גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

השקעה של 1,000 דולר הפכה למיליון: המניות שהניבו עושר דמיוני לבעליהן

לעיתים די בהשקעה צנועה כדי לייצר ערך עצום על פני השנים ● באתר The Motley Fool מצאו כי מניות מיקרוסופט, אפל, וולמארט ונטפליקס הפכו במשך הזמן השקעה של 1,000 דולר למיליון ● ואיזה מניות הן שיאניות התשואה בבורסה בת"א על פני תקופה של שני עשורים?

המניות שהניבו עושר דמיוני למחזיקים בהן / צילום: Shutterstock
המניות שהניבו עושר דמיוני למחזיקים בהן / צילום: Shutterstock

האם השקעה צנועה יחסית במניות יכולה להפוך אותך למיליונר? זאת השאלה שעלתה באתר המשקיעים The Motley Fool, והתשובה המשמחת היא כן - אבל צריך הרבה סבלנות. באתר מציגים 4 מניות בשוק האמריקאי שהפכו השקעה של 1,000 דולר למיליון דולר (תשואה של מאה אלף אחוז), כשתקופת ההשקעה נעה בין 22 ל-43 שנה (וזאת תחת ההנחה שאם חולק דיבידנד, הוא הושקע מחדש ברכישת אותה מניה).

סעודיה, טייוואן ועכשיו אירופה: אנבידיה בדרך לשליטה עולמית בתחום ה־AI
עם 500 עובדים בתל אביב: מה עומד מאחורי החברה שמציגה שווי דימיוני

ומה לגבי שיאניות תשואה בבורסה המקומית? לפי נתוני יחידת המחקר של הבורסה, נמצאו מספר מניות שהניבו ב-20 השנים האחרונות תשואות חלומיות של עשרות אלפי אחוזים - גם אם בטווח הזמן שנבדק אף אחת מהן לא הפכה השקעה של 1,000 שקל למיליון.

אלו הן המניות שהניבו למשקיעים בהן עושר יוצא דופן על פני שני עשורים ויותר:

וול סטריט

וולמארט: שווה 777 מיליארד דולר

רשת הקמעונאות וולמארט הוקמה ב-1962 ומפעילה היום 10,750 סניפים ב-23 מדינות. מניית וולמארט נסחרת בבורסת ניו יורק מ-1972. מי שהשקיע 1,000 דולר במניה באוגוסט 1982 היה מחזיק היום במניות בשווי מיליון דולר, אך היה עובר בדרך תקופות לא קלות.

כיום וולמארט נסחרת בשווי 777 מיליארד דולר, אחרי עלייה של 8.3% מתחילת השנה ושל 47.3% בשנה האחרונה (תשואת יתר לעומת מניות קמעונאיות אחרות - קוסטקו למשל עלתה בשנה האחרונה ב-19.2% וטרגט ירדה ב-28.6%).

למי שלא השקיע ב-1982 במניה ותוהה אם עוד יש בה פוטנציאל, לפי האנליסטים התשובה חיובית: מתוך 42 אנליסטים, 38 ממליצים עליה בהמלצות חיוביות, ומחיר היעד הממוצע משקף פרמיה של 13%.

חנות וולמארט בפילדלפיה / צילום: Associated Press, Matt Rourke

מיקרוסופט: הפכה אלף למיליון ב־35 שנה

ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט הוקמה ב-1975 והונפקה בנאסד"ק ב-1986. השקעה של 1,000 דולר במניית מיקרוסופט בינואר 1990 הפכה למיליון דולר כעת, אחרי כ-35 שנה. באותה שנה אגב, מיקרוסופט השיקה את אופיס הכוללת הכולל את התוכנות וורד ואקסל.

שווי השוק הנוכחי של מיקרוסופט הוא 3.5 טריליון דולר, והיא מתחרה ראש-בראש עם אנבידיה על תואר החברה בעלת שווי השוק הגבוה ביותר בוול סטריט. מניית מיקרוסופט עלתה בשנה האחרונה ב-9.7%, וגם אצלה רוב האנליסטים חיוביים: מתוך 64 אנליסטים שמסקרים את המניה, 59 ממליצים עליה ב"קנייה" או "תשואת יתר". מחיר היעד הממוצע שלהם משקף פרמיה של 8.8%.

אפל: נחלשה ב־19% מהשיא

כמו מיקרוסופט, גם אפל היא חלק מ"שבע המופלאות" שהלהיבו את המשקיעים בשנתיים הקודמות, כשמשכו את השוק כלפי מעלה עם תשואות חזקות. אפל, יצרנית האייפון ומוצרי אלקטרוניקה צרכנית נוספים, נוסדה ב-1976 ונסחרת בנאסד"ק מ-1980.

אפל נחלשה מהשיא שרשמה לפני מספר חודשים ומציגה תשואה שלילית של 19% מתחילת השנה ושל 1.7% בשנה האחרונה. שווי השוק שלה מגיע ל-3 טריליון דולר. מי שהשקיע בה 1,000 דולר באוקטובר 2002 - אחרי התפוצצות בועת הדוט.קום - נהנה היום ממניות בשווי מיליון דולר.

ומה הלאה? 31 אנליסטים חיוביים בנוגע למניה, 15 נייטרליים ו-4 שליליים, ומחיר היעד הממוצע משקף פרמיה של 12.6%.

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Noah Berger

נטפליקס: מחיר היעד נמוך משווי השוק

חברת הסטרימינג נטפליקס הוקמה ב-1997 כחברה להשכרת סרטים ב-DVD, ולאחר עשור שינתה מודל עסקי והפכה לספקית שירותי סטרימינג. החברה הונפקה בנאסד"ק ב-2002, ומי שהשקיע 1,000 דולר במניות נטפליקס במרץ 2003, מחזיק כיום מניות בשווי מיליון דולר.

החברה נסחרת בשווי 512 מיליארד דולר, אחרי עלייה של 85.6% בשנה האחרונה. רוב האנליסטים חיוביים בנוגע למניה, אך העלייה האחרונה בה הובילה לכך שמחיר היעד הממוצע נמוך ב-1.6% מהנוכחי.

נטפליקס / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב

מיחשוב ישיר: צמיחה באמצעות רכישות

המניה בעלת התשואה הגבוהה ביותר בבורסה בת"א ב-20 השנים האחרונות היא מיחשוב ישיר , שזינקה ב-38,409%, והמניה בעלת התשואה השלישית בטיבה היא החברה הבת שלה וואן טכנולוגיות (החזקה של 37.6%), עם 13,814%. במילים אחרות, מי שהשקיע 1,000 שקל במניות מיחשוב ישיר ביוני 2005 מחזיק היום במניות בשווי מעל 384 אלף שקל. מי שהשקיע אז 1,000 שקל בוואן, מחזיק מניות בשווי כ-139 אלף שקל.

וואן מספקת שירותי IT, והציגה בשנים האחרונות צמיחה גדולה, בין היתר באמצעות רכישות - לדוגמה של המתחרה טלדור לפני מספר שנים, ושל בזק אונליין השנה. שווי וואן הוא כ-5.7 מיליארד שקל, ובעלת השליטה מיחשוב ישיר נסחרת בשווי 1.5 מיליארד שקל. המנכ"ל בשתיהן הוא בעל השליטה עדי אייל, שמחזיק במניות מיחשוב ישיר בשווי 1.17 מיליארד שקל.

דנאל: למרות ירידה של 40% מהשיא

חברת משאבי האנוש והסיעוד דנאל נסחרת בשווי 2.5 מיליארד שקל, אחרי עלייה של 37% במניה בשנה האחרונה, שממנה נהנו בעלי המניות ובראשם יוניברסל מוטורס (UMI) והמוסדיים מגדל, הראל והפניקס. במשך 20 שנה המניה זינקה ב-30,191%, כך שמי שהשקיע בה 1,000 שקל ב-2005 מחזיק מניות בשווי כמעט 303 אלף שקל. לפני כשנתיים, בעלי מניות בחברה ובהם UMI פעלו לשינוי ההנהלה, על רקע חולשה בתוצאות וקריסת המניה (שמחירה נמוך גם היום בכ-40% מהשיא). כיום מנהל את החברה דודו מזרחי, לשעבר מנכ"ל בזק.

חילן: אלף שקל הפכו ל־113 אלף

עוד חברת שירותי IT שייצרה ערך עצום לבעלי המניות היא חילן , שבשליטת היו"ר אבי באום. לפי נתוני הבורסה, המניה זינקה ב-11,231% ב-20 השנים האחרונות. כלומר השקעה של 1,000 שקל אז, הייתה מייצרת שווי של כ-113 אלף שקל היום. החברה נסחרת בבורסה משנת 2000 ושוויה הנוכחי הוא כ-5.8 מיליארד שקל, כאשר מנייתה קרובה למחיר שיא של כל הזמנים.

ארית: בזכות הגאות הביטחונית

יצרנית המרעומים לפגזים ארית תעשיות היא אחת מהחברות בסקטור הביטחוני שנהנות מהגאות בתחום בשנים האחרונות. שווי החברה מגיע לכ-2.2 מיליארד שקל אחרי שמחיר המניה עלה ב-341% רק בשנה האחרונה, ושווי ההחזקה של היו"ר ובעל השליטה צבי לוי גבוה ממיליארד שקל. מניית ארית רשמה ב-20 שנה תשואה של 9,767%, כך שמי שהיה משקיע בה 1,000 שקל ב-2005 מחזיק במניות בשווי שמתקרב ל-98,700 שקל.

מניות נוספות עם תשואה פנטסטית בשני עשורים הן אלו של חברות חיפושי הגז כהן פיתוח (10,749%) וישראמקו (7,891%), ולצידן חברת הנדל"ן רוטשטיין של יצחק מירילשוילי, שזינקה 7,248%.

עוד כתבות

אמיר אלרו / צילום: יוסי לזרוף

חלוץ השקעות הלונג'ביטי בישראל מסמן את הטרנדים החמים בתחום

אמיר אלרואי, מחלוצי המשקיעים בתחום הוולנס בישראל, מסביר איך המושג "לונג'ביטי" משנה את עולם הבריאות, מצביע על הטרנדים החמים ואלה שעתידים לפרוץ, ומשתף בהמלצת הזהב שלו לאריכות ימים ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

סניף דגל של פוטו הולדינגס בהונג־קונג. בעיגול: המייסד, ליף לי / צילום: רויטרס, SCMP, איור: גיל ג'יבלי

המיליארדר שהפך לצ'רלס שוואב של סין, ואז בייג'ינג החליטה לפעול נגדו

חברת הברוקראז' של ליף לי הפכה לאחת המטרות המרכזיות בקמפיין של הממשלה לשלוט בזרימת הכספים מסין לחו"ל

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

בזכות המתקפות האוקראיניות: בזן עוברת מהפסד לרווח

חברת בזן עברה מהפסד של 37 מיליון דולר לרווח, לאחר שמרווח הזיקוק זינק ל־17.9 דולר לחבית ● המתקפות האוקראיניות על בתי הזיקוק ברוסיה וחסימת מצר הורמוז צמצמו את היצע מוצרי הדלק והקפיצו את הרווחיות

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

עשור ל"חיסכון לכל ילד": בית ההשקעות עם הכי הרבה חוסכים, והבנק שאיבד 53 אלף לקוחות בשנה

מאז השקת התוכנית לפי כמעט עשור, חשבונות הילדים הניבו 3.85 מיליארד שקל בשוק ההון, כך לפי נתוני הביטוח הלאומי ● שנת 2025 התאפיינה בנהירה של חוסכים מהבנקים לקופות הגמל, שהביאה לסגירה של כמעט 100 אלף חשבונות בבנקים • אלטשולר שחם שולט בפסגה עם 957 אלף לקוחות ● בנק הפועלים איבד הכי הרבה חוסכים השנה, ואיזה בית השקעות זכה להכי הרבה מצטרפים חדשים?

מגדל INFINITY בתל אביב של קבוצת חג'ג' / הדמיה: קבוצת חג'ג'

מיליון שקל בכניסה: מבצע המכירות של חג'ג' במגדל אינפיניטי בת"א

אמריקה ישראל נכנסת לשותפות עם אב-גד בפרויקט פינוי-בינוי ברמת גן ● הכשרה התחדשות עירונית חתמה על הסכם מימון של כ-1.2 מיליארד שקל לפרויקט בקריית ים ● המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה שני מתחמים נוספים במפרץ חיפה ● ורשם הקבלנים שלל רישיון לחמישה קבלנים ● חדשות השבוע בנדל"ן

פינוי-בינוי / אילוסטרציה: רפי דלויה

אנשי נדל"ן: מסמך התמורות בהתחדשות עירונית לא יכול להחליף הכרעה משפטית

בעקבות פסק דין שניתן לאחרונה ויצר אי-ודאות בענף, משרד המשפטים והרשות להתחדשות עירונית פרסמו מתווה שיאפשר ליזמי נדל"ן להציע לדיירים תמורות שונות בפרויקטים של פינוי-בינוי ותמ"א 38 ● מה חושבים מומחי הנדל"ן על המתווה המוצע?

ראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני / צילום: ap

מאוטובוסים חינם ועד "מס עשירים": האג'נדה של ממדאני מתרסקת

ראש העיר ניו יורק, שקבע ש"לא צריך מיליארדרים בעולם", ספג מפלה כשהמס שתכנן להטיל על בעלי דירה שנייה הוקפא ● ממדאני לא הצליח להעביר רפורמות נוספות, בהן דיור בר־השגה והקמת סופרמרקטים בבעלות עירונית ● כך נראית כהונת ראש העיר מעורר המחלוקת

מימין: לירן גרינברג, שרית פירון, אורי ברזילי והדר סיטרמן נוריס / צילום: עומר הכהן

Team8 גייסה 365 מיליון דולר לקרן הון סיכון חדשה

265 מיליון דולר יושקעו בחברות צעירות בשלבי סיד וסבב A, בין היתר בתחומי תשתיות התוכנה והבינה המלאכותית, ועוד יותר מ־100 מיליון דולר מיועדים להשקעות המשך בחברות הפורטפוליו ● הקרן החדשה רשמה אקזיט ראשון עם מכירת Koi Security לפאלו אלטו נטוורקס בכ־400 מיליון דולר

אלן גרוס - בעל השליטה בחברת הנדל''ן האמריקאית GFI / צילום: יונתן בלום

חברה זרה נוספת מסתבכת: ג'י.אף.איי מבקשת לדחות את פירעון האג"ח

חברת הנדל"ן המניב האמריקאית של אלן גרוס פנתה למחזיקי האג"ח בבקשה לדחות בשלוש שנים את מועד פירעון החוב ● בעקבות הבקשה צנחו מחירי האג"ח (סדרה ה'), ומשקפים תשואות "זבל"

חן גולן מנכ''ל נקסט ויזן, בצלאל (בוצי) מכליס, מנכ''ל אלביט / צילום: רמי זרנגר, שלומי יוסף

איך אפשר להתאכזב מדוח מצוין? השיעור שקיבלו השבוע שתי חברות ביטחוניות

שתי המניות הביטחוניות הגדולות בבורסה בת"א הציגו תוצאות כספיות טובות אבל צללו בבורסה ביום הדיווח ● הסיבה: כשהתמחור יקר פי 2 מהממוצע בענף, תוצאות טובות זה לא מספיק ● "נבנה רף ציפיות גבוה סביב מניות הביטחון"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; מניות הבנקים מטפסות, OPC מזנקת אחרי הדוחות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.4% ● המסחר בת"א מתנהל על רקע חוסר הוודאות סביב מצר הורמוז ● החוזים העתידיים על וול סטריט ירוקים ● לאחר הדוח המצוין של בנק הפועלים אתמול: רווחי שיא לבנק לאומי, ירידה ברווח של הבינלאומי ● מיטב: שוק האג"ח הקונצרני מפגין שאננות ומתעלם מהסיכונים ● אחה"צ תפורסם האינפלציה בארה"ב ● בנקי ההשקעות אופטימיים: מעלים תחזיות בוול סטריט

חבר הכנסת אביגדור ליברמן. ועידת הביטחון הלאומי של ידיעות אחרונות והמכון למחקרי ביטחון לאומי, 27.07.26 / צילום: שלומי יוסף

עד כמה יושפע שיעור מס הכנסה מגיוס חרדים?

ליברמן אמר שבלי גיוס לכולם והארכת השירות, מס ההכנסה יצטרך לעלות ב־16% • המספר הזה אכן קיים בחוות דעת רשמיות, אבל הוא מתאר משהו קצת אחר • המשרוקית של גלובס

 

 

ד''ר שמעון אקהויז וד''ר דולב רפאלי / צילום: תומר שלום, יחצ

מייסד חברת האסתטיקה שקרסה ינסה עכשיו להרים את עסקי גלולות ההרזיה של אקהויז

דולב רפאלי, שהוביל בעבר את חברת האסתטיקה פוטומדקס, מונה למנכ"ל אפיטומי של שמעון אקהויז, לאחר קריסת המניה ויקבל כמיליון דולר בשנה ● אקהויז, שהנפיק גם את סופווייב המצליחה, "אני אוהב את האנרגיות שלו" ● רפאלי בשיחה לגלובס מסביר למה אפיטומי עוברת למכירה ישירה בארה"ב

קיסו, ההנפקה צפויה בקרוב / צילום: יואב גורין

אחרי שורה של עיכובים והתפשרות על השווי: קיסו תנסה להנפיק לפי שווי של 330 מיליון שקל

רשת המסעדות האסייתיות קיסו, שבשליטת רותם טחן ונועם גבאי, פרסמה תשקיף מעודכן לקראת הנפקה של מניותיה בת"א ● בעלי השליטה, רותם טחן ונועם גבאי, ימכרו לציבור מניות תמורת כ-43 מיליון שקל

יפית גריאני, מנכ''לית כאל / צילום: ענבל מרמרי

דוחות כאל חושפים: זה הפיצוי שקיבלה על הנוסע המתמיד

הרווח הנקי של חברת כרטיסי האשראי עלה ברבעון השני בכ-4% ל-104 מיליון שקל ● כאל קיבלה תשלום חד-פעמי מאל על בגין העברת מועדון פליי קארד לישראכרט, אשר עמד ברבעון על 23 מיליון שקל ● בסך-הכול, הפיצוי הכולל שכאל צפויה לקבל בגין סיום ההתקשרות עם אל על עומד על 75 מיליון שקל

מרפאת שיניים / אילוסטרציה: Shutterstock

חשד: רופא שיניים לא דיווח על הכנסות בהיקף 10 מיליון שקל

רופא שיניים מאזור הדרום חשוד בהעלמת הכנסות בהיקף של כ-10 מיליון שקל במשך כחמש שנים ● עוד עפ"י החשד, הרופא המשיך לדווח וליהנות מהטבת מס בגין מגורים ביישוב המזכה בהטבה בדרום, אף שעבר דירה

לינקדאין (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

צמצומים ברשת החברתית בישראל: עשרות עובדים יפוטרו

לינקדאין מצמצמת את פעילותה במשרדיה בתל אביב, מה שיגרור לפי ההערכה לפיטורי עשרות עובדים ● עיקר הפגיעה צפויה להיות במרכז הפיתוח, בעוד שהמשרד ימשיך לפעול, והחברה תמשיך להעסיק עובדים בישראל ● המהלך מצטרף לקיצוץ עולמי של כ־5% מכוח האדם בחברה, כחלק מארגון מחדש

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות, Shutterstock

הטונה כמשל: ביטול המכסים עובד. אז למה מספרים לנו אחרת?

נתונים של מכון ארלוזורוב־יסודות, גוף מחקר מבית ההסתדרות, מראים שהורדת המכס על הטונה הצליחה והורידה מחירים ● אולם, זה לא מנע ממנה לפרסם בעיתון המתחרה כלכליסט מסקנה הפוכה ● כך עובדת השיטה של גופי הניתוח שמנסים להילחם בפתיחת המשק לתחרות - גם כשהמספרים מוכיחים שהצרכן עשוי להרוויח

רועי כחלון, ראש רשות החברות הממשלתיות והדר צופיוף הכהן, מנכ''לית איגוד הדירקטורים / צילום: איל יצהר,  יח''צ

רשות החברות החליטה להוציא את הזום מישיבות הדירקטוריון והרוחות סוערות

רשות החברות הממשלתיות החליטה לאסור השתתפות בזום בישיבות פרונטליות ● דירקטורים טוענים: המהלך גורף ואינו מתאים לעידן ההיברידי ● מנגד, ראש רשות החברות, רועי כחלון, מסביר כי הצעד נועד למנוע ניצול לרעה של ההקלות ולשפר את מקצועיות הדיונים

שי באב''ד, מנכ''ל קבוצת שטראוס / צילום: אבי רוקח

שטראוס הכפילה את הרווח הנקי ברבעון; תחלק דיבידנד של 180 מיליון שקל

חברת המזון סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 2.9 מיליארד שקל, שחיקה של 6.7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד - זאת על רקע ירידה במכירות הקפה ובארץ ובחו"ל והשפעות שערי המטבע ● מנגד, פעילות המים המשיכה לצמוח ● מניית שטראוס השלימה עלייה של 30% בתוך שנה