גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המניה של ביל אקמן ועוד שתי מניות דיבידנד מומלצות ע"י אנליסטים מובילים בוול סטריט

רסטורנט ברנדס תזנק בכ-30% בזכות ניהול הוצאות הדוק והעובדה שהיא נסחרת בדיסקאונט משמעותי ● תשואת הדיבידנד של ורייזון עומדת כבר על מעל 6% ●  לאי.או.ג'י ריסורסס, חברת חיפוש והפקת נפט וגז טבעי, יש עתודות מוכחות בארה״ב ובטרינידד, ולאחרונה הודיעה על רכישה מבטיחה ● אנליסטים מובילים בוול סטריט ממליצים

מסחר בבורסה / אילוסטרציה: Shutterstock
מסחר בבורסה / אילוסטרציה: Shutterstock

מלחמת הסחר והמתח הגיאופוליטי הגובר ממשיכים להעיק על סנטימנט השוק, אך משקיעים שמחפשים הכנסה יציבה יכולים לחזק את תיק ההשקעות שלהם באמצעות מניות שמחלקות דיבידנד. מעקב אחר המלצות של אנליסטים בכירים בוול סטריט עשוי להועיל במיוחד למשקיעים שמחפשים מניות דיבידנד אטרקטיביות.

להלן שלוש מניות שמחלקות דיבידנד, אשר הומלצו על ידי בכירי האנליסטים בוול סטריט, לפי הנתונים של TipRanks - פלטפורמה שמדרגת אנליסטים לפי ביצועיהם בעבר.

באפט הכתיר את היורש שלו אבל בשווקים מסמנים יורש מסוג אחר
שתי הישראליות שזינקו בסופ"ש בעקבות תקיפת ישראל באיראן


1Restaurant Brands International

רסטורנט ברנדס אינטרנשיונל היא רשת מסעדות מהירה שמחזיקה במותגים האיקוניים טים הורטונס וברגר קינג. החברה מחלקת דיבידנד שנתי של 2.48 דולר למניה, תשואה של כ־3.7%. הרשת היא גם ההחזקה השלישית בגודלה בתיק ההשקעות של קרן הגידור פרשינג סקוור של ביל אקמן, אחרי אובר טכנולוג'יס וברוקפילד .

במאי הודיעה החברה כי היא עדיין מצפה לעמוד ביעדי הצמיחה לטווח הארוך, הכוללים צמיחה אורגנית ממוצעת של 8% ברווח התפעולי המתואם בשנים 2024-2028.

האנליסט דייוויד פאלמר מבית ההשקעות Evercore סבור כי החברה תוכל לעמוד ביעד הזה גם בשנים 2025 ו־2026, והחברה צפויה לעמוד ביעדי הרווח שלה בזכות ניהול הוצאות הדוק.

פאלמר הוסיף כי המניה נסחרת כיום בדיקאונט משמעותי לעומת המתחרות Yum Brands ומקדונלד'ס, וציין כי עמידה ביעדי הרווח מהווה "שלב ראשון לעלייה" במחיר המניה. לדבריו, ישנם גם מנועים נוספים לצמיחה, בהם: צמיחה עקבית ומעל התחזיות במכירות בחנויות זהות בשווקים הבינלאומיים, גידול חיובי במכירות בחנויות זהות של Burger King בארה"ב ו־Tim Hortons בקנדה, וכן מכירה מחדש של הפעילות בסין - שצפויה לתרום משמעותית להכנסות החל מ־2026.

לסיכום, פאלמר ממשיך להחזיק בגישה שורית כלפי המניה, וחזר על המלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 86 דולר, ב-28% מעל מחירה כעת - המשקף מכפיל רווח של 23 ו־22 לשנים 2025 ו־2026 בהתאמה. הוא טוען כי ראוי להעריך את QSR לפי מכפיל הדומה לזה של המתחרות, שכיום נסחרות לפי מכפילים של 24 ומעלה.

2 ורייזון

ענקית התקשורת ורייזון קומיוניקיישנס הכריזה לאחרונה על דיבידנד רבעוני של 0.6775 דולר למניה, שישולם ב־1 באוגוסט. תשואת הדיבידנד של המניה עומדת על 6.3%.

לאחר פגישה עם הנהלת החברה, האנליסט מייקל רולינס מבית ההשקעות סיטי ציין כי החברה משדרת אופטימיות בנוגע לחיזוק מעמדה בתחום שירותי הפס הרחב והשירותים המשולבים (converged services) בשנים הקרובות. היעד שלה: להכפיל את שיעור הלקוחות המשלבים שירותי סלולר ופס רחב, שעומד כיום על כ־16%-17%, בתוך שלוש שנים.

רולינס מציין כי על אף שהתחרות בתחום הסלולר ממשיכה להיות מורכבת, ורייזון מתמקדת בשימור לקוחות ובהפחתת שיעור הנטישה, בניסיון לחזור לרמות הפעילות הרגילות במחצית השנייה של השנה, בין היתר, בזכות תוכנית שדרוגים חדשה.

עוד הוא מוסיף כי החברה אופטימית לגבי הביצועים במחצית השנייה של השנה, ומצפה להוסיף יותר מנויי סלולר עם תשלום חודשי (postpaid) בשנת 2025 לעומת השנה הקודמת. מבחינתו, תוצאות הרבעון השלישי - ולא השני - עשויות להיות זרז חיובי למניה, אם הירידה במספר הלקוחות תתחיל להתמתן. עם זאת, רולינס ממשיך לצפות כי Verizon תאבד כ־75,000 מנויי postpaid ברבעון השני.

לסיכום, רולינס שורי לגבי הפוטנציאל ארוך-הטווח של ורייזון, וטוען כי השוק לא מעריך מספיק את התחזיות הפיננסיות של החברה. הוא חזר על המלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 48 דולר למניה, ב-11% יותר ממחירה כעת.

3EOG Resources

אי.או.ג'י ריסורסס , חברת חיפוש והפקת נפט וגז טבעי, עם עתודות מוכחות בארה"ב ובטרינידד, הודיעה לאחרונה על רכישת Encino Acquisition Partners בעסקה בשווי 5.6 מיליארד דולר.

החברה הדגישה כי העסקה צפויה לתרום להגדלת תזרים המזומנים החופשי שלה - מה שתומך במחויבותה להחזרי ערך לבעלי המניות. במקביל, EOG הודיעה על העלאה של 5% בדיבידנד הקבוע שלה, שעתה יעמוד על 1.02 דולר למניה - וישולם ב־31 באוקטובר. תשואת הדיבידנד של המניה עומדת על כ־3.1%.

האנליסט סקוט האנולד מ־RBC Capital הגיב לעסקה ואמר: "הנכסים של Encino הגיוניים הן מבחינה אסטרטגית והן כהוספת ערך, לדעתנו". האנולד חזר על המלצת "קנייה" למניית EOG עם מחיר יעד של 145 דולר, ב-16% מעל מחירה כעת.

האנולד ציין כי בעקבות העסקה, שטחי הקידוח של החברה באזור Utica גדלים לשטח מצטבר של 1.1 מיליון אקרים, עם תפוקה של 275 אלף חביות נפט ליום. הוא מעריך כי עד תחילת 2026 התפוקה באיזור Utica תעלה על 300 אלף חביות ליום - מה שיהפוך אותו לאזור השני בחשיבותו אחרי פעילות החברה באזור פרמיאן (Permian). לדבריו, הפיתוח בקנה מידה מלא צפוי להתחיל בשנת 2026.

עוד הוא הוסיף כי לאחר הרכישה, יחס החוב להון של EOG נותר יציב ברמה של 0.3 - מה שמציב אותה בראש רשימת החברות בענף במונחי איתנות פיננסית. האנולד הדגיש את דברי ההנהלה, לפיהם שיעור החזרי הערך לבעלי המניות יישאר דומה לרבעונים האחרונים - כלומר 100% מתזרים המזומנים החופשי, תוך המשך עדיפות לרכישה חוזרת של מניות. בנוסף, הוא הדגיש את העלייה בדיבידנד הקבוע בשיעור של 5%.

עוד כתבות

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות