אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי / צילום: דובר צה''ל
התפתחות בחקירת הקשרים שבין קטאר לבין יועצי ראש הממשלה (פרשת קטארגייט): האלוף במילואים יואב (פולי) מרדכי נחקר באחרונה באזהרה לפחות פעמיים על-ידי חוקרי יחידה להב 433 בחשד למגע עם סוכן זר וקבלת שוחד - כך פורסם הערב (ד') לראשונה בחדשות 13.
● טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה
לפי הפרסום, מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו, במהלך 2024. זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר.
באחרונה פורסם ב"הארץ" כי הקמפיין שבו מדובר נועד לשפר את תדמיתה של קטאר לקראת מונדיאל 2022. לפי הפרסום, חברה בריטית בבעלות מרדכי ושותפו, איש מוסד לשעבר, הייתה זו שדרכה בוצעה ההתקשרות בין קטאר לבין אוריך וישראל (שרוליק) איינהורן, לשעבר יועץ נוסף של נתניהו, לצורך הקמפיין.
"לא דבק רבב"
מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו. פועלו במשך שנים עם מדינות שונות באסיה, אפריקה והמזרח התיכון נעשה בצורה רשמית, פומבית וחוקית לחלוטין. במסגרת זו גם קישר בין חברות ישראליות והמדינות בהן הוא פועל. מדובר בנושאים אזרחיים ונושאים שיש לגביהם אישור חד וברור חוקיים ורשמיים, ואין להם שום קשר למצב הביטחוני בישראל מאז ה-7 באוקטובר, שכן מדובר בפעילות של שנים.
"חשוב להדגיש מעבר לכל צל של ספק כי מאז ה-7 באוקטובר מרדכי גויס למילואים לקידום החזרת החטופים, אינו מעורב בפעילות עסקית כלשהי, וישנה הפרדה מוחלטת בין פעילותי העסקית במדינות המזרח התיכון ושירותו הצבאי".
*** חזקת החפות: מרדכי, אוריך ואיינהורן לא הואשמו ולא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.