות אותן טעויות אחר כך. הפרויקט הזה לימד אותי שאין לי פחד. אני אוהב אתגרים. כל הזמן מלווה אותי הניסיון מפעם, ובכל יום יש מה ללמוד. הבניין עצמו הוא לא העיקר: צריך לדעת איך אתה מתחיל וגם איך אתה מסיים, כי בכל פרויקט נדל"ן יש הרבה תקלות בדרך".

פרויקט מגדלי הדקל אשדוד / הדמיה: ויו פוינט

היום יש לך גם חברת ביצוע, וגם חברת כוח אדם. עד כמה זה מסייע?
"אחד היתרונות הגדולים שלנו הוא שהכול נעשה אצלנו. אני גם היזם, גם הקבלן המבצע וגם המתכנן - אין דירה שאני לא מתכנן בעצמי. בגלל הניסיון שלי, אני גם נותן פתרונות לאנשי המקצוע שעובדים איתנו. אנחנו תלויים בעצמנו כי יש לנו קבלנים משלנו, יש לי חברת כוח אדם משלי עם עובדים מסין, מתאילנד, מהודו וממולדובה. כל זה מקצר תהליכים, ובגלל זה למרות המלחמה אנחנו מוסרים דירות לפני הזמן. פיתחתי לעצמי כל מה שראיתי שעלולה להיווצר בו בעיה בעתיד. אני לא צריך לסגור עם קבלנים כאלו ואחרים, אני סוגר הכול עם עצמי ועם הקדוש ברוך הוא".

גם היום, נראה שיש לך פינה חמה בלב לאשדוד.
"אני אוהב אותה, זו העיר שלי. יש לי ילד אחד שנשאר לגור שם, יש משפחה ואחים. אחד הפרויקטים הגדולים שלי הוא פרויקט הפינוי־בינוי הראשון באשדוד, 'מגדלי הדקל' עם כמעט 900 דירות חדשות".

אתם מתכוונים להתרחב עוד בתחום ההתחדשות העירונית?
"בתקופה האחרונה קצת ירדנו בפעילות בתחום הזה, אבל אנחנו חוזרים עכשיו, מגבירים את הקצב. יש לנו עוד שני פרויקטים מתוכננים עם כ־2,000 יח"ד כל אחד באשדוד, ובמקביל אנחנו מקדמים פרויקטים בגבעתיים, ברחובות, בפתח תקווה, בחולון. יש לנו חברה שכל עיסוקה הוא התחדשות עירונית. התחום הזה התקדם מאוד בשנים האחרונות, ורוב התוכניות כבר עם מוכנות - רק להיכנס ולהתחיל לעבוד".

"מבצעי ה־80/20 יצרו בלבול בשוק"

כשמתעכבים עם נחמיאס על מצב שוק הנדל"ן, הוא אומנם נותר אופטימי - בראייה לעתיד בעיקר - אך מתריע מפני כמה בעיות שהענף מתמודד איתן, בייחוד בשל השלכות המלחמה כמובן. לדבריו, ייתכן מאוד שנראה התפתחויות נוספות, לא חיוביות, מכיוון הבנקים כלפי הקבלנים והיזמים, נוסף על השינוי בכללי המשחק שקבע בנק ישראל סביב מבצעי הקבלנים, רק לפני כחודשיים.

"יש הרבה בלבול בשוק", הוא אומר. "מבצעי ה־80/20 יצרו את הבלבול הזה, ועכשיו מייצבים את השוק. לדעתי המבצעים האלה נכונים, ואין בעיה להשתמש בהם, אבל לא לגבי כולם: הם מתאימים, למשל, למשפרי דיור, למי שרוצה להחליף דירה קיימת בדירה חדשה. עבור אנשים כאלו היו צריכים לשחרר יותר את מבצעי הקבלנים, לדעתי, ואמרתי את זה למי שצריך להגיד.

"אני מתחיל לגלות שליזמים קשה יותר ויותר לבצע, למצוא את הקבלנים המבצעים המתאימים, וזאת אחת הסיבות שהקמתי חברת ביצוע משלי. הענף הזה לא קל, אין מי שיבנה היום. ויש לזה השלכות: הבנקים, בעוד חצי שנה לכל היותר, יַתנו הסכמי ליווי בכך שהיזם יביא הסכם ביצוע עם קבלן מוכָּר, כזה שהבנקים עצמם בוחרים. אחרת - לא יהיה להם ליווי. האחריות חלה על הבנקים, ואני חושב שהם יתחילו להיזהר יותר. הם ירצו לדעת עם מי הם עושים עסקים, כדי לא להתמודד חלילה עם יזם שיקרוס. הבנקים רואים את המצוקה של המדינה: המלחמה עוד מתנהלת, אין עובדים, אין אפילו חיילים. גם להביא עוזרת בית נהיה קשה, הכול קטסטרופה מהבחינה הזאת, וההשלכות של המצב הזה מתגלגלות".

זה גורם לעצירה במכירות?
"אנחנו ממשיכים למכור למרות הכול, בכל הפרויקטים - מגדרה ואשדוד ועד שדה דב ורמת השרון. אני מאמין שבעתיד יהיה טוב, אבל היום הכי חשוב מבחינתי שהחיילים, שהחטופים, שהילדים שלנו יחזרו הביתה. שכל מה שקורה בארץ ייפסק, שתהיה ערבות הדדית, שנחבק אחד את השני, שנאהב ונעזור ולא נתחרה אחד בשני. במלחמה הזאת האזרח הקטן ניצח, לא המדינה. האזרח הקטן תרם יותר מכולם, ועדיין ממשיך לתרום".

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

דיווח בקטאר: חמאס השיב בחיוב להצעה - עם תיקונים קלים

דיווח בערוץ אל-ערבי הקטארי: חמאס העביר תשובה חיובית להצעה להפסקת האש בעזה - עם בקשה לתיקונים ● סמל אסף זמיר מדימונה נפל מירי נ"ט בדרום רצועת עזה, יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית ● צה"ל מאשר: השגנו אחיזה מבצעית בכ-65% משטח הרצועה ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית