גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

קת'י ווד / צילום: Reuters
קת'י ווד / צילום: Reuters

לפני שלושה חודשים, חברת המחקר Morningstar בחנה אילו קרנות נאמנות ותעודות סל ייצרו הכי הרבה ערך למשקיעים בעשור שהסתיים בסוף 2024, ואילו השמידו להם הכי הרבה ערך. בעשור שנבדק, מי שהשקיע במדד S&P 500 היה רושם תשואה חיובית בשיעור תלת־ספרתי, אך לא מעט קרנות בלטו לרעה, וביניהן גם קרן ARK Innovation - קרן הדגל של קת'י ווד, שבתקופה זו מחקה למשקיעים בה כמעט 7 מיליארד דולר.

ניתוח | החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם
לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

יתרה מכך, לפי הנתונים של מורנינגסטאר, קרנות ARK היו הקרנות שמחקו הכי הרבה כסף למשקיעים בהן בעשור הזה - מעל 13.3 מיליארד דולר (קרן ARK Genomic, המשקיעה בתחום הביוטק, מחקה למשקיעים כ־4.7 מיליארד דולר). עם זאת, בחודש יוני, קרן ARK הפכה לבעלת הביצועים הגבוהים ביותר, כך לפי נתוני Yahoo Finance. מה יכול להסביר את השינוי והאם הוא בר־קיימא?

מסלול התרסקות שנמשך שנים

תעודת הסל (ETF) ARK Innovation הפכה את ווד לסוג של גורו בוול סטריט בתקופת הקורונה. קרן ARK Innovation משקיעה בחדשנות משבשת - כלומר טכנולוגיות שנכנסות ומשנות את המודלים העסקיים הקיימים. בשנת 2020, על רקע הזינוקים במניות הטכנולוגיה, היא הפכה לסנסציה: התשואות היו מצוינות, סכומי כסף רבים זרמו לקרנות ARK ו־ווד הפכה למרואיינת מבוקשת שמפזרת תחזיות אופטימיות בכל הזדמנות. במקביל, משקיעים פרטיים רבים התחילו לעקוב אחרי השקעותיה של ווד (ואחריה ברשתות החברתיות) על מנת לחקות את המהלכים שלה.

אלא שאחרי שהגיעה לשיא בתקופת ההייפ של 2021, הקרן איבדה תוך פחות משנתיים 81% והתקשתה לשחזר את ההצלחה בהמשך. רבים מהמשקיעים נכנסו להשקעה בקרן בתזמון הגרוע ביותר - בשיא, והפסידו כספים. ARK לא הצליחה לשחזר את ההישגים בעקבות עליית הריבית ושינוי הטעמים בשוק, אך גם בשל תזמון שנוי במחלוקת של מימושי השקעות. כך למשל, את מניית אנבידיה הקרן מכרה ב־2023 ופספסה את העליות החדות בה בשנתיים הבאות (לאחרונה היא שוב רכשה מניות אנבידיה).

בשנים שלאחר השיא ב־ARK, ווד הפכה לסמל להשמדת ערך בוול סטריט. כדי לנסות ולהציל את המוניטין שלה, כתבה ווד מכתב למשקיעים והזהירה אותם כי "יציאה מהאסטרטגיה שלנו עכשיו תקבע הפסדים שאמורים להפוך לרווחים משמעותיים בשנים הקרובות". בציוץ ב־X (טוויטר), שבהמשך נמחק, היא הזכירה את הפסדי העבר של הקרן כיתרון, משום שהפסדי הון יקזזו מס מהרווחים, והיא העריכה שזה נכס לא מספיק מוערך באסטרטגיה של הקרנות שלה. או במילים אחרות, אולי אין לכם תשואה, אבל יש לכם חיסכון במס.

כאמור, ייתכן שהשבועות האחרונים מצביעים על שינוי מגמה, הפעם לחיוב: ARK עלתה ב־24.7% בחודש יוני. מאז השפל של חודש אפריל, על רקע טלטלת המכסים ומלחמות הסחר היא רושמת עלייה של מעל 70%. יחד עם זאת, גם אחרי העליות האחרונות, ARK נסחרת במחיר שנמוך בכ־55% מהשיא.

המניות שהקפיצו את התשואות בקרן הדגל

את העליות בקרן מניעות מספר מניות משמעותיות בהן היא מחזיקה. אחת מהן היא Coinbase , בורסת קריפטו שנסחרת בנאסד"ק בשווי 90 מיליארד דולר לאחר שמחיר המניה שלה יותר מהכפיל את עצמו מאז השפל האחרון של אפריל. המניה נהנתה ממומנטום חיובי, בין היתר על רקע חקיקה חדשה שעברה לאחרונה בסנאט האמריקאי בשם GENIUS Act שבמסגרתה תוקם מסגרת רגולטורית ייעודית למטבעות יציבים - מטבעות קריפטו המוצמדים למטבע מסורתי כמו הדולר למשל. החזקה נוספת של ווד נהנתה מהמומנטום באופן דומה - Circle. החברה, שהנפיקה מטבע יציב בשם USDC, השלימה הנפקה ראשונית בניו יורק בתחילת יוני וזינקה במאות אחוזים מאז (אך נחלשה מרמות השיא שלה). קרן ARK לא השתתפה בהנפקה, אך רכשה מניות סירקל ביום הראשון למסחר במניה, ובהמשך התחילה לצמצם את ההחזקה ולמכור מניות ברווח שמוערך במאות מיליוני דולרים.

הקריפטו הוא מנוע לעליות גם בפלטפורמת המסחר רובין הוד , שהשבוע זינקה לשיא לאחר שהשיקה טוקנים המבוססים על מניות של מספר חברות. עוד מניות שהקרן מחזיקה בהן ונסחרו לאחרונה במגמה חיובית הן יצרנית מוצרי האלקטרוניקה Roku , חברת הגיימינג רובלוקס וחברת הטכנולוגיה הביטחונית פלנטיר .

ווד היא אוהדת קריפטו גדולה. בראיון ל-CNBC לפני כחודשיים, ווד אמרה כי הביטקוין, שנסחר כיום בכ־108 אלף דולר, צפוי להגיע בתרחיש הבסיס שלה ל־700־750 אלף דולר בשנת 2030, ובתרחיש שורי - אף ל־1.5 מיליון דולר. "אנחנו רואים את אבני הבנייה", הסבירה ווד, וציינה בין היתר את כניסת המוסדיים לתחום. "יש עוד לאן ללכת שם", הוסיפה.

במקביל למימושים המהירים בסירקל, הקרן גם הגדילה לאחרונה החזקות במספר מניות, כולל יצרנית השבבים AMD , שנסחרת בנאסד"ק בשווי 233 מיליארד דולר. מניית AMD זינקה לאחרונה (לאחר תקופה של חולשה במניה) אחרי שחשפה שבב חדש לתחום ה־AI שהתקבל בהתלהבות על־ידי אנליסטים ומשקיעים. ARK של ווד רכשה מניות AMD זמן קצר לאחר מכן.

אבל ההחזקה הכי גדולה של קת'י ווד, היא דווקא מניה מאכזבת - טסלה . על רקע הסכסוך המתוקשר בין אילון מאסק לנשיא דונלד טראמפ, בצירוף ירידה במכירות, המניה ירדה ביותר מ־20% מתחילת השנה. כמעט 10% מקרן הדגל של ווד מושקע בטסלה עם מניות בשווי של מעל 660 מיליון דולר. אבל למרות הירידות, ווד הצהירה שוב ושוב על אמונה במניה.

רק לפני כחודשיים ווד טענה כי טסלה תגיע למחיר של 2,600 דולר למניה ב־2030 - יותר מפי 8 מהמחיר הנוכחי. "האמון שלנו ביעד הזה גבר לקראת השקת הרובוטקסי", אמרה ווד טרום ההשקה.

בראיון אחר מלפני מספר שבועות, היא אמרה שאם הייתה נדרשת לבחור רק במניה אחת, זו הייתה טסלה. "תחשוב על זה: שילוב של שלוש מהפלטפורמות העיקריות שלנו, רובוטים, אחסון אנרגיה ו־AI", אמרה ווד.

השורטיסטים מתנפלים על הקרן של ווד

ב־Yahoo Finance העריכו בשבוע שעבר שבהינתן שתנאי המאקרו ימשיכו לתמוך, קרן ARK נמצאת בעמדה טובה "להישאר שחקנית מפתח בשלב הבא של השקעות בטכנולוגיה". באתר המשקיעים The Motley Fool תהו האם הקרן "התחממה יותר מדי" (Overheat). לדבריהם, בעוד שהנתונים של סירקל ופלנטיר מצביעים על הערכת יתר בשווי - מה שעלול להוות סיכון לקרן אם יגיעו חדשות שליליות מצד החברות - ברוב החברות שמהוות את ההחזקות הגדולות של ARK מכפיל הרווח נמוך מ־20, כלומר מכפיל סביר ביחס למניות מהסוג שווד מחפשת שאולי יכול ללמד על פוטנציאל צמיחה.

לעומת זאת, בבלומברג הציגו גישה ספקנית יותר בכתבה שפורסמה לפני כשבועיים. לדבריהם, למרות הקאמבק המרשים, הקרן לא הצליחה להחזיר לעצמה את אמון המשקיעים שנותרו סקפטיים, והפדיונות בקרן נמשכים. לפי נתונים שהוצגו בבלומברג מחברת המחקר הפיננסי S3 Partners, שורטיסטים מתנפלים על הקרן ומהווים 37% מהסחורה הצפה שלה. במקביל, להערכתם, עם תעודות סל ממונפות שזמינות בשוק, משקיעים יכולים לשכפל או אף לשפר את האסטרטגיה ללא ניהול אקטיבי, וזו סכנה לקרנות כמו ARK.

עוד כתבות

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד