גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המדינה התנגדה להסדר, ודודי אפל תוקף: "אפשר היה כבר לשלם את החוב"

פרקליטות המדינה ומשרד השיכון הודיעו על התנגדותם להסדר החוב, שבמסגרתו אמור דודי אפל להחזיר 50 מיליון שקל ● אפל רומז כי משרד השיכון, שהסכים בעבר להסדר בתור הנושה העיקרי, שינה את עמדתו בעקבות לחץ של הפרקליטות ● נגד אפל מתנהלת בימים אלה חקירה, ככל הידוע בחשד להברחת נכסים בהליך פשיטת הרגל

דודי אפל / צילום: תמר מצפי
דודי אפל / צילום: תמר מצפי

עליית מדרגה בעימות בין הקבלן פושט הרגל, דודי אפל, לבין המדינה. בעמדה שהגיש השבוע אפל לבית המשפט הוא תוקף את החלטת פרקליטות המדינה ומשרד הבינוי והשיכון להתנגד להסדר החוב שלפיו ישלם לנושיו 50 מיליון שקל מתוך תביעות חוב שאושרו בהיקף כולל של 87 מיליון שקל.

היועמ"שית דוחה את טענת נתניהו כי מינוי זיני לראש שב"כ לא ישפיע על חקירת קטאר-גייט
הדיירים בחולון היו אמורים להתפנות בקרוב, הטיל הקדים אותם

אפל טוען כי "נדהם לגלות" על התנגדות המדינה להסדר. ומכוון את חיציו אל משרד השיכון, שהוא הנושה העיקרי מול אפל ומחזיק מולו בחוב בהיקף של כ-64 מיליון שקל. המשרד תמך בעבר בהסדר החוב, ואפל יוצא נגד שינוי עמדתו - ורומז כי במשרד נכנעו ללחץ שהפעילה עליהם הפרקליטות.

"כיצד יתכן", כותב אפל באמצעות עו"ד יוסי אפל ממשרדו של עו"ד עמית חדד, "שהנושה העיקרי בתיק, המעוניין לקבל את כספו וכבר אישר את ההסדר - משנה את עמדתו באופן לקוני וחסר, תוך פגיעה בנושים בכללותם, באינטרס של המדינה ובאוצר המדינה".

אפל תוקף גם את הפרקליטות על כך שמאז שנת 2021 היא מעכבת, לדבריו, את ההחלטה לחקור ולהגיש נגדו כתב אישום, תוך שהיא מתנגדת להסדר. "במהלך תקופה זו ניתן היה כבר לשלם את רוב, אם לא כל, החוב הנטען", מטעים אפל. הוא מדגיש, כי התחייב לעמוד בהסדר החוב גם אם יוגש נגדו כתב אישום.

הדברים שכתב אפל מגיעים לאחר שמוקדם יותר השבוע הודיע המשנה לפרקליט המדינה לעניינים אזרחיים, עו"ד איתן לדרר, כי לאחר שהדברים הובאו בפני פרקליט המדינה, עמית איסמן, החליטה המדינה - לרבות משרד השיכון - להתנגד להסדר החוב.

חוב של 87 מיליון שקל

אפל, אשר הסתבך בעבר בפרשות דוגמת האי היווני וריצה עונש מאסר על מתן שוחד לראשי ערים, מצוי מאז 2012 בהליך פשיטת רגל. עו"ד חגי אולמן מונה כמנהל מיוחד לנכסיו, והכריע כי סך תביעות החוב נגד אפל מסתכמות, כאמור, ב-87 מיליון שקל מתוך תביעות בסכום כולל של 156 מיליון שקל.

לצד משרד השיכון, נושים מרכזיים של אפל כוללים את בנק דיסקונט (7.7 מיליון), רשות המסים (כ-5 מיליון) ובנק הפועלים (1.6 מיליון).

בהצעה להסדר חוב מציע אפל לבצע את ההחזר בגובה 50 מיליון שקל לנושים תוך ארבע שנים. לפי ההצעה, 2 מיליון שקל ישולמו תוך שנה וחצי, 12 מיליון נוספים תוך שלוש שנים, ועוד 36 מיליון יוחזרו תוך ארבע שנים. רוב הנושים אישרו זה מכבר את ההסדר, האמור להניב להם דיבידנד בגובה של כ-55%.

איך ישולם החוב?

בדיון שהתקיים במאי האחרון בבית המשפט המחוזי בת"א שאלה השופטת איריס לושי עבודי את אפל: "מכל מה שאדוני אומר לא הצלחתי להבין, חוץ מזה שאני מאמינה ביכולות של אדוני שאי אפשר להתווכח איתם ואדוני עשה דברים והיה שם דבר, אני רוצה לדעת מאיפה אדוני יביא את הכסף"?

אפל השיב: "רק בעבודה. הכוונה שלי לקנות את שתי החברות שלי כי אני היחידי שיודע מה לעשות עם החברות האלה, כי אלה שקנו אותן לא יודעים מה לעשות איתן". בדיון הובהר, כי אפל מתכוון להשביח נכס השייך לחברת מגדל הזוהר - החברה שמכר בעבר למשפחת דיין. השווי הנוכחי של הנכס הוא 23 מיליון שקל, ואפל צופה כי יצליח להעלות משמעותית את ערכו, ובאמצעות התמורה שיקבל מהמימוש שלו יוכל לרכוש מחדש את מגדל הזוהר ואת א.ד. התחדשות עירונית - חברות המוערכות ב-85 מיליון שקל.

כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) מתנגד אף הוא להסדר. נציגתו, עו"ד ענבל מנוצ'הרי, אמרה בדיון: "החייב מתעתד לרכוש בצורה עלומה וללא מקורות הוניים את מגדל הזוהר ואת א.ד. התחדשות עירונית. מדובר בחייב שבמשך 13 שנים טוען כי אין לו נכסים, אין לו הכנסות... כל שיש בידיו הוא קצבת הזקנה ובכל זאת עתה הוא מציע לפרוע חוב של עשרות מיליונים מתוך השתכרות עתידית, אלא שמקור הכספים לא מוסבר".

נציגת הכנ"ר הוסיפה, כי "אין מקום לאשר את ההסדר כי המנגנון שנמצא בהסדר נועד על מנת להבריח נכסים שנמצאים כבר ברשות החייב... ככל ונאשר לו את הצעת ההסדר הזו, יהיה קושי רב להתחקות אחר נכסים אלו ולממשם לטובת כלל הנושים... רב הנסתר על הגלוי בתיק זה... יש כאן חייב שהוא חייב מתוחכם, שיודע לעשות עסקים, שאכן יש לנו קושי רב להתחקות אחריו".

בדיון בבית המשפט נדונה אף החקירה המתקיימת נגד אפל בימים אלה, ככל הנראה לגבי הברחת נכסים במרוצת ההליך לפשיטת רגל. מנוצ'הרי ציינה, כי "פרקליטות המדינה מודעת שיש הליך חקירתי שהתנהל כנגד החייב בנוגע להברחות תחת הליכי פש"ר... עם זאת, לא ניתן היה לחשוף בפניה (בפני הפרקליטות - ע'ג') פרטים בדבר היקף העבירות לכאורה".

כעת מבקש אפל מהשופטת לושי עבודי לאשר את הסדר החוב או לקיים דיון דחוף בנושא בבית המשפט.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם