גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל
אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

זמן קצר לאחר התקיפה של חיל האוויר באיראן ב־13 ביוני, שוחח תא"ל (במיל') צביקה חיימוביץ', לשעבר מפקד מערך ההגנה האווירית, עם חברו האלוף תומר בר, מפקד חיל האוויר ומי שהוביל את המהלך ההיסטורי. "החמאתי לו ואמרתי: 'תקשיב, אתה מפקד חיל האוויר שדורות של מפקדים חולמים להיות בנעליים שלו - להרוג את נסראללה, לתקוף בביירות, לחסל את (מוחמד) סינוואר ולתקוף באיראן. זה היה החלום שכולנו גדלנו עליו", משחזר חיימוביץ'.

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן
הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

בר השיב לו: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר". הרגע הזה, אומר חיימוביץ', "מאוד משקף את בר. אני לא אוהב לדבר בקלישאות, אבל אם הייתי צריך לתאר אותו בשתי מילים, אז הייתי אומר 'קצין וג'נטלמן'. זה תיאור מדויק".

האלוף תומר בר מונה למפקד חיל האוויר ב־4 באפריל 2022 ומאז לא היה לו רגע דל, לטוב ולרע. הקדנציה שלו עד כה רוויית אירועים: החל מ"מכתב הסרבנים" של טייסי המילואים, דרך אירועי 7 באוקטובר ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, חיסולי בכירים בעזה ובלבנון ועד רגע השיא - המתקפה ההיסטורית באיראן.

למרות כל הדרמות הללו, ועוד רבות אחרות, נדמה שבר עצמו נותר מתחת לרדאר התקשורתי והציבורי. הוא לא ספג ביקורת אישית חריפה על "מכתב הסרבנים" או על הטבח בעוטף, וגם לא עמד במרכז השיח התקשורתי סביב ההצלחות של חיל האוויר מול איראן.

"הוא כל הזמן בורח מהחשיפה התקשורתית", מספר חיימוביץ'. "במהלך המלחמה הסתכלתי מהצד ומאוד חרה לי שבר לא זוכה להערכה מלאה, אך הוא השיב לי: 'מה אני צריך את זה? אני לא עושה את הדברים האלה בשביל פרגון'. בר הוא לא איש תקשורת. הוא לא איש יחסי ציבור. הוא לא מחפש את התדמית. אבל כשמותחים ביקורת על חיל האוויר - הוא לוקח אותה באופן אישי נגדו".

מגידול אבטיחים ובצל למפקד חיל האוויר

האלוף תומר בר, במקור תומר בר שירה, נולד בשנת 1969 בכפר יהושע בעמק יזרעאל וגדל בשכנות לקודמו בתפקיד, עמיקם נורקין. הוא היה הילד החמישי מבין שישה במשפחת חקלאים שגידלה אבטיחים, בצל ועופות. אחד מאחיו, רונן בר שירה, הורשע בגיוס תרומות במרמה למטה המאבק להשבת גלעד שליט משבי חמאס, ונשלח ב־2017 ל־10 שנות מאסר.

ב־1987 התגייס תומר בר לצה"ל וסיים קורס טיס בהצטיינות. לאחר סיום הקורס, הוא שירת כלוחם צוות אוויר בטייסות 110 ו־116 ובהמשך שימש כסגן מפקד טייסת 140 וכסגן מפקד טייסת 105. כעשור לאחר מכן, בר מונה לראש ענף במחלקת מבצעים וב־2002 החליף את עמיקם נורקין כמפקד טייסת 133.

בהמשך, בר מונה למפקד טייסת 69, שם שירת בין היתר במהלך מלחמת לבנון השנייה. תחת כהונתו, התכוננה הטייסת למבצע תקיפת הכור הגרעיני בסוריה, שיצא לפועל רק לאחר שבר סיים את תפקידו.

בשנת 2007 מונה בר לראש מחלקת מבצעים וכשלוש שנים מאוחר יותר מונה למפקד בית הספר לטיסה בחצרים. בפברואר 2012, הוא הועלה לדרגת תא"ל ומונה למפקד בסיס תל נוף, שם פיקד גם במהלך מבצע עמוד ענן, עד 2014, אז מונה לראש להק מבצעי אוויר ולראש המטה, בין היתר במהלך העימות האווירי בין ישראל לסוריה ואיראן.

ביוני 2020, הועלה בר לדרגת אלוף ומונה לראש אגף התכנון ובניין הכוח הרב־זרועית, תפקיד אותו מילא עד שנכנס ללשכת מפקד חיל האוויר. הייתה זו הפעם הרביעית שבה החליף את נורקין בתפקיד. "בר ממש צעד אחרי נורקין בשרשרת הפיקוד ושאב ממנו הרבה השראה", אומר בכיר לשעבר בחיל. "בעיניי, הוא הכלאה של אמיר אשל ועמיקם נורקין, שכל אחד מהשניים האלה היה פנומן בדרכו. בר גדל תחת הכנפיים שלהם, אז זה די טבעי שהוא הושפע מהם".

במאי 2023 בר פיקד על החיל במבצע מגן וחץ ברצועת עזה וביולי אותה שנה במבצע בית וגן במחנה הפליטים ג'נין. במקביל, נדרש להתמודד עם מחאת טייסי המילואים, אשר הביעו התנגדות חריפה לשינויים שהממשלה הובילה במערכת המשפט.

באיגרת ששיגר במרץ 2023, ציין בר את חשיבותם של אנשי המילואים בחיל: "לא אתן יד לציור דמותכם באופן לא הוגן. אני מחויב לכם, אני מחויב לכשירותו של חיל האוויר, אני נחוש לשמור על כך עמכם מכל משמר. אני קורא לכם להמשיך ולהתייצב לשירות המילואים, כפי שעשיתם עד כה. זוהי האחריות שלי, של כולנו".

"לאף אחד לא עלה השתן לראש"

חיילים ומילואימניקים שמשרתים תחת בר מספרים ש"פיו וליבו שווים". לדבריהם, הוא מפקד נגיש, נעים הליכות ורגוע. "אחד האתגרים במלחמה הנוכחית היה להביא את היכולות של חיל האוויר לאיראן. זאת משימה שדרשה פיתוח של כל מיני טכנולוגיות ושיטות פעולה שלא היו לנו והוא הטיל אותה על הצוות מיוחד והקשיב לכל רעיון שעלה בשיחות שניהל, עם כל הדרגים. הייתה אווירה של פתיחות והקשבה לרעיונות יצירתיים", מספר חייל המשרת בחיל האוויר. "הוא קשוב גם לדרגים נמוכים יותר".

עוד מספרים פקודיו של בר שבימי שגרה הוא נוהג לבקר בכל בסיסי חיל האוויר ולשוחח עם החיילים. "חשוב לו לדבר עם החיילים. במהלך המתקפה נגד איראן, חיל האוויר היה פרוס בכל הארץ והוא ביקר בכל פעם במקום אחר. היה חשוב לו לומר לאנשים תודה פנים מול פנים, וגם לוודא שכולם מחוברים לאירוע", מספר אחד החיילים.

תיעוד של חיל האוויר לקראת היציאה למתקפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

תא"ל (במיל') ישראל (רליק) שפיר, לשעבר מפקד בסיס תל נוף, מגדיר את בר כמפקד ענייני שיודע לשלב בין מקצועיות, יחסי אנוש ונחישות. "הוא לויאלי מצד אחד, אבל עצמאי בחשיבה מצד שני", אומר שפיר ומייחס את הפרופיל התקשורתי הנמוך של בר לאופי שלו: "בר הוא איש צנוע, אפילו קצת מופנם. חיימוביץ' מוסיף: "אין ספק שיש לבר יכולות תקשורת טובות. הוא יודע לרדת למטה ברמה הטקטית ולעלות למעלה ברמה האסטרטגית".

על הקשר עם החילות שבשטח, אומר בכיר לשעבר בחייל, כי "תומר לא תופס את הסיוע לכוחות היבשה כסיוע, אלא כשותפות. כך הוא קורא לזה, שותפות. חיל האוויר נמצא בשבילם בכל מה שהם צריכים, ולהיפך. בקדנציה שלו לאף אחד לא עולה השתן לראש וגם אף אחד לא מתכופף כשיש רוח".

"תומר בר לא נכשל באירועי 7 באוקטובר"

תחקיר צה"ל על אירועי 7 באוקטובר מצא שחיל האוויר עמד בכוננויות שהוגדרו, למעט שני אירועים חריגים שנבעו מהירי הרקטי הנרחב על בסיסי החיל. לצד זאת, כוננויות השגרה לא תאמו הערכות למתקפה רחבה בהפתעה. אתגר מרכזי בפעילות החיל היה הבנת תמונת המצב והמיקוד הנדרש, כשרק בשעה 09:30 יצאה ההנחיה לתקוף במרחב הגדר - כלומר שלוש שעות לאחר פרוץ המלחמה.

"באשר לכישלונות שמיוחסים לחיל האוויר", אומר שפיר, "הביקורות על 'איפה היה חיל האוויר ב־7 באוקטובר' לא היו במקומן. בר לא ספג ביקורות אישיות כי הוא לא נכשל באירוע. מי שמכיר את מטריית ההגנה מבין שהוא לא נכשל ולכן הביקורות נגד החיל לא היו רלוונטיות. חיל האוויר היה נוכח ופעל נכון. לו החיל היה פרואקטיבי יותר, האסון יכול היה להיות גדול יותר".

לתחושת סא"ל (במיל') ב', "הטענה 'איפה היה חיל האוויר 8 שעות' היא שקרית. הדברים הללו עדיין לא ירדו מהפרק ורק לפני חודש ראש הממשלה בנימין נתניהו הזכיר במסיבת העיתונאים שלו את השאלה הזו. אבל גם אם תכננו להדיח את בר, הנסיבות בינתיים השתנו בגלל הניצחון מול חיזבאללה ואיראן. עכשיו יהיה הרבה יותר קשה להדיח את מי שעומד בראש הארגון שהיה חלק מהניצחון. הביקורות הן קצת 'האתמול', קצת התפספסו".

פיצוץ בנמל בנדר עבאס באיראן / צילום: ap, Razieh Pudat

"הכישלון הגדול בטבח בעוטף יושב גם עליו"

לצד זאת, יש גם מי שחושב אחרת לגבי האשמה של חיל האוויר בכלל ובר בפרט באירועי 7 באוקטובר. "הכישלון הגדול של 7 באוקטובר יושב גם עליו, וכך גם ההצלחה הגדולה באיראן. ולמה האסון בכל זאת לא נקשר לשמו של בר? כי הוא פרווה", אומר תא"ל במיל' א' שמשרת בסביבת מפקד חיל האוויר.

"הוא מפקד מעולה והוא איש טוב, נבון, מבצעי והתקפי, אבל הוא לא בולט. לכן לא 'נתפסים עליו'. הוא קצין מעולה אבל רגיל, בלי תעוזה יוצאת דופן ובלי דעות נחרצות. ואולי זה מה שצריך בימים אלה. אין לו דעה על כל דבר. הוא עושה מה שצריך, בלי יותר מדי רעש.

"כך לדוגמה, באשר לסרבנות הטייסים שקדמה למלחמה - בר ניסה להישאר על הגדר. הוא השעה ממילואים את מפקד בסיס רמת דוד לשעבר, אל"מ גלעד פלד, לאחר שלכאורה היה בין מובילי הקריאה לא להתייצב לשירות מילואים. אבל למחרת בוטלה השעייתו לאחר שבר קיבל את גרסתו של פלד שלא עודד אי־התייצבות. אמנם רק חמור לא משנה את דעתו, אבל זה לא היה המקרה כאן. ביטול ההשעיה נבע מישיבה על הגדר. מפקד חיל האוויר לא יכול להתנהל ככה".

מנגד, לדברי סא"ל (במיל') ב', התנהלותו של בר באירוע הסרבנים דווקא חיזק את מעמדו בחיל. "בהסתכלות בדיעבד, הגישה המכילה שלו אפשרה לחיל האוויר להצליח במלחמה וזה מה שבין היתר הביא את התוצאה של היום".

תא"ל (במיל') ד' מוסיף: "לבר כמובן יש חסרונות וטעויות, אבל כשמסתכלים בקונטקסט של המלחמה הממושכת הזאת והמורכבות שלה, הוא בסך הכול מצליח להתמודד לא רע. בר יודע להסתכל על אירועים באופן מערכתי. הוא גם מסתכל בצורה מפוכחת על המציאות. ב־7 באוקטובר בר הביט בהמציאות הקשה בעיניים פקוחות והצליח לתרגם את היכולות של האוויר לסיוע לכוחות היבשה".

"כולם ידעו מי היה מפקד חיל האוויר כשזה קרה"

ובחזרה לתקיפה ההיסטורית של חיל האוויר על אדמת איראן. בר היה מוכן לכך שנים רבות. הוא היה מהוגי תוכנית התקיפה והכיר אותה הרבה לפני שמדינת ישראל הוציאה אותה לפועל בחודש שעבר.

בראיון שהעניק לידיעות אחרונות עם כניסתו לתפקיד בשנת 2022, הוא אמר כי חיל האוויר מוכן למתקפה באיראן "מחר בבוקר" והעריך כי זה יקרה תחת המשמרת שלו. "אני חייב להניח שזה יקרה בתקופה שלי, והכתפיים כבר מבינות את כובד האחריות", הוא אמר אז. חלפו שלוש שנים והנבואה התגשמה.

"הוא תמיד אמר 'אני חייב לשמור על העליונות האווירית של החיל, ואפשר לצאת לדרך'. היה ברור לו שהוא האיש שעליו מוטלת האחריות באירוע בסדר גודל כזה", אומר סא"ל (במיל') ב'. "בסוף זו הייתה מלחמה של חיל האוויר באיראן, כמובן לצד גופים כמו אמ"ן והמוסד, אבל חיל האוויר היה 'הפרזנטור' של המהלך והוא היה זה שצריך להביא את התוצאות - והוא עשה את זה. חיל האוויר שיתק את האיראנים במהירות.

"ככה נכתבים תמיד סיפורי ההיסטוריה", מסכם ב'. "על האירוע של העליונות האווירית של מדינת ישראל עוד ידברו פה שנים וכולם ידעו מי היה מפקד חיל האוויר כשזה קרה. יהיו עוד אנשים שידברו עליהם ועוד יקבלו פה פרסים שונים, אבל תומר בר יהיה חלק מרכזי בתוך הסיפור הזה, ומגיע לו. אור הזרקורים לא יפסח עליו בעתיד".

עוד כתבות

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

דיווח: התנאים החדשים של חמאס, ואיך יתנהל המו"מ בדוחא

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?