גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

גירושים / אילוסטרציה: Shutterstock
גירושים / אילוסטרציה: Shutterstock

בית המשפט לענייני משפחה פסק אתמול (ד') כי איש פיננסים שהשתכר מיליונים, ישלם לבת זוגו לשעבר סכום כולל של כ־50 מיליון דולר. סכום זה כולל כ־37 מיליון דולר עבור כמחצית מהכספים שנצברו בנאמנויות וכ־12 מיליון דולר עבור כמחצית הזכויות על הבית המשפחתי, ששוויו הוערך בכ־25 מיליון דולר. זאת, אחרי שנקבע כי האיש פעל להסתיר את הונו כמומחה למקלטי מס ונאמנויות זרות, וסירב לשלם לה סכום כלשהו.

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?
ניתוח גלובס | פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר - וההשלכות
האם מימנה את רוב הדירה של בנה ואשתו שהתגרשו. איך תחולק הדירה?

"המקרה שבפניי הוא אחד המקרים המקוממים ביותר בהם פגשתי בכל שנותיי על כס השיפוט", כתב סגן נשיא בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב, השופט יהורם שקד. "המדובר במשפחה עשירה ביותר שהונה המשפחתי, אשר הוערך על־ידי האישה בכ־100 מיליון דולר, מוחזק בידי האיש אשר מסרב לחלוק ולו את חלקו עם האישה. במסגרת עשרות שעות הדיון שהיו לי עם הצדדים, התרשמתי כי האיש שם לעצמו למטרה עליונה שאין עליונה ממנה, לא לשלם לאשה ולו שקל בודד מתוך ההון העצום שצברו".

במרכז הפרשה זוג עם ילדים מהאלפיון העליון. האיש נחשב לעילוי פיננסי, ולאורך השנים השתכר משכורות עתק מעבודה בגופים מובילים בתחומי שוק ההון וההשקעות. לטענת האישה, היא התמקדה בגידול הילדים כדי לאפשר לאיש להתמקד בעבודה, במסגרתה אף נעדר רבות מהבית.

מפסק הדין עולה כי המשפחה חיה ברמת חיים יוקרתית, שכלל בית מפואר בגודל של יותר מ-1,500 מ"ר עם בריכת שחייה, מגרש טניס ומעלית. הבית נרשם על חברה זרה, כאשר האישה טענה כי נבנה על מגרש שנרכש במשותף, אך נרשם על שם החברה משיקוליו של האיש.

לטענת האישה, אורח החיים של המשפחה כלל הוצאות משפחתיות בהיקף של כ־200 אלף שקל לחודש, לרבות העסקה של עוזרי בית, מטפלות, שירותי גינון, רכבי יוקרה וחופשות באזורים המפוארים בעולם. לדבריה, האיש נהג להעניק לה מתנות יקרות, כגון שעון רולקס ומכוניות יוקרה.

עוד היא טענה כי האיש פעל בהתאם לידע ולמומחיות שלו ביצירת מבני נאמנויות מורכבים, לצורך הסתרת נכסים משותפים, וכי היא חיה ב"כלוב של זהב", שכן הייתה תלויה בו מבחינה כלכלית.

מנגד, האיש הכחיש את הטענות להברחת נכסים וטען כי כל הרכוש המשותף נמצא דווקא בידי האישה. לדבריו, כושר ההשתכרות שלו נמוך משמעותית מכפי שהאישה טוענת, והבית נבנה מכספי החברה הזרה. עוד הוא טען כי בני הזוג ניהלו במשותף את כספם, וכי מלוא המידע לגבי הזכויות היה מצוי בידי האישה.

השופט שקד קיבל כאמור את טענות האישה, תוך שהוא משתמש במילים קשות לתיאור התנהגותו של האיש. "מומחיותו של האיש היא ליטול כסף ולהניחו במקלטי מס ובנאמנויות כאלה ואחרות, כך שבבוא היום לחשיפתו, יוכל האיש לגלגל עיניים ולומר כי הכסף אינו בידו. האיש רקח תוכנית ארוכת־שנים להסתיר את ההון המשפחתי מעיני הרשויות, ולאחר פרוץ הסכסוך, מעיני האישה ומעיני בית המשפט".

"מידת האמון שנתתי באיש אפסית"

לגבי טענתו של האיש כי אין לו שליטה על ניהול הכסף המופקד בנאמנות, קבע השופט כי "טענה זו מנוגדת לכל שכל ישר, והמאמין בה יעשה זאת על אחריותו בלבד". השופט הוסיף: "מידת האמון שנתתי באיש היא אפסית, אם לא אפס מוחלט. לא בכל יום ניצב בעל דין על דוכן העדים במשך שעות וימים, ופשוט מספר סיפורים כטוב הדמיון עליו".

השופט סיכם: "האיש הסתיר באופן מובהק את מסת הנכסים המשותפים לו ולאישה, וכל הידוע הוא רק מתוך מסמכים שהצליחה האישה להשיג. לא מן הנמנע שקיימות זכויות רבות נוספות שבשליטתו של האיש ואשר נותרו עלומות.

"נזכיר כי אין מדובר באיש שהחזיק בשליטתו בחברה בודדת או אפילו בשתי חברות, אלא באיש שעשה שימוש בחברות רבות, במקלטי מס לא מעטים, במקומות שונים בעולם, כך שלחלוטין לא יהיה זה מופרך לטעון כי עדיין רב הנסתר על הגלוי".

בעקבות זאת, בית המשפט קיבל במלואה את גרסת האישה, ולפיה היקף הרכוש המשפחתי - לא כולל בית המגורים, שהוערך על־ידי האישה בכ־25 מיליון דולר - עומד על 75 מיליון דולר. בהתאם לכך, נפסק כי האיש ישלם לבת זוגו כ־37 מיליון דולר, ובנוסף תקבל האישה מחצית מהזכויות בבית המוערך בכ־25 מיליון דולר. השופט שקד קבע כי הבית רשום באופן פיקטיבי על שם החברה הזרה.

בסופו של דבר, האישה צפויה לקבל כ־50 מיליון דולר. לטובת האישה נפסקו גם שכר־טרחה בגובה 2.5 מיליון שקל והוצאות בסכום של 100 אלף שקל.

השופט שקד ציין כי לנוכח ההתנהלות וההסתרה מצד האיש, "אני בדעה שהונו של האיש עולה בהרבה על הסכום שננקב על־ידי האישה, וככל שהאיש היה חושף את מלוא הונו - וכפי שלא עשה זאת בעבר, רק תמים יסבור שיאות לעשות זאת בעתיד - כלל וכלל לא מן הנמנע שהונו היה גבוה משמעותית מההון שננקב על־ידי האישה". עם זאת, ציין השופט, לא ניתן לפסוק לטובת האישה מעבר לסכום שתבעה.

"איתות לבני זוג בעלי תחכום משפטי וכלים גלובליים"

עורכי הדין יהודית מייזלס, שמואל מורן ונועה אלרואי-מזרחי, שייצגו את האישה, מסרו כי "ההכרעה רלוונטית במיוחד לבני זוג במעמד כלכלי גבוה, אשר מחזיקים נכסים גלובליים באמצעות נאמנויות ותאגידים. פסק הדין מאותת לבני זוג בעלי תחכום משפטי וכלים גלובליים, כי גם ריבוי נאמנויות, חברות קש ומבני מס אגרסיביים, לא יהוו מגן מהחלת דיני איזון המשאבים".

מטעמו של הבעל נמסר: "אנחנו סבורים כי בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, עובדתיות ומשפטיות, ולמעשה הוא חף כמעט מהתייחסות לסוגיות מרכזיות ומורכבות שעלו בהליך. בכוונת הנתבע לערער עליו".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת-ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים